ساعدنیوز
ساعدنیوز

موزه بریتانیا، از بهترین و قدیمی ترین موزه های دنیا

  چهارشنبه، 26 آبان 1400   زمان مطالعه 10 دقیقه
موزه بریتانیا، از بهترین و قدیمی ترین موزه های دنیا
«موزه‌ی بریتانیا» (British Museum) در لندن، بزرگ‌ترین موزه در کشور انگستان به شمار می‌رود و آثار متنوعی از کشورهای مختلف را دربرمی‌گیرد. این موزه به هنر، فرهنگ و تاریخ جهان اختصاص دارد و مجموعه آثار دائمی آن که تعدادش به ۸ میلیون اثر می‌رسد.در این مطلب به معرفی مجموعه های این موزه ی زیبا اشاره شده است با ما همراه باشید.

موزه بریتانیا (به انگلیسی: British Museum) یکی از عظیم ترین و غنی ترین موزههای جهان است که بیش از ۷ میلیون گنجینه و آثار باستانی از بسیاری از فرهنگ ها، قوم ها و کشورهای جهان را از دوران پیش از تاریخ تا زمان حال را در خود جای داده است. موزه بریتانیا در سال ۱۷۵۳ میلادی و با مجموعه اهدایی از هنس اسلون طبیعی دان انگلیسی، شامل دست نوشته ها، کتاب های قدیمی و آثار باستانی گردآوری شده از برخی مستعمرات وقت بریتانیا رسماً تأسیس شد.بازدید از موزه بریتانیا، مجانی است و پولی بابت بلیط یا ورودیه دریافت نمی شود. اما در برخی نمایشگاه های ویژه، برای برخی از آثار ویژه و تخصصی که از دیگر موزه های معتبر جهان به امانت گرفته می شوند، بازدید به صورت مجانی نخواهد بود و پولی بابت بازدید از برخی نمایشگاه های موقتی که به صورت امانتی گردآوری شده اند، دریافت می شود.هم اکنون نیل مک گرگور، مدیر موزه بریتانیا است.این موزه به دلیل دنیاگیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ به مدت ۲۰۸ روز بسته شد. با این وجود، ۱٬۲۷۵٬۴۶۶ بازدید کننده داشت و آن را در رده پنجم لیست پربازدیدترین موزه های جهان قرار داد.

موزه بریتانیا

موزه بریتانیا در لندن، یکی از قدیمی ترین و بهترین موزه های جهان به حساب می آید که آثار آن از تمام قاره ها جمع آوری شده است و سالانه بیش از ۶.۵ میلیون نفر از سراسر دنیا از آن بازدید می کنند.«موزه ی بریتانیا» (British Museum) در لندن، بزرگ ترین موزه در کشور انگستان به شمار می رود و آثار متنوعی از کشورهای مختلف را دربرمی گیرد. این موزه به هنر، فرهنگ و تاریخ جهان اختصاص دارد و مجموعه آثار دائمی آن که تعدادش به ۸ میلیون اثر می رسد، تمام قاره ها را شامل می شود و داستان فرهنگ انسان ها را از ابتدا تا به امروز به نمایش می گذارد. پایه و اساس شروع کار موزه ی بریتانیا، مجموعه آثاری بود که به «سر هنس اسلون» (Hans Sloane) تعلق داشت. او آثار بسیاری را در طول عمرش از کشورهای گوناگونی از جمله یونان، مصر و شهر رم جمع آوری کرده بود و آن ها را در وصیتش به پادشاه «جرج دوم» واگذار کرد تا مردم بتوانند از آن ها دیدن کنند و زحماتش به باد نرود.در طول تاریخ، این موزه را کم کم گسترش دادند و چند شعبه ی دیگر نیز به آن اضافه کردند که اولینِ آن ها «موزه تاریخ طبیعی لندن» (British Museum of Natural History) در کنزینگتون جنوبی بود. این موزه، امروزه از موزه ی بریتانیا جدا شده و فعالیتش را به صورت مستقل از آن ادامه می دهد. همچنین ۲ کتابخانه نیز به این موزه اضافه شد که از آثار باارزشی همچون « انجیل های لیندیس فارن» (Lindisfarne Gospels) و تنها دست نوشته ی حماسه ی «بیوولف» (Beowulf) نگهداری می کردند. البته امروزه این آثار به «کتابخانه ی بریتانیا» (British Library) انتقال داده شده اند. معماری نئوکلاسیک ساختمان این موزه را «رابرت اسمیرک» (Robert Smirke) برعهده داشته است. او از ۴۴ ستون به شیوه ی ایونی استفاده کرده که ارتفاعشان به ۱۴ متر می رسد و به ستون های «معبد آتنا» (Temple of Athena Polias) در منطقه ی «پریه نه» (Priene) در ترکیه شباهت دارد. همچنین برای دکور سه گوش بالای درگاه جلوخان آن که در معماری به آن «سَنتوری» می گویند، از مجسمه هایی از «ریچارد وستمکت» (Richard Westmacott) کمک گرفته شده است.

موزه بریتانیا
دریاسالار «هوریشیو نلسون» انگلیسی در «نبرد نیل»، ناپلئون بناپارت را تعقیب کرد و توانست ناوگان فرانسه را در این جنگ شکست دهد. بعد از این پیروزی، مجسمه های مصری بیشتری به موزه ی بریتانیا انتقال داده شد و «جرج سوم» در سال ۱۸۰۲، از «سنگ رزتا» (Rosetta Stone) رونمایی کرد که در رمزگشایی خط هیروگلیف مصری بسیار مؤثر واقع شده است. برای قدردانی از رشادت های هوریشیو نلسون، مجسمه ای از او ساخته اند که می توانید در میدان ترافالگار لندن از آن دیدن کنید. امروزه مجموعه آثار این موزه گسترش پیدا کرده و از ۱۳ میلیون اثر در موزه ی بریتانیا، ۷۰ میلیون در موزه ی تاریخ طبیعی و ۱۵۰ میلیون اثر در کتابخانه ی بریتانیا نگهداری می شود که هر کدام مستقل از موزه ی بریتانیا مشغول به کار هستند.
منشور حقوق بشر کوروش
وقتی موزه ی بریتانیا برای اولین بار در سال ۱۷۵۳ شروع به کار کرد، اولین موزه ی ملی عمومی در جهان به شمار می رفت و بازدید از آن رایگان بود. البته هنوز هم افراد کنجکاو و دوستداران تاریخ و فرهنگ ملل مختلف می توانند بدون پرداخت هیچ هزینه ای از این موزه دیدن کنند. اگر بخواهید تمام آثار موزه ی بریتانیا را با دقت بررسی کنید، شاید یک هفته یا حتی بیشتر به زمان احتیاج داشته باشید! اما جای نگرانی نیست؛ زیرا در ادامه شما را با مهم ترین آثار این موزه آشنا می کنیم که بهتر است بازدید از آن ها را از دست ندهید.
عکس گرفتن در موزه بریتانیا

گالری های مصری موزه

«گالری های مصری» (Egyptian Galleries) در اتاق شماره ۴، گالری تماشایی و طولانی است که آثار متنوع آن از جمله تندیس های نیم تنه و تابوت ها و غیره، ۳،۰۰۰ سال تاریخ مصر باستان را دربرمی گیرد. سنگ رزتا که قدمت آن به سال ۱۹۶ قبل از میلاد برمی گردد نیز در این بخش قرار دارد. مجسمه ی نیم تنه ی «رامسس دوم» (Ramesses II) نیز از آثار مشهور این قسمت است که عده ای او را نیرومندترین فرعون تاریخ مصر باستان می دانند. «پِرسی بیش شِلی» برای سرودن شعر «اوزیماندیاس» خود از این مجسمه الهام گرفته بود.

گالری های مصری موزه

مجسمه های پارتنون

در بخش «مجسمه های پارتنون» (Parthenon Sculptures) در اتاق شماره ۱۸ می توانید از مجسمه های زیبایی دیدن کنید که بخشی از معبد پارتنون در آکروپولیس آتن بوده اند که بین سال های ۴۳۸ تا ۴۴۷ قبل از میلاد ساخته شده است. سفیر انگستان یعنی «لرد الگین» (Lord Elgin) در سال ۱۸۰۵، این مجسمه ها را که با نام «مرمر نماهای الگین» (Elgin Marbles) نیز شناخته می شوند، به امپراتوری عثمانی منتقل کرد تا از فرسوده شدن آن ها جلوگیری کند. لرد الگین، این مرمرها به کشور انگلیس فروخت و آن ها را از طریق کشتی به انگلستان منتقل کرد. عده ای از کار او حمایت و عده ای دیگر، این کارش را به غارت تشبیه کردند. این مجسمه ها، هنر و افسانه های شهر آتن را به خوبی به نمایش می گذارند.

مجسمه‌ های پارتنون

سفال های چینی (مجموعه پرسیوال دیوید)

«سفال های چینی» (Chinese Ceramics) در اتاق شماره ۹۵، مجموعه ی بی نظیری از سرامیک ها و سفال های کمیاب و تماشایی را شامل می شود که تعدادشان تقریباً به ۱،۷۰۰ مورد می رسد. بعضی از آثار این بخش به ابداع ظروف چینی در ۲،۰۰۰ سال پیش برمی گردد. شاید بتوان گفت که «گلدان های دیوید» (David Vases)، مهم ترین ظروف سفید و آبی رنگ چینی به حساب می آیند و نوشته های روی آن ها به سال ۱۳۵۱ میلادی تعلق دارد. «پرسیوال دیوید» (Percival David)، این ۲ گلدان را به صورت جداگانه خریداری کرد و آن ها را در سال ۱۹۳۵ به کنار یکدیگر برگرداند.

سفال های چینی (مجموعه پرسیوال دیوید)

آثار کشتی ساتون هوو

در سال ۱۹۳۷، بقایای کشتی دفن شده ی آنگلوساکسونی را در منطقه ی «ساتون هوو» پیدا کردند که به سال ۶۰۰ بعد از میلاد تعلق داشت. این کشتی ۲۷ متری، مجموعه ی بی نظیری از آثار گرانبهایی همچون جواهرات طلا، ظروف نقره ی دوره ی بیزانتین، کلاه خود آهنی و تابوتی مجلل را شامل می شد که احتمالاً متعلق به یکی از پادشاهان آنگلوساکسون بوده است. «آثار کشتی ساتون هوو» (Sutton Hoo Ship Burial) در اتاق شماره ۴۱ تا حد زیادی ثابت می کند اغراق ها و توصیفاتی که از جنگاوران آن دوره در شعرها می شده، آنچنان هم دور از واقعیت نبوده است. «کلاه خود ساتون هوو» (Sutton Hoo helmet)، یکی از ۴ کلاهی است که از آن دوره باقی مانده و آن را از آهن ساخته اند. همچنین بخش های مسی این کلاه خود، صحنه های از جنگ را نشان می دهند و قسمت ابروهای آن نیز از جنس مس می باشد.

آثار کشتی ساتون هوو

شکار شیر امپراتوری آشور

در بخش «شکار شیر امپراتوری آشور» (Assyrian Lion Hunts) در اتاق شماره ۱۰ می توانید صحنه هایی از مراسم شکار آخرین فرمانروای مقتدر آشوریان، یعنی «آشوربانی پال» (Ashurbanipal) را مشاهده کنید که بر روی سنگ رخام کشیده شده اند. این تابلوها، از لحظه ی رها کردن شیرها تا مرحله ی تعقیب، نشانه گیری با تیر و کمان و شکار شیرها را به نمایش می گذارند و حاکی از قدرت پادشاه هستند.

شکار شیر امپراتوری آشور

دیگر بخش ها

اگر به دنبال جای خلوت تری می گردید، سری به «گالری های روشنگری» (Enlightenment Galleries) در اتاق ۱ و ۲ بزنید که آثار متعلق به عصر خرد را شامل می شود. قفسه های کتاب این بخش، شیشه ای هستند و در سال ۱۸۲۳ به موزه اضافه شدند تا کلکسیون کتاب جرج سوم را در خود جای دهند که تعدادشان به ۶۰،۰۰۰ کتاب می رسد. همچنین می توانید در بخش مومیایی ها در اتاق ۶۲ و ۶۳، از تابوت های تزئین شده و مومیایی حیواناتی نظیر گربه، کروکدیل و گاو نر نیز دیدن کنید. قدمت «شطرنج لوییس» (Lewis chessmen) در اتاق ۴۰، به سال ۱۱۵۰ برمی گردد و از عاج گراز دریایی و دندان نهنگ ساخته شده است. این شطرنج را در سال ۱۸۳۱ در جزیره ی لوییس پیدا کردند و به شطرنج ابعاد بزرگ فیلم هری پاتر و سنگ جادو شباهت دارد.

آثار موجود در گالری های روشنگری موزه بریتانیا
«کلکسیون آفریقایی» (African Collection) در اتاق ۲۵، لوحه هایی را دربرمی گیرد که از آن ها برای دکور کاخ پادشاه استفاده می شد و هر کدام، داستان به خصوصی را به نمایش می گذارند. از آثار قابل توجه بخش «مکزیک» در اتاق ۲۷ می توان به مجسمه ی الهه ی «هواستک» و مار ۲ سری اشاره کرد که دندان های نیش مانند آن را از صدف حلزونی و دهان و لثه اش را از پوست صدف قرمز ساخته اند. علاوه بر آن، اتاق های ۳۸ و ۳۹ به نمایش ساعت های زیبایی اختصاص دارند که در این میان، «ساعت کاریلون ۱۵۸۹» (Carillon Clock) از شهرت بیشتری برخوردار است و موسیقی نوشته شده توسط مارتین لوتر را پخش می کند. درنهایت یادتان باشد که بازدید از این موزه رایگان است. پس خودتان را خسته نکنید و در چند نوبت از آن بازدید کنید تا حوصله و انرژی تان را برای تماشای بخش های مورد علاقه تان از دست ندهید.

و در پایان....

موزه بریتانیا (British museum) یکی از وسیع ترین و غنی ترین موزه های جهان با 8 میلیون گنجینه و آثار باستانی دائمی از بسیاری از فرهنگ ها و کشورهای جهان است. این آثار از زمان پیدایش انسان یعنی حدود دو میلیون سال قبل تا به حال، جمع آوری شده اند.هر سال حدود 6.5 میلیون نفر از کشورهای مختلف دنیا از این موزه دیدنی در انگلستان بازدید می کنند. موزه بریتانیا دارای 94 گالری و 10 بخش (دپارتمان) مختلف است.موزه بریتانیا در سال ۱۷۵۳ میلادی و با مجموعه اهدایی از هنس اسلون طبیعی دان انگلیسی، شامل دست نوشته ها، کتاب های قدیمی و آثار باستانی گردآوری شده از برخی مستعمرات وقت بریتانیا رسماً تأسیس شد.بازدید از موزه بریتانیا، مجانی است و پولی بابت بلیط یا ورودیه دریافت نمی شود. اما در برخی نمایشگاه های ویژه، برای برخی از آثار ویژه و تخصصی که از دیگر موزه های معتبر جهان به امانت گرفته می شوند، بازدید به صورت مجانی نخواهد بود و پولی بابت بازدید از برخی نمایشگاه های موقتی که به صورت امانتی گردآوری شده اند، دریافت می شود.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر) دانلود آهنگ جدید مرتضی پاشایی با نام «آغوش تو»(هوش مصنوعی) (17 نظر) علی دایی: احترام زیادی برای مهران مدیری قائلم ولی دعوتش رو قبول نکردم چون...+فیلم (13 نظر) گریه‌های بی امان مسعود پزشکیان به یاد همسرش در آستانه روز زن؛ دلداری دادن زهرا، تنها دخترش به آقای رئیس جمهور+ویدیو/ همدردی خانم معاون با اشکهایش (12 نظر) مهران غفوریان: نمی‌دانم چه کسی این سرمربی را به تیم ما انداخت؟! / استقلالی بودم، وقتی دیدم پرسپولیس همیشه استقلال را می برد، پرسپولیسی شدم! (11 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
محسن یگانه:اگر الان محسن چاووشی کنسرت بگذارد استقبال مردم وحشتناک خواهد بود! ترجیح می‌دهم طرفدارانم من را محسن صدا کنند، نه سلطان
علیرضا قربانی: خیلی از مواقع به جای ترانه قرآن گوش می دهم خصوصا قرائت قرآن مصری ها
قتل دلخراش یک زن هنرمند و پولدار مقابل کلانتری با ضربه‌های پی در پی چاقو
سرمربی اسبق پرسپولیس: همه بازیکنان امروز را در چرخ گوشت بریزیم از آن طرف یک علی پروین بیرون نمی‌آید!
ژیلا صادقی: پیشنهاد های خوبی برای بازیگری دارم/ تازه معنای مدافع حرم را میفهمم، نمیپذیرم حرم حضرت زینب(ع) یک آجرش خش بردارد
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی
روایت‌های ایرانی هم بند با جولانی در زندان؛ از ایستادن در یک صف برای گرفتن جیره‌ی غذا و سیگار تا اسکن چشمهایشان در یک چادر
خداحافظی آخر گاریدو؛ سرمربی سابق پرسپولیس ایران را ترک کرد!
سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل
چگونه شوهرم را متقاعد به کاری کنم؟ / 9 راهکار برای مطیع کردن همسر
علت اختلاف محمود احمدی ‌نژاد با برادرش بر سر چه بود؟/ تشبیه رابطه احمدی نژاد و مشایی به لیلی و مجنون توسط برادر مرحومش
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 4 دی 1403
فال روزانه امروز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال ابجد روزانه سه شنبه 4 دی 1403
منتخب روز   
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل جدول زمانبندی قطعی برق امروز سه شنبه 4 دی تهران، تبریز، مشهد، اصفهان و... منتشر شد + لینک نکات خانه‌داری/ روش تهیه و نگهداری پودر گشنیز در خانه بدون اینکه به هم بچسبند و گلوله شوند+ میدونین واسه چه غذاهایی مناسبه؟ تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنگ😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مریم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای جذاب آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید