ساعدنیوز
درباره ما
ساعدنیوز
ساعدنیوز

موزه رئیسعلی دلواری کجاست؟

  یکشنبه، 09 بهمن 1401   زمان مطالعه 6 دقیقه
موزه رئیسعلی دلواری کجاست؟
سفر به جنوب همیشه پر از شگفتی است و جاذبه‌های تاریخی و طبیعی‌اش دیدن دارد. موزه رئیسعلی دلواری از بناهای تاریخی جنوب است. این موزه و آثارش داستان زندگی بزرگ‌مردی را روایت می‌کند که آزاده بود و مقابل استعمار ایستادگی کرد. امروز قصد داریم به این موزه سری بزنیم و قصه‌هایش را بشنویم.

خانه رئیسعلی دلواری یکی از جاهای دیدنی بوشهر در تنگستان است. سابقه این خانه به دوره قاجاریه می رسد. خانه به دلیل تعلق داشتن به رئیسعلی، سردار تنگستان، شهرت یافته است. خانه رئیسعلی دلواری به موزه ای تبدیل شده است که گردشگران و علاقه مندان به تاریخ معاصر از آن بازدید می کنند. معماری دیوارهای خانه رئیسعلی دلواری سفید رنگ هستند. سفیدی خانه همانند نگینی در دلوار می درخشد و چشمان گردشگران را به خود خیره می کند.

چرا موزه رئیسعلی دلواری؟

  • با قدم نهادن در این موزه، با دلاور مرد تنگستانی و یارانش بیشتر آشنا می شوید.
  • این موزه یادآور حماسه مردان تنگستانی در قرن 18 و 19 میلادی و چگونگی مقابله آنها با استعمارگران انگلیسی است.
  • با سلاح و ابزار جنگی آشنا می شوید که مردان مبارز جنوب، با آنها در مقابل استعمار ایستادند.
  • با اسناد و عکس های به جامانده از دوران تاریخی اشغال بوشهر آشنا خواهید شد و با استفاده از تابلوها و نوشته ها، وقایع را به ترتیب زمانی دنبال می کنید و به سفری در تاریخ می روید.
  • ساختمان این موزه بیش از 100 سال قدمت دارد و اثری به جامانده از دوره قاجار است.

موزه رئیسعلی دلواری

تاریخچه موزه رئیسعلی دلواری

موزه رئیسعلی دلواری از خانه های تاریخی بوشهر است که بیشتر از 100 سال قدمت دارد. ساخت این خانه به اواخر حکومت قاجار و سال 1286 هجری شمسی می رسد. رئیسعلی و خانواده اش در این خانه زندگی می کردند. در دوران جنگ با انگلیسی ها، خانه او محل تجمع، برگزاری جلسه ها و تصمیم گیری های گروه تنگستان بود. نوادگان رئیسعلی این خانه را در سال 1378 هجری شمسی به سازمان میراث فرهنگی واگذار کردند. سازمان میراث فرهنگی بوشهر این بنا را به موزه مردم شناسی شهر تبدیل کرد؛ البته در آن آثار و اسنادی از دوره زندگی رئیسعلی و یارانش هم هست.

آشنایی با موزه رئیسعلی دلواری

به دلوار می رویم؛ شهر دلاوران، شهر آنهایی که با شجاعت خودشان به اسطوره هایی تبدیل شدند که تاکنون در یادها مانده اند و زین پس نیز باقی خواهند ماند. نخستین چیزی که در میدان شهر می بینید تندیس رئیسعلی دلواری است؛ رهبری که به همراه هم رزمانش، هفت سال در برابر استعمارگران با شجاعت جنگید و حالا موزه ای به یادش در شهر تاسیس شده است. موزه رئیسعلی دلواری، عمارتی به جا مانده از اواخر دوره قاجار است که دیوارهای سفید و دو درِ بزرگ چوبی دارد. این عمارت برای سی و چند سال محل زندگی رئیسعلی دلواری بوده و در سال 1378 توسط بازماندگان وی به سازمان میراث فرهنگی واگذار شده است. امروز، این موزه قصه هایی از گذشته را برای تان روایت می کند که شخصیت اصلی آنها، رئیسعلی دلواری است. نکته جالب آنکه یکی از اقوام رئیسعلی با لباسی مختص به آن زمان، حوادث آن دوران و چند و چون ماجراها را روایت می کند و بر لذت بازدید از موزه می افزاید.

 موزه رئیسعلی دلواری

رئیسعلی دلواری کیست؟

رئیسعلی دلواری در سال 1261 خورشیدی در روستای دلوار از توابع تنگستان در استان بوشهر به دنیا آمد. وی در سن 24 سالگی و هم زمان با شروع نهضت مشروطه، به جُرگه مشروطه خواهان در جنوب ایران پیوست و سپس همکاری نزدیکی را با انقلابیون و مشروطه خواهان در بوشهر، تنگستان و دشتی آغاز کرد. رئیسعلی با همراهی سایر مشروطه خواهان، در سال 1287 خورشیدی، بوشهر را از حاکمیت محمدعلی شاه قاجار خارج کرد و حدود 9 ماه کنترل شهر را در دست داشت.

دوران جوانی رئیسعلی هم زمان با حضور استعمارگران انگلیسی در خلیج فارس بود. در آغاز جنگ جهانی اول، قوای روس از شمال و نیروهای انگلستان از جنوب، به ایران هجوم آوردند؛ کشتی های جنگی انگلستان در بوشهر لنگر انداختند و نیروهای اشغالگر در ۱۷ مرداد ۱۲۹۴ به قصد اشغال شهر، وارد بوشهر شدند. رئیسعلی از عناصر کلیدی در قیام بوشهر به شمار می رفت و قیام او علیه استعمارگران 7 سال به طول انجامید. وی و همراهانش در نبرد دلوار، نیروهای متجاوز انگلیسی را که قریب به 5000 نفر بودند شکست دادند و در نبرد بوشهر توانستند دست انگلیسی ها را از خاک ایران کوتاه کنند.

سرانجام در دوازدهم شهریور ماه 1294 در حالی که رئیسعلی و یارانش در حال تدارک برای شبیخون زدن به انگلیسی ها بودند، شخصی به نام غلامحسین تنگکی، او را به شهادت رساند و بعدها اعلام کرد که به خونخواهی پسرعموی خود که توسط جد رئیسعلی کشته شده بود و به تحریک یک مقام انگلیسی، این کار را انجام داده است. از سال 1389 روز 12 شهریور مصادف با کشته شدن رئیسعلی دلواری به عنوان روز "مبارزه با استعمار انگلستان" نامگذاری شده است.

پیکر رئیسعلی دلواری ابتدا در امامزاده ای در روستای "کله بند" به خاک سپرده شد و پس از مدتی بنابر وصیت خودش، پیکرش به قبرستان "وادی الاسلام"در نجف اشرف و در جوار حرم حضرت علی بن ابی طالب انتقال یافت.

دیدنی های اطراف موزه رئیسعلی دلواری

موزه رئیسعلی دلواری در ۴۲ کیلومتری مرکز بوشهر قرار گرفته است. کسانی که برای دیدن این موزه می روند، ابتدا در بوشهر توقف می کنند و به گشت و گذار در آن و بازدید از دیدنی های زیبای شهر می پردازند و بعد از آن برای دیدن خانه رئیسعلی دلواری به دلوار می روند. اگر شما هم جزو کسانی هستید که قصد دارند از خانه رئیسعلی دلواری دیدن کنند، باید بدانید که دلوار دیدنی های دیگری هم دارد.

در دلوار رستورانی برای صرف غذا نیست و برای صرف غذا باید به بوشهر بروید .تماشای اسکله در هنگام غروب برای گردشگران جذابیت خاصی دارد. در شهر دلوار جایی برای صرف غذا نیست و غذاخوری های آن بسیار کوچک هستند. اهالی دلوار قلیه ماهی و میگو را عالی درست می کنند می توانید از آن ها درخواست کنید برایتان تهیه کنند. اگر قصد دارید در رستوران غذا بخورید باید به بوشهر بروید. در بوشهر می توانید به رستوران میداف بروید و غذای دریایی موردعلاقه تان را بخورید.

سواحل دلوار

سواحل دلوار، مرز این شهر با خلیج فارس محسوب می شوند. پارک ساحلی دلوار یکی از جاذبه هایی است که می توانید در آن استراحت و گردش کنید. نخلستان های کهنسالی که کنار دریا بودند و ماسه های داغ کنار طبیعت زیبا، از ويژگی های مهم این سواحل به شمار می روند. اگر به دلوار رفتید تماشای غروب یا طلوع آفتاب در این سواحل رویایی را از دست ندهید.

گورستان لنج های دلوار

گورستان لنج ها یکی از زیبایی های دلوار است. این گورستان در اسکله دلوار قرار دارد و تعداد زیادی لنج فرسوده در آن به گل نشسته اند. بازدید از این گورستان بسیار جذاب است و تا حدود زیادی گردشگران را با تاریخ و فرهنگ شهر دلوار آشنا می کند.

سوگند نامه ای از رئیسعلی دلواری به جای مانده است که به آن وصیت نامه رئیسعلی دلواری نیز می گویند. در این وصیت نامه او قسم یاد کرده است که برای دفاع از وطن تلاش کند. رئیسعلی بر این عقیده بود که اگر چنین کاری نکند، خدا و رسولش از او راضی نیستند. متن سوگندنامه او در جاهای مختلف بوشهر روی تابلو حکاکی شده است و به منشور قیام رئیسعلی دلواری و وصیت نامه او شهرت یافته است.

خانه رئیسعلی دلواری در جنوب ایران و در شهر دلوار برای علاقه مندان تاریخ و فرهنگ ایران اهمیت زیادی دارد. این خانه که امروز به عنوان موزه مردم شناسی دلوار شناخته می شود، تاریخ مقاومت مردم جنوب ایران برای حفظ استقلال در برابر استعمار انگلستان را به نمایش می گذارد. اگر از خانه رئیسعلی دلواری بازدید کرده اید، تجربیات خود را با کاربران ساعد نیوز به اشتراک بگذارید .


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 18 دی ماه 1403/ خیر و نعمت بیش از حد در راه است (3 نظر) از پرده سینما تا مجمع عمومی حزب موتلفه؛ حسام نواب صفوی کجای ماجراست؟+عکس (2 نظر) جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 (2 نظر) کویر گردی برونا بیانکاردی، همسر نیمار، و ژست گرفتنش کنار شتر/چه خوراکی های خوشمزه ای چیدن رو میز (1 نظر) بازیگوشی پسر ایلان ماسک و واکنش جالب ترامپ؛ یه ای کاش می‌تونستم یه نیشگون ازت بگیرمِ خاصی توی نگاه ترامپ هست+ویدیو (1 نظر) فعال سیاسی اصولگرا: جلیلی به توهمات احمدی نژاد دچار است (1 نظر) فال قهوه با نشان روز یکشنبه 16 دی ماه 1403/ خبرهای خوشی که مدتها منتظرش بودید به شما می رسد (1 نظر) روحانی معروف اینستاگرام پاسخ می‌دهد؛ کدامیک از بازیگران نقش طلبه رو بهتر بازی کردند؟+ویدیو (1 نظر) علی لاریجانی به دولت پزشکیان پشت کرد؟ (1 نظر) استقبال جالب خلاقانه مردم سرعین از علی دایی، شهریار فوتبال ایران/ زیبا و هوشمندانه+عکس (1 نظر) مدیران دولتی به شعور ملت توهین نکنند! / چرا دلار گران شد؟ (1 نظر) (ویدئو)شوکه شدن بهرنگ علوی از دیدن وضعیت داغون ماشینش در شب!/ شکستن این طلسم بستگی به خودت داره، نیمه شب منتظرتم! (1 نظر) آیت الله علم‌الهدی: جوانان پای اسلام و انقلاب نمی‌ایستند اگر ... (1 نظر) پشت پرده رویداد تلخ دیپلماتیک در لبنان: آن چمدان ها چرا باز شد؟ (1 نظر) پشت پرده شکست عشقی جولانی؛ رهبر 43 ساله تحریرالشام تا حالا چندبار ازدواج کرده؟ (1 نظر)
تیتر امروز   
جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 19 دی ماه 1403/آرزوی دیرینه تحقق می یابد
فال ابجد روزانه چهارشنبه 19 دی 1403 / خطر نزدیک است عقب بکش تا آسیب نبینی
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 19 دی ماه 1403/ حواستتون به خشم و عصبانیتتون باشه!
فال روزانه امروز چهارشنبه 19 دی ماه 1403/ مژده که خبرای خوشی تو راهه
فال انبیاء روزانه چهارشنبه 19 دی 1403 / آگاه باش با این نیت از غم خلاص می‌شوی
فال حافظ با تفسیر امروز چهارشنبه 19 دی 1403 + فیلم / آگاه باش این کار نتیجه خوبی برایتان ندارد
یادداشت‌های روزانه مسعود: شاید خوب باشد پویش «دو ماهی بیشتر» هم راه بیندازم که مردم در هفته حداقل دو وعده ماهی بخورند
آیا در بازی سوپرجام کریم باقری هدایت پرسپولیس را برعهده دارد؟
اشتباه زندانبان مستی که شب سال نو میلادی کار دستش داد! / نمیخواد زیاد خوشحالی کنی
آقای شهردار را در این شهر جنوبی با بنزین زنده زنده سوزاندند!
درخواست جالب کریم باقری از بازیکنان پرسپولیس
ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟
دونالد ترامپ و ایلان ماسک: داستان دو رئیس‌جمهور در یک قصر/ وقتی ترامپ با دیدن ماسک حالش بهم میخورد!
مهاجرت به سرزمین رؤیاها با پایان جاستین ترودو در کانادا به تاریخ پیوست
منتخب روز   
جزییات تعطیلی مدارس چهارشنبه 19 دی 1403 رونمایی گلوریا هاردی از مادربزرگ و فامیل فرانسویش/ مگه میشه دلتنگ این مادربزرگ چشم رنگی نشد؟😍 شیرینی بدون فر/ طرز تهیه چیز کیک نارنگی به روش قنادی+ فوت و فن شل نشدن چیزکیک حقوق زنان یا حقوق دلاری؟؛ چهره واقعی مسیح علینژاد را بهتر بشناسید+ویدیو ویروس جدید چینی خطرناک است؟ علائم شایع این ویروس HMPV چیست؟ (ویدئو) عصبانیت شدید اکبر عبدی : شما خودت به اون چیزی که میخونی اعتقاد داری؟!/ رضا عطاران و پرویز پرستویی کاهگل لگد میکردن؟ دلشوره و نگرانی خانواده بهرنگ علوی بعد از ماجرای غیب شدنش در خانه ارواح/ پیگیریم، ما خبری ازش نداریم! پلوهای مخلوط/ طرز تهیه بادمجان پلو، یک غذای عربی با طعم و عطر مثال زدنی نوستالژی روز/ جذاب‌ترین و اکشن‌ترین کارتون بچه‌های دهه 60 «لوک خوش‌شانس» / هضم این حجم از نوستالژی غیر ممکنه😍 گشت و گذاری در پایتخت جدید ایران/ جاذبه‌های خیره کننده و بکر سواحل مکران (عکس + فیلم) (ویدئو)لاکچری‌ترین میز صبحانه دبی برای شبنم قلی‌خانی و مادر جوانش/ بعد ورزش تو سواحل دبی همچین صبحونه‌ای می‌چسبه تصاویر قدیمی از دولا شدن امیرعباس هویدا، نخست وزیر پهلوی، در برابر جاستین ترودو و مادرش/ رفته مذاکرات هسته‌ای یا خوشگذرانی؟
آخرین ویدیو ها