دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / کودک /

نحوه رفتار و برخورد با کودکی که به دیگران احترام نمی گذارد ! 

چهارشنبه، 03 آذر 1400
گاهی ممکن است با همه تلاشی که برای تربیت یک کودک با ادب کرده‌اید، باز شاهد رفتارهای نامناسب و بی احترامی او به خود و دیگران باشید.قبل از آن که زورگویی، بی احترامی و قلدری تبدیل به یک عادت رفتاری برای کودک شود با آن مقابله کنید. ما در این مطلب به شما یاد میدهیم چگونه با بی احترامی کودک برخورد کنید.

بچه ها بی احترامی کردن را از اطرافیان یا دوستانشان یاد می گیرند. در واقع گاهی ممکن است این رفتار را صرفا مثل طوطی تکرار کنند. اما گاهی هم برعکس، دقیقا می دانند که رفتارشان مصداق بی احترامی است و دیگران را می رنجاند. اما از آنجایی که این رفتار به آنها احساس قدرت می دهد یا از طریق آن می توانند بر دیگران تسلط پیدا کرده و به خواسته هایشان برسند، رفتار خود را تکرار می کنند.

بی احترامی به دیگران رفتاری است که گاهی در همه کودکان بروز می کند و مهم است که شما به سرعت، اما با روشی نرم با آن برخورد کنید. نادیده گرفتن این رفتار باعث می شود کودک برای انجام آن بی احترامی تا زمانی که توجه شما را جلب کند، تشویق شود. اولین کاری که باید انجام دهید، این است که علت بی احترامی کودکان به دیگران را بیابید. در مرحله بعد می توانید با توضیح علت اشتباه بودن رفتارش را به او بیاموزید تا آرام و ساکت بماند و در هر شرایطی برای گرفتن بهترین نتایج، به دیگران احترام بگذارد.

حقیقت بی احترامی های کودک

در ابتدای هر چیزی باید متوجه شوید که آیا واقعاً در بین شما احترامی وجود دارد یا خیر. گاهی اوقات بزرگتر ها فراموش می کنند که کودکان نیز انسان هستند و وقتی نوبت به احساسات آنها می رسد؛ روزهای بد و خوبی دارند و مانند هر کس دیگری در لحظه ای خسته می شوند، که نیاز به تنهایی برای درک و کنار آمدن با آن دارند.

اگر حواستان را جمع کنید متوجه می شوید که که گاهی کودک شما فقط در یک موقعیت خاص از خود رفتار خارجی و یا بد بروز می دهد. پس خودتان را در جایی او قرار دهید و با فرزندتان به خوبی صحبت کنید. او را به خوبی درک کنید و سعی کنید بفهمید چه اتفاقی می افتد که کودک شما را متزلزل می کند، پس هم آوا با صدای کودک خود شوید و احساسات خود را به روشی دیگر که قابل درک برای او باشد، بیان کنید. اما قابل به ذکر است که اگر بی احترامی های کودک به طور متناوب و پیوسته انجام می گیرد، باید از روش های دیگری کمک بگیرید.

رفتارهای کودکی که نیاز به توجه بیشتری دارد

  • کودکتان به طور پیوسته در هر شرایط با شما مخالفت می کند. به این صورت که به طور عمدی از دستورات شما سرپیچی می کند، تا اقتدار شما را آزمایش کند، که این عمل با ایجاد مبارزات قدرت در روابط بین شما می شود.
  • کودک شما در هر موقعیتی می خواهد که خواسته اش خیلی سریع برآورده شود. به این صورت که دلایل عدم انجام کار را از سوی شما نادیده می گیرد و حرف خودش را تکرار می کند.
  • کودک شما در تلاش برای رسیدن به راه کج خلق می کند، و همواره اشیا را با پرت کردن به خود و دیگران صدمه می رساند و می شکند.
  • اگر هر گاه که سعی می کنید، محدودیت هایی را برای او قرار دهید و یا اقتدار خود را بیان کنید، فرزند بر سر شما فریاد می زند و یا بر علیه تان از رفتار و کلمات آزار دهنده استفاده می کند.

7 راه برای متوقف کردن رفتار نادرست و بی احترامی کودکان

لازم است که والدین واکنش های مناسب هنگام انجام بدرفتاری و بی احترامی فرزند را بیاموزند چراکه نوع واکنش در شکل دهی رفتار بسیار تأثیر گذار است به طوری که با داشتن واکنش درست می توان این رفتار را برای همیشه خاتمه داد و یا به عنوان یک عادت آن را تقویت کرد.البته این مسئله نیز اهمیت دارد که در برخی موارد والدین با وجود تمام تلاش هایی که در زمینه تربیت فرزندشان انجام می دهند بازهم شاهد بد رفتاری های آن ها هستند. در این شرایط می توان از نقش یادگیری مشاهده ای و الگوبرداری از همسالانی که این رفتار را دارند، وجود اختلالاتی نظیر بیش فعالی، اختلال سلوک و اختلال نافرمانی مقابله ای نیز به عنوان عوامل تأثیر گذار در بی احترامی فرزندان به والدین یاد کرد.

1. آرام باشید و بیش از حد واکنش نشان ندهید

در زندگی شلوغ و پر استرس امروز، ممکن است زمانی که کودکان بی ادبانه رفتار می کنند، خونسردی خود را از دست بدهید با این حال، عاقلانه نیست که عصبانیت تان را بر روی کودکان چون کنترل آن ها را بر عهده دارید، خالی کنید. این کودک به طور واضح عصبانی یا ناراحت است و به همین دلیل رفتار بدی دارد اما چه چیزی را می خواهید با نمایش عصبانیت خود نشان دهید؟ شاید این تفاوت بین خودتان و کودکانتان را کاهش دهد.یک قدم به عقب بردارید و تا 10 بشمارید و به جای واکنش بیش از حد و فریاد زدن با کودکتان صحبت کنید و حتی اگر لازم بود ، اتاق تان را ترک کنید که این کار هر دو شما را آرام خواهد کرد.

2. خودتان را جای آن ها بگذارید

به طور حتم دلیلی وجود دارد که کودک شما بیش از حد عصبانی است و بد رفتاری می کند.برای بچه های کوچک، می تواند دلایل های کوچکی مثل خستگی یا گرسنگی وجود داشته باشد و برای کودکانی که کمی بزرگ تر هستند، استرس و فشار وجود دارد.بله، ثابت شده است که کودکان نیز استرس دارند و به همین دلیل است که باید بنشینید و سعی کنید دلیل رفتار فرزندتان را درک کنید و روشی که آن ها نسبت به مسائل واکنش نشان می دهند ، ریشه در چیزی دارد که در ذهن آن ها جریان دارد.

3. انتظارات خود را با آن ها بررسی کنید

زمانی که کودکان عصبانیت خود را به نمایش می گذارند ، نشان دادن عشق و یا نوازش کردن آن ها آخرین چیزی است که در ذهن شما وجود دارد اما اگر این همان چیزی باشد که کودک در آن لحظه به آن نیاز دارد چه ؟ گاهی اوقات مهم است که بنشینید و با کودکان خود در مورد این که چرا رفتار آن ها اشتباه است، بحث کنید.کودکان به اندازه کافی بزرگ نیستند که بین آنچه درست و غلط است تمایز قایل شوند و گاهی اوقات آن ها ممکن است فکر کنند این نوعی رفتار طبیعی و نرمال است و بنابراین، این مسئولیت والدین است که در مورد آنچه که از فرزندانشان انتظار دارند، بحث و تبادل نظر کنند و توضیح دهید که چرا اشتباه است - فقط یک نشانه مثبت یا خیر را نشان ندهید.

4. محدودیت ها را تنظیم کنید و در مورد پیامد هایش به آن ها هشدار دهید

اغلب دلیل نا فرمانی کودکان این است که آن ها محدودیت های خود را نمی دانند – آن ها نمی دانند که کجا توقف کنند و دیگر به کارشان ادامه ندهند .کودک خود را آنقدر لوس نکنید که تفاوت بین رفتار درست و غلط را نفهمد و برخی از قوانین را وارد بازی کنید و حتما به آن ها پایبند باشید و هم چنین مهم است که نه تنها به آن ها پاداش کار خوب داده شود بلکه آن ها را از عواقب رفتار بد آگاه سازد و بسیار مهم است که این پیامد ها را دنبال کنید.

5. رفتار خوب خودتان را حفظ کنید

مجازات همیشه کار نمی کند، به خصوص وقتی که به شکل فیزیکی است و کتک زدن آن ها را فراموش کنید و شروع به تمرکز بر روی نحوه درک اهمیت رفتار خوب آن ها کنید. زمانی که برای اولین بار دچار تردید می شوند ، به آن اشاره کنید. رفتار خوب چیزی نیست که بچه های ما را وادار به نشستن کند و یک حرف را برای ما دیکته کند، بلکه رفتار خوب به آن ها یاد می دهد که چگونه در مواقع مختلف مناسب رفتار کنند.به آن ها در مورد پیوند خانوادگی بیاموزید، داستان هایی را در مورد اشخاص بزرگ تعریف کنید و از همه مهم تر، هر زمان که رفتار خوبی داشتند به آن ها بگویید و همچنین می توانید به آن ها مسئولیت های کوچکی بدهید که شهامت باور داشتن در خود را برایشان القا خواهد کرد.

6. تقاضای احترام برای متوقف کردن بی احترامی کودک

همیشه گفته می شود که نمی توانید فردی را وادار کنید تا به شما احترام بگذارد زیرا این احساسی است که به طور طبیعی حاصل می شود. با این حال کودکان موردی متفاوت هستند و شما نباید همیشه به این سو و آن سو بروید و بگویید :" من پدرت هستم، پس باید به من احترام بگذاری." در عین حال مهم است که موقعیت شما را به عنوان والد بشناسند و در محدوده خود بمانند.زمانی که این کار را انجام می دهید، در هنگام تنظیم قوانین، در رویکرد خود مودب باشید.اگر یک قانون شکسته شود، یک مجازات و یک پاداش برای اعمال خوب باید داده شود و با پیروی از آنچه که به طور مداوم گفته بودید، اعتماد کودکان خود را به دست خواهید آورد و آن ها شما را به عنوان یک فرد حقیقی خواهند دید.

7. یک الگو برای آن ها باشید

آنچه را که موعظه می کنید خود نیز تمرین کنید و به خاطر داشته باشید که کودکانتان همیشه مراقب شما هستند پس اگر می خواهید آن ها کار خوب را انجام دهند، ابتدا از شر کارهای بد خودتان خلاص شوید و اگر می خواهید آن ها بیشتر تعاملی باشند تا برای صفحه تلویزیون زمان بگذارند، خودتان نیز این گونه باشید.مودب باشید ، صبر داشته باشید و مراقب کودکان خود باشید و آن نوع رفتاری را به آن ها نشان دهید که می خواهید در آن ها ببینید و سرمشق آن ها باشید که همیشه دوست دارند مثل شما باشند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
تبدیل پایان نامه به مقاله !
مراحل سابمیت مقاله
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
سابمیت مقاله چیست؟