مجلات داخلی چه مجلاتی هستند؟
پایگاه استنادی جهان اسلام توسط مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری شیراز پایه ریزی گردید. این مجلات بعد از نشریات الزویر و اسکوپوس رتبه سوم را به خود اختصاص داده اند و هم اکنون جز معتبرترین مجلات علمی در دنیا شناخته می شوند. در مجلات علمی در داخل ایران، می توان مقاله های علمی فارسی را چاپ کرد. بعضی از مجلات داخلی، ترجمه انگلیسی مقاله های فارسی را هم چاپ می کنند. فقط مقاله باید استاندارد ها و سطح کیفی مشخصی داشته باشد. این مجلات داوری بسیار سختگیرانه ای دارند و به مراتب پذیرش مقاله در این مجلات دشوارتر از سایر مجلات می باشند و پذیرش تضمینی ندارند. مقاله باید سطح علمی و اعتبار لازم را داشته باشد تا قابل انتشار در این مجلات باشد. همانطور که عنوان شد این مجلات سطح علمی بسیار بالایی دارند و از لحاظ رتبه علمی بسیار معتبر می باشند. اما دانشجویان فقط در صورتی که قصد مهاجرت نداشته باشند می توانند اقدام به انتشار مقاله در این نشریات کنند زیرا اغلب این نشریات در خارج از کشور فاقد اعتبار علمی می باشند.
معرفی پایگاه isc
پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC) یک سامانه اطلاع رسانی علمی است که در صدد تجزیه و تحلیل مجلات علمی کشورهای اسلامی بر اساس معیارهای علم سنجی معتبر اسلامی می باشد. پس از تامسون و اسکوپوس، ISC (پایگاه استنادی علوم جهان اسلام) سومین پایگاه استنادی برای سنجش عملکرد پژوهشی کشورها محسوب می شود که ۵٧ کشور در آن مشارکت دارند.
مزایای اکسپت مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
- داشتن نامه پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی مورد تایید وزارت علوم به منزله ی نخبه بودن پژوهشگر و محقق می باشد.
- معافیت از سربازی برای نخبگانی که اکسپت و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی مورد تایید وزارت علوم دارند.
- در بسیاری از دانشگاه های بزرگ کشور، از شرایط اساسی جذب هیئت علمی، داشتن اکسپت و چاپ در نشریات علمی پژوهشی داخلی مصوب وزارت علوم می باشد.
- ارتقاء رتبه برای اعضای هیئت علمی که مقاله ی اکسپت یا چاپ شده در این نوع مجلات دارند.
- با داشتن اکسپت و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی مورد تایید وزارت علوم می توان در رشته های علوم انسانی و هنر بدون کنکور به مصاحبه دعوت شد.پ
اعتبارسنجی مجلات علمی پژوهشی داخلی
برای اعتبار سنجی مجلات داخلی isc قبل از سابمیت مقاله می توانید از طریق لینک های زیر اقدام فرمایید:
- ISC: https://isc.ac/fa مجلات
- مرکز برنامه ریزی و سیاستگذاری پژوهشی وزارت علوم و تحقیقات فناوری (https://rppc.msrt.ir/fa)
- دفتر گسترش تولید علم دانشگاه آزاد اسلامی (http://rvp.iau.ir/sp/)
- مرکز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی وزارت بهداشت، درمان و اموزش پزشکی (http://blacklist.research.ac.ir/)
با در اختیار داشتن ISSN و یا عنوان مجله می توانید با ورود به سایت های فوق مجله انتخابی خود را اعتبار سنجی کنید و بعد از کسب اطمینان از اعتبار آنرا سابمیت نمایید. مجله باید از لحاظ حوزه موضوعی و سطح علمی با مقاله مطابقت داشته باشد سابمیت مقاله به مجلاتی که مطالبقت از لحاظ سطح کیفی و حوزه موضوعی ندارند توصیه نمی شود زیرا حتما عامل ریجکت مقاله خواهد بود.
نحوه چاپ مقاله در مجلات isc
برای انتشار تحقیقات خود در مجلات isc الگوریتم زیر را دنبال کنید:
ترجمه تخصصی مقاله
مجلات داخلی isc مقالات را به صورت فارسی و انگلیسی پذیرش می کنند و چنانچه مقاله شما به زبان انگلیسی یا ترجمه شده از انگلیسی باشد باید دستور العمل مجله را مطالعه فرمایید که به چه زبانی مقاله پذیرش می کند. می توانید مقاله خود را ترجمه کنید و به زبان اصلی به مجله سابمیت کنید. اما چنانچه احتیاج به ترجمه داشتید مقاله باید با کیفیت کاملا طلایی و بیشترین درصد کلمات تخصصی ترجمه شود و کیفیت لازم را داشته باشد. مقالات علمی چنانچه کیفیت ترجمه لازم را نداشته باشند در مرحله داوری فاقد اعتبار و امتیازات لازم خواهند بود. برای چاپ مقالات ترجمه شده نیاز به یک مترجم متخصص دارید.
ویراستاری مقاله
اغلب مقالاتی که ترجمه شده از یک زبان می باشند در متن آنها اصولا قواعد نگارشی و دستور زبانی رعایت نمی شود که این خود نشان از ضعف نویسنده می باشد و باید ایرادات گرامری دستور زبانی و محتوایی برطرف گردند تا مقاله کیفیت و اعتبار لازم را داشته باشد. ویراستاری مقاله بخش مهمی از مراحل می باشد و باید مقاله را با کیفیت بسیار بالایی ویراستاری نمایید تا اعتبار و سطح کیفی لازم را دارا باشد.
پارافریز مقاله
با توجه به اینکه در سالهای اخیر اغلب مقالات علمی به دلیل وقوع سرقت علمی در متن آنها ریجکت شده است. از این رو مقالات باید قبل از سابمیت به مجله پارافریز شوند و تشابهات علمی موجود در آنها برطرف گردد سرقت علمی و یا تشابهات علمی ناخواسته در متن مقاله مقاله یک اقدام غیر اخلاقی می باشد و باید حتما قبل از سابمیت مقاله به مجله برطرف گردد.
فرمت بندی مقاله
مقاله باید قبل از اینکه به یک مجله سابمیت شود فرمت بندی شود و فرمت و ساختار مقاله تبدیل به فرمتی شود که از طرف مجله درخواست شده است از این رو باید حتما مقاله را قبل از سابمیت به یک مجله فرمتبندی و اصلاح کنید.
سابمیت مقاله
مقاله بعد از اینکه کلیه اقدامات و اصلاحات فوق انجام گرفته شد آمادگی سابمیت به مجله مورد نظر را دارد و می توانید از راههای مشخص شده مقاله خود را به مجله سابمیت نمایید.
روند داوری مقالات در مجلات
شروع کار داوری مقالات به این صورت است که نویسنده، مقاله علمی خود را برای ژورنال ارسال می کند و بعد سردبیر مجله، مقاله علمی را بررسی می کند. در صورتیکه به نظرش مناسب چاپ باشد آن را برای بررسی منتقدان و مرورگران مجله ارسال می کند. در غیر این صورت مقاله رد می شود.
این سرانجام بسیار تلخی برای هر نویسنده است. اما نباید ناامید شوید. اگر مقاله تان از سوی مجله ای رد شد، آن را برای مجله ای دیگر ارسال کنید. دلایل متعددی برای ردشدن مقاله تان از سوی مجله وجود دارد. شاید چشم انداز یا همان اسکوپ مجله با موضوع مقاله تان هم خوانی نداشته است. شاید هم قواعد و فرمت آماده سازی مخصوص مجله در مقاله را رعایت نکرده اید. پس ناامید و ناراحت نشوید و سریع فکر نکنید که احتمالا مقاله تان از ارزش علمی پایینی برخوردار بوده است. البته این هم محتمل است.
گاهی اوقات، به ویژه در زمانی که تازه به دنیای مقاله نویسی وارد شده اید یا هنوز پژوهش هایتان چندان حرفه ای و تخصصی نشده است، امکان دارد که مجلات حرفه ای و بسیار معتبر اثرتان را پذیرش نکنند. در این مواقع، باید حواستان باشد که مقاله را برای نشریاتی ارسال کنید که اگرچه ارزش علمی دارند ولی از غول های بزرگ نشر در حوزه رشته علمی تان به حساب نمی آیند.
اگر هم مقاله تان از سوی سردبیر پذیرش شد و برای مرورگرها و منتقدان ارسال شد، روند دیگری در جریان خواهد بود که طی آن، مرورگرها و منتقدان، مقاله را با دقت بررسی می کنند و نظرات و پیشنهادات خود را به سردبیر مجله ارائه می دهند. سردبیر مجله، گزارش ارائه شده توسط منتقدان را بررسی می کند.
چند حالت محتمل است:
- مقاله بدون هیچ تغییری مورد قبول واقع شده است. (این حالت به ندرت رخ می دهد)؛
- مقاله نیاز به تغییر و ارسال مجدد دارد. (تغییرات عمده و زیاد)؛ به این حالت میجر ریوایز گفته می شود.
- مقاله نیاز به تغییر و ارسال مجدد دارد.(تغییرات کوچک و جزیی)؛ به این حالت ماینور ریوایز گفته می شود.