به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، در شرایط فعلی بازار ، مردم نگاه مثبت تری به خودرو های چینی پیدا کرده اند و با کاهش قدرت خرید از برندهای اروپایی و وجود شراط فروش مناسب از سوی برندهای چینی باعث شده که سهم خودرو های چینی در بازار رو به رشد باشد. یکی از این برندها برلیانس است که محصولاتش توسط پارس خودرو و سایپا به صورت مونتاژ و وارداتی وارد بازار شده است.
برلیانس H330 یکی از محصولات این برند است که از همان اول به واسطه ی طراحی که از شراکت با برند معتبری همچون BMW به دست آمده توانسته جایگاه خوبی نسبت به سایر محصولات چینی به دست آورد. این خودرو از سال 2013 تولید شده و از سال 1394 نیز در دو نوع دستی و اتوماتیک در ایران عرضه می شود. تا اواخر سال 1396 این خودرو با پیشرانه ی 1.5 لیتری با قدرت 103 اسب بخار تولید می شد که شتاب و کشش راضی کننده ای نداشت حال پارس خودرو اقدام به عرضه ی برلیانس H330 با موتوری حجیم تر و با قدرت بیشتر کرده است.
پیشرانه ی جدید برلیانس H330 یک موتور 1.6 لیتری مجهز به سیستم زمانبندی متغیر سوپاپ یا VVT که باعث بهبود مصرف سوخت شده است و دارای آلایندگی یورو 5 میباشد همچنین قدرت این خودرو به 114 اسب بخار افزایش یافته.
آن چه در ادامه می خوانید، بررسی نقاط ضعف Brilliance H330 و ارائه دلایل منطقی برای عدم خرید این خودرو است. با ما همراه باشید.
نقاط ضعف خودرو برلیانس h330
در این مطلب به بررسی مشکلات ماشین برلیانس خواهیم پرداخت که شامل: کمبود امکانات رفاهی و ایمنی در اکثر نسخه ها، کیفیت ساخت نامطلوب، خدمات پس از فروش ضعیف، قیمت گزاف قطعات یدکی و توقف تولید خواهیم پرداخت.
عیب اول: کمبود امکانات رفاهی و ایمنی در اکثر نسخه ها
برلیانس اچ 330 در دو نسخه دنده ای و اتوماتیک توسط پارس خودرو به تولید رسید و بعدها، نسخه قوی تر 1.65 نیز در کنار نسخه های معمولی مجهز به پیشرانه 1.5 لیتری به بازار عرضه شد. با این حال، تنوع گسترده تیپ ها سبب نشد تا این خودرو ارزش خرید فوق العاده ای داشته باشد؛ چراکه اکثر نسخه ها از نظر امکانات رفاهی و ایمنی بسیار ضعیف بودند و فاصله قابل توجهی با سایر سدان های اتوماتیک چینی داشتند.
برای مثال، تیپ دنده ای در هر دو مدل h330، از امکاناتی هم چون دوربین عقب، سیستم ورود و استارت بدون کلید، سیستم مالتی مدیا، ترمزهای دیسکی عقب و سانروف محروم هستند. به همین دلیل، اگر قصد خرید این خودرو را دارید، بهتر است تا این خودرو را تنها در نسخه 1.65 اتوماتیک خریداری کنید و از حداکثر امکانات و تجهیزات ممکن بهره مند شوید. کمبود امکانات در نسخه های دنده ای، قطعا یکی از بزرگ ترین معایب برلیانس h330 در مقایسه با دیگر رقبا محسوب می شود.
عیب دوم: کیفیت ساخت نامطلوب
افت کیفیت ساخت، یکی از نقایص مشترک خودروهای داخلی طی سال های اخیر بوده است که متاسفانه به برخی محصولات چینی مونتاژ داخل نیز سرایت کرده است. این مساله یکی از معایب برلیانس h330 محسوب می شود؛ چراکه این خودرو در مقایسه با سایر محصولات چینی کیفیت ساخت کمتری دارد و از این نظر در رده سایر خودروهای وطنی قرار می گیرد.
استفاده از پلاستیک خشک در ساخت کابین و قالب گیری کم دقت قطعات داخلی و خارجی خودرو سبب شده است تا مشاهده فاصله های ناخواسته بین اجزای مختلف بدنه و کابین کاملا مشهود باشد. هم چنین قطعات خودرو استحکام چندانی ندارند و به راحتی در درازمدت دچار مشکل می شوند.
مشکلات برقی خودرو نیز یکی دیگر از نقاط ضعف برلیانس h330 در حوزه کیفیت نازل محسوب می شود. کیفیت پایین سیم کشی و ادوات الکتریکی به کاررفته در این خودرو سبب شده است تا برخی افراد پس از خرید این سدان جمع وجور شرقی، به طور مکرر درگیر رفع نقایص و حل مشکلات آن شوند. برخی از این مشکلات در دیگر سدان های اتوماتیک چینی نیز تا حدودی مشاهده می شوند؛ اما همان طور که اندکی قبل اشاره شد، اچ 330 از این نظر بیشتر به خودروهای کم کیفیت داخلی شباهت دارد.
عیب سوم: خدمات پس ازفروش ضعیف
ارائه خدمات پس ازفروش قدرت مند و ارتباط نزدیک با مشتری، یکی از ملزومات اصلی هنگام ورود محصولات جدید به بازار است. متاسفانه این مساله یکی از معایب برلیانس h330 محسوب می شود؛ چراکه پارس خودرو با وجود بهره مندی از شبکه گسترده نمایندگی های فروش و پس ازفروش، خدمات مناسبی را به مالکین این خودروها ارائه نمی دهد و این افراد ناچار هستند تا انجام تعمیرات و سرویس های دوره ای خود را به تعمیرگاه های متفرقه بسپارند. این مساله در حالی اتفاق می افتد که شرکت های خصوصی رقیب با برگزاری جشنواره های مختلف، سعی در جلب نظر مثبت مشتریان خود دارند.
عیب چهارم: قیمت گزاف قطعات یدکی
یکی دیگر از معایب برلیانس h330 در حوزه خدمات پس از فروش، به قیمت بالای قطعات یدکی این خودرو مربوط می شود که به هیچ عنوان با ذات اقتصادی خودرو هماهنگی ندارد. برای مثال، هرکدام از چراغ های جلوی Brilliance H330 حدود دو میلیون تومان قیمت دارند که این رقم در مورد چراغ های عقب به یک میلیون تومان به ازای هر عدد کاهش می یابد.
قطعات و لوازم مصرفی آن نیز چندان ارزان نیستند. برای مثال، مالک این خودرو برای تعویض لنت های ترمز جلوی این خودرو، باید در حدود هفتصد هزار تومان هزینه پرداخت کند که رقمی گزاف برای تعویض لوازم مصرفی یک خودروی اقتصادی محسوب می شود.
عیب پنجم: توقف تولید!
در مقدمه مطلب اشاره شد که اعمال مجدد تحریم ها علیه صنعت خودروسازی، همکاری پارس خودرو و Brilliance را نیمه تمام گذاشت و تولید محصولات این برند در ایران متوقف شد. همین مساله امروزه یکی از معایب برلیانس h330 محسوب می شود؛ چراکه خرید این خودرو را برای مشتریان با ریسک همراه کرده است.
به طور کلی، خرید خودروهایی که تولید و عرضه آن ها متوقف شده است، به هیچ عنوان توصیه نمی شود. تامین قطعات یدکی این خودروها به دلیل توقف تولید به تدریج دچار مشکل می شود و البته قیمت آن ها نیز افزایش می یابد. از سوی دیگر، توقف تولید خودروها منجر به افت قیمت آن ها در بازار آزاد شده است و موجب کاهش تمایل مشتریان برای خرید آن ها می شود.