ماشین هایی که دنبال جای پارک می گردند، جمعیتی که از مترو بیرون می آید، جمعیتی که از پله های مصلای تهران سرازیر است، جمعیتی که در محوطۀ بزرگ مصلا و روی چمن ها سیاهی می زند، آنها که لب جدول ها یا روی چمن ها نشسته اند و خستگی درمی کنند و کنارشان کیسه های پُروپیمان کتاب و بطری های نیمه پُر آب معدنی به چشم می آید، اغذیه فروشی ها، ساندویچ، بستنی، چیپس و پفک و سیب زمینی، بوی غذاهای سرخ کردنی، قوطی های نوشابۀ له شده و مچالۀ افتاده روی چمن و آسفالت و کنار سطل ها، پاکت های خالی که به وزش نسیمی می جنبند، صف های عابربانک، جمعیت شناور در راهروهای شبستان و دیگر سالن های نمایشگاه.
غرفه های کوچک و بزرگ و غرفه دارانی که وقت سرخاراندن ندارند و خستگی از چشم هاشان می بارد، مشتریانی بی قرار که به شوق کتابی که قرار است داغ از چاپخانه بیرون بیاید و به نمایشگاه برسد و هنوز نرسیده، بار چندم است که به نمایشگاه آمده اند و سراغ کتاب را از غرفه دار می گیرند.

دانشجویان و کنکوری ها، بچه و بزرگسال و زن و مرد و پیر و جوان، آن ها که مقابل غرفه های خیلی شلوغ از بالای سر جلویی ها سرک می کشند یا به زور راه باز می کنند که خود را به پیشخان برسانند و کتاب های مورد نیازشان را با تخفیف 10 درصدی بخرند. آن ها که از پیشخان دل نمی کنند و بی اعتنا به ازدحام پشت سرشان همچنان چسبیده به پیشخان و محو تماشا ایستاده اند.
صداهایی که از بلندگوها پخش می شود. آن ها که سردرگُم دنبال غرفه ای خاص می گردند و راهروها را بالا و پایین می کنند یا مقابل باجه های اطلاعات منتظر نوبت می ایستند تا نشانی غرفه ای را که می خواهند بپرسند.
دو سال بود که از هیچ کدام از این صحنه ها و لحظه های آشنا برای نمایشگاه بروهای پَروپاقرص خبری نبود و همه گیری کرونا بساط نمایشگاه بین المللی کتاب تهران را برچیده بود.
در سال های 1399 و 1400 نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، به دلیل شیوع همه گیری کرونا، برگزار نشد و کتابدوستان و اهل کتاب نتوانستند به عادت هر سال در اردیبهشت به این بازار بزرگ کتاب بروند و تازه ترین دستاوردهای حوزه نشر را روی پیشخان های نمایشگاه ببینند و از تازه ترین کتاب هایی که در حوزه علاقمندی ها و تخصص شان چاپ شده باخبر شوند و کتاب های مورد نیاز و علاقۀ خود را با 10 درصد تخفیف معمول نمایشگاه کتاب خریداری کنند.
امسال اما، بعد از دو سال تعطیلی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، مصلای تهران بار دیگر در اردیبهشت ماه رنگ کتاب به خود گرفته و میزبان کتابدوستان و اهل فرهنگ است.
اما دو سال همه گیری کرونا، در همان حال که بساط نمایشگاه فیزیکی کتاب را برچید و کلاً کتاب خریدن حضوری را کمرنگ کرد، عادت کتاب خریدن مجازی و آنلاین را قدری رواج داد. عده ای هنوز هم ترجیح می دهند احتیاط کنند و کمتر به مکان های عمومی شلوغ بروند و عده ای هم دیگر به این سبک جدیدِ خریدکردن عادت کرده اند و بیشترِ محصولات موردنیازشان را آنلاین می خرند. امسال برگزارکنندگان نمایشگاه بین المللی کتاب تهران برای این دسته از مخاطبان کتاب نیز تهمیدی اندیشیده و سی و سومین دوره نمایشگاه کتاب را، هم به صورت فیزیکی و هم به صورت مجازی برگزار کرده اند. از همین رو برای کسانی هم که به هر دلیلی نمی توانند به نمایشگاه بروند این امکان فراهم است که به صورت آنلاین از نمایشگاه بازدید کنند و کتاب هایی را که می خواهند، از طریق سازوکاری که در نمایشگاه مجازی کتاب طراحی شده است، سفارش دهند و آن ها را با همان تخفیف 10 درصدی تهیه کنند.
همزمان با برگزاری فیزیکی و مجازی سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، امکان خرید کتاب به صورت آنلاین و با تخفیف از سایت بنوبوک نیز فراهم است. در این ایام می توانید کتاب های مورد نیازتان را با تخفیف 25 درصدی و ارسال رایگان برای خریدهای بالاتر از 300 هزار تومان از سایت bennubook خریداری کنید.