ساعدنیوز
ساعدنیوز

نقاط ضعف و قوت خودروهای گازسوز

  دوشنبه، 27 بهمن 1399   زمان مطالعه 7 دقیقه
نقاط ضعف و قوت خودروهای گازسوز
خودروهای دوگانه به علت آنکه باید با دو سوخت گاز فشرده و بنزین کار کنند، به مرور زمان دچار معایبی در احتراق موتور و تولید توان شده و در موقع سوئیچ کردن و عوض کردن وضعیت سوخت به وسیله کلید هوشمند؛ دچار ریپ زدن های بیش از اندازه و در اصطلاح خفگی موتور می‌شوند.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، دولت ها به همراه سازندگان خودرو و مصرف کنند گان نهایی، به دنبال راههایی برای بهینه سازی مصرف سوخت از روش های متفاوت همچون کاهش تقاضای حمل و نقل، گسترش ناوگان حمل و نقل عمومی، بهبود عملکرد خودروها و موتور ها، استفاده از سوخت های جایگزین و ... بوده اند. با توجه با وجود بزرگترین ذخایر گازی جهان در ایران و عدم امکان صادرات کافی آن با هدف ارز آوری، جایگزینی سوخت گاز طبیعی با بنزین و گازوئیل می توان امکان صادرات بنزین صرفه جویی شده به کشورهای همسایه را فراهم آورد.

از سوی دیگر با توجه به معضل آلودگی هوای کلان شهر های کشور، استفاده از سوخت هایی با انتشار آلاینده های کمتر، مورد توجه قرار گرفته است. مطالعات بسیاری انجام شده است که نشان می دهد، انتشار آلاینده های مضر چون ذرات معلق و هیدرو کربن های فعال نسوخته در خودروهای گاز سوز، به شدت کمتر از خودروهای مشابه بنزینی و دیزلی است.

اما اینکه مزایا و معایب این خودروها چیست مطلبی است که در مورد آن صحبت خواهیم کرد.

مزایای خودروهای گازسوز

از مزایای خودروهای گازسوز این است که این خودروها با مصرف گاز می توانند کمک مهمی در بهبود وضعیت آلودگی به خصوص در شهرهای بزرگ و پرترافیک داشته باشند.

البته اگر گاز مصرفی در حالت استاندارد خود باشد این اتفاق خواهد افتاد. چه بسا که استفاده از گازهای CNG نامناسب با درصد آلودگی بالا وضعیتی بدتر از استفاده از بنزین را در این مورد ایفا خواهد کرد!

اما در حالت عادی آن، استفاده از وسایل گازسوز سبب آلودگی کمتر هوا خواهد شد.

گفته می شود که آلایندگی بنزین ۱۸ برابر بیشتر از گاز طبیعی است.

مزیت دیگر آن میزان سوخت مصرفی در اتومبیل های گازسوز است. اتومبیل هایی که با گاز CNG قادر به حرکت هستند می توانند مسافتی را که خودرو با یک باک پر از بنزین طی می کند را با صرف هزینه بسیار کمتری طی کنند.

مخصوصاً در شرایط فعلی که قیمت بنزین زیاد شده است، استقبال مردم از مصرف گاز CNG به سبب قیمت پایین آن و صرفه جویی اقتصادی خیلی بیشتر از قبل شده است.

قابل توجه است که یک متر مکعب گاز CNG از لحاظ سوخت برای سواری با یک لیتر بنزین برابری می کند و در مجموع باید گفت که سوخت CNG در برابر سوخت بنزین ۵ برابر صرفه جویی دارد و از نظر اقتصادی کاملا مقرون به صرفه است.

معایب خودروهایِ گازسوز

فرسایش سر سیلندر خودرو:

از معایب خودروهای گازسوز می توان به فرسایش سرسیلندر در خودرواشاره کرد؛ که بالا بودن بیش از حد دمای احتراق در سوخت با CNG سبب فرسایش شدید در سر سیلندر می شود.

اما برای جلوگیری از این مشکل راه حلی وجود دارد که یکی از آنها این است که ضد یخ هایی با پایه آلی در اتومبیل استفاده شود.

چون در این صورت سرسیلندر سریعتر خنک شده و قسمت قابل توجهی از حرارت ناشی از احتراق، کاهش خواهد یافت.

این یکی از روش های موثر برای جلوگیری از فرسایش سرسیلندر خودروهای گازسوز است.

فرسوده شدن زودهنگام سوپاپ و سیت خودرو

بالا بودن دما و فشار احتراق در موتور و داغ شدن بیش از حد سیلندر و همچنین خشک بودن سوخت CNG از طرف دیگر سبب فرسایش و سایش شدید سوپاپ و سیت خودرو خواهد شد و همین مسئله سبب آسیب رسیدن به موتور نیز می گردد.

اما راه حل هایی هم برای این مشکل وجود دارد.

یکی از آنها استفاده از سیت هایی است که جنس سخت تری دارند و به کمک آن ها سایش سیت کمتر و دیرتر اتفاق خواهد افتاد.

برای حل کردن مسئله ی خشکی در استفاده از CNG در سوپاپ ها هم می توانید از سامانه ی هیدرولیکی محرک سوپاپ ها استفاده کنید.

حجم کم فضا در صندوق عقب خودرو

از معایب دیگر اینگونه خودروها یعنی اتومبیل های گاز سوز این است که صندوق عقب اینگونه اتومبیل ها، به علت وجود مخزن نگهداری از گاز فشرده در صندوق عقب، کم است و میزان فضای قابل دسترسی برای استفاده بسیار محدود و کم تر از مدل های بنزین سوز و تک سوز است.

سوختن واشر سر سیلندر

واشر سرسیلندر واسطی میان سرسیلند و بدنه اصلی سیلندر می باشد.

اما یکی از بدترین اتفاقاتی که ممکن است برای یک اتومبیل پیش بیاید سوختن واشر سرسیلندر است که با استفاده از گاز CNG این مسئله شدت می یابد.

واشر سرسیلندر در واقع به خاطر موقعیت خاصی که دارد با حرارت زیادی در تماس است و همانطور که می دانید این آب است که در موتور خودرو وظیفه اصلی خنک کردن قطعات موتور را بر عهده دارد.

پس بهترین کار این است که مسیر حرکت آب در سر سیلندر به گونه ای باشد که با آب بیشتر در تماس باشد، تا دمای آن کاهش پیدا کرده و مانع از سوختن واشر سرسیلندر شود.

آسیب پذیر بودن این خودروها در تصادفات

برخی معتقدند که اتومبیل های دوگانه سوز، مانند بمب هایی هستند که در خیابان ها و جاده ها در حال تردداند، چون اگر از قسمت عقب اتومبیل مورد اصابت خودروی دیگر قرار بگیرند، احتمال انفجار در آنها بیشتر است.

افت توان چشمگیری که در اینگونه خودروها در مقایسه با خودروهای بنزینی اتفاق می افتد از معایب دیگراین اتومبیل ها است.

در خودروهای دوگانه سوز سعی شده که همه این آسیب ها لحاظ شده و به حداقل خود برسد.

در هر صورت می توان برای پیشگیری از آسیب های سوخت CNG راه حل هایی را ارائه کرد، از جمله همین استفاده از سیستم مقاوم در برابر حرارت و ضد یخ هایی با پایه آلی و…. که بسیار موثر خواهد بود.

اتومبیل های گازسوز کلا به دو دسته تقسیم می شود:

دسته اول خودروهایی که از ابتدا در کارخانه به صورت دوگانه سوز طراحی و ساخته شده اند و تمام نکات ایمنی در آنها لحاظ شده است و برای استفاده به صورت همزمان از دو سوخت گاز CNG و بنزینی ساخته و طراحی شده اند.

خودروهایی که به این شکل دوگانه سوز شده اند سیستم گازی آنها معمولاً کامپیوتری و هوشمند است و ضرر کمتری را برای موتور به همراه دارند، چون ECU گاز، طبق شرایط، سیستم گاز را تنظیم می کند و کاملا ایمن است.

دسته دوم خودروهایی که در کارخانه و در اصل بر پایه بنزینی طراحی شده اند و بعداً به صورت دوگانه سوز درآمده اند.

یعنی صاحب خودرو خود اقدام به دوگانه سوز کردن آنها نموده و اقدام به نصب مخزن برای تبدیل خودرو به یک اتومبیل دوگانه سوز کرده که این کار می تواند بسیار خطرناک باشد.

خصوصاً اگر در جاهایی این کار انجام شود که به استانداردها توجهی نشده و جزو مراکزی است که بدون داشتن مجوز اقدام به این کار می کنند.

در اینگونه موارد آمارهای منتشر شده، که ۷۰ درصد این موارد جزو خودروهای هستند که دچار انفجار شده اند، مخصوصا در زمان سوخت گیری، و یا در قسمت موتوری دچار آسیب های جدی و جبران ناپذیری با هزینه های گزاف شده اند.

زیرا مالکان، گازسوز کردن اتومبیل خود را در محیط های انجام داده اند که غیر استاندارد بوده و کنترل کیفیت نهایی در آنها صورت نگرفته است.

چرا استهلاک اتومبیل های دوگانه سوز بیشتر است؟

خودروهای دوگانه به علت آنکه باید با دو سوخت گاز فشرده و بنزین کار کنند، به مرور زمان دچار معایبی در احتراق موتور و تولید توان شده و در موقع سوئیچ کردن و عوض کردن وضعیت سوخت به وسیله کلید هوشمند؛ دچار ریپ زدن های بیش از اندازه و در اصطلاح خفگی موتور می شوند.

عدم رسیدگی به موقع و زود هنگام به اینگونه خودروها، باعث آسیب جدی و استهلاک قطعات خواهد شد.

به هر حال توصیه ما به شما این است که اگر می خواهید به سراغ خودروهای بروید که به صورت دوگانه سوز تولید شده اند؛ به سراغ آنهایی بروید که از ابتدا و توسط کارخانه، دوگانه سوز شده اند.

چون فقط در این صورت است که تا حد زیادی خیالتان از سلامت موتور و ایمنی اتومبیل و شیوه دوگانه کردن آن راحت خواهد بود.


دیدگاه ها


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
صحبت های عادل فردوسی پور در مورد قطعی برق:درسته که مردم باید رعایت کنند و کمتر مصرف کنند ولی به خدا هیچ جای دنیا سال 2025 مردم اینجوری زجر نمیکشند از این اتفاقات و... (54 نظر) (ویدئو) نعیمه نظام‌دوست: آقای علیخانی میای پایین یا من میاما/ احسان علیخانی: تو صورت خانوم سعادت نگاه کن یکم خجالت بکش😁/ خنده‌های از ته دل نعیمه رو از دست ندید (51 نظر) نعیمه نظام دوست: پول اجاره خانه ام را نداشتم که پرداخت کنم و مجبور شدم از این طرف و آن طرف برای پرداخت اجاره خانه ام قرض بگیرم! (42 نظر) الهام چرخنده:وقتی حضرت آقا می فرمایند اغلب هنرمندان ما خوبند حجت تمام است/ من که آبرو ندارم خودم را سنجاق کرده ام به اهل بیت (36 نظر) علی پروین خطاب به علی دایی: بیا مصاحبه کن/ دایی: من صدا و سیما را دوست ندارم! (34 نظر) سکانس خنده دار نعیمه نظام دوست: یه مشت تُرشیده دور هم جمع شدیم+ویدیو/برنامه رفت رو هوا از خنده... (30 نظر) (عکس) عذرخواهی همسر قالیباف از پزشکیان بعد از گریه رئیس جمهور به خاطر عشق پاک قدیمی به همسرش ... (29 نظر) نماینده مجلس: یک دانشجوی پسر به من گفت شما وضعیت اقتصادی من را کمی خوب کن من چادر سر می‌کنم (28 نظر) (ویدئو) بازگشت باشکوه و پرسروصدای مهران مدیری به تلوزیون/ هم‌خوانی گوش‌نواز وشنیدنی آهنگ یلدایی با علی زندوکیلی به سبک سنتی (26 نظر) خلاقیت مشاغل: ترفند خنده‌دار و هوشمندانه اوستای سیمانکار برای گرم نگهداشتن بدنش هنگام کار کردن در هوای سرد با حلبی روغن+ ویدیو/ همه با هم هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (25 نظر) شهربانو منصوریان: یکی از شب های یلدا پدرم پرتقال خریده بود اما به همه نرسید ما هم یک پَر از پرتقال مان را به آن‌ها دادیم تا همه خورده باشند! (25 نظر) از ایران تا قطر؛ مقایسه رشد اقتصادی کشورهای منطقه در 50 سال گذشته (21 نظر) یارانه هر لیتر بنزین در ایران؛ 40 هزار تومان/ فعلا قرار نیست بنزین گران شود (19 نظر) (ویدئو) حیات وحش ؛ مستند حیات وحش حیوانات / عقرب سیاه، موش، قورباغه (19 نظر) ساغر عزیزی بازیگر سریال سوجان: برخی بر این باروند که من واقعاً فرح دیبا هستم ولی من اصلاً با سیاست کاری ندارم (18 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
محسن یگانه:اگر الان محسن چاووشی کنسرت بگذارد استقبال مردم وحشتناک خواهد بود! ترجیح می‌دهم طرفدارانم من را محسن صدا کنند، نه سلطان
علیرضا قربانی: خیلی از مواقع به جای ترانه قرآن گوش می دهم خصوصا قرائت قرآن مصری ها
قتل دلخراش یک زن هنرمند و پولدار مقابل کلانتری با ضربه‌های پی در پی چاقو
سرمربی اسبق پرسپولیس: همه بازیکنان امروز را در چرخ گوشت بریزیم از آن طرف یک علی پروین بیرون نمی‌آید!
ژیلا صادقی: پیشنهاد های خوبی برای بازیگری دارم/ تازه معنای مدافع حرم را میفهمم، نمیپذیرم حرم حضرت زینب(ع) یک آجرش خش بردارد
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی
روایت یک ایرانی هم بند با جولانی در زندان؛ از ایستادن در یک صف برای گرفتن جیره‌ی غذا و سیگار تا اسکن چشمهایشان در یک چادر
خداحافظی آخر گاریدو؛ سرمربی سابق پرسپولیس ایران را ترک کرد!
سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل
چگونه شوهرم را متقاعد به کاری کنم؟ / 9 راهکار برای مطیع کردن همسر
علت اختلاف محمود احمدی ‌نژاد با برادرش بر سر چه بود؟/ تشبیه رابطه احمدی نژاد و مشایی به لیلی و مجنون توسط برادر مرحومش
فال قهوه با نشان روز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال شمع روزانه امروز سه شنبه 4 دی 1403
فال روزانه امروز سه شنبه 4 دی ماه 1403
فال ابجد روزانه سه شنبه 4 دی 1403
منتخب روز   
4 علت که میگه چرا مصرف چای بهتر از قهوه هست / اگه معتاد قهوه هستی اینارو باید بدونی سربازان سال آینده چقدر حقوق می‌گیرند؟/ تفاوت حقوق 4 میلیونی بین سربازان مجرد و متاهل نکات خانه‌داری/ روش تهیه و نگهداری پودر گشنیز در خانه بدون اینکه به هم بچسبند و گلوله شوند+ میدونین واسه چه غذاهایی مناسبه؟ تصویر دیده نشده از نوه‌های دوقلوی استاد محمدرضا شجریان/ سام و سپهر مثل سیبی که از وسط نصف شدن نوستالژی روز/ پذیرایی ویژه زیزیگولو از دوستاش/ خونه پر شده از زیزگولوهای رنگارنگ😍/ فقط آسی پولیکا گفتن مریم سعادت نگاهی به گریم سنگین و وحشتناک محبوب ترین بازیگران زن ایرانی؛ نعیمه نظام دوست، مریم سعادت، آزاده صمدی، آزیتا حاجیان, لیلا اوتادی، لیلا حاتمی و... عکس روز/ تغییر چهره چشم‌نواز و بهت‌آور حمید گودرزی و الناز شاکردوست بازیگران اولین سریال شبکه خانگی «قلب یخی» بعد از 14 سال در 47 سالگی و 40 سالگی (عکس) نگاهی به خودروی 6 چرخ غول‌آسای محمدرضا گلزار با رنگ سفارشی نئون متالیک؛ آفرود سوار حرفه‌ای با استایل بی‌نظیر! قاب ایران قدیم/ 4 عکس‌ خاطره انگیز از روز برفی کاخ ناصرالدین شاه قاجار تا سرسره بازی روی برف جوانان دهه پنجاهی با شلوار خمره ای در آبعلی؛ سال 1371 (ویدئو) رضا رشیدپور و اجرای جذاب آهنگ نوستالژیک در شب یلدای به‌یادماندنی! از شایعه تا واقعیت / ماده کشنده در قوطی‌های کنسرو؛ مصرف کنسروها را به حداقل برسانید انگشتر فیروزه‌ای رهبر معظم انقلاب، یادگاری ماندگار برای پسر شهید سیدحسن نصرالله+ویدیو