موزه بریتانیا، از بهترین و قدیمی ترین موزه های دنیا

  چهارشنبه، 26 آبان 1400   زمان مطالعه 10 دقیقه
موزه بریتانیا، از بهترین و قدیمی ترین موزه های دنیا
«موزه‌ی بریتانیا» (British Museum) در لندن، بزرگ‌ترین موزه در کشور انگستان به شمار می‌رود و آثار متنوعی از کشورهای مختلف را دربرمی‌گیرد. این موزه به هنر، فرهنگ و تاریخ جهان اختصاص دارد و مجموعه آثار دائمی آن که تعدادش به ۸ میلیون اثر می‌رسد.در این مطلب به معرفی مجموعه های این موزه ی زیبا اشاره شده است با ما همراه باشید.

موزه بریتانیا (به انگلیسی: British Museum) یکی از عظیم ترین و غنی ترین موزههای جهان است که بیش از ۷ میلیون گنجینه و آثار باستانی از بسیاری از فرهنگ ها، قوم ها و کشورهای جهان را از دوران پیش از تاریخ تا زمان حال را در خود جای داده است. موزه بریتانیا در سال ۱۷۵۳ میلادی و با مجموعه اهدایی از هنس اسلون طبیعی دان انگلیسی، شامل دست نوشته ها، کتاب های قدیمی و آثار باستانی گردآوری شده از برخی مستعمرات وقت بریتانیا رسماً تأسیس شد.بازدید از موزه بریتانیا، مجانی است و پولی بابت بلیط یا ورودیه دریافت نمی شود. اما در برخی نمایشگاه های ویژه، برای برخی از آثار ویژه و تخصصی که از دیگر موزه های معتبر جهان به امانت گرفته می شوند، بازدید به صورت مجانی نخواهد بود و پولی بابت بازدید از برخی نمایشگاه های موقتی که به صورت امانتی گردآوری شده اند، دریافت می شود.هم اکنون نیل مک گرگور، مدیر موزه بریتانیا است.این موزه به دلیل دنیاگیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ به مدت ۲۰۸ روز بسته شد. با این وجود، ۱٬۲۷۵٬۴۶۶ بازدید کننده داشت و آن را در رده پنجم لیست پربازدیدترین موزه های جهان قرار داد.

موزه بریتانیا

موزه بریتانیا در لندن، یکی از قدیمی ترین و بهترین موزه های جهان به حساب می آید که آثار آن از تمام قاره ها جمع آوری شده است و سالانه بیش از ۶.۵ میلیون نفر از سراسر دنیا از آن بازدید می کنند.«موزه ی بریتانیا» (British Museum) در لندن، بزرگ ترین موزه در کشور انگستان به شمار می رود و آثار متنوعی از کشورهای مختلف را دربرمی گیرد. این موزه به هنر، فرهنگ و تاریخ جهان اختصاص دارد و مجموعه آثار دائمی آن که تعدادش به ۸ میلیون اثر می رسد، تمام قاره ها را شامل می شود و داستان فرهنگ انسان ها را از ابتدا تا به امروز به نمایش می گذارد. پایه و اساس شروع کار موزه ی بریتانیا، مجموعه آثاری بود که به «سر هنس اسلون» (Hans Sloane) تعلق داشت. او آثار بسیاری را در طول عمرش از کشورهای گوناگونی از جمله یونان، مصر و شهر رم جمع آوری کرده بود و آن ها را در وصیتش به پادشاه «جرج دوم» واگذار کرد تا مردم بتوانند از آن ها دیدن کنند و زحماتش به باد نرود.در طول تاریخ، این موزه را کم کم گسترش دادند و چند شعبه ی دیگر نیز به آن اضافه کردند که اولینِ آن ها «موزه تاریخ طبیعی لندن» (British Museum of Natural History) در کنزینگتون جنوبی بود. این موزه، امروزه از موزه ی بریتانیا جدا شده و فعالیتش را به صورت مستقل از آن ادامه می دهد. همچنین ۲ کتابخانه نیز به این موزه اضافه شد که از آثار باارزشی همچون « انجیل های لیندیس فارن» (Lindisfarne Gospels) و تنها دست نوشته ی حماسه ی «بیوولف» (Beowulf) نگهداری می کردند. البته امروزه این آثار به «کتابخانه ی بریتانیا» (British Library) انتقال داده شده اند. معماری نئوکلاسیک ساختمان این موزه را «رابرت اسمیرک» (Robert Smirke) برعهده داشته است. او از ۴۴ ستون به شیوه ی ایونی استفاده کرده که ارتفاعشان به ۱۴ متر می رسد و به ستون های «معبد آتنا» (Temple of Athena Polias) در منطقه ی «پریه نه» (Priene) در ترکیه شباهت دارد. همچنین برای دکور سه گوش بالای درگاه جلوخان آن که در معماری به آن «سَنتوری» می گویند، از مجسمه هایی از «ریچارد وستمکت» (Richard Westmacott) کمک گرفته شده است.

موزه بریتانیا
دریاسالار «هوریشیو نلسون» انگلیسی در «نبرد نیل»، ناپلئون بناپارت را تعقیب کرد و توانست ناوگان فرانسه را در این جنگ شکست دهد. بعد از این پیروزی، مجسمه های مصری بیشتری به موزه ی بریتانیا انتقال داده شد و «جرج سوم» در سال ۱۸۰۲، از «سنگ رزتا» (Rosetta Stone) رونمایی کرد که در رمزگشایی خط هیروگلیف مصری بسیار مؤثر واقع شده است. برای قدردانی از رشادت های هوریشیو نلسون، مجسمه ای از او ساخته اند که می توانید در میدان ترافالگار لندن از آن دیدن کنید. امروزه مجموعه آثار این موزه گسترش پیدا کرده و از ۱۳ میلیون اثر در موزه ی بریتانیا، ۷۰ میلیون در موزه ی تاریخ طبیعی و ۱۵۰ میلیون اثر در کتابخانه ی بریتانیا نگهداری می شود که هر کدام مستقل از موزه ی بریتانیا مشغول به کار هستند.
منشور حقوق بشر کوروش
وقتی موزه ی بریتانیا برای اولین بار در سال ۱۷۵۳ شروع به کار کرد، اولین موزه ی ملی عمومی در جهان به شمار می رفت و بازدید از آن رایگان بود. البته هنوز هم افراد کنجکاو و دوستداران تاریخ و فرهنگ ملل مختلف می توانند بدون پرداخت هیچ هزینه ای از این موزه دیدن کنند. اگر بخواهید تمام آثار موزه ی بریتانیا را با دقت بررسی کنید، شاید یک هفته یا حتی بیشتر به زمان احتیاج داشته باشید! اما جای نگرانی نیست؛ زیرا در ادامه شما را با مهم ترین آثار این موزه آشنا می کنیم که بهتر است بازدید از آن ها را از دست ندهید.
عکس گرفتن در موزه بریتانیا

گالری های مصری موزه

«گالری های مصری» (Egyptian Galleries) در اتاق شماره ۴، گالری تماشایی و طولانی است که آثار متنوع آن از جمله تندیس های نیم تنه و تابوت ها و غیره، ۳،۰۰۰ سال تاریخ مصر باستان را دربرمی گیرد. سنگ رزتا که قدمت آن به سال ۱۹۶ قبل از میلاد برمی گردد نیز در این بخش قرار دارد. مجسمه ی نیم تنه ی «رامسس دوم» (Ramesses II) نیز از آثار مشهور این قسمت است که عده ای او را نیرومندترین فرعون تاریخ مصر باستان می دانند. «پِرسی بیش شِلی» برای سرودن شعر «اوزیماندیاس» خود از این مجسمه الهام گرفته بود.

گالری های مصری موزه

مجسمه های پارتنون

در بخش «مجسمه های پارتنون» (Parthenon Sculptures) در اتاق شماره ۱۸ می توانید از مجسمه های زیبایی دیدن کنید که بخشی از معبد پارتنون در آکروپولیس آتن بوده اند که بین سال های ۴۳۸ تا ۴۴۷ قبل از میلاد ساخته شده است. سفیر انگستان یعنی «لرد الگین» (Lord Elgin) در سال ۱۸۰۵، این مجسمه ها را که با نام «مرمر نماهای الگین» (Elgin Marbles) نیز شناخته می شوند، به امپراتوری عثمانی منتقل کرد تا از فرسوده شدن آن ها جلوگیری کند. لرد الگین، این مرمرها به کشور انگلیس فروخت و آن ها را از طریق کشتی به انگلستان منتقل کرد. عده ای از کار او حمایت و عده ای دیگر، این کارش را به غارت تشبیه کردند. این مجسمه ها، هنر و افسانه های شهر آتن را به خوبی به نمایش می گذارند.

مجسمه‌ های پارتنون

سفال های چینی (مجموعه پرسیوال دیوید)

«سفال های چینی» (Chinese Ceramics) در اتاق شماره ۹۵، مجموعه ی بی نظیری از سرامیک ها و سفال های کمیاب و تماشایی را شامل می شود که تعدادشان تقریباً به ۱،۷۰۰ مورد می رسد. بعضی از آثار این بخش به ابداع ظروف چینی در ۲،۰۰۰ سال پیش برمی گردد. شاید بتوان گفت که «گلدان های دیوید» (David Vases)، مهم ترین ظروف سفید و آبی رنگ چینی به حساب می آیند و نوشته های روی آن ها به سال ۱۳۵۱ میلادی تعلق دارد. «پرسیوال دیوید» (Percival David)، این ۲ گلدان را به صورت جداگانه خریداری کرد و آن ها را در سال ۱۹۳۵ به کنار یکدیگر برگرداند.

سفال های چینی (مجموعه پرسیوال دیوید)

آثار کشتی ساتون هوو

در سال ۱۹۳۷، بقایای کشتی دفن شده ی آنگلوساکسونی را در منطقه ی «ساتون هوو» پیدا کردند که به سال ۶۰۰ بعد از میلاد تعلق داشت. این کشتی ۲۷ متری، مجموعه ی بی نظیری از آثار گرانبهایی همچون جواهرات طلا، ظروف نقره ی دوره ی بیزانتین، کلاه خود آهنی و تابوتی مجلل را شامل می شد که احتمالاً متعلق به یکی از پادشاهان آنگلوساکسون بوده است. «آثار کشتی ساتون هوو» (Sutton Hoo Ship Burial) در اتاق شماره ۴۱ تا حد زیادی ثابت می کند اغراق ها و توصیفاتی که از جنگاوران آن دوره در شعرها می شده، آنچنان هم دور از واقعیت نبوده است. «کلاه خود ساتون هوو» (Sutton Hoo helmet)، یکی از ۴ کلاهی است که از آن دوره باقی مانده و آن را از آهن ساخته اند. همچنین بخش های مسی این کلاه خود، صحنه های از جنگ را نشان می دهند و قسمت ابروهای آن نیز از جنس مس می باشد.

آثار کشتی ساتون هوو

شکار شیر امپراتوری آشور

در بخش «شکار شیر امپراتوری آشور» (Assyrian Lion Hunts) در اتاق شماره ۱۰ می توانید صحنه هایی از مراسم شکار آخرین فرمانروای مقتدر آشوریان، یعنی «آشوربانی پال» (Ashurbanipal) را مشاهده کنید که بر روی سنگ رخام کشیده شده اند. این تابلوها، از لحظه ی رها کردن شیرها تا مرحله ی تعقیب، نشانه گیری با تیر و کمان و شکار شیرها را به نمایش می گذارند و حاکی از قدرت پادشاه هستند.

شکار شیر امپراتوری آشور

دیگر بخش ها

اگر به دنبال جای خلوت تری می گردید، سری به «گالری های روشنگری» (Enlightenment Galleries) در اتاق ۱ و ۲ بزنید که آثار متعلق به عصر خرد را شامل می شود. قفسه های کتاب این بخش، شیشه ای هستند و در سال ۱۸۲۳ به موزه اضافه شدند تا کلکسیون کتاب جرج سوم را در خود جای دهند که تعدادشان به ۶۰،۰۰۰ کتاب می رسد. همچنین می توانید در بخش مومیایی ها در اتاق ۶۲ و ۶۳، از تابوت های تزئین شده و مومیایی حیواناتی نظیر گربه، کروکدیل و گاو نر نیز دیدن کنید. قدمت «شطرنج لوییس» (Lewis chessmen) در اتاق ۴۰، به سال ۱۱۵۰ برمی گردد و از عاج گراز دریایی و دندان نهنگ ساخته شده است. این شطرنج را در سال ۱۸۳۱ در جزیره ی لوییس پیدا کردند و به شطرنج ابعاد بزرگ فیلم هری پاتر و سنگ جادو شباهت دارد.

آثار موجود در گالری های روشنگری موزه بریتانیا
«کلکسیون آفریقایی» (African Collection) در اتاق ۲۵، لوحه هایی را دربرمی گیرد که از آن ها برای دکور کاخ پادشاه استفاده می شد و هر کدام، داستان به خصوصی را به نمایش می گذارند. از آثار قابل توجه بخش «مکزیک» در اتاق ۲۷ می توان به مجسمه ی الهه ی «هواستک» و مار ۲ سری اشاره کرد که دندان های نیش مانند آن را از صدف حلزونی و دهان و لثه اش را از پوست صدف قرمز ساخته اند. علاوه بر آن، اتاق های ۳۸ و ۳۹ به نمایش ساعت های زیبایی اختصاص دارند که در این میان، «ساعت کاریلون ۱۵۸۹» (Carillon Clock) از شهرت بیشتری برخوردار است و موسیقی نوشته شده توسط مارتین لوتر را پخش می کند. درنهایت یادتان باشد که بازدید از این موزه رایگان است. پس خودتان را خسته نکنید و در چند نوبت از آن بازدید کنید تا حوصله و انرژی تان را برای تماشای بخش های مورد علاقه تان از دست ندهید.

و در پایان....

موزه بریتانیا (British museum) یکی از وسیع ترین و غنی ترین موزه های جهان با 8 میلیون گنجینه و آثار باستانی دائمی از بسیاری از فرهنگ ها و کشورهای جهان است. این آثار از زمان پیدایش انسان یعنی حدود دو میلیون سال قبل تا به حال، جمع آوری شده اند.هر سال حدود 6.5 میلیون نفر از کشورهای مختلف دنیا از این موزه دیدنی در انگلستان بازدید می کنند. موزه بریتانیا دارای 94 گالری و 10 بخش (دپارتمان) مختلف است.موزه بریتانیا در سال ۱۷۵۳ میلادی و با مجموعه اهدایی از هنس اسلون طبیعی دان انگلیسی، شامل دست نوشته ها، کتاب های قدیمی و آثار باستانی گردآوری شده از برخی مستعمرات وقت بریتانیا رسماً تأسیس شد.بازدید از موزه بریتانیا، مجانی است و پولی بابت بلیط یا ورودیه دریافت نمی شود. اما در برخی نمایشگاه های ویژه، برای برخی از آثار ویژه و تخصصی که از دیگر موزه های معتبر جهان به امانت گرفته می شوند، بازدید به صورت مجانی نخواهد بود و پولی بابت بازدید از برخی نمایشگاه های موقتی که به صورت امانتی گردآوری شده اند، دریافت می شود.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
همسر رهبر معظم انقلاب: آقای ما اجازه نمی‌دهد که در خانه، غیر از برنج کوپنی استفاده کنیم و آن هم کفاف خوراک ما را بیش از یک بار در هفته نمی‌دهد (671 نظر) نگاهی به سفره مفصل و تمام و کمال حضرت ابوالفضل در منزل شاه نشین علی دایی+عکس/ از گل آرایی و شمع‌دان‌هایی طلایی تا پَک هایی لاکچری و جذاب (197 نظر) (فیلم) ورود جالب و معنادار رهبر انقلاب به حسینیه امام خمینی (ره) به همراه مسعود پزشکیان و شعار حیدر حیدر جمعیت (69 نظر) درخت خرمای بزرگ حیاط باصفای خونه ویلایی زهرا گونش/ نخل های هم قد والیبالیست مشهور ترکیه ای (57 نظر) میز غذای ساده رهبر معظم انقلاب و خوردن غذا در بشقاب استیل/ ساده زیستی ایشان همیشه مثال زدنی است+عکس (33 نظر) بنز آخرین مدلی که رهبر معظم انقلاب آن را رد کرد: ببرید اینها را بفروشید! (24 نظر) ریحانه سادات دختر بزرگ شهید رئیسی: سجاده نماز پدرم را در اندونزی تکه تکه کردند و به عنوان تبرّک بین مردم پخش کردند+ویدیو (22 نظر) حضور ساده و بدون تشریفات همسر رهبر معظم انقلاب در یک درمانگاه/ ایشان گفتند من نمی‌خواهم پارتی بازی بکنم+ویدیو (19 نظر) رهبر معظم انقلاب: بعد از فوت پدرم همه‌ی موجودی خانه‌اش 45 هزار تومان شد که نمی‌شد با آن گاز یا یخچال خرید (18 نظر) خلاقیت تحسین برانگیز مغازه دار یزدی در ایام محرم/آدم حظ میکنه از اینهمه درک و شعور+فیلم (15 نظر) هنرمندان و ورزشکارانی که در مراسم نذری پوریا پورسرخ بازیگر سریال کیمیا حضور داشتند/ علی پروین هم بود+عکس (14 نظر) پارسا پیروزفر سَرَش را از ته تراشید؛ تغییر چهره آقای بازیگر قابل شناسایی نیست (12 نظر) (ویدئو) آخرین لحظات ثبت شده بازیگران فوت شده در کنار همسر و فرزندانشان/ یادی کنیم از هنرمندانی که در بین ما نیستند، روحشان شاد😢 ماهچهره خلیلی، حسام محمودی ، حسن جوهرچی و .. (10 نظر) بازیگرانی که در جوانی فوت شده اند + ویدئو با صدای معتمدی سریال گرگ و میش / روحشان شاد چقدر حیف شدن😥 عسل بدیعی، پوپک گلدره و .. (9 نظر) نگاهی به حیاط قدیمی خانه ترلان پروانه در تولد 21 سالگیش +عکس/ مبارکا باشه (9 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
روایتی از مخالفت همسر رهبر معظم انقلاب با هدیه ای که به رهبر داده بودند/ ما این غذاهایی که می‌خوریم، با این ظرفها جور درنمی‌آید، اینها را رد کنید، برود
تیمار جوجه لک لک مصدوم روستای قراجه محمد مرند توسط اهالی آن
فال روزانه امروز پنجشنبه 28 تیر ماه 1403
فال ابجد روزانه پنج‌شنبه 28 تیر 1403
حرمت شکنی دختران بی‌حجاب در دسته عزاداری کرج!
فال قهوه با نشان روز پنجشنبه 28 تیر ماه 1403
فال حافظ با تفسیر امروز پنجشنبه 28 تیر 1403+فیلم
فال شمع روزانه امروز پنجشنبه 28 تیر 1403
نگاهی به جواهرات مجلل و باشکوه خانواده آمبانی که پربازدید شد/ از زمرد نماد عشق آقای داماد تا گردنبند دستساز مادر شوهر جنجالی+عکس
پایان رابطه عاشقانه زهرا گونش ستاره 2 متری والیبال ترکیه و نامزد پولدار و خوش استایلش/ چقدرهم جذاب و باکلاس+عکس
7 روش تضمینی و قطعی رفع بوی بد سینک ظرفشویی
مبل‌های کثیف خانه را چگونه تمیز کنیم؟ / یک راه سریع و تضمینی
چرا کارگردان مختار نگذاشت بازیگر نقش حضرت عباس (ع) در فیلم یا سریالی دیگر بازی کند؟
نامه زیرکانه و دلبرانه انیس الدوله، بانوی اول حرمسرا به ناصرالدین شاه / یا به من وام بدهید یا شهرستانک را از من بخرید!
رفع فیلترینگ به طور کامل در دست شخص رئیس جمهور است
منتخب روز   
(فیلم) خرید دکتر مسعود پزشکیان از یک سوپرمارکت در تهران به همراه نوه‌ها و عروسش با کارت بانکی شخصی / نوه‌ها پدربزرگ را به خرج انداخته‌اند اقدام منحصربفرد و زیبای طلافروش یزدی به احترام دختر سه ساله امام حسین(ع)+عکس/ این جور تصاویر مخصوص ایران ماست والسلام👌 (فیلم) رهبر معظم انقلاب: به من می‌گویند شما گفتید سوءاستفاده جویان را افشا نکنید / ما حق نداریم افراد را به صرف گمان متهم کنیم سکانس خوشحالی قُباد از بارداری شهرزاد/ قُباد: من تا الان نمیدونستم از این دنیا و از این زندگی چی میخوام اما الان.... (عکس) هدایای ارزشمندی که پزشکیان در پشت صحنه یک هیئت دریافت کرد / خوشا راهی که آغازش با حسین است ... (ویدئو) شعر سوزناک شهریار برای مادر بزرگش که با شنیدنش اشک از چشمانتان سرازیر خواهد شد به یادماندنی ترین سکانس عاشقانه سریال شهرزاد / از بله گفتن شهرزاد تا مرگ مرگ بزرگ آقا نقش دختر رهبر انقلاب در ترمیم دست مجروح ایشان/ فرزند دختری که به پدر اُنس داشت (عکس) شوخی ظریف با آقای ظریف؛ از مقایسه ظریف با مِسی تا انداختن ماسک به شکل آقای رئیس جمهور!! واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به پست اینستاگرامی پسرش با هشتگ برای ایران، پزشکیان