به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، لجبازی خصوصیت شخصی است که باعث سرزدن رفتارهای بچگانه در بزرگسالان می شود. در زندگی مشترک وقتی پای لجبازی همسر به میان می آید حل مشکلات زناشویی کمی دشوار به نظر می رسد. برخی از زوجین در سالهای ابتدایی ازدواجشان برای نشان دادن قدرت خود به یکدیگر بازی خطرناکی را به نام لجبازی در پیش می گیرند. این افراد می پندارند که اگر مطابق میل همسر خود عمل کنند، باید تا آخر عمر حرف شنو و مطیع همسرشان شوند.
اگر بین زوجین لجبازی ایجاد گردد و هیچکدام از موضع خود پایین نیایند ، زندگی آنان رو به تعارض خواهد رفت و با به دنیا آمدن فرزند کار بسیار مشکل تر می شود و فرزند دچار اختلالات اضطرابی می گردد.
ویژگی های شوهر لجباز چیست؟
افراد لجباز ویژگی های مشترکی دارند که نشانه از یک دنده و لجباز بودن آن ها است. در این بخش به خصوصیاتی که یک مرد لجباز می تواند داشته باشد، می پردازیم.
۱- عصبانیت
افراد لجباز زود عصبانی می شوند. آن ها سریع از کوره در می روند و با هر مخالفتی عصبانی می شوند و نمی توانند خود را کنترل کنند. البته میزان عصبانیت این افراد می تواند درجه متفاوتی داشته باشد. اصولاً یک شوهر لجباز عصبانیت خود را بیشتر بروز می دهد، زیرا برخی از مردان فکر می کنند به خاطر جنسیتشان حق دارند برخی از احساسات را بیشتر و هیجانی تر بروز دهند. بعضی از مردان عصبانیت خود را با فریادهای بلند، کتک کاری و… نشان می دهند و متأسفانه این هیجانات را نشانه مردانگی می دانند!
۲- نپذیرفتن اشتباهات
فرد لجباز اشتباهات خود را به گردن نمی گیرد. این افراد مدام به دنبال این هستند که اشتباهات و ایرادات خود را پس بزنند و بر درست بودن کارشان پافشاری کنند. همان طور که در مورد قبلی گفتیم، اگر به آن ها بگویید که اشتباه می کنند، زود عصبانی می شوند و از کوره در می روند.
اغلب مردان نیز سخت اشتباهات خود را می پذیرند و با گوشزد کردن اشتباهات به مردانگی شان برمی خورد! این افراد برای هر کار اشتباه خود دلایل عجیب و غریب می آورند و به هر قیمتی نمی خواهند بپذیرند که کار اشتباهی مرتکب شده اند.
۳- فرافکنی و تحقیر دیگران
فرد لجباز همیشه رفتار منفی خود را نادیده می گیرد. او حتی ویژگی های منفی خود را به دیگران نسبت می دهد. اگر کار اشتباهی انجام دهد مدام به بقیه گوشزد می کند که آن ها او را به انجام این کار وا داشتند. زمانی که به او بگویید که لجبازی می کند، می گوید که این شما هستید که لجبازی می کنید و مدام فرافکنی می کند.
۴- مقصر دانستن دیگران
فرد لجباز همیشه دیگران را مقصر می داند. حتی مقصر کارهای اشتباه او هم دیگران هستند. اگر در کاری موفق نشوند، دیگران مقصر هستند، اگر تلاش هایشان دیر پاسخ داده شود، تقصیر بقیه است و… .
۵- قهر کردن
لج بازها مانند کودکان قهر می کنند. آن ها علاوه بر این که حساس هستند و زود ناراحت می شوند، با هر رفتاری ممکن است قهر کنند و مانند کودکان خردسال تا مدتی با شما حرف نزنند.
۶- عدم رعایت قوانین
یک شوهر لجباز می تواند بسیار بی قانون باشد. این افراد به راحتی قانون را زیر پا می گذارند و تنها زمانی رعایت مقررات برایشان معنی دارد که قوانین به نفع آن ها تمام شود.
۷- استرس
مضطرب بودن دیگر ویژگی یک فرد لجباز است. آن ها اغلب مضطرب هستند و افکار پریشانی دارند زیرا مدام به این مسئله فکر می کنند که چرا بقیه به حرف آن ها گوش نمی دهند؟ چرا او را نمی پذیرند؟ چرا از او فراری هستند؟ آن ها همیشه باید به دنبال دلیل تراشی باشند و ذهن خود را درگیر مسائلی بی اهمیت می کنند تا در صورت هدف قرار گرفته شدن، بتوانند آن ها را از سر خود رفع کنند و حرف خود را به زور به کرسی بنشانند.
۸- زودرنج و حساس
افراد لجباز بسیار زودرنج و حساس هستند. آن ها با کوچک ترین چیزها ناراحت می شوند.
۹- غرور بیجا
این افراد بسیار مغرور هستند و همین غرور بیجای آن ها موجب می شود که اشتباهات خود را نپذیرند و یک دنده باشند.
۱۰- کینه ای بودن
یکی دیگر از ویژگی های افراد لجباز، کینه ای بودن آن ها است. آن ها کوچک ترین چیزها را در ذهن خود حبس می کنند و به جای این که خوبی ها را به یاد بیاورند، مدام اتفاقات ناخوشایند را یادآوری می کنند. چه بسا از اشتباه دیگران، مسئله بزرگی بسازند و در کوچک ترین بحث ها آن ها را یادآوری کنند.
۱۱- روابط اجتماعی کم
افراد لجباز دوستان کمی دارند زیرا کسی نمی تواند رفتار آن ها را تحمل کند. قطعاً داشتن شوهر لجباز می تواند بسیار سخت باشد زیرا این افراد ارتباطات اجتماعی ضعیفی دارند. همین امر موجب می شود بسیار تنها باشند و فردی اجتماعی نباشند.
ترفندهایی برای کنار آمدن با شوهر لجباز
در مجموع زندگی با یک شوهر لجباز می تواند بسیار سخت باشد و حتی برخی از زندگی ها به خاطر همین لجبازی از بین می رود. با این حال، راه حل هایی برای کنار آمدن و حتی تغییر رفتار افراد لجباز وجود دارد. در این بخش به چگونگی رفتار کردن با شوهر لجباز می پردازیم و راهکارهایی برای کنار آمدن با آن ها ارائه می دهیم.
۱- یافتن ریشه رفتارها
بسیاری از ویژگی های یک فرد به خانواده و نوع تربیت آن ها برمی گردد. به احتمال زیاد در خانواده همسر شما افراد لجباز دیگری وجود دارند و طوری تربیت شده اند که این رفتار در آن ها نهفته شده است. این مسئله کمی کار شما را دشوار می کند زیرا شوهر شما الگوهایی داشته است که این گونه رفتار می کردند.
تغییر رفتاری که در کودکی ریشه دارد، می تواند کار بسیار دشواری باشد؛ اما همین که تشخیص دهید این نوع رفتار به خانواده برمی گردد، می تواند در به کارگیری ترفندها بسیار موثر باشد. از طرفی هم ممکن است رفتار شما موجب لجبازی او شود. هر چند این مسئله را نمی توان دلیل موجهی برای لجبازی دیگری بیان کرد اما امکان دارد این رفتار نتیجه و واکنش عمل شما باشد.
۲- دعوت به آرامش
اگر متوجه شدید که این رفتار همسر شما ریشه خانوادگی دارد، به هیچ عنوان به روی او نیاورید و از این مسئله به عنوان وسیله ای برای تحقیر کردن او استفاده نکنید؛ زیرا همi چیز را بدتر خواهد کرد. بهترین کار این است که همیشه آرامش خود را حفظ کنید.
۳- سکوت کنید
افراد لجباز احساس عصبانیت و خشم فرد مقابل را دوست دارند زیرا با دیدن این رفتارها احساس پیروزی به آن ها دست می دهد. برای همین بهترین کار این است که در حین حفظ خونسردی، سکوت اختیار کنید. پس هر چه بیشتر پا به پای رفتار آن ها بروید، آن ها بیشتر لج می کنند.
۴- او را متقاعد کنید
اگر فرد لجباز حاضر نیست حرف های شما را بپذیرد و مدام می خواهد کاری را انجام دهید که او می گوید، به او بگویید که زندگی شما چیزی مشترک است و باید نظر هر دو در مسائل دخیل باشد و برای او دلیل بیاورید که چرا راهکارها و نظرات شما می تواند برای حل مسائل موثرتر واقع شود.
گاهی به او یادآوری کنید که همیشه هم نمی شود نظر او را در کارها اعمال کرد. اگر حاضر نیست مسائل را به صورت مشترک حل و فصل کنید، این امر را نوبتی کنید و به او گوشزد کنید که یا باید همکاری کند و یا این بار دیگر نوبت شما است که نظر خود را اعمال کنید.
۵- از او درست انتقاد کنید
انتقاد سازنده همیشه موثر است. زمانی یک نقد سازنده است که با شیوه درست بیان شود. در جمع از همسر خود انتقاد نکنید؛ زیرا با این کار او را تحقیر می کنید. در کل، انتقاد از یک شخص جلوی جمع کار درستی نیست، حال فکر کنید او یک شوهر لجباز باشد! با صدای بلند و طعنه و کینه با او حرف نزنید.
زمانی با او صحبت کنید که از لحاظ روحی و جسمی در آرامش قرار دارد. علاوه بر این، زمانی که هر دو عصبانی هستید بهتر است حرفی با هم نزنید و صحبت ها را برای زمانی بگذارید که هر دوی شما از لحاظ روانی آمادگی لازم را دارید.
۶- ویژگی های مثبت او را به یادش بیاورید
همیشه انتقاد و صحبت خود را با یادآوری ویژگی های مثبت شروع کنید. سپس سراغ خصوصیات منفی بروید. تمامی گفتگوی خود را با روی خوش و آرامش انجام دهید زیرا اگر غیر از این باشد، نتیجه عکس می گیرید.
جمع بندی
در این مقاله به بررسی ویژگی های شوهر لجباز و چگونگی رفتار با او پرداختیم. ویژگی اصلی افراد لجباز این است که با عصبانیت شما آن ها به رفتار خود بیشتر ادامه می دهند. بهترین واکنش این است که در برابر آن ها سکوت کنید و آرامش خود را حفظ کنید.
وقتی ببینند لجبازی آن ها تاثیری بر روی رفتار شما نمی گذارد، کم کم از رفتار کودکانه خود دست می کشند. در نهایت، اگر نتوانستید رابطه خود را مدیریت کنید، بهتر است از مشاور خانواده کمک بگیرید. مشاوران همیشه راهکارهای بهتری را پیش روی شما می گذارند.