به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،از مهم ترین و واجب ترین سیستم های درون خودرو، ترمز دستی آن است، ترمز دستی الکترونیکی (Electric parking brake(EPB از اوایل قرن ۲۱ مورد استفاده خودروسازان قرار گرفت.
مکانیزم عملکرد ترمزدستی های مکانیکی به این شکل بود که یک کابل از اهرم ترمز دستی به چرخهای عقب متصل می گردید و با کشیدن اهرم دستی یا پایی لنت های ترمز چرخ های عقب درگیر می شد و از حرکت خودرو جلوگیری می کرد.
ترمز دستی الکترونیکی از اوایل قرن 21 برای نخستین بار بر روی آئودی A8 استفاده شد و سپس این تکنولوژی گسترش یافت و ابتدا بر روی دیگر محصولات آئودی تا سال 2009 استفاده گردید و اکنون اکثریت تولید کنندگان ماشین مانند هوندا ، جگوار ، فولکس واگن و کارخانجات ماشین سازی زیر مجموعه اش ، کیا ، هیوندای و ...از سیستم ترمز دستی الکترونیکی بر روی ماشین های خود بهره میبرند . در سیستم ترمز دستی مکانیکی که در بعضی ماشین ها به صورت اهرم دستی است و در بعضی دیگر به صورت اهرم پایی میباشد یک کابل را که به لنت های عقب متصل است درگیر میکند اما در سیستم ترمز الکترونیکی عملکرد متفاوت است و دو نوع سیستم ترمز دستی الکترونیکی داریم که در ادامه آن را برای شما شرح میدهیم .
نوع اول ترمز دستی الکترونیکی مانند نوع مکانیکی دارای کابل است اما با این تفاوت که وقتی راننده دکمه ترمز دستی الکترونیکی را فشار میدهد یک موتور برقی کار دست راننده را انجام میدهد و کابل را میکشد و لنت های عقب را درگیر میکند . در ماشین هایی که این نوع ترمز دستی الکترونیکی را دارا میباشند یک چیپ الکترونیکی وجود دارد که شروع حرکت ماشین در سر بالایی را کنترل میکند که این سیستم را به اختصار HSA مینامند . در نوع دوم سیستم ترمز دستی برقی هیچ نوع کابلی وجود ندارد و ترمز دستی توسط موتور برقی جاسازی شده در کالیپر ترمز عقب عمل درگیر کردن ترمز دستی را به صورت الکترونیکی انجام میدهد . اغلب در این سیستم در ماشین های اتوماتیک زمانی که گیربکس را در حالت D یا حرکت قرار میدهید ترمز دستی به صورت خودکار غیر فعال میگردد