مصرف بیش از اندازه و تمام شدن حجم بسته های اینترنتی اتفاق بسیار ناراحت کننده ای است! شما ممکن است از اینترنت وای فای یا سیم کارت خود استفاده کنید. تحت هر دو شرایط به احتمال زیاد حجم اینترنت شما دارای محدودیت است و با افزایش مصرف آن زودتر مجبور به شارژ مجدد اینترنت خود خواهید شد. در این بین دستگاه های هوشمندی که به شبکه اینترنت مورد نظر متصل هستند تاثیر به سزایی در میزان مصرف حجم اینترنت خواهد داشت. تصور کنید که چند گوشی اندرویدی در خانه شما به طور همزمان به یک شبکه وای فای متصل شده و از آن استفاده می کنند. بدون تردید در این شرایط سرعت مصرف حجم اینترنت خریداری شده افزایش می یابد و زودتر مجبور به تمدید سرویس اینترنت خود و یا خرید حجم اضافه خواهید بود.
اما روش هایی وجود دارند که با در نظر گرفتن و استفاده از آن ها می توانید میزان مصرف حجم اینترنت دستگاه های اندرویدی را کاهش دهید. توجه به این روش ها در دستگاه های اندرویدی به شدت در راستای کاهش مصرف حجم اینترنت موثر خواهد بود. ما در این مقاله قصد داریم که به شرح شش نمونه از روش های موثر به منظور کاهش مصرف حجم اینترنت در دستگاه های اندرویدی بپردازیم.
آپدیت اپلیکیشن ها را با استفاده از Wi-Fi انجام دهید
یکی از موثرترین روش ها برای کاهش مصرف اینترنت دیتا در اندروید، محدود کردن آپدیت اپلیکیشن ها است. برای ایجاد این محدودیت، پلی استور را باز کرده و مسیر Menu>>Settings >>Auto-update apps را طی کنید. اطمینان حاصل کنید که حتما گزینه “Auto-update apps over Wi-Fi only را انتخاب کرده باشید. انتخاب گزینه Do not auto-update apps توصیه نمی شود برای اینکه در این حالت مجبور خواهید بود که آپدیت ها را به صورت دستی انجام دهید.
در گوشی اندروید خود باید به مسیر Settings >> Data Usage رفته و در این قسمت میزان مصرف داده هر اپلیکیشن را مشاهده کنید.
با کلیک روی هر اپلیکیشن، می توانید مقدار مصرف در حالت پیش زمینه (Foreground) و پس زمینه (Background) را مشاهده کنید. مصرف داده پیش زمینه، زمانی اتفاق می افتد که اپلیکیشن را باز کرده و در حال استفاده از آن باشید اما داده پس زمینه، زمانی مصرف می شود که برنامه بسته است و در پس زمینه گوشی اجرا می شود. اگر می بینید که میزان مصرف داده برای یک اپلیکیشن بسیار بالا است، می توانید روی گزینه Restrict app background data. کلیک کرده و آن را روشن کنید.
اپلیکیشن های مسیریابی میزان مصرف اینترنت بالایی دارند. اگر به طور مکرر از نقشه های این اپلیکیشن استفاده می کنید، توصیه می شود که این نقشه ها را دانلود کرده و در حالت آفلاین از آن ها استفاده کنید.
اگر گوشی اندرویدی دارید کافی است اپلیکیشن گوگل مپ را باز کرده و نقشه مکانی که می خواهید را با زدن روی More info و انتخاب Download، دانلود کنید.
مصرف داده اینترنت در مرورگر کروم را کمتر کنید
گوگل کروم یکی از بهترین مرورگرهایی است که می تواند به میزان قابل توجهی باعث کاهش مصرف اینترنت دیتا شود. اگر از مرورگر کروم استفاده می کنید، روی علامت سه نقطه در گوشه بالا سمت راست زده، Settings را انتخاب کرده و گزینه Data Saver را فعال کنید. حال این مرورگر به طور اتوماتیک قبل از دانلود صفحات، آن ها را متراکم می کند. همچنین می توانید از مرورگر Opera Mini استفاده کنید که به گونه ای طراحی شده که صفحات را متراکم کرده و باعث کاهش مصرف اینترنت دیتا می شود.
با فعالسازی ویژگی Data Saver کروم، مرورگر کروم صفحات مخرب و بدافزارها را شناسایی کرده و از سیستم شما حفاظت می کند. همان طور که در تصویر بالا مشاهده می کنید این مرورگر حدود 17 درصد در مصرف داده در یک ماه صرفه جویی کرده است. شما می توانید در تنظیمات مرورگر کروم، میزان داده صرفه جوبی شده را مشاهده کنید.
استفاده از سرویس های پخش (Stream) را محدود کنید
پخش ویدیو و موسیقی و همین طور عکس های باکیفیت، داده اینترنت گوشی را به مقدار زیادی مصرف می کند. سعی کنید وقتی در حال استفاده از اینترنت گوشی هستید، از این برنامه ها استفاده نکنید. بهتر است ویدیوها و موسیقی های موردنظر خود را هنگامی که به Wi-Fi متصل هستید دانلود کرده و در گوشی خود ذخیره کنید. هنگامی که از پخش آنلاین موسیقی روی گوشی خود استفاده می کنید و به Wi-Fi دسترسی ندارید، بهتر است کیفیت پخش موسیقی را پایین انتخاب کنید تا اینترنت کمتری مصرف شود. به عنوان مثال یوتیوب مصرف اینترنت بالایی دارد، پس اطمینان حاصل کنید که در هنگام مشاهده فیلم در یوتیوب، رزولوشن پایین ویدیو را انتخاب کنید. اپلیکیشن هایی نظیر اپل موزیک (برای اندروید و iOS)، گوگل پلی موزیک (برای اندروید و iOS) و همچنین اسپاتیفای (برای اندروید و iOS) به کاربر اجازه می دهند که یک لیست آفلاین برای خود ایجاد کنند اما برای ذخیره سازی آن ها نیاز به مقداری حافظه در گوشی دارید.
گفتنی است اگر شما یکی از علاقمندان گوش دادن به پادکست های مختلف هستید، توصیه می شود یک اپلیکیشن پادکست نظیر Pocket Casts که برای اندروید و iOS ارائه شده را دانلود و نصب کنید. ممکن است نصب این اپلیکیشن مقداری هزینه داشته باشد اما کتابخانه ای از پادکست ها در آن موجود است و به کاربر قابلیتی ارائه می کند که قسمت های جدید هر پادکست را تنها با اتصال به شبکه Wi-Fi دانلود کنند.
Chrome Beta: جدیدترین مرورگر گوگلی که برای ارتباطات اینترنتی توسط تلفن همراه بهینه شده این مرورگر است. این مرورگر یک سرویس را پروکسی که توسط گوگل پشتیبانی می شود مورد استفاده قرار می دهد و به کمک آن، اطلاعات درخواستی را فشرده کرده و به شما نمایش می دهد.
توجه داشته باشید که برای فعال کردن این قابلیت باید در نوار آدرس مرورگر عبارت chrome: / / flags را تایپ کرده و پس از مراجعه به تنظیمات مرورگر، مقدار مقابل عبارت Experimental Data Compression Proxy را enable کنید.
Opera Mini: گوگل ممکن است بتازگی پروژه طراحی مرورگر بهینه برای استفاده در تلفن همراه را آغاز کرده باشد، اما اپرا از جمله شرکت هایی است که سال ها روی این پروژه کار کرده و نسخه های مختلفی از مرورگر خود را نیز در اختیار کاربران قرار داده است. Opera Mini یکی از سریع ترین و کم مصرف ترین مرورگرهای تلفن همراه است که به واسطه رابط گرافیکی کاربر پسند و سرعت بسیار بالای خود در فهرست بیشترین دانلودی های مرورگر اندروید قرارگرفته است.
TextOnly: اگر اپرا مینی هم به نظرتان پرمصرف است و به دنبال مرورگری با کمترین میزان مصرف هستید TextOnly را به شما پیشنهاد می کنیم. این مرورگر همان طور که از نامش مشخص است فقط متن را به شما نمایش می دهد. با این مرورگر هیچ اسکریپت، عکس یا تبلیغی روی صفحات وب برای شما به نمایش درنخواهند آمد و در نتیجه مصرف پهنای باند اینترنت شما به میزان 80 تا 90 درصد کاهش می یابد.
حذف تبلیغات
گاهی اوقات برخی نرم افزارهای اندروید به طور رایگان در اختیار کاربران قرار می گیرند. اما سازندگان این نرم افزارها به جای دریافت پول از کاربران، تبلیغاتی را روی نرم افزار خود به نمایش درمی آورند. به عقیده برخی کاربران، این تبلیغات مزاحمتی را حین استفاده از نرم افزار برایشان ایجاد نمی کند و در نتیجه به این تبلیغات اهمیتی نمی دهند، در صورتی که بارگذاری همین تبلیغات می تواند با افزایش هزینه های اینترنت تلفن همراه شما، مبالغی به مراتب بیشتر از مبلغ خریداری نرم افزار را برای شما در پی داشته باشد.
خریداری نرم افزارهای مورد علاقه: همان طور که اشاره کردیم، گاهی اوقات مبلغ پرداخت شده برای خرید یک نرم افزار کمتر از مبلغ پرداخت شده بابت اینترنت مصرفی جهت تبلیغات به نمایش درآمده توسط آن نرم افزار است. پس چنانچه نرم افزارهایی جزو برنامه های مورد علاقه شما به شمار می روند و نسخه های رایگان آنها شامل بنرهای تبلیغاتی است سعی کنید نسخه کامل برنامه را خریداری کنید.
استفاده از ابزارهای مسدودکننده تبلیغات: درمواردی نیز مشاهده شده است که کاربران تمایلی به خرید نرم افزارها ندارند. اگر جزو این دسته از کاربران هستید یا به هر دلیل دیگری توانایی خرید نسخه کامل نرم افزارها را ندارید می توانید از ابزارهایی همچون Adblock Plus و AdAway کمک بگیرید. این نرم افزارها قادرند با مسدود کردن نمایش بنرهای تبلیغاتی در برنامه های مختلف، مصرف پهنای باند اینترنت شما را کاهش دهند.
توجه داشته باشید که هر دو نرم افزار فوق در سیستم عامل اندروید روت شده قابل اجرا هستند و پیشنهاد ما به شما استفاده از AdAway است، چراکه این نرم افزار با پشتیبانی از فهرست سفید به شما این امکان را می دهد تا نمایش بنرهای تبلیغاتی برای برخی از برنامه ها را فعال و برای بقیه غیرفعال کنید.