دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / پرورش گل و گیاه /

موثرترین روش کاشت و پرورش کاکتوس گورخری (هاورتیا گورخری) 

چهارشنبه، 16 آذر 1401
کاکتوس‌ها علاقه‌مندان زیادی دارند که همواره به دنبال کشف گونه‌های جدید این گیاهان و داشتن مجموعه‌ای منحصر به فرد از انواع کاکتوس و ساکولنت هستند. یکی از پرفروش‌ترین انواع کاکتوس کاکتوس هاورتیا با برگ‌های ضخیم گوشتی جذابش و راه راه‌های سفید گورخری، هر بیننده‌ای را مجذوب خود می‌کند در این محتوا شما را با شرایط پرورش و نگهداری این گیاه میپردازیم.

معرفی کاکتوس گورخری (هاورتیا گورخری)

هاورتیا گورخری (haworthia attenuate) که با نام های کاکتوس گورخری، آلوئه گورخری، آلوئه آتنواتا، هااورت سیاه و هاورتیا زبرا نیز در کشور ما شناخته می شود، بومی جنگل های آفریقای جنوبی و از کاکتوس هایی است که به آسانی می توان آن را در محیط آپارتمان و دفاتر کار نگهداری و تکثیر کرد. این گیاه فاقد ساقه است و برگ های آن ضخیم، گوشتی، آبدار و دارای راه راه های سفید است. فصل رشد این گیاه بهار تا پاییز است و در شرایط نگهداری مناسب تا ارتفاع ۲۰ سانتیمتر رشد می کند و گل های زنگوله ای شکل آن به صورت خوشه و رنگ سفید در فصل تابستان به خاطر شرایط آب و هوایی کشور ما شکوفا می شوند.

شرایط نگهداری کاکتوس هاورتیا گورخری

  • خاک مناسب: همانند دیگر انواع کاکتوس ها استفاده از خاک آماده کاکتوس موجود در بازار برای پرورش این گیاه مناسب خواهد بود. با این وجود شما می توانید ترکیبی از خاکبرگ، ماسه و رس را به عنوان بستر کاشت برای این گیاه تهیه کنید. توجه داشته باشید خاک و گلدان مورد استفاده از زهکش کافی برخوردار باشد، زیرا ماندن آب در پای گیاه به سرعت باعث پوسیدگی ریشه و از بین رفتن این کاکتوس خواهد شد. بهترین ترکیب خاک برای گیاه کاکتوس را در ستاره مطالعه کنید.
  • نور مناسب: هاورتیا به نور کافی، ولی غیر مستقیم خورشید برای رشد بهینه نیاز دارد. در محیط آپارتمان، بهترین مکان برای نگهداری این گیاه پنجره های آفتابگیر جنوبی است. در محیط کاملا سایه، رنگ سبز برگ ها روشن تر و راه راه های سفید ممکن است از بین بروند و در نور زیاد و مستقیم، رنگ برگ ها زرد و قهوه ای می شود.
  • نحوه آبیاری هاورتیا گورخری: هاورتیا در طول فصل تابستان نیاز به آبیاری متوسط و منظم دارد و لازم است در فاصله بین دو آبیاری خاک گلدان خشک شده باشد. با سرد شدن هوا نیاز آبی گیاه کمتر می شود.

  • دمای مناسب: دمای ایده آل برای نگهداری کاکتوس هاورتیا دمای بین ۱۰ تا ۲۴ درجه سانتیگراد است. توجه داشته باشید هر چند این کاکتوس سرمای ۵- درجه را تحمل می کند، اما به طور کلی اگر مدت طولانی در دمای کمتر از ۵ درجه سانتیگراد نگهداری شود، گیاه از بین خواهد رفت. از طرف دیگر توجه داشته باشید، گرما و نور زیاد باعث کاهش رشد و از بین رفتن این کاکتوس خواهد شد.
  • کود مناسب هاورتیا گورخری: برای کمک به رشد بهتر این گیاه می توانید از کود مخصوص کاکتوس در طول فصل رشد (بهار تا پاییز) استفاده کنید. همچنین می توانید گیاه هاورتیا را با کود مایع به میزان دو گرم در لیتر، هر چهار هفته یکبار از اردیبهشت تا شهریور ماه تغذیه نمایید.

نحوه تکثیر کاکتوس کاکتوس گورخری

این کاکتوس را به روش کاشت بذر، تکثیر از طریق پاجوش و قلمه زدن برگ می توان تکثیر کرد. ساده ترین و سریع ترین روش، قلمه زدن برگ است. مراحل تکثیر به روش قلمه زدن به شرح زیر است:

  1. یکی از برگ های سالم و قوی کناری گیاه را جدا کنید و اجازه دهید دو روز در محیط باز و سایه بماند تا کمی خشک شود.
  2. حتی المقدور سعی کنید از قسمت هایی برگ را جدا کنید که ظاهر گیاه اولیه و اصلی شما بهم نخورد و توجه داشته باشید که تنها با کمی تکان دادن به آرامی می توانید این برگ ها را جدا کنید. همچنین ترجیحا از بر گ هایی که چروک و خرابی کمتری در گل اولیه دارند استفاده کنید تا نتیجه بهتری بگیرید.
  3. همانطور که گفته شد، بایستی سطح مقطع برش زده از برگ به مدت چند روز در هوای آزاد و در محلی سایه قرار گیرد تا سطح آن کاملا خشک شود. با توجه به اینکه این سطح مقطع به شدت مستعد نفوذ قارچ و بیماری های گیاهی است؛ پس خشک شدن آن ضروری است و اگر ندانسته برگ را در خاک کاشته اید، تا پنج روز از آبیاری کردن آن خودداری کنید.
  4. برگ را در گلدانی حاوی خاک مخصوص کاکتوس یا ترکیبی از ماسه مرطوب، کوکوپیت، پرلیت و کمی قارچکش قرار دهید. این کار باعث می شود تا مقداری بسیاری اندک از رطوبت خاک جذب برگ شود.
  5. دقت کنید، قلمه کاکتوس گورخری نیازمند نور ملایم و کم آفتاب است و اگر نور خورشید بیش از حد به آن بتابد به طور مسلم قلمه شما خراب خواهد شد.
  6. سطح خاک مورد استفاده همواره باید مقداری نمناک و نه خیس و غرقابی باشد؛ بنابراین بعد از اینکه خاک خشک شد مقدار اندکی آب به آن بدهید.

تکثیر هاورتیا از طریق پاجوش نیز قابل انجام است. در واقع جدا کردن پاجوش ها از گیاه مادری بسیار آسان و در هر فصلی امکانپذیر است جز زمان خواب گیاه (فصل زمستان)، ولی برای این کار باید اجازه دهید پاجوش ها تا حدی بزرگ شوند که در اثر از دست دادن آب سریع از بین نروند.

بنابراین نگهداری از کاکتوس گورخری با داشتن اطلاعات کافی از نحوه نگهداری آن به راحتی امکانپذیر است. یکی از مهمترین سوالاتی که درباره پرورش این گیاه پیش می آید، تغییر رنگ برگ های آن است که در صورت قدیمی بودن برگ ها طبیعی است. ولی اگر برگ های جوان گیاه در حال تغییر رنگ هستند، می تواند در اثر آبیاری زیاد، بیماری های قارچی و نامناسب بودن خاک رخ دهد که لازم است شرایط نگهداری گیاه را به دقت بازبینی و بررسی کنید. امیدوارم از محتوای پرورش و نگهداری کاکتوس گورخری نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که گیاه دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش سبک زندگی ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
مراحل اکسپت مقاله