به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از دلگرم، نحوه رفتار با شوهر حسود موضوع مورد بحث ماست. حسادت رابطه ای را که بنیان آن بر اعتماد بنا نهاده شده ویران می کند و در بدترین حالت حتی به قطع رابطه منجر می شود؛
بخصوص وقتی که حسادت به عادت تبدیل شود. اغلب خود کسانی که حسادت می کنند نیز در رنجند. رنج آن ها از کنترلی است که در رفتارشان به اعتیاد تبدیل شده است.
برخلاف عقیده بسیاری که حسادت به همسر را ناشی از عشق می دانند، حسادت اصلا ربطی به عشق ندارد و حاصل برخی از اختلافات و نقایص روحی روانی و شخصیتی است. در اغلب موارد این ترس های فرد است که میوه ای به نام حسادت به بار آورده است و نه شریک زندگی اش عامل حسادت نیست.
شوهر حسود کیست ؟
بدیهی است که هم مردان و هم زنان می توانند حسود باشند، اما حسادت در مردان، به دلیل ویژگی های خاصی که دارند می تواند پیامدهای زیانبارتری در پی داشته باشد.
آنچه در اینجا بحث خواهیم کرد، حسادت معمولی که در روابط عاشقانه زن و شوهر وجود دارد و باعث آزار هیچ یک از طرفین نمی شود نیست، بلکه حسادت بیمار گونه ای است که برخی مردان به آن مبتلا هستند.
هر از گاهی این حسادت تا جایی می رود که از اطرافیان خود می شنویم که چگونه حسادت دیوانه وار مردی منجر به حوادث تلخ و وحشتناک می شود. این افراد هیچ حد و مرزی نمی شناسند و حتی صحبت کردن همسرشان را با دوستان و ارتباط او را با خانواده خودش نیز محدود می کنند.
غیرت متفاوت از این حسادت و ترس بیش از اندازه است. رفتار بیمار گونه این مردان موجب می شود که حتی آنان به افکار و اندیشه های همسر خود نیز حسادت کنند. گاهی به نظر می رسد که مردان حسود بیش از حد غیرتی هستند، ولی این دو مقوله کاملا با یکدیگر تفاوت دارند.
ویژگی های شوهر حسود
علائم و نشانه های شوهر حسود عبارت است از:
تعهد و نگرانی بیش از حد
علاقه، توجه و خوبی بیش از حد
اصرار بر همراهی همیشگی
نیاز به ابراز علاقه مداوم
تلفن ها و تماس های بیش از حد
بدگویی از دیگران
تمام وقت شما را برای خودشان می خواهند
انتقاد و زیر سوال بردن زندگی شما قبل از ازدواج با او
علل حسادت مردان به همسر
حسادت بسیار بیش از آن که ربطی به عشق داشته باشد با عزت نفس پایین ربط دارد. عدم اعتماد بنفس و ترس از دست دادن شریک زندگی از مهمترین عوامل حسادت نسبت به همسر است.
حسودها تصور می کنند که جذاب نیستند و در نظر شریک خود چندان باهوش و باارزش به نظر نمی آیند و به همین دلیل فرد دیگری که دارای این خصوصیات است را خطری می پندارند که می تواند نتایجی اسف بار به بار بیاورد.
حسادت معمولا در کودکی ریشه دارد. افراد حسود ممکن است در کودکی خود توجه لازم را از والدین دریافت نکرده باشند و خود را آنقدرها لایق عشق دیگری ندانند. گاهی هم ریشه را باید در روابط پیشین فرد پیدا کرد.
شاید شریک پیشین زندگی با فرد دیگری ارتباط داشته و خیانت کرده باشد. حالا که او در رابطه ای دیگر قرار گرفته ترس شعله می کشد که نکند شریک کنونی نیز او را ترک کند.
چرا مردان حسادت می کنند ؟
به شوهرتان اطمینان دهید و سپس تکلیف را مشخص کنید. آن هایی که شوهری حسود دارند باید برایشان روشن کنند که «من دوستت دارم و می خواهم با تو سر کنم. تو خودت مسئول حسادتت هستی. باید کاری علیه آن بکنی و اگر نمی توانی باید از یک درمانگر کمک بگیری».
کارهایی که می کنید را به خاطر حسادت او مخفی نگه ندارید. به خصوص اگر حسادت به یک رفتار آزار دهنده تبدیل شود. ولی انجام این کار فقط شرایط را بدتر می کند.
این شیوه، شیوه مناسبی برای برخورد با حسادت مردان نیست. در شیوه صحیح، هر دو طرف باید بدون هیچ کتمان و مخفی کاری با یکدیگر رفتار کنند.
وقتی مردتان به شما حسادت کرد، اگر با صحبت و مذاکره بخواهید ثابت کنید که به او وفادارید، بی فایده است. مذاکره و نرمش نشان دادن گاهی کار را خرابتر می کند، زیرا مرد به اشتباه اینطور استنباط می کند که پس حق داشته است حسادت کند، لذا با وی قاطع باشید، یک «نه » بگویید و سکوت موقرانه خود را حفظ کنید.
وقتی حسادتش گل کرد، همان لحظه به او محبت نکنید، زیرا با این ترتیب شرطی می شود. چون به ذهنش اینگونه خطور می کند که از پس هر حسادتی محبت است ! پس هر بار که حسادت کند، محبت خواهد دید !
وقتی حسادت می کند او را مسخره نکنید. اگر احساس او را به بازی بگیرید، عواقب خطرناکی در انتظار شماست. بعضی از زن ها به نادرست از این کار مرد خوششان می آید و از مرد خود سوء استفاده می کنند. برحذر باشید که این کار عاقبت خوشی ندارد و باید متوقف شود.
وقتی شوهرتان به شما حسادت کرد، برای رفع آن با او لجبازی نکنید چون در چنین مواقعی عاقبت این شما هستید که فدا می شوید ! ابتدا سعی نمایید تا با شیوه های معقول با او مذاکره کنید.
وقتی در محلی هستید که متوجه شدید دارد حسادتش گل می کند و ممکن است با شما یا با سایر میهمانان درگیر شود، بهتر است جای خود را عوض کنید یا به بهانه کمک به صاحبخانه به آشپزخانه بروید و خود را مشغول کنید.
در صورتی که باز هم به قول معروف به شما «پیله» کرد، محل را ترک گفته و با او قهر کنید ! منتها « قهر قشنگ»، یعنی هم با او حرف بزنید و هم با وی خیلی خوش و بش نکنید.
بیشتر مردها به یکی دو نفر از اطرافیان حسادت می کنند. این افراد ممکن است باجناقشان، پسرخاله یا پسرعموی شما باشند ، یا گاهی ممکن است این حسادت به یکی از خویشان و یا در نهایت نسبت به یکی از دوستان مشترک شما باشد.
پس از اینکه حساسیت او را نسبت به افراد خاصی تشخیص دادید، سعی کنید تحت هیچ عنوان با آنان خودمانی نشوید و حتی از شوخی های معمولی نیز درگذرید، تا رفته رفته شوهرتان خوشبین شود و نسبت به شما اعتماد کافی پیدا نموده و خودش هم دارای اعتماد به نفس بیشتری بشود.
آن وقت است که همه چیز به سیر طبیعی خود خواهد افتاد. اگر پس از تلاش کافی متوجه شدید که بیش از حد عصبی است و شما قادر نیستید او را از خود مطمئن سازید، قبول کنید که بیمار است و باید تحت درمان یک متخصص قرار گیرد.
چگونه با شوهر حسود رفتار کنیم ؟
اما روش های رفتاری برخورد با شوهری که حسادت دارد چیست ؟ روش های مختلف درمان فردی و دارویی برای رفع این مشکل وجود دارد. معمولا همسرانی که دچار حسادتند قبول ندارند رفتارشان نوعی بیماری است و باید برای درمان اقدام کنند،
اگر با فرد بددل و حسودی زندگی می کنید با ملایمت و ملاطفت از او بخواهید با شما نزد مشاور و روانپزشک بیاید و اگر قبول نکرد که رفتارش بیمار است از فرد واسطه ای کمک بخواهید.
اما بهترین روش برای تحت کنترل در آوردن حسادت همسر آن است که با نثار عشق، محبت و مهربانی، اعتماد به نفس او را بالا برده و به او شخصیت دهید و به معنای واقعی با کلام و عمل به او این امنیت را بدهید که شما هر چه ترقی کنید و از هر لحاظ به جایگاه بالاتری برسید باز هم همسر خود را منحصر به فرد می دانید.
در ضمن خودتان هم یادتان باشد که با برخی اعمال، رفتار یا گفته هایتان باعث شعله ورشدن حس حسادت همسرتان نشوید.