ساعدنیوز
ساعدنیوز

موزه بریتانیا، از بهترین و قدیمی ترین موزه های دنیا

  چهارشنبه، 26 آبان 1400   زمان مطالعه 10 دقیقه
موزه بریتانیا، از بهترین و قدیمی ترین موزه های دنیا
«موزه‌ی بریتانیا» (British Museum) در لندن، بزرگ‌ترین موزه در کشور انگستان به شمار می‌رود و آثار متنوعی از کشورهای مختلف را دربرمی‌گیرد. این موزه به هنر، فرهنگ و تاریخ جهان اختصاص دارد و مجموعه آثار دائمی آن که تعدادش به ۸ میلیون اثر می‌رسد.در این مطلب به معرفی مجموعه های این موزه ی زیبا اشاره شده است با ما همراه باشید.

موزه بریتانیا (به انگلیسی: British Museum) یکی از عظیم ترین و غنی ترین موزههای جهان است که بیش از ۷ میلیون گنجینه و آثار باستانی از بسیاری از فرهنگ ها، قوم ها و کشورهای جهان را از دوران پیش از تاریخ تا زمان حال را در خود جای داده است. موزه بریتانیا در سال ۱۷۵۳ میلادی و با مجموعه اهدایی از هنس اسلون طبیعی دان انگلیسی، شامل دست نوشته ها، کتاب های قدیمی و آثار باستانی گردآوری شده از برخی مستعمرات وقت بریتانیا رسماً تأسیس شد.بازدید از موزه بریتانیا، مجانی است و پولی بابت بلیط یا ورودیه دریافت نمی شود. اما در برخی نمایشگاه های ویژه، برای برخی از آثار ویژه و تخصصی که از دیگر موزه های معتبر جهان به امانت گرفته می شوند، بازدید به صورت مجانی نخواهد بود و پولی بابت بازدید از برخی نمایشگاه های موقتی که به صورت امانتی گردآوری شده اند، دریافت می شود.هم اکنون نیل مک گرگور، مدیر موزه بریتانیا است.این موزه به دلیل دنیاگیری کووید-۱۹ در سال ۲۰۲۰ به مدت ۲۰۸ روز بسته شد. با این وجود، ۱٬۲۷۵٬۴۶۶ بازدید کننده داشت و آن را در رده پنجم لیست پربازدیدترین موزه های جهان قرار داد.

موزه بریتانیا

موزه بریتانیا در لندن، یکی از قدیمی ترین و بهترین موزه های جهان به حساب می آید که آثار آن از تمام قاره ها جمع آوری شده است و سالانه بیش از ۶.۵ میلیون نفر از سراسر دنیا از آن بازدید می کنند.«موزه ی بریتانیا» (British Museum) در لندن، بزرگ ترین موزه در کشور انگستان به شمار می رود و آثار متنوعی از کشورهای مختلف را دربرمی گیرد. این موزه به هنر، فرهنگ و تاریخ جهان اختصاص دارد و مجموعه آثار دائمی آن که تعدادش به ۸ میلیون اثر می رسد، تمام قاره ها را شامل می شود و داستان فرهنگ انسان ها را از ابتدا تا به امروز به نمایش می گذارد. پایه و اساس شروع کار موزه ی بریتانیا، مجموعه آثاری بود که به «سر هنس اسلون» (Hans Sloane) تعلق داشت. او آثار بسیاری را در طول عمرش از کشورهای گوناگونی از جمله یونان، مصر و شهر رم جمع آوری کرده بود و آن ها را در وصیتش به پادشاه «جرج دوم» واگذار کرد تا مردم بتوانند از آن ها دیدن کنند و زحماتش به باد نرود.در طول تاریخ، این موزه را کم کم گسترش دادند و چند شعبه ی دیگر نیز به آن اضافه کردند که اولینِ آن ها «موزه تاریخ طبیعی لندن» (British Museum of Natural History) در کنزینگتون جنوبی بود. این موزه، امروزه از موزه ی بریتانیا جدا شده و فعالیتش را به صورت مستقل از آن ادامه می دهد. همچنین ۲ کتابخانه نیز به این موزه اضافه شد که از آثار باارزشی همچون « انجیل های لیندیس فارن» (Lindisfarne Gospels) و تنها دست نوشته ی حماسه ی «بیوولف» (Beowulf) نگهداری می کردند. البته امروزه این آثار به «کتابخانه ی بریتانیا» (British Library) انتقال داده شده اند. معماری نئوکلاسیک ساختمان این موزه را «رابرت اسمیرک» (Robert Smirke) برعهده داشته است. او از ۴۴ ستون به شیوه ی ایونی استفاده کرده که ارتفاعشان به ۱۴ متر می رسد و به ستون های «معبد آتنا» (Temple of Athena Polias) در منطقه ی «پریه نه» (Priene) در ترکیه شباهت دارد. همچنین برای دکور سه گوش بالای درگاه جلوخان آن که در معماری به آن «سَنتوری» می گویند، از مجسمه هایی از «ریچارد وستمکت» (Richard Westmacott) کمک گرفته شده است.

موزه بریتانیا
دریاسالار «هوریشیو نلسون» انگلیسی در «نبرد نیل»، ناپلئون بناپارت را تعقیب کرد و توانست ناوگان فرانسه را در این جنگ شکست دهد. بعد از این پیروزی، مجسمه های مصری بیشتری به موزه ی بریتانیا انتقال داده شد و «جرج سوم» در سال ۱۸۰۲، از «سنگ رزتا» (Rosetta Stone) رونمایی کرد که در رمزگشایی خط هیروگلیف مصری بسیار مؤثر واقع شده است. برای قدردانی از رشادت های هوریشیو نلسون، مجسمه ای از او ساخته اند که می توانید در میدان ترافالگار لندن از آن دیدن کنید. امروزه مجموعه آثار این موزه گسترش پیدا کرده و از ۱۳ میلیون اثر در موزه ی بریتانیا، ۷۰ میلیون در موزه ی تاریخ طبیعی و ۱۵۰ میلیون اثر در کتابخانه ی بریتانیا نگهداری می شود که هر کدام مستقل از موزه ی بریتانیا مشغول به کار هستند.
منشور حقوق بشر کوروش
وقتی موزه ی بریتانیا برای اولین بار در سال ۱۷۵۳ شروع به کار کرد، اولین موزه ی ملی عمومی در جهان به شمار می رفت و بازدید از آن رایگان بود. البته هنوز هم افراد کنجکاو و دوستداران تاریخ و فرهنگ ملل مختلف می توانند بدون پرداخت هیچ هزینه ای از این موزه دیدن کنند. اگر بخواهید تمام آثار موزه ی بریتانیا را با دقت بررسی کنید، شاید یک هفته یا حتی بیشتر به زمان احتیاج داشته باشید! اما جای نگرانی نیست؛ زیرا در ادامه شما را با مهم ترین آثار این موزه آشنا می کنیم که بهتر است بازدید از آن ها را از دست ندهید.
عکس گرفتن در موزه بریتانیا

گالری های مصری موزه

«گالری های مصری» (Egyptian Galleries) در اتاق شماره ۴، گالری تماشایی و طولانی است که آثار متنوع آن از جمله تندیس های نیم تنه و تابوت ها و غیره، ۳،۰۰۰ سال تاریخ مصر باستان را دربرمی گیرد. سنگ رزتا که قدمت آن به سال ۱۹۶ قبل از میلاد برمی گردد نیز در این بخش قرار دارد. مجسمه ی نیم تنه ی «رامسس دوم» (Ramesses II) نیز از آثار مشهور این قسمت است که عده ای او را نیرومندترین فرعون تاریخ مصر باستان می دانند. «پِرسی بیش شِلی» برای سرودن شعر «اوزیماندیاس» خود از این مجسمه الهام گرفته بود.

گالری های مصری موزه

مجسمه های پارتنون

در بخش «مجسمه های پارتنون» (Parthenon Sculptures) در اتاق شماره ۱۸ می توانید از مجسمه های زیبایی دیدن کنید که بخشی از معبد پارتنون در آکروپولیس آتن بوده اند که بین سال های ۴۳۸ تا ۴۴۷ قبل از میلاد ساخته شده است. سفیر انگستان یعنی «لرد الگین» (Lord Elgin) در سال ۱۸۰۵، این مجسمه ها را که با نام «مرمر نماهای الگین» (Elgin Marbles) نیز شناخته می شوند، به امپراتوری عثمانی منتقل کرد تا از فرسوده شدن آن ها جلوگیری کند. لرد الگین، این مرمرها به کشور انگلیس فروخت و آن ها را از طریق کشتی به انگلستان منتقل کرد. عده ای از کار او حمایت و عده ای دیگر، این کارش را به غارت تشبیه کردند. این مجسمه ها، هنر و افسانه های شهر آتن را به خوبی به نمایش می گذارند.

مجسمه‌ های پارتنون

سفال های چینی (مجموعه پرسیوال دیوید)

«سفال های چینی» (Chinese Ceramics) در اتاق شماره ۹۵، مجموعه ی بی نظیری از سرامیک ها و سفال های کمیاب و تماشایی را شامل می شود که تعدادشان تقریباً به ۱،۷۰۰ مورد می رسد. بعضی از آثار این بخش به ابداع ظروف چینی در ۲،۰۰۰ سال پیش برمی گردد. شاید بتوان گفت که «گلدان های دیوید» (David Vases)، مهم ترین ظروف سفید و آبی رنگ چینی به حساب می آیند و نوشته های روی آن ها به سال ۱۳۵۱ میلادی تعلق دارد. «پرسیوال دیوید» (Percival David)، این ۲ گلدان را به صورت جداگانه خریداری کرد و آن ها را در سال ۱۹۳۵ به کنار یکدیگر برگرداند.

سفال های چینی (مجموعه پرسیوال دیوید)

آثار کشتی ساتون هوو

در سال ۱۹۳۷، بقایای کشتی دفن شده ی آنگلوساکسونی را در منطقه ی «ساتون هوو» پیدا کردند که به سال ۶۰۰ بعد از میلاد تعلق داشت. این کشتی ۲۷ متری، مجموعه ی بی نظیری از آثار گرانبهایی همچون جواهرات طلا، ظروف نقره ی دوره ی بیزانتین، کلاه خود آهنی و تابوتی مجلل را شامل می شد که احتمالاً متعلق به یکی از پادشاهان آنگلوساکسون بوده است. «آثار کشتی ساتون هوو» (Sutton Hoo Ship Burial) در اتاق شماره ۴۱ تا حد زیادی ثابت می کند اغراق ها و توصیفاتی که از جنگاوران آن دوره در شعرها می شده، آنچنان هم دور از واقعیت نبوده است. «کلاه خود ساتون هوو» (Sutton Hoo helmet)، یکی از ۴ کلاهی است که از آن دوره باقی مانده و آن را از آهن ساخته اند. همچنین بخش های مسی این کلاه خود، صحنه های از جنگ را نشان می دهند و قسمت ابروهای آن نیز از جنس مس می باشد.

آثار کشتی ساتون هوو

شکار شیر امپراتوری آشور

در بخش «شکار شیر امپراتوری آشور» (Assyrian Lion Hunts) در اتاق شماره ۱۰ می توانید صحنه هایی از مراسم شکار آخرین فرمانروای مقتدر آشوریان، یعنی «آشوربانی پال» (Ashurbanipal) را مشاهده کنید که بر روی سنگ رخام کشیده شده اند. این تابلوها، از لحظه ی رها کردن شیرها تا مرحله ی تعقیب، نشانه گیری با تیر و کمان و شکار شیرها را به نمایش می گذارند و حاکی از قدرت پادشاه هستند.

شکار شیر امپراتوری آشور

دیگر بخش ها

اگر به دنبال جای خلوت تری می گردید، سری به «گالری های روشنگری» (Enlightenment Galleries) در اتاق ۱ و ۲ بزنید که آثار متعلق به عصر خرد را شامل می شود. قفسه های کتاب این بخش، شیشه ای هستند و در سال ۱۸۲۳ به موزه اضافه شدند تا کلکسیون کتاب جرج سوم را در خود جای دهند که تعدادشان به ۶۰،۰۰۰ کتاب می رسد. همچنین می توانید در بخش مومیایی ها در اتاق ۶۲ و ۶۳، از تابوت های تزئین شده و مومیایی حیواناتی نظیر گربه، کروکدیل و گاو نر نیز دیدن کنید. قدمت «شطرنج لوییس» (Lewis chessmen) در اتاق ۴۰، به سال ۱۱۵۰ برمی گردد و از عاج گراز دریایی و دندان نهنگ ساخته شده است. این شطرنج را در سال ۱۸۳۱ در جزیره ی لوییس پیدا کردند و به شطرنج ابعاد بزرگ فیلم هری پاتر و سنگ جادو شباهت دارد.

آثار موجود در گالری های روشنگری موزه بریتانیا
«کلکسیون آفریقایی» (African Collection) در اتاق ۲۵، لوحه هایی را دربرمی گیرد که از آن ها برای دکور کاخ پادشاه استفاده می شد و هر کدام، داستان به خصوصی را به نمایش می گذارند. از آثار قابل توجه بخش «مکزیک» در اتاق ۲۷ می توان به مجسمه ی الهه ی «هواستک» و مار ۲ سری اشاره کرد که دندان های نیش مانند آن را از صدف حلزونی و دهان و لثه اش را از پوست صدف قرمز ساخته اند. علاوه بر آن، اتاق های ۳۸ و ۳۹ به نمایش ساعت های زیبایی اختصاص دارند که در این میان، «ساعت کاریلون ۱۵۸۹» (Carillon Clock) از شهرت بیشتری برخوردار است و موسیقی نوشته شده توسط مارتین لوتر را پخش می کند. درنهایت یادتان باشد که بازدید از این موزه رایگان است. پس خودتان را خسته نکنید و در چند نوبت از آن بازدید کنید تا حوصله و انرژی تان را برای تماشای بخش های مورد علاقه تان از دست ندهید.

و در پایان....

موزه بریتانیا (British museum) یکی از وسیع ترین و غنی ترین موزه های جهان با 8 میلیون گنجینه و آثار باستانی دائمی از بسیاری از فرهنگ ها و کشورهای جهان است. این آثار از زمان پیدایش انسان یعنی حدود دو میلیون سال قبل تا به حال، جمع آوری شده اند.هر سال حدود 6.5 میلیون نفر از کشورهای مختلف دنیا از این موزه دیدنی در انگلستان بازدید می کنند. موزه بریتانیا دارای 94 گالری و 10 بخش (دپارتمان) مختلف است.موزه بریتانیا در سال ۱۷۵۳ میلادی و با مجموعه اهدایی از هنس اسلون طبیعی دان انگلیسی، شامل دست نوشته ها، کتاب های قدیمی و آثار باستانی گردآوری شده از برخی مستعمرات وقت بریتانیا رسماً تأسیس شد.بازدید از موزه بریتانیا، مجانی است و پولی بابت بلیط یا ورودیه دریافت نمی شود. اما در برخی نمایشگاه های ویژه، برای برخی از آثار ویژه و تخصصی که از دیگر موزه های معتبر جهان به امانت گرفته می شوند، بازدید به صورت مجانی نخواهد بود و پولی بابت بازدید از برخی نمایشگاه های موقتی که به صورت امانتی گردآوری شده اند، دریافت می شود.امیدواریم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (515 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (245 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (208 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (75 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (59 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (59 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (47 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (41 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
روزنامه کیهان وزیر اقتصاد پزشکیان را به خاطر حسن روحانی مجازات کرد
آموزش شطرنج ؛ شناخت مهره های شطرنج
چرا شوهرم به من خیانت می کند؟ / علل عمده خیانت + راه های فهمیدن خیانت همسر
علاقه غیرعادی بن سلمان به بازی‌های رایانه‌ای؛ پرداخت 175 هزار دلار و صرف 9046 ساعت برای یک بازی!
قتل یک پزشک متخصص قلب و عروق/ ادامه خشونت‌های بی‌سابقه علیه کادر درمان
آسیب های برگشت ناپذیر گوشی بر رابطه زوجین / تاثیرات منفی موبایل از دید متخصصان روابط زناشویی
خرید خانه در تهران از خرید خانه در نیویورک سخت‌تر است! + اینفوگرافی
قطعنامه شورای حکام و پیشبینی بازار دلار در هفته اول آذر ماه 1403: بخریم یا بفروشیم؟
آیا می دانید چقدر در نگاه دیگران جذاب به نظر می رسید؟
فیلترینگ دشمن مردم است، می‌فهمید؟ / ماهواره استرلینک همین الان روی بام شماست
از ارزهای دیجیتال چه خبر؟ | قیمت بیت کوین، اتریوم و ارزهای پرطرفدار امروز شنبه 3 آذر 1403 + جدول
خبر شوکه کننده امروز/ همکاری برادر با خواهرزاده برای قتل خواهر
فرماندار جنجالی بندر انزلی عزل شد: استاندار گیلان بالاخواه رسانه ها درآمد
راز زندگی لاکچری علیرضا بیرانوند لو رفت!/علیرضا بیرانوند فقط یک دروازه بان نیست!/شغل های پولساز بیرانوند در کنار فوتبال کدام اند؟!
همه چیز درباره پادشاه رمزارزها بیت کوین: پیشبینی یک میلیون دلاری کیوساکی به حقیقت می پیوندد؟
منتخب روز   
رونمایی از تیزر شاد و پرانرژی جوکر بانوان با حضور نعیمه نظام‌دوست و بهنوش بختیاری با صدای محمدرضا علیمردانی/ خوشبختی جمعی، نه که فردی، الهی روزی بیاد که نباشه دردی👌 حضور پرانرژی قهرمانان جوکر، ناهید مسلمی و عمو رشید در وی‌آی‌پی کنسرت سهراب پاکزاد/ یویو گفتن ناهید مسلمی رو وسط کنسرت از دست ندید👌 می‌گویند پزشکیان برف تهران را هم نخواهد دید! / تأخیر در پرداخت یارانه پاس گل به مخالفان دو آتیشه رئیس جمهور بود دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ