هر کشوری از سبک خاص خود پیروی می کند ، هر منطقه ای از دنیا برای خود دارای سبک متفاوت است به همین علت تعداد سبکهای موسیقی در دنیا بسیار گوناگون و زیاد است. انتخاب سبک مناسب در بین تمامی سبکهای موسیقی دنیا کار دشواری است و در عصر حاضر از موسیقی اصیل ایرانی و سنتی گرفته تا سبکهای کلاسیک و پاپ و سبکهای تلفیقی مدرن تر، هر کدام مخاطبان خاص خود را دارند.
انواع موسیقی
ابتدای امر به توضیح کلمه «سبک» می پردازیم. کلمه سبک نامی قراردادی است که برای توصیف صفات قطعه هایی از موسیقی که متعلق به رسوم مشترک هستند، معنی می شود.
موسیقی اصیل یا سنتی ایرانی شامل دستگاه ها، نغمه ها و آوازهاست و سینه به سینه از سالها پیش از میلاد مسیح تا به امروز منتقل شده است؛ به قول اهالی هنر انسان وقتی می خواهد حرف دلش را بزند، باید به زبان مادری خود سخن بگوید و این موسیقی اصیل و سنتی ایرانی همان زبان مادری ماست. ناگفته نماند که نام دیگر موسیقی سنتی هر جغرافیایی موسیق «فولک» است.
سبک بعدی سبک پاپ یا همان موسیقی عامه پسند است که بیشترین مخاطب را در سراسر جهان به خود اختصاص داده است؛ این سبک معمولا شاخصه خاصی ندارد و البته بیشتر به عنوان یک صنعت شناخته می شود تا هنر؛ در واقع موسیقی پاپ طوری طراحی شده است که برای عامه مردم جالب باشد.
دیگر سبک های مدرن هم ریشه در موسیقی غرب دارد که با فرهنگ و موسیقی اصیل ما فاصله زیادی دارد و بیشتر برای قشر نوجوان جذابیت دارند.
طرفداران چه نوع موسیقی بیشتر هستند؟
بعد از گذشت سالیان سال، دقیقا همانگونه که مشاهده می نمایید روزمرگی های افراد با موسیقی های مختلفی سپری می شود. در حقیقت این پیشرفتی برای بشریت است که به زندگی خود را به عصر جدید و موسیقی های نوین سوق داده است، در حقیقت دنیای موسیقی است که افراد در حال بروز استعدادهای خود نظیر خوانندگی و سازهای مختلف می باشند.
موسيقي اصيل ايراني، سبک پاپ و حتي سبک هاي مدرن تري همچون موسيقي هاي تلفيقي مخاطب خود را دارند.
با افزایش سطح تحصیلات، شنیدن سبک های موسیقی سنتی، محلی و نواهای مذهبی کمتر می شود و شنیدن سبک های موسیقی پاپ، راک و رپ ایرانی و کلاسیک و پاپ خارجی افزایش می یابد.
با افزایش منزلت شغلی، شنیدن سبک های موسیقی کلاسیک و رپ خارجی و پاپ ایرانی افزایش پیدا می کند و موسیقی محلی کاهش می یابد.
با افزایش پایگاه اقتصادی، گوش دادن به سبک های موسیقی سنتی و کلاسیک خارجی افزایش پیدا می کند و سبک های محلی و مذهبی کاهش می یابد.
هر کشوري در ابتداي امر با تمرکز بر روي ريشه هاي اصيل خود توليداتي را روانه بازار موسيقي مي کند که در کشور ما هم موسيقي سنتي در اين دسته قرار مي گيرد و مخاطبان اصيل و خاص خود را دارد. اما از سويي ديگر به دليل گستردگي ارتباطات جهاني ورود موسيقي هاي بيگانه گريز ناپذير است که مخاطباني را نيز به همراه دارد. موسيقي پاپ نيز به عنوان يکي از پر طرفدارترين سبک هاي موسيقي در دنيا، در ايران هم فراواني بسياري دارد، البته که پس از ورود اين سبک به کشور ما و با بررسي هاي انجام شده بر محتوا و مضمون اين آثار نوعي پالايش منطبق با فرهنگ داخلي صورت گرفته و به نوعي با ذائقه ايراني سازگار شده و اکنون جاي خود را در ميان مخاطبان پيدا کرده است، تا جايي که مي توان از آن به عنوان پر مخاطب ترين سبک موسيقي ياد کرد.
تحول در زندگی به کمک موسیقی
همواره دنیای موسیقی با به کار گیری از سبکهای مختلف در حال ایجاد نشاط و شادابی در زندگی می باشد و افراد به شادی از آنها برای دورهمی ها و لحظه هایشان استفاده می نمایند . به همین علت سایتهای موسیقی همچون سایت دبل موزیک می کوشند تا دری جدید به دنیای موسیقی را برای شما بگشایند تا شما آشناییت کاملی با دنیای موسیقی و سازهای مختلف و همچنین سبکهای مختلف داشته باشید . در صورت تمایل و خواندن مقالات بیشتر می توانید به سایت ما راجعه نمایید .
و در آخر بهتر این است که خودمان را محدود به یک سبک خاص نکنیم و از هر سبکی آهنگ های خوب، غنی و استانداردش را بشنویم و لذت ببریم.