ساعدنیوز
ساعدنیوز

میگرن را در خانه درمان کنید!

  سه شنبه، 13 شهریور 1403   زمان مطالعه 6 دقیقه
میگرن را در خانه درمان کنید!
راهکارهای بسیار زیادی برای درمان میگرن به صورت خانگی وجود دارند که به نظر می رسد اکثر این راهکارها تاثیر فوری و اما موقتی در درمان میگرن دارند. این در حالی است که همه ما در طول زندگی خود بارها سردرد را تجربه می کنیم. اما میگرن نوعی متفاوت و بسیار شدیدتر از یک سردرد معمولی است.

میگرن به صورت سردردهای شدیدی ظاهر می شود که کنترل آن بسیار دشوار است. علائمی مانند درد ضربان دار در یک طرف سر از مشخصه های اصلی میگرن محسوب می شود. ابتلا به میگرن همچنین علائم دیگری مانند حساسیت شدید به نور، عدم تحمل صدا، استفراغ و حالت تهوع را نیز به دنبال دارد. در برخی دیگر از افراد، سایر علائم هشداردهنده مانند هاله بینی، دوبینی، اختلالات بینایی و سایر عوارض مانند گزگز یک طرف صورت، بازو و پاها نیز مشاهده می شود.

حملات میگرن گاهی از چند ساعت تا چند روز ادامه می یابد و شدت درد تا حدی شدید است که موجب اختلال در فعالیت‌های روزانه‌ فرد می شود. امروزه درمان های دارویی مختلفی برای درمان میگرن وجود دارد، اما با این حال مصرف داروها نمی تواند حملات میگرن را به طور کامل درمان و متوقف کند و فقط باعث کاهش دفعات حمله و تسکین نسبی درد می شود.

به توصیه اغلب پزشکان مصرف داروهای گیاهی و تجویزی در کنار درمان میگرن به صورت خانگی می تواند تا حد زیادی به پیشگیری از میگرن و کاهش درد ناشی از آن کمک کند. بنابراین اگر به سردردهای میگرنی مبتلا هستد، می توانید در کنار درمان های پزشکی از تغییرات سبک زندگی برای بهبود بیماری خود استفاده کنید.

اصلاح سبک زندگی، یک درمان میگرن به صورت خانگی محسوب می شود که در کنار سایر روش ها می تواند تا حد بسیاری وضعیت بیماری شما را بهبود ببخشد.

علائم و عوارض میگرن درمان نشده

علائم میگرن

میگرن نوعی سردرد شدید و تپنده است که می‌تواند با علائم و گاها در طولانی مدت با عوارض زیادی مختلفی همراه باشد. مهمترین آنها عبارتند از:

عوارض میگرن

توضیحات

علائم میگرن

کاهش کیفیت زندگی

معمولاً در یک طرف سر احساس می‌شود و شدت آن می‌تواند متوسط تا شدید باشد.

سردرد تپنده یا ضربان‌دار

اختلال در فعالیت‌های روزانه

افراد مبتلا به میگرن ممکن است نتوانند نورهای روشن یا صداهای بلند را تحمل کنند.

حساسیت به نور و صدا

مشکلات خواب

میگرن می‌تواند با احساس تهوع و گاهی اوقات استفراغ همراه باشد.

تهوع و استفراغ

اضطراب و افسردگی

قبل یا در حین میگرن، برخی افراد ممکن است نقاط روشن، خطوط زیگزاگ یا تاری دید را تجربه کنند.

اختلالات بینایی (هاله)

وابستگی به دارو

ممکن است احساس عدم تعادل و سرگیجه به‌خصوص هنگام تغییر وضعیت بدنی رخ دهد.

سرگیجه و گیجی

خطر سکته مغزی

پس از پایان حمله میگرن، بسیاری از افراد احساس خستگی شدید و ضعف می‌کنند.

خستگی و ضعف


9 مورد از رایج ترین روش های درمان خانگی میگرن

به گزارش تکین فارمد «هیچ درمانی برای میگرن وجود ندارد. با این حال، داروها می توانند علائم را در صورت بروز درمان کنند و افراد می توانند اقداماتی را برای کاهش دفعات و شدت دوره انجام دهند. اما به خاطر داشته باشید که این داروها می توانند عوارض جانبی داشته باشند».

روش های درمان خانگی میگرن

شناسایی و پیشگیری از عوامل محرک مانند استرس، کمبود خواب و نور شدید اولین گام برای درمان میگرن به صورت خانگی محسوب می شود. با وجود آنکه استفاده از این راهکارها می تواند تا حد بسیاری به تسکین درد کمک کند، اما توصیه می‌شود که در صورت تداوم یا تشدید بیش از حد علائم، حتما به پزشک مراجعه کنید. برخی از بهترین راهکارهای درمان میگرن به صورت خانگی عبارتند از:

  1. کمپرس گرم یا سرددر مواقع میگرن، می توانید از هر دو نوع کمپرس گرم و سرد برای درمان خانگی میگرن استفاده کنید. کمپرس گرم بیشتر در مراحل اولیه و اوج حمله میگرن توصیه می‌شود. کمپرس گرم جریان خون را افزایش می دهد و موجب کاهش اسپاسم های عضلانی می‌شود.

    در مقابل کمپرس سرد بیشتر برای مراحل پایانی حمله میگرن مناسب است. در واقع کمپرس سرد به کاهش فعالیت عصبی، نور‌حساسی و سایر علائم کمک می‌کند. مدت زمان استفاده از هر کمپرس معمولاً 15-20 دقیقه است.

  2. مصرف کافئینمصرف کافئین موجود در قهوه، در کنترل درد میگرن بسیار موثر است و یکی از مهمترین درمان میگرن به صورت خانگی درنظر گرفته می شود. کافئین در چای، قهوه و برخی غذاها و نوشیدنی ها از جمله کاکائو و نوشابه به مقدار فراوان یافت می شود.

    کافئین به بدن شما کمک کند تا بتواند بهتر و سریعتر داروهای میگرن را جذب کند. اما با این حال مراقب میزان مصرف خود باشید، زیرا مصرف بی رویه کافئین می تواند منجر به علائم ترک مانند خستگی و تشدید سردردهای میگرنی شود.

  3. استراحت در فضای تاریکقرار گرفتن در معرض نور شدید و صداهای بلند می تواند سردرد میگرنی شما را بدتر کند. بنابراین زمانی که میگرن دارید، پرده ها را پایین بکشید و در فضایی دور از نور آفتاب به استراحت بپردازید. استراحت در یک محیط تاریک به تسریع بهبودی شما کمک می کند و باعث کاهش تحریکات مغز می‌شود.

  4. ورزشزمانی که حال خوب و مساعدی دارید، انجام تمرینات ورزشی منظم می تواند از بروز حملات میگرنی در شما پیشگیری کند. ورزش موجب ترشح اندورفین در بدن شما می شود. وجود این هورمون در خون استرس را کاهش می دهد و به افزایش کیفیت خواب کمک می کند.

  5. تغذیه مناسبمواد غذایی فرآوری شده مانند چیپس وکلوچه حاوی مواد نگهدارنده و طعم‌دهنده‌های مصنوعی هستند و جزء محرک های میگرن محسوب می شوند. محصولاتی نظیر سوسیس و کالباس نیز حاوی مقادیر بالایی از نیتریت هستند که می‌تواند باعث انقباض عروق و حملات میگرن شود. پرهیز از این مواد غذایی تا حد بسیاری در کاهش حملات میگرن مؤثر است.

  6. مدیریت استرساسترس فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک و ترشح هورمون‌های استرس‌زا مانند کورتیزول را افزایش می دهد. این امر به نوبه خود، موجب انقباض عروق خونی، تغییرات شیمیایی مغز و فعال شدن مسیرهای درد می شود.

    مدیریت استرس با مهار ترشح هورمون‌های استرس‌زا فعالیت سیستم عصبی سمپاتیک را کاهش می دهد. بنابراین، مدیریت استرس به عنوان بهترین درمان میگرن به صورت خانگی در کنار سایر درمان‌های مکمل، نقش بسزایی در تسکین و بهبود این بیماری ایفا می‌کند.

  7. انجام تمرینات آرامبخشاستفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی ذهن مانند یوگا، مدیتیشن و تنفس عمیق می‌تواند به کاهش استرس و درد میگرن کمک کند. انجام این تکنیک ها که با حرکات آهسته و تمرکز ذهنی کامل انجام می شوند تا حد بسیاری در آرامش جسمی و ذهنی و پیشگیری از سردردهای میگرنی موثر است. تحقیقات نشان می دهد که جلسات منظم یوگا شدت حملات میگرنی را تا دو برابر کاهش می دهد.

  8. هیدراته نگه داشتن بدندر هنگام کم آبی سطح مایعات مغز کاهش می یابد و در نتیجه مغز برای جبران کمبود آب، عروق خود را منقبض می کند. این انقباض عروقی می‌تواند به بروز درد میگرن منجر شود. همچنین، کم‌آبی بدن مشکلاتی نظیر کاهش سطح الکترولیت‌های مهم از جمله سدیم و پتاسیم را به دنبال دارد که این امر نیز می‌تواند به تشدید حملات میگرن کمک کند. در واقع نوشیدن آب کافی و حفظ تعادل مایعات بدن به عنوان بهترین درمان میگرن به صورت خانگی می‌تواند به پیشگیری از حملات میگرن و کاهش شدت آن کمک کند.

  9. داروهای گیاهیمصرف داروهای گیاهی می‌تواند به عنوان یک روش درمانی مکمل برای مدیریت علائم میگرن مورد استفاده قرار گیرد. هرچند که این روش‌ها ممکن است برای برخی افراد مفید باشند، اما همیشه قبل از مصرف داروهای گیاهی باید با پزشک مشورت کرده و یا آنها را از مراکز درمانی معتبر خریداری کنید. برخی از مهمترین داروهای گیاهی که به عنوان درمان میگرن به صورت خانگی توصیه می شوند، عبارتند از:

  • زنجبیلمصرف زنجبیل به دلیل خواص ضد التهابی و ضد تهوع می‌تواند به کاهش علائم میگرن مانند تهوع و استفراغ کمک کند. می‌توان زنجبیل را به صورت دمنوش یا کپسول مصرف کرد.

  • نعناع فلفلیمصرف روغن نعناع فلفلی، به‌خصوص وقتی روی پیشانی و شقیقه‌ها مالیده شود، می‌تواند به کاهش درد میگرن و تسکین سردرد کمک کند. این روغن خاصیت خنک‌کننده دارد و اثر آرام‌بخش ایجاد می‌کند.

  • اسطوخودوساستنشاق روغن اسطوخودوس یا استفاده از آن در ماساژ می‌تواند به آرامش و کاهش شدت سردردهای میگرنی کمک کند. همچنین می‌توان دمنوش اسطوخودوس را مصرف کرد.

  • گل راعی (سنت جانز ورت)گل راعی به عنوان یک ضدافسردگی طبیعی شناخته می‌شود و ممکن است برای کسانی که میگرن‌های آن‌ها به استرس و اضطراب مرتبط است مفید باشد.

  • بابونه کبیر (Feverfew)بابونه یک گیاه دارویی است که به کاهش تعداد حملات میگرن و شدت آن‌ها کمک می‌کند. این گیاه ممکن است با کاهش التهاب و تنش عروقی اثر خود را اعمال کند.

یکی از روش های موثر مصرف بابونه برای درمان خانگی میگرن، استفاده از کپسول میگرالس تکین پارس فارمد takinpharmed.com است. کپسول میگرالس، فرآورده کاملا طبیعی است که با بهره گیری از گیاه بابونه کبیر تهیه شده است. بررسی ها نشان داده مصرف آن در پیشگیری و درمان بیماری میگرن موثر است و بعد از مدت کوتاهی اثرات موثر آن را در درمان و پیشگیری از عود سردردهای میگرنی خودتان تجربه خواهید کرد.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (25 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
محسن یگانه:اگر الان محسن چاووشی کنسرت بگذارد استقبال مردم وحشتناک خواهد بود! ترجیح می‌دهم طرفدارانم من را محسن صدا کنند، نه سلطان
علیرضا قربانی: خیلی از مواقع به جای ترانه قرآن گوش می دهم خصوصا قرائت قرآن مصری ها
قتل دلخراش یک زن هنرمند و پولدار مقابل کلانتری با ضربه‌های پی در پی چاقو
سرمربی اسبق پرسپولیس: همه بازیکنان امروز را در چرخ گوشت بریزیم از آن طرف یک علی پروین بیرون نمی‌آید!
ژیلا صادقی: پیشنهاد های خوبی برای بازیگری دارم/ تازه معنای مدافع حرم را میفهمم، نمیپذیرم حرم حضرت زینب(ع) یک آجرش خش بردارد
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی
روایت یک ایرانی هم بند با جولانی در زندان؛ از ایستادن در یک صف برای گرفتن جیره‌ی غذا و سیگار تا اسکن چشمهایشان در یک چادر
خداحافظی آخر گاریدو؛ سرمربی سابق پرسپولیس ایران را ترک کرد!
سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل
چگونه شوهرم را متقاعد به کاری کنم؟ / 9 راهکار برای مطیع کردن همسر
علت اختلاف محمود احمدی ‌نژاد با برادرش بر سر چه بود؟/ تشبیه رابطه احمدی نژاد و مشایی به لیلی و مجنون توسط برادر مرحومش
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 4 دی 1403
فال روزانه امروز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال ابجد روزانه سه شنبه 4 دی 1403
منتخب روز   
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل نکات خانه‌داری/ روش تهیه و نگهداری پودر گشنیز در خانه بدون اینکه به هم بچسبند و گلوله شوند+ میدونین واسه چه غذاهایی مناسبه؟ تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنگ😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مریم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای جذاب آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید انگشتر فیروزه‌ای رهبر معظم انقلاب، یادگاری ماندگار برای پسر شهید سیدحسن نصرالله+ویدیو