میکونازول از داروهایی است که در درمان بیماریهای قارچی تاثیر زیادی دارد. از آنجایی که هر دارویی به موازات اثرات درمانی و مفیدی که دارد دارای عوارض جانبی هم میباشد بهتر است قبل از مصرف هر دارویی اطلاعات کافی درباره آن داشته باشید.
پماد میکونازول چیست؟
پماد میکونازول (Miconazole) از داروهای ضد قارچ است که برای درمان بیماریهای قارچی پوست تجویز میشود. این دارو سبب ضخیم شدن دیواره سلولی قارچها و تغییر در نفوذپذیری غشای سلولی آنها میشود که در درمان بیماریهایی همچون کاندیدیاز جلدی، تنیا ورسیکالر، کچلی بدن، کشاله ران یا پا بسیار موثر است.
این دارو به سه شکل پماد یا کرم موضعی، کرم واژینال و شیاف واژینال موجود میباشد.
مقدار و نحوه مصرف
تعداد دفعات استفاده از این دارو باید توسط پزشک و با توجه به شدت بیماری تعیین گردد. قبل از استفاده از کرم موضع را تمیز کنید. سپس موضع را ماساژ دهید تا کرم ناپدید شود. توجه داشته باشید که درمان موضعی را برای حداقل یک ماه ادامه دهید. بهبودی در مدت 1 تا 2 هفته شروع میشود. شیاف واژینال این دارو یک بار در روز، به هنگام خواب و به مدت 7 روز استعمال میشود.
مكانیسم اثر
اثر ضد قارچ: میکونازول بر حسب غلظت هم اثر متوقف کننده رشد قارچ و هم اثر کشنده قارچ دارد. این دارو سبب ضخیم شدن دیواره سلولی قارچها و تغییر در نفوذپذیری غشای سلولی آنها می شود. همچنین میکونازول ممکن است با مداخله در آنزیمهای پروکس یزومی که سبب تجمع پراکسید در داخل دیواره سلولی می شوند، باعث مرگ سلول شود. این دارو بر تمام قارچهای بیماری زا حمله می کند.
فارماکوکینتیک
پخش: نامشخص.
متابولیسم: در کبد متابولیزه شده و غالبا به متابولیتهای غیر فعال تبدیل می شود.
دفع: حذف دارو به صورت تری فازیک بوده و نیمه عمر حذفی آن حدود 24 ساعت می باشد.