میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی ناتامایسین
به بیرونی ترین لایه شفاف که از چشم محافظت می کند، قرنیه گفته می شود. قرنیه به همراه بخش سفیدی چشم که صلبیه نام دارد، از چشم در برابر میکروب ها، کثیفی ها و… مراقبت می کند و همچنین باعث فیلتر بخشی از اشعه مضر ماورا بنفش می شود. با بروز بیماری کراتیت، بخش شفاف و گنبدی شکل چشم دچار التهاب و تورم می شود. نسبت به نوع بیماری و همچنین میزان التهابی که در قرنیه به وجود می آید، علائم ناشی از آن می توانند خفیف تا شدید باشند. بیماری کراتیت میتواند مسری باشد و با تماس دست آلوده انتقال پیدا کند.
میزان مصرف داروی ناتامایسین
میزان دوز مصرفی این دارو برای بیماران مختلف،متفاوت خواهد بود.از دستورات پزشک یا دستورالعمل های روی برچسب دارو پیروی کنید. اطلاعات زیر تنها شامل میزان مصرف دُز متوسطی از دارو می شود. برای تغییر دُز مصرفی حتما موضوع را با پزشکتان در میان بگذارید. میزان دُزی که از دارو مصرف می کنید بستگی به قدرت دارو دارد. همچنین به تعداد دفعاتی که در روز از دارو استفاده می کنید، فاصله ی زمانی که بین هر نوبت وجود دارد، مدت زمانی که مصرف هر نوبت طول میکشد ،، بسته به مشکلی است که بخاطرش دارو را مصرف میکنید.
مکانیزم اثر داروی ناتامایسین
ناتامایسین مانند سایر آنتی بیوتیک های پلی اِن با اتصال به استرولها موجب مهار رشد قارچ میشود. ناتامایسین به طور اختصاصی به ارگوسترول غشای پلاسمایی متصل میشود و مانع از ادغام با واسطه ارگوسترول واکوئل ها، ادغام غشا و جداسازی میشود. این مکانیسم از مکانیسم بیشتر آنتی بیوتیک های پلی اِن که با تغییر نفوذپذیری غشای قارچ عمل میکنند، متفاوت است.
اثر فارماکوکینتیک داروی ناتامایسین
جذب: جذب سیستمیک ندارد.
متابولیسم و دفع: اطلاعاتی موجود نیست.
سخن آخر
عدم بهبودی التهاب قرنیه 10-7 روز بعد از درمان با نتامایسین نمایانگر مقاومت میکروارگانیسم می باشد. برای ادامه درمان به ارزیابی مجدد بالینی و آزمایشات اضافی نیاز است.