به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، وانت پادرا یک از خودروهای «تجاری سبک» شرکت سایپا محسوب می شود که بر اساس دسته بندی های جهانی در سگمنت وانت های متوسط (Mid-Size Truck) قرار می گیرد. پس از تجربه ناموفق شرکت سایپا در به فروش رساندن وانت شوکا، در سال 1392 تصمیم گرفت که با ایجاد تغییرات بیشتر و اضافه کردن برخی تجهیزات این بار با توان بیشتری پا به عرصه رقابت با وانت های متوسط بازار داخلی بگذارد. به همین دلیل پس از گذشت 4 سال از رونمایی اولیه وانت پادرا، در سال 1396 این خودرو به عنوان یک پیکاپ کاملا جدید به بازار داخلی عرضه شد. برخلاف ادعای شرکت سایپا، پادرا در واقع فیس لیفت همان نیسان آبی یا زامیاد Z24 خودمان است که شرکت سایپا توانسته با همکاری یک شرکت چینی تغییرات فراوانی را در ظاهر این خودرو ایجاد نماید. هم اکنون این خودرو تنها با یک پیشرانه انژکتوری و بنزین سوز در خط تولید شرکت سایپا قرار داشته و با کاربری های متفاوتی به بازار عرضه می شود.
طراحی ظاهری وانت پادرا
هنگامی که از روبرو به وانت پادرا نگاه می کنید، یک جفت چراغ نسبتا درشت را در دو سمت جلوپنجره ای با نوارهای کرومی و سپر با طراحی ساده به همراه دریچه های متعدد هواکش باریک روی آن را مشاهده خواهید کرد که نمایی مطابق با طراحی های ده سال پیش محصولات چینی که سعی در هویت سازی برای خود داشتند، اما هرچه تلاش می کردند بیشتر از هویت خود دور می شدند را ارائه می دهد. با این حال باید گفت که نمای روبرو وانت پادرا هرچه که باشد، نسبت به جونیور با قدمت چهل – پنجاه ساله از نیسان بسیار به روزتر و قابل قبول تر به نظر می رسد.
با این همه مشتریان ایرانی حالا دیگر به نمای ظاهری نیسان جونیور بسیار عادت کرده و هر چیزی را نمی توانند به عنوان جانشین آن قبول کنند؛ حتی رنگ بدنه خودرو نیز تحت یک عهدنامه نانوشته حتماً باید به صورت آبی باشد تا مشتریان ایرانی نسبت به خرید نیسان جونیور از خود تردید نشان ندهند. طرح نمای بیرونی اتاق نیز در قسمت پنجره ها، درها و قاب آینه های جانبی با تغییرات مثبتی روبرو بوده و شمایلی متفاوت از نیسان آبی را به نمایش می گذارد.
تا اینجای کار تغییرات صورت پذیرفته روی بدنه موجب به روزتر به نظر رسیدن نمای ظاهری پادرا نسبت به نیسان آبی شده است اما وقتی به قسمت بار و بخش عقب خودرو می نگرید متوجه خواهید شد که تغییرات صورت پذیرفته روی پادرا به این بخش ها سرایت نکرده و مجبورید به همان نمای قدیمی مرتبط با نیسان جونیور در اینجا نیز بسنده کنید. طرح چراغ قدیمی با حالت مستطیل شکل که در ستون انتهایی بخش بار جای گرفته و درب قسمت بار که همان فرم گذشته را تکرار می کند، چیز جدیدی را به نمایش نمی گذارند.
در مجموع باید عنوان داشت که گرچه نمای ظاهری وانت پادرا نسبت به نیسان زامیاد ۲۴ کاملا به روزتر و زیباتر به نظر می رسد اما هر به روزرسانی نمی تواند تضمینی برای فروش بهتر یک محصول باشد؛ چرا که مشتریان ایرانی سال هاست به ظاهر قدیمی نیسان جونیور عادت کرده و بعید به نظر می رسد این عزیزان در حال حاضر قصد رها کردن نیسان آبی و مهاجرت به سوی وانت پادرا به صورت کلی را داشته باشند.
طراحی داخلی وانت پادرا
طراحی کابین وانت پادرا نسبت به نیسان جونیور کاملا متحول شده و به طور کامل از فودی لیون به عاریت گرفته شده که در مجموع تغییرات بسیار مثبت و مشتری پسندی را برای آن به دنبال داشته است. اگرچه طراحی داشبورد و سایر المان ها در اینجا نیز بسیار قدیمی و نه چندان مهیج به نظر می رسد اما باید گفت که نسبت به نیسان آبی این تغییرات صورت گرفته موجب رضایت بیشتر مشتریان خواهد شد؛ به ویژه طراحی مناسب صندلی ها و فضای جادارتر کابین راحتی بیشتری را برای سرنشینان به دنبال خواهند داشت؛ امری که در نیسان جونیور چندان پدیدار نبود.
طرح غربیلک فرمان، صفحه کیلومتر شمار و تودری ها نیز به نوبه خود تحولات مثبتی را نسبت به نیسان آبی تجربه کرده و نمای جذاب تری را مقابل دیدگان راننده به معرض دید قرار داده اند. جنس متریال به خدمت گرفته شده در ساخت ادوات کابین طبق انتظار چندان مرغوب نبوده اما برای این سبک وانت های تجاری اقتصادی قابل قبول ارزیابی می شود. ظرفیت کابین نیز فضای مناسبی برای راننده و سرنشین پدید آورده و نسبت به نیسان جونیور تا حدودی جادارتر طراحی شده است. به طور کل باید گفت که تحولات کابین وانت پادرا نسبت به روزرسانی های نمای بیرونی بیشتر مورد توجه وانت سواران قرار گرفته و رضایت بیشتری نسبت به نیسان جونیور را برای کاربران این خودرو به دنبال داشته است.
آپشن ها و امکانات نیسان پادرا
از جمله تجهیزات رفاهی ایمنی این وانت تجاری اقتصادی سایپا می توان به موارد زیر اشاره کرد: ترمز ضد قفل ABS، توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD، بوستر خلا و مدار هیدرولیک، ترمزهای جلو دیسکی، فرمان هیدرولیک، تهویه مطبوع با کولر، شیشه بالابرهای برقی و تنظیم برقی آینه های جانبی اشاره کرد.
مشخصات فنی وانت پادرا
وانت جدید سایپا از همان پیشرانه نیسان زامیاد ۲۴ استفاده می کند. این پیشرانه چهار سیلندر خطی از نوع انژکتوری بنزینی بوده و ۲۳۸۹ سی سی حجم دارد. حداکثر قدرت حاصل از موتور وانت پادرا برابر با ۹۵ اسب بخار در ۴۵۰۰ دور در دقیقه بوده و بیشینه گشتاور آن به ۱۷۵ نیوتن متر در ۲۵۰۰ RPM می رسد. این میزان نیرو توسط یک گیربکس شش سرعته دستی به سوی چرخ های عقب ارسال می شود.
این وانت باربر معادل ۱۶۸۵ کیلوگرم وزن داشته و قادر به حمل بار در حدود دو تن خواهد بود. همچنین میزان مصرف سوخت این وانت به صورت رسمی توسط سایپا اعلام نشده اما به نظر می رسد به صورت ترکیبی چیزی در حدود ۱۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر توسط این وانت بار سوزانده شود.
مزایا و معایب وانت پادرا
در بحث نقاط قوت وانت پادرا می توان به طراحی داخلی زیباتر، کابین جادارتر، توانایی بالای حمل بار، طراحی ظاهری به روزتر خدمات پس از فروش گسترده و لوازم یدکی نسبتا ارزان با توجه به یکسان بودن بخش های فنی آن با نیسان زامیاد اشاره کرد. از سوی دیگر مصرف سوخت بالا و بازار خرید و فروش ضعیف تر از نیسان جونیور را می توان به عنوان نقاط ضعف این محصول در نظر گرفت.