دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / بارداری و زایمان / زمان بارداری /

مشکلات جنسی در دوران بارداری 

چهارشنبه، 28 آبان 1399
رابطه جنسی در بارداری و پس از زایمان باید با برنامه ریزی بیشتری انجام شود. در طول بارداری این کار را به زمانی موکول کنید که همسرتان احساس تهوع و درد کمتری دارد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، رابطه جنسی یکی از ضروریات هر زندگی مشترکی می باشد. در واقع یکی از پایه های اساسی عشق میل و علاقه جنسی زوجین به یکدیگر می باشد. با حذف رابطه جنسی از زندگی زناشویی، شکل و کیفیت رابطه زناشویی تحت تاثیر قرار گرفته و ممکن است آن را در معرض خطر قرار دهد.

بارداری وضعیت ویژه ای به لحاظ جسمانی و روانی برای زن می باشد. این مسئله ممکن است مناسبات یک رابطه زناشویی را در همه ابعاد تغییر دهد و نه تنها زن را متأثر سازد، بلکه به لحاظ روانی برای مرد هم تأثیرات ویژه داشته باشد. یکی از مواردی که بیشتر زوجین را نگران خود می کند، نزدیکی در دوران بارداری است؛ آن ها ممکن است فکر کنند، رابطه جنسی واژینال به جنین صدمه زده یا مشکلاتی برای مادر پیش می آورد و به فکر ایجاد رابطه جنسی مقعدی باشند. اما به عنوان یک قانون کلی داشتن نزدیکی در دوران بارداری نرمال هیچ منعی ندارد و کنار گذاشتن آن بدون هیچ دلیلی باعث صدمه دیدن رابطه زناشویی می شود.

چه عواملی ریسک کاهش میل و دفعات رابطه جنسی در بارداری و پس از زایمان را افزایش می دهد؟

  • بارداری سخت یا سابقه سقط
  • سابقه افسردگی
  • اختلال اضطراب
  • ابتلا به اختلالات روانی
  • وجود مشکلات زناشویی
  • مشکلات مالی و شخصی
  • آماده نبودن برای والد شدن

رایج ترین مشکلات جنسی در زنان باردار و مردان چیست؟

برخی خانم ها در زمان بارداری به خصوص سه ماهه اول و تا مدتی پس از زايمان بر اثر تغييرات هورمونی و جسمانی ناشی از بارداری با کاهش ميل جنسی روبرو می شوند.

شایع ترین شکایت جنسی در دوران بارداری در زنان عبارتند از:

  • کاهش میل جنسی
  • کاهش ترشحات روان کننده واژن
  • ناتوانی در رسیدن به ارگاسم

این مشکل در مردان خود را به صورت زود انزالی و مشکل در نعوظ نشان می دهد.

رابطه جنسی در بارداری چه تغییری می کند؟

معمولا انتظار می رود که ارتباط جنسی در طول بارداری کم شود.

اما تحقیقات زیادی بر روی زوجین نشان داده که الگوی روابط جنسی قبل از بارداری پیش بینی کننده رابطه جنسی بعد از بارداری است.

بدین معنی که اگر زوجی قبل از بارداری روابط جنسی فعال و رضایت بخشی داشته اند، به احتمال زیاد در طی بارداری هم بر طبق همین الگو ادامه می یابد (البته درصورتیکه مشکل خاصی پیش نیاید).

اما برخی نگرانی ها می تواند باعث کاهش رابطه جنسی در بارداری شود.

آیا داشتن رابطه جنسی به جنین صدمه می زند؟

یکی از ترس های زوجین که موجب می شود از برقراری رابطه جنسی خودداری کنند، نگرانی نسبت به وارد کردن آسیب به جنین است.

اما باید گفت دلیلی برای این ترس وجود ندارد و جای جنین در رحم محفوظ است و در صورت طبیعی بودن بارداری، نداشتن سابقه سقط جنین، لکه بینی و منع پزشک و یا ماما برای نزدیکی، رابطه جنسی در بارداری هیچ گونه خطری برای جنین ندارد.

ارگاسم در بارداری:

در دوران بارداری به دلیل افزایش فشار خون در واژن رسیدن به ارگاسم آسان تر است. برخی خانم ها عنوان نموده اند که شدیدترین و لذت بخش ترین ارگاسم زندگی را در دوران بارداری تجربه کرده اند.

حتی برخی خانم هایی که هیچ گاه تجربه ارگاسم را نداشته اند در طی بارداری ارگاسم را تجربه کرده اند. ولی آیا ارگاسم می تواند برای جنین ایجاد مشکل کند؟

در صورت نداشتن مشکل خاص، ارگاسم هیچ ضرری برای جنین ندارد.

اما در اواخر بارداری ارگاسم موجب ترشح هورمون هایی مانند اکسی توسین می شود که به تسهیل زایمان کمک می کند و همچنین در برخی بارداری های پرخطر ارگاسم به دلیل ایجاد انقباضات می تواند برای بارداری خطر ساز باشد.

چرا بسیاری از زنان میل جنسی خود را در بارداری از دست می دهند؟

در کنار نگرانی های مربوط به دوره بارداری، ترس از آسیب به جنین و اضطراب در مورد زایمان، یکی از دلایلی که میل زنان را برای رابطه جنسی در بارداری کاهش می دهد این کلیشه است که زن باردار به لحاظ جنسی جذاب نیست.

در جامعه ما این دیدگاه رواج دارد که مادر باید فداکاری کند و از خود بگذرد. به علاوه، گرایش مد به لاغری باعث شده که زنان باردار خود را جذاب ندانند.

علل زیر نیز می توانند باعث کاهش میل جنسی زن شود:

  • تهوع
  • درد و ناراحتی
  • درد در پوزیشن های مختلف
  • ترس از عفونت

نقش مردان در حل مشکلات مربوط به رابطه جنسی در بارداری و پس از زایمان چیست؟

برای برقراری رابطه جنسی در بارداری و پس از زایمان مهمترين نکته اين است که همسرانشان نقش یک همراه و همدل را داشته و آنها را مجبور به برقراری ارتباط جنسی نکنند.

کمک به مادر در مراقبت از نوزاد اهمیت زیادی برای افزایش صمیمیت بین زوج دارد. لازم است که مرد ساعتی را در طول روز یا شب مراقبت از نوزاد را به عهده بگیرد تا مادر استراحت کافی داشته باشد. بدین ترتیب، وی انرژی بیشتری برای برقراری رابطه جنسی خواهد داشت.

در طول بارداری و پس از زایمان، زنان بسیار حساس می شوند. آنها خود به اندازه کافی نگران تغییرات بدنی، اضافه وزن احتمالی و روش های مراقبت از نوزادشان هستند.

همسرتان خودش را در آیینه می بیند. پس به جای انتقاد کردن از لباس پوشیدن یا اضافه وزنش، به او کمک کنید تا به تصویر ایده آلش نزیک شود.

به جای آنکه او را برای مریض شدن یا وزن نگرفتن نوزاد سرزنش کنید، با او همدلی کنید و به او کمک کنید تا از نوزاد مراقبت بهتری به عمل آورد.

انتقاد، تمسخر، متهم کردن و کنایه زدن در طول بارداری و پس از زایمان ممنوع است!

حفظ رابطه جنسی در طول بارداری و پس از زایمان:

زمان بیشتری را در کنار یکدیگر صرف کنید:

درست است که بارداری و والدین شدن بخش زیادی از شبانه روز شما را می گیرد، اما باز هم اهمیت دارد که زمانی را به همسرتان اختصاص دهید. با یکدیگر برای یک پیاده روی کوتاه بروید یا شبی را با هم بیرون از خانه شام بخورید.

اگر نمی توانید کسی را پیدا کنید که از نوزاد مراقبت کند، او را در کالسکه بگذارید و با خود بیرون ببرید یا شام خوردن را به وقتی موکول کنید که او خواب است.

لذت جنسی روش های مختلفی دارد:

حتی اگر زوجین نزديکی نمی کنند، لازم است تماس بدنی و جسمانی را قطع نکنند. نوازش، بوسيدن و در آغوش گرفتن موجب ترشح هورمون هايی می شوند که میل جنسی را افزایش می دهند.

زوج ها بايد با هم در مورد نحوه حفظ تماس جسمانی شان در حين و بعد بارداری، تمایلات، رفتارهای لذت بخش و غیرلذت بخش با هم صحبت کرده و زندگی جنسی مطلوب خود را شکل دهند.

از خودتان مراقبت کنید:

خوردن غذای سالم، به علاوه استراحت و خواب کافی اهمیت دارد.

اگر نوزاد شب ها زیاد بیدار می شود، زمانی را در طول روز به استراحت اختصاص دهید.

برقراری رابطه جنسی در حال خستگی، استرس و بیماری اصلا جذاب نیست.

برای رابطه جنسی برنامه ریزی کنید:

رابطه جنسی در بارداری و پس از زایمان باید با برنامه ریزی بیشتری انجام شود. در طول بارداری این کار را به زمانی موکول کنید که همسرتان احساس تهوع و درد کمتری دارد.

پس از زایمان نیز تمام عوامل استرس و به هم خوردن آرامشتان را حذف کنید. بنابراین، قبل از شروع رابطه جنسی نوزاد را به خوبی سیر کنید، پوشکش را عوض کنید و صبر کنید تا به خواب برود.

گرفتار روتین نشوید:

حفظ تعادل در زندگی اهمیت زیادی دارد. وقتی باردار هستید یا به تازگی بچه دار شده اید، خیلی ساده ممکن است در یک روتین گرفتار شوید و خود را فراموش کنید.

این امر به رابطه جنسی در بارداری و پس از زایمان لطمه زیادی وارد می کند.

پس هر روز، حتی 15 دقیقه، زمانی را به این اختصاص دهید که کاری انجام دهید که دوست دارید و فقط برای خودتان آن را انجام می دهید.

برای مثال، خواندن کتاب، ملاقات با یک دوست یا پیاده روی می تواند مفید باشد.

صبور باشید:

اگر هنوز آمادگی لازم برای برقراری رابطه جنسی را کسب نکردید، خودتان را سرزنش نکنید.

رابطه عاطفی مناسبی را با همسرتان برقرار کنید و زمان بیشتری را با هم سپری کنید.

نرمش عضلات کف لگن به شما کمک می کند که بدنتان را به فرم قبلی خود نزدیک کنید و لذت بیشتری از رابطه جنسی کسب کنید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
گام به گام مراحل چاپ کتاب
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
سابمیت مقاله چیست؟
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
مراحل سابمیت مقاله
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
قیمت استخراج مقاله از پایان نامه
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی