ساعدنیوز
ساعدنیوز

راه های درمان حسادت

  یکشنبه، 25 اسفند 1398   زمان مطالعه 4 دقیقه
راه های درمان حسادت
ما باید رفتار و طرز فکر خود را تغییر دهیم تا بتوانیم در زمان سهیم کردن دیگران با پیروزی های خود، واکنشی را که از سوی دیگران انتظار داریم، دریافت کنیم. با تغییر دیدگاه می توانیم به این احساس و مشکل غلبه کنیم.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز و به نقل از سلام دنیا، «رَشک» یا «حسادت» احساسی است که هنگام کمبود نسبت به ویژگی، دستاورد یا داشته های برتر فردی دیگر روی می دهد و فرد حسود یا می خواهد که آن را داشته باشد یا آنکه می خواهد دیگری آن را نداشته باشد.

عده ای معتقدند که حسادت یک هیجان است و برخی نیز می گویند که یک هیجان صرف نیست زیرا بنا بر باور این عده، هیجان ها طیف بزرگتری از احساسات را در بر می گیرند.

با این حال، هیجان ها سندرمی از افکار، احساسات، انگیزش ها و جنبش های بدنی هستند که در سطح ناخودآگاه ذهن به هم متصل می شوند به طوری که یک بخش هیجانی خاص، آن طور که در ناخودآگاه وارد شده، جلوه گر و احساس نمی شود بلکه ممکن است به چیزی متفاوت تبدیل شود؛

مثلا وقتی عناصر غم با خشم در سطح ناخودآگاه با یکدیگر ترکیب شوند، بروز آن در سطح رفتار (هیجان رفتار) به شکل «حسادت» بروز خواهد کرد.

اما چگونه می توانیم دیگران را کاملا دوست بداریم و از دیدن شادی زندگی آنها ناراحت نشویم؟ چه مانعی بر سر راه همراهی کردن مردم در جشن ها و شادی هایشان وجود دارد و چگونه باید این موانع را برای همیشه از سر راه خود برداریم؟ این موضوع یک لیست کامل یا محدود ندارد ولی به وسیله جستجو و درک فرایندهای اجتماعی می توانیم عوامل و موانعی که می توانند دلایل اصلی برای شریک نشدن در شادی های دیگران باشد را در خود از بین ببریم.

راه های درمان حسادت

1. تغییر دیدگاه حسودانه

زمانی که با دیدن لذت و شادی دیگران دچار احساس آشفتگی می شویم، لذت دیگران را غربال کرده و بخش هایی از آن را که به ما احساس بدی می دهد، استخراج می کنیم. هر تصویر زیبا با توجه به برداشت خودمان ایجاد می شود، ما چیزهای خوب را در مرکز توجه خود قرار می دهیم و بدین ترتیب چیزهای دیگر مبهم و متضاد می گردد و در نتیجه دیگر قادر به دیدن زیبایی کل تصویر نخواهیم بود. ما توانایی دیدن تصویر به طور واضح را از دست می دهیم که در اثر بروز ترس ها و احساس ناامنی و مشکلات شخصی به وجود می آید.

ما باید رفتار و طرز فکر خود را تغییر دهیم تا بتوانیم در زمان سهیم کردن دیگران با پیروزی های خود، واکنشی را که از سوی دیگران انتظار داریم، دریافت کنیم. با تغییر دیدگاه می توانیم به این احساس و مشکل غلبه کنیم.

تصویر

2. شناخت افکار و احساسات

وقتی که احساس غرق شدن به وجود می آید، سریع آن را کنترل کنیم. اجازه ندهیم که آن احساس ملکه ذهن ما شود و به صورت یک لبخند تو خالی بر روی صورتمان جلوه کند. کمی موشکافی کنیم که چرا چنین حسی بروز می کند و اصلا چرا وجود دارد؟ با انگیزه های خود مقابله کنیم و چیزهای غیر واقعی و ناامنی هایی که خودمان تقویت می کنیم را در همان ابتدای کار سرکوب کنیم.

3. از بین بردن حسادت با داشتن صداقت

نشان دادن آسیب پذیری خود اغلب بهترین دارو برای درمان ماست. از بیان احساسات واقعی خود هراس نداشته باشیم. چنانچه قرار است بر مبنای صداقت گام برداریم در کنار یک رابطه صحیح، تبعاتی وجود دارد پس لازم است که کمی ریسک کنیم. تعامل ما با دیگران باعث می شود که احساسمان واقعی تر شود. هر بار که احساس واقعیمان را بر زبان می آوریم، احساس آزادی و سبکی بیشتری می کنیم.

4. صمیمیت به درمان حسادت کمک می کند

اجازه ندهیم احساس ملامت بی مورد در روابط ما فرافکنی به وجود آورد. این فرض را کنار بگذاریم که اگر دوست ما با دیگران صمیمی شده، دیگر به ما نیازی ندارد. این احساس را از خود دور کنیم. بعضی وقت ها نمی توانیم جشن بگیریم چون حس نمی کنیم که به جشن دعوت شده ایم.

5. قدردانی از داشته ها

سعی کنیم هر روز به خاطر داشتن یک چیز خاص در زندگی سپاسگزار باشیم. این حس را با دیگران شریک شویم مثلا با صدای بلند، در مکالماتمان و با جدیت سپاس گذاری خود را بیان کنیم.

6. همدلی با دیگران

همدلی توانای شناخت (همدلی شناختی) و سپس ارتباط (همدلی عاطفی) برقرار کردن با حالات حسی دیگران است. همدلی به معنای همدردی نیست. همدلی برای لذت بردن و برای جشن گرفتن و اتحاد داشتن است و نه انتخاب ناراحتی عاطفی.

در واقع ناراحتی بخش ساده یک رابطه است. گاهی ممکن است تصور کنیم هر مشکل ارتباطی، عاطفی و فیزیکی مزمن را می توان با استقامت، از خودگذشتگی و مقدار زیادی انگیزه عاطفی حل نمود.

بنابراین حس می کنیم که باید به دیگران برای عبور از مسایل و مشکلات زندگی آنها کمک کنیم و به آنها انگیزه و امیدواری بدهیم، اما اگر آنها به ما نیاز نداشته باشند چه اتفاقی می افتد؟ اگر آنها از ما موفق تر شوند؟ یا اگر روابط آنها با دیگران عالی شود و زندگی ما از هم فروپاشد چه اتفاقی می افتد؟ اگر دیگر نیازی به راهنمایی های ما نداشته باشند، چون در واقع آنها افرادی عالی هستند.

این عدم نیاز از سوی دیگران به شدت بر روی توانایی ما در تشویق دیگران برای پیروزی تأثیر می گذارد. وقتی به ما نیازی نباشد یا اگر تنها کاری که باید انجام دهیم تشویق کردن است و این کار برای ما قانع کننده و یا با ارزش نیست، در دام های افکار منفی و مزاحم که باید کنترل شوند، می افتیم.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (510 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (206 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (70 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (59 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (55 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
وزیر علوم: من غیر سیاسی‌ترین انتصابات را دارم
ویدیو/ علاقۀ فیلسوفِ بزرگ، ژان ژاک روسو به زین‌الدین زیدان/ از لهجۀ شیرازی زبان فرانسوی آقوی همساده تا تاکید به سفر به خاطر امباپه
ویدیو/ فرزاد حسنی: 1 ماه طول میکشه تا دکتری نجوم بگیری اما...
خبر داری با مشت مشت استامینوفن خوردن چه بلایی سر خودت میاری؟/ عوارض مصرف بیش از حد استامینوفن
ویدیو/ معجون فوق‌العاده مقوی، معجزه‌ای برای رهایی از درد روماتیسم با طعمی از بهشت
ویدیو/ روانشناس معروف: به مردم هیچ ربطی ندارد...
ویدیوی دیده نشده از خبر مرگ سیروس گرجستانی به مادرش توسط علی صادقی / این سکانس سم از «متمهم گریخت» رو از دست ندید/ فقط ضریب هوشی بی‌بی
معرفی کامل قرص «فیتو»؛ خواص، کاربردها و مزایا
ویدئو| 5 دقیقه با کوروش بزرگ هخامنشی؛ از گهواره تا گور
(ویدئو) «نوذر»؛ از تاج‌گذاری پرشکوه تا پایانی تلخ در شاهنامه فردوسی و دوران اسطوره‌ای ایران که تاریخ و افسانه را در هم تنید
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای خارجی و وارداتی امروز شنبه 3 آذر 1403
زنان موفق تاریخ ایران/ بیوگرافی و زندگینامۀ «پریسا تبریز»، ملقب به "شاهزاده‌ی امنیت گوگل"
از بازار چه خبر؟ | قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی، امروز شنبه 3 آذر 1403
تست هوش فکری/ فقط افراد با استدلال منطقی و ضریب هوشی بالا می‌توانند 2 اشتباه را در تصویر اتوبوس پیدا کنند
از بازار چه خبر؟ | قیمت سکه و طلا امروز شنبه 3 آذر 1403 + جدول
منتخب روز   
ارزان‌ترین و گران ‌ترین استان‌های ایران برای زندگی کدامند؟+عکس دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد!