دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / پرورش گل و گیاه /

نهال و درخت را چه زمانی بکاریم؟ 

یکشنبه، 28 شهریور 1400
یکی از مهمترین اصول کاشت درخت و نهال، زمان کاشت است. اگر یک درخت در زمان مناسبی کاشته نشود، نمی تواند رشد لازم را داشته باشد و حتی ممکن است خشک شود. در ادامه با این موضوع یعنی بهترین زمان کاشت درخت آشنا خواهیم شد. با ما همراه باشید.

بهترین زمان کاشت نهال را معمولاً کسانی جستجو می کنند که به دنبال نونوار کردن باغچه و باغ خود هستند و تمایل دارند در هر سال درختی بنشانند و می خواهند ثمره کاشت خود را ببینند. در این راه مناسب ترین زمان برای کاشت نهال، بهترین زمان کاشت درخت در ایران و عوامل وابسته به آن پرسش های مهمی هستند که ذهن بسیاری را به خود مشغول کرده است. در این مقاله قصد داریم به موضوعاتی حول محور کاشت درخت و نهال بپردازیم. در ادامه با ما همراه باشید.

بهترین زمان کاشت نهال درخت چگونه تعیین می شود؟

برای تعیین بهترین زمان کاشت درخت نکات بسیاری وجود دارد که باید به آن توجه کرد. اهمیت این نکات در این است که اگر بهترین زمان کاشت درخت را انتخاب نکنید، ممکن است مانع از رشد مناسب و حتی خشک شدن آن شوید. البته بهترین زمان کاشت درخت تنها عامل تاثیرگذار در سلامت و رشد درخت نیست. به طور کل می توان سه عامل اصلی رشد درخت در هنگام کاشت آن را در نظر گرفت: 1- نوع درخت، 2- نوع خاک، 3- نوع آب و هوا.

کاشت درخت در بهار

بهار به نظر فصل مناسبی برای کاشت است. در این فصل گلخانه ها برای کاشت گیاه ، بیشترین انتخاب یک باغبان هستند زیرا گزینه های انتخابی زیادی برایشان فراهم شده است. کاشت در فصل بهار فرصت رشد را به نهال در فصل تابستان می دهد و آن ها را برای زمستان آماده می کند زیرا برگ های درخت فرصت رشد و تغذیه دارند. هنگامی که درختی کاشته می شود باید بتواند ریشه های جدیدی ایجاد کند. کاشت در بهار بدان معناست که درخت باید همزمان با برگ جدید ریشه جدید نیز داشته باشد که هردو فرآیند ، به ذخایر قندی نیاز دارند . تلاش برای رشد همزمان برگ و ساقه برای درخت ضروری است و در نبود هریک، درخت دچار مشکل می شود. این رشد نه تنها به قند بلکه به آب فراوان نیز نیاز دارد. با محدود کردن ریشه، درخت در جذب آب دچار مشکل می شود، به همین دلیل نهالی که تازه کاشته می شود تمام و یا قسمتی از برگ هایش می ریزد زیرا آب کافی به ریشه نمی رسد.

مزایای کاشت نهال در بهار

کاشت در بهار، به درخت این فرصت را می دهد تا تمام تابستان رشد کرده و برای زمستان آماده شود. با توجه به اینکه بهار فصل رشد است بلافاصله پس از کاشت، برگ ها هم رشد کرده و می توانند در تمام تابستان برای گیاه غذا تهیه کنند.همچنین با افزایش سرعت رشد گیاه در تابستان و گرم شدن هوا، به علت بالا رفتن حجم کارها، فشار بیشتری بر ریشه های گیاه وارد می شود.تنها ریشه های قوی می توانند در این شرایط به نحو احسنت عمل کنند؛ پس باید نهال در بهار کاشته شود که تا رسیدن تابستان ریشه های قوی مورد نیاز خود را بسازد.

خطرات کاشت نهال در بهار

بسیاری از افراد تصور می کنند که بهترین زمان برای کاشت نهال درختان و بوته ها بهار است؛ زیرا آن ها کل فصل رشد را زمان خواهند داشت تا رشد کنند. با این حال هوای بهاری همیشه با این فرایند همکاری ندارد.برف و بارندگی زیاد در اواخر زمستان می تواند خاک را حتی تا اواسط بهار بیش از حد مرطوب و ناپایدار کند. در این صورت کاشت با کیفتی صورت نخواهد گرفت.گیاهان در بهار عملکردی دو برابر دارند؛ زیرا فصل رشد است. در این فصل نهال باید تلاش کند تا هم زمان سیستم ریشه ای و برگ های جدید به وجود آورد (درست برخلاف پاییز که درختان می توانند تمام انرژی خود را برای تقویت ریشه های خود بگذارند).

این فعالیت نیازمند انرژی، قند و آب فراوان است. ریشه های یک نهال نوپا که در بهار کاشته شود ممکن است هنوز آن قدر قوی نباشند که بتوانند آب و غذای کافی جذب کنند. به همین دلیل نهالی که در آب و هوای نامناسبی تازه کاشته می شود، بیشتر برگ هایش می ریزد؛ زیرا آب کافی به ریشه نمی رسد.

کاشت در فصل پاییز

تعدادی از باغبانان براین باورند که پاییز فصل مناسب کاشت درخت است زیرا درخت می تواند ریشه های جدیدی را بدون تغذیه کردن برگ داشته باشد به این علت که پاییز فصل خنکی است و بهترین دما را برای رشد ریشه داراست. کاشت در پاییز به درخت این اجازه را می دهد تا مجدد در فصل پاییز و اوایل بهار قبل از رشد برگ ها، ریشه ها رشد کنند.

مزایای کاشت نهال در پاییز

کاشت نهال در پاییز از مزایای مشابه کاشت در بهار برخوردار است. در این زمان، دما به طور معمول خنک است و همین باعث می شود تا گیاهان، آب کمتری به دلیل تعرق از طریق برگ هایشان در آب و هوای گرم از دست دهند.این موضوع کمک می کند تا گیاهان کمتر دچار تنش شده و انرژی بیشتری را به تولید ریشه اختصاص دهند. از طرفی نهال پس از کاشته شدن در زمین نیاز به آبیاری کافی دارد. در پاییز هم بارش کافی فرصت جذب آب موردنیاز گیاه را فراهم می کند.

خطرات کاشت در پاییز

کاشت در پاییز هم بدون خطر نیست و احتمال خرابی گیاه وجود دارد. بعد از گذشت پاییز و شروع فصل زمستان، ممکن است ریشه ها دچار سرمازدگی شده و آبی برای تغذیه و رشد پیدا نکنند.

چرا از کاشت در تابستان و زمستان باید پرهیز کرد؟

گرما دشمن نهال است به این دلیل که درتابستان آب و هوا گرم می باشد، نهال بطور فعال رشدی نخواهد داشت. سرمای زمستان نیز باعث یخ زدگی زمین شده و آبرسانی و کاشت را مختل می کند. اگر گیاه بطور کامل آبیاری نشود اوایل و اواسط زمستان زمان کاشت مناسبی برایش نخواهد بود. صرف نظر از اینکه در پاییز و یا اواخر زمستان و یا اوایل بهار اقدام به کاشت نهال کرده اید، آبیاری کامل و صحیح را فراموش نکنید.

بهترین زمان کاشت نهال درخت چه موقع است؟

به طور کلی نهال درختان باید زمانی در خاک کاشته شوند که فرصت کافی برای ایجاد و مقاوم سازی ریشه هایشان داشته باشند. از این رو بهتر است پیش از آنکه نهال در معرض عوامل مخرب از جمله گرمای زیاد، سرمازدگی یا کمبود آب قرار گیرد، کاشت صورت گیرد.بسیاری از افراد اواخر تابستان و اوایل پاییز را بهترین زمان کاشت نهال درخت می دانند؛ اما باید توجه داشت که درختان نیازهای متفاوتی داشته و بهترین زمان کاشت نهال درخت را باید با توجه به آب و هوای منطقه و نوع درخت مشخص کرد.

بهترین زمان کاشت نهال درخت در مناطق سردسیر

فرصت برای کاشت نهال در مناطق سردسیر نسبت به مناطق گرمسیر نسبتاً کوتاه است؛ زیرا برای حفر گودال زمین باید گرم باشد. از طرفی برای اینکه نهال به درخت تبدیل شود باید فرصت رشد و ایجاد ریشه های جدید در خاک را داشته باشد.در مناطق سردسیر بهتر است که پس از سپری شدن پاییز و زمستان، نهال درخت را بکارید؛ زیرا در این مناطق سوز و سرمای زمستان از پاییز شروع شده و درختان هم زودتر به خواب زمستانی می روند. هنگامی هم که درخت در زمستان به خواب زمستانی برود فرصت رشد نخواهد داشت.

به بیان دیگر بهترین زمان کاشت نهال در مناطق سردسیر اوایل بهار است. بسیاری به اشتباه گمان می کنند مانند همیشه پاییز بهترین انتخاب است؛ اما پاییز می تواند خیلی دیر باشد؛ زیرا درختان قادر به زنده ماندن در سرمای شدیدی که می تواند به ریشه های سست یک نهال تازه کاشته شده آسیب برساند نیستند.

بهترین زمان کاشت نهال درخت در مناطق گرمسیر

فصل پاییز برای نهال عمده گیاهان بهترین فصل برای کاشته شدن است. با شروع پاییز نهال به تازگی وارد مرحله ی خواب زمستانی شده و قبل از فرا رسیدن سوز و سرمای زمستان، شانس ریشه زدن پیدا می کند.با توجه به اینکه مواد غذایی مورد نیاز برای رشد گیاه به وسیله ریشه آن از خاک تأمین می شود، سلامت و مقاومت ریشه اهمیت بالایی دارد. یک نهال کوچک تازه کاشته شده هنوز ریشه های گسترده ای ندارد که بتواند در فصل رشد نیاز غذایی گیاه را تأمین کند.از این رو باید بهتر است در مناطق گرمسیر نهال را در زمانی کاشت که نیاز زیادی به مواد غذایی نداشته باشد تا فشار زیادی به ریشه های نوپا وارد نشود.

بهترین زمان کاشت نهال در این مناطق پاییز است؛ زیرا درختان در این فصل کم کم به خواب زمستانی رفته و نیاز غذایی زیادی ندارند. زمستان های معتدل به درختان زمان رشد کافی را می دهد تا سیستم ریشه ای ایجاد کنند که در تابستان های گرم زنده بمانند.

بهترین زمان کاشت نهال درخت در گلدان چه موقع است؟

نهال های گلدانی حساسیت کمتری نسبت به عوامل محیطی دارند. از این رو محدودیت و اجباری در زمان کاشت آن ها وجود ندارد. می توان برای کاشت نهال در گلدان از الگوهای کاشت نهال در خاک پیروی کرد؛ اما نکاتی مخصوص به این نوع کاشت هست که حتما باید هنگام کاشت در نظر گرفته شوند.

  • پیش از انتقال نهال به گلدان از رطوبت کافی بافت خاک مطمئن شوید؛ زیرا در بافت های خشک نهال ها با موفقیت ریشه جدید ایجاد نمی کنند.
  • یکی از مواردی که باعث ایجاد تنش و از بین رفتن نهال می شود، اختلاف دمای زیاد بین مبدأ و گلدان مقصد است. باید دمای متعادل و نزدیک به هم میان مبدأ و مقصد ایجاد کنید.
  • نهال ها بسیار ظریف بوده و با کوچک ترین اشتباه ممکن است آسیب ببینید. در نتیجه برای جدا کردن نهال از ظرف مبدأ باید با نهایت ظرافت این کار را انجام دهید.

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز جمعه 14 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
گام به گام مراحل چاپ کتاب
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله !
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
مراحل سابمیت مقاله
مراحل اکسپت مقاله
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟