به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،همانطور که می دانید در هر خودرویی سنسورهای زیادی کار گذاشته شده که هر کدام کاربرد خاصی دارند مانند سنسور دنده عقب ، سنسور دور موتور و سایر سنسورها. اما در این مطلب قصد داریم تا با سنسور باران خودرو آشنا شویم و ببینیم نحوه عملکرد آن چگونه است. با توجه به این که میدان دید راننده از مهمترین بخش ها در مبحث ایمنی تلقی می شود، برف پاک کن ها از اولین قطعاتی بودند که به خودرو اضافه شده اند و خودرویی که برف پاک کن نداشته باشد یا برف پاک کن آن خراب باشد، ایمنی آن بسیار پایین بوده و رانندگی با آن بسیار پر ریسک و خطرناک محسوب می شود.
سنسور باران معمولا در قسمت بالای شیشه ی جلو و در قسمت وسط ( در محدوده جای گذاری آینه جلو ) نصب می شود. سنسور باران بر اساس اولتراسونیک یا امواجی که انسان قادر به شنیدن آن نیست کار می کند.طرز کار این سنسور به گونه ای است که امواج از فرستنده سنسور ارسال می شود و در صورت خشک بودن شیشه این امواج از شیشه عبور می کند اما در صورتی که سطح شیشه ی جلو خیس باشد این امواج منعکس شده به گیرنده سنسور می رسند و پس از آن کنترل یونیت سنسور مقدار امواج ارسال شده با مقدار دریافت شده را مقایسه می کند. در صورتی که مقدار امواج دریافت شده کمتر از مقدار ارسال شده باشد سنسور به ECU دستور فعال شدن برف پاک کن ها را می دهد.
نحوه کار کردن سنسور باران خودرو
اصولا سنسورهای باران خودرو به دو دسته تقسیم می شوند. دسته اول به کمک امواج فراصوت و دسته دوم، به کمک امواج فروسرخ عمل می کنند. این سنسور ها اساسا بر پایه انتشار امواج روی سطح شیشه جلو خودرو و محاسبه نمودن میزان جذب امواج بازتابی توسط سنسور کار می کنند. پس این امواج که همواره به شیشه جلوی خودرو می تابند، در صورتی که این شیشه خشک باشد تمام این امواج به سنسور برمی گردند و در صورت خیس بودن و وجود قطره های آب روی شیشه، پرتوهای تابانده شده را پخش می کند و در این حالت درصد کمتری از امواج برمی گردند. سنسور باران خودرو به کمک چیپست متصل شده می تواند به اندازه گیری میزان رطوبتروی شیشه جلوی خودرو بپردازد. در صورت فراتر رفتن قطرات روی شیشه از مقداری مشخص ، برف پاک کن ها تا زمان خشک شدن شیشه فعال می شوند. گفتنی است در اکثر خودروهای دارای سنسور باران ، می توان حساسیت این سنسور را تنظیم نمود. در حقیقت سنسور باران با قرار دادن در وضعیت Auto فعال می شود.