به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، روغن سوزی بیشتر برای خودروهای فرسوده ای رخ می دهد که مدت هاست در حال کارکردن هستند و مسافت های زیادی را طی کرده اند. روغن سوزی همان سوختن روغن موتور خودروست. زمانی که روغن موتور به همراه سوخت می سوزد و سطح آن مرتب پایین و پایین تر می آید، روغن سوزی رخ می دهد. این اتفاق بیشتر در خودروهای قدیمی رخ می دهد اما این طور نیست که سوختن روغن موتور را در خودروهای جدید و تازه نبینیم. به طور کلی، روغن موتور در مسیرهایی مشخص در خودرو به حرکت و جریان درمی آید تا نگذارد که قطعات موتور دچار اصطکاک با یکدیگر شوند. به دلایلی امکان دارد که چنین چیزی رخ ندهد و روغن موتور هم همراه با سوخت بسوزد. در این صورت، چه خودروی تان جدید باشد و چه قدیمی، دچار روغن سوزی خواهید شد. پس اگر روغن موتور به محفظه احتراق راه پیدا کند، در مجاورت حرارت زیاد می سوزد و روغن سوزی را شاهد خواهید بود.
جلوگیری از روغن سوزی در موتور خودرو
همانگونه که در همه ی کارها پیشگیری بهتر و کم هزینه تر از درمان است، در مورد رسیدگی به موقع به اتومبیل و توجه به مشکلات کوچک و کم اهمیت آن هم همین طور است.
در مورد روغن سوزی در موتور اتومبیل هم، اگر به درستی از خودرو خود نگهداری کرده و به موقع مقدار روغن موتور را بررسی و قسمت های مختلف را بازدید کنید و به موقع به تعمیر و یا تعویض قطعات و موارد جزئی در اتومبیل تان بپردازید، قطعا دچار خرابی جدی و از کار افتادگی ماشین نخواهید شد.
مضاف بر اینکه در این گونه مواقع هزینه های گزاف برای تعمیر و تشخیص عیب، توسط تعمیرگاه ها نیز به اضافه ی صرف وقت زیاد به این تعمیرات افزوده خواهد شد.
پس برای پیشگیری از روغن سوزی در موتور خودرو به مواردی اشاره می کنیم که با توجه به آنها حتما کمتر دچار مشکل خواهید شد.
پیشگیری از روغن سوزی در موتور اتومبیل
بعضی از مواردی که به ما کمک می کند تا روغن سوزی دیرتر اتفاق بیفتد عبارتند از:
- استفاده از یک روغن موتور خوب و مناسب برای خودرو
- تعویض به موقع روغن موتور
- بررسی مداوم سطح روغن موتور
- تعویض به موقع فیلتر روغن
- باز نکردن ترموستات
- عدم شستشوی موتور با استفاده از گازوئیل و یا مواد مشابه
- استفاده از مکمل ها جهت جلوگیری از روغن سوزی در اتومبیل
یکی از علائم مهم نشان دهنده ی روغن سوزی در موتور خودرو
دود آبی:
خروج دود آبی از لوله اگزوز اتومبیل قطعا به معنای روغن سوزی در موتور خودروست؛ که خود می تواند دلایل و علت های متعددی داشته باشد.
از جمله آسیب رسیدن به سیلندرها، شکسته شدن رینگ های پیستون، خراب شدن کاسه نمد، خراش برداشتن هادی سوپاپ، و…که موجب ایجاد دود آبی خواهد شد.
اما برای رفع این عیب ابتدا باید سطح روغن در موتور خودرو را کنترل کرده و اگر سطح روغن پایین بود با اضافه کردن روغن تا سطح عادی و نرمال این مشکل را بر طرف کنید؛ زیرا اگر میزان روغن از سطح معینی پایین تر بیاید به موتور آسیب جدی وارد شده و صدمات جبران ناپذیری را به دنبال خواهد داشت.
برای تشخیص عیوب دیگر مثل، خرابی و شکستن رینگ پیستون ها، خرابی رینگ ها، شکستگی و خرابی درپوش سوپاپ ها، خراش و ترک برداشتن دیواره ی سیلندر و….باید با استفاده از کمپرس سنج به خرابی آنها پی ببرید؛ که در این صورت بهتر است خودرو خود را به یک مکانیک ماهر بسپارید تا نقائص را بر طرف کند.