به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، اصلی ترین چالش برای اختراع توربو شارژر٬تولید موتورهایی با ابعاد کوچک و وزن کمتر با قدرت بیشتر بود. بدین منظور توربینی ساخته شد تا انرژی (تلف شده) حاصل از خروج دود از اگزوز را به صورت بهینه مورد استفاده قرار دهد.
توربو شارژر کمپرسوری است که با افزایش توان مکش هوای ورودی توسط موتور خودرو، موجب احتراق و توربولنسturbulans بهتر سوخت و در نتیجه افزایش قدرت موتور می شود.
این وسیله ازدو توربین متصل به هم ساخته شده است. یک توربین مستقیماً متصل به منیفولد دود است و توربین دیگری به وسیله لولهٔ رابط به منیفولد هوا متصل است.
چون هوای ایجاد شده بشدت داغ می باشد٬قبل از ورود به سیلندر جهت احتراق٬در اثر ترکیب با بنزین پای یک توربو شارژ برقی یا یک سوپر شارژ دیگر را نیز به وسط می کشند. بدین صورت که، این توربو شارژ و سوپر شارژ در دور موتور پایین مورد استفاده قرار می گیرند و دو توربو شارژ دیگر، هر دو هم زمان در دورموتور بالا با قدرت هرچه تمام تر به یاری موتور خودرو آمده و نیروی زیادی تولید می کنند. با توجه به دمای بالای توربین، رعایت نکات زیر به افزایش عمر توربوشارژ خودروی شما کمک می کند.
شیوه رانندگی با خودروهای توربو شارژ
رانندگی با خودروهای توربو شارژ و اتومبیل های مجهز به آن، نیازمند رعایت کردن نکاتی است که در واقع راننده، باید آنها را رعایت کند تا با مشکل مواجه نشود. همانطور که می دانید موتورهایی که به وسیله ی توربوشارژرها تقویت می شوند، ساختار بسیار متفاوتی نسبت به موتورهای طبیعی دارند.
برای اینکه اتصالاتی که در توربو وجود دارد، کارکرد و عملکرد مناسبی داشته باشد، باید از روغن خالص با فشار و شدت جریان مناسب استفاده کند. پس از اینکه شما خودرو را استارت می زنید و پس از روشن شدن خودرو، روغن برای رسیدن به موتور و دمای مناسب نیاز به زمان دارد.
بعد از استارت زدن اتومبیل حدودا بین ۳ تا ۵ دقیقه زمان برای گرم شدن اتومبیل نیاز است. پس وقتی که راننده خودرو خود را روشن می کند، نباید پدال گاز را با شدت و به صورت ناگهانی فشار دهد. بلکه باید مدت زمانی صبر کند تا روغن موتور گرم شده و به دمای مناسب برای کار برسد؛ تا بتواند عملیات روغن کاری قسمت های مختلف موتور خودروهای توربو شارژ را به درستی انجام دهد.
اگر راننده بعد از روشن کردن موتور با دور بالا شروع به حرکت نماید، عملیات روغن کاری در توربو شارژر به درستی و با کیفیت مناسب انجام نشده و آسیب به قطعات مختلفی در اتومبیل وارد خواهد شد؛ که در نهایت به پرداخت هزینه های زیادی منجر خواهد شد.
روش خاموش کردن خودروهای توربوشارژ
حتی در زمان خاموش کردن خودروهای توربو شارژ این سیستم نیاز به رعایت نکات مخصوص به خود دارد. اگر راننده مسیر زیاد و طولانی را با دور بالا طی کرده و پشت سر گذاشته باشد، زمانی که به مقصد رسیده و قصد خاموش کردن اتومبیل را دارد، نباید اتومبیل خود را به ناگهان خاموش کند.
زیرا در این صورت ویسکوزیته ی موتور کاهش خواهد یافت و کیفیت روغن کاری هم به همین ترتیب کاهش پیدا خواهد کرد. در این صورت، راننده باید دقایقی را صبر کند تا دمای موتور و در نتیجه دمای روغن کاهش یافته و عملیات خنک شدن و روانکاری در شفت توربو به صورت مناسبی انجام شده و بعد به خاموش کردن اتومبیل مبادرت ورزد.
چون با خاموش کردن اتومبیل، پمپ روغن در موتور خاموش خواهد شد و این موضوع سبب می شود تا مقداری از روغن در سیستم باقی مانده و چون دمای موتور بالاست، روغن در مواجهه و برخورد با این قسمت ها و بخش های داغ اتومبیل خواهد سوخت و تبدیل به روغن سوخته خواهد شد؛ که سوختن روغن به مرور باعث جرم گرفتگی مجراها شده و در عملیات روغن کاری اختلال ایجاد می کند و ویسکوزیته ی مطلوب و کیفیت مناسب را هم از دست خواهد داد.
پس قبل از خاموش کردن ماشین چند لحظه صبر کنید؛ تا دمای موتور اتومبیل پایین بیاید.
در هنگام شتاب گیری در خودروهایی که به توربو شارژر مجهز هستند، باید دنده ی خودرو کاهش داده شود. زمانی که با دنده ی سبک در حال حرکت هستید و برای شتاب گرفتن پدال گاز را می فشارید، میزان سوخت بیشتری وارد موتور می شود. اما به سبب دور پایین در موتور، اکسیژن و هوای کمتری وارد شده و این مخلوط غنی از سوخت و هوا می تواند به موتور آسیب بزند.
به یاد داشته باشید که در هنگام رانندگی در خودروهای توربو شارژ، در سر پیچ ها از فشردن ناگهانی پدال گاز بپرهیزید. چون همانطور که گفتیم بین زمانی که پا را روی پدال گاز گذاشته اید و اعمال شتاب لحظه ای در اتومبیل تأخیر به وجود می آید. این حالت می تواند در پیچ جاده سبب از بین رفتن تعادل در خودرو شود؛ که بسیار خطرناک است.
پس رانندگی با خودرویی که موتور توربوشارژ دارد، محدودیت های خاصی را به همراه خواهد داشت.