میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر کپسول بایوفلورا
کپسول های بایو فلورا یکی از انواع پروبیوتیک های غیر مضر برای سلامت انسان ها محسوب می شوند که اگر به صورت دائمی مصرف بشوند، در حفظ سلامت عمومی و کاهش مقدار PH در دستگاه گوارش بدن موثر می باشند. مصرف این دارو به محافظت از دستگاه گوارش می پردازد، از این رو اختلالاتی مانند عدم تحمل لاکتوز، آلرژی به مواد غذایی، مشکلات گوارشی یبوست و اسهال را رفع می کند. ضمن اینکه با مصرف این فرآورده اندازه طبیعی فلور قرار گرفته در دستگاه گوارش را مراقبت و تقویت می کند.
میزان مصرف کپسول بایوفلورا
روزانه 1-2 کپسول bioflora بعد از غذا یا طبق دستور پزشک مصرف شود.
آثار فارماکولوژی و مکانیزم اثر کپسول بایوفلورا
تولید اسیدلاکتیک و اسیدهای چرب زنجیره کوتاه (SCFs) بهعنوان محصول پایانی تخمیر و در نتیجه کاهش pH روده
کمک به جذب آب و یونها در روده به واسطه SCFs جذب شده توسط سلولهای روده
تولید بوتیرات بهعنوان اصلیترین منبع انرژی سلولهای کلون و عامل اصل تمایز و رشد سلولی
سنتز ویتامینهای ضروری بدن از جمله ویتامینهای گروه B
تولید دامنه وسیعی از ترکیبات ضدمیکروبی همانند فاکتورهای لیپوفیلیک با وزن ملکولی کمتر از 3500 و در نتیجه ممانعت از رشد پاتوژنها
رقابت بر سر جایگاه اتصال پاتوژنهای میکروبی و ویروسی در سلولهای اپیتلیال
افزایش ضخامت لایه مخاطی بهعنوان سد جدا کننده لومن از سلولهای اپیتلیال
تثبیت سدهای مخاطی در لایههای مخاطی غشاء و بهبود نفوذپذیری انتخابی آن
بهبود ایمنی غیراختصاصی در نتیجه بهبود پاسخ ایمنی به دامنه وسیعی از میکروارگانیسمها
افزایش فعالیت فاگوسیتها و افزایش تولید IgA
کاهش فعالیت و یا تولید آنزیمهای بتاگالاکتورونیداز و نیتروزو رودکتاز در نتیجه ممانعت از تبدیل مواد پروکارسینوژن به کارسینوژن
دکانژوگه و هیدرولیز کردن اسیدهای صفراوی و کمک به کنترل چربی خون
کاهش خطر ابتلا به سرطان: بیفیدوباکتریوم ها باعث القاء تولید آنتی بادی های اختصاصی و غیر اختصاصی شده و با تعدیل سیستم ایمنی، خواص آنتی توموری نیز دارند. مطالعات بالینی به اثبات رسانده که این باکتری ها می توانند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهند. همچنین بیفیدوباکتریوم لانگوم باعث افزایش مقاومت استخوان های بدن از طریق افزایش جذب کلسیم در روده می گردد.
کاهش ابتلا به بیماری های عفونی: مطالعات نشان می دهند، نوزادانی که با شیرخشک حاوی بیفیدوباکتریوم تغذیه شده اند، کمتر به اسهال مبتلا می شوند. نقش این باکتری ها در کنترل عفونت های روتاویروسی است که یکی از عوامل مهم ایجادکننده اسهال در کودکان می باشد. از مکانیسم عمل این باکتری های پروبیوتیک می توان به کاهش pH روده، ممانعت از بیماری زائی اشرشیا کلی و کلستریدیوم پرفرنجنس و تولید ترکیبات ضد میکروبی اشاره کرد.
سندروم روده تحریک پذیر (IBS): در مطالعات بالینی صورت گرفته بر روی اثر لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدوباکتریوم ها در بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر (IBS) مشخص شد که این باکتری ها در بهبود علائم مربوط به سندروم روده تحریک پذیر موثر می باشند.
بهبود و درمان بیماری هلیکوباکتر پیلوری: در مطالعات بالینی اثربخشی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس در مبتلایان به هلیکوباکتر پیلوری و زخم معده به اثبات رسیده که، مصرف این باکتری می تواند در ریشه کنی و بهبود هلیکوباکتر پیلوری موثر واقع شود.
خواص ضد التهابی: تحقیقات نشان دهنده تاثیر بیفیدوباکتریوم ها در درمان و بهبود التهاب روده در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو فعال است. نتایج نشان می دهند که بیفیدوباکتریوم ها می توانند التهاب ایجاد شده توسط این بیماری روده ای را از بین ببرند.