به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، یکسال پس از عرضه تیگو5 و به صورت دقیق تر در ابتدای زمستان 95، مدیران خودرو همگام با خطوط تولیدی چری در چین، نمونه فیس لیفت شده تیگو5 را معرفی کرد که در قسمت ظاهری، تغییر در گرافیک چراغ های جلو و طراحی مجدد سپر و درب صندوق عقب از مهم ترین تفاوت هایش با نسخه های قبلی این خودرو بودند. در بحث تجهیزات نیز چندین ویژگی جدید مانند آینه های تاشو برقی و دوربین دینامیک دنده عقب (نمایش خطوط کمکی پارک با حرکت فرمان) به لیست تجهیزات استاندارد خودرو افزوده شده بود.
در بهار 97 نیز دومین به روزرسانی تیگو5 در ایران معرفی شد که البته هیچ تغییری در ظاهر خودرو رخ نداد ولی چندین مورد جدید به تجهیزات خودرو افزوده شد که مهم ترین شان عبارتند از: تریم جدید کابین (چرم دو رنگ مشابه تیگو7 اکسلنت)، مانیتور 10 اینچی عمودی، نویگیشن، اضافه شدن سنسور جلو و سنسور باران و نهایتا لوگولایت (یا چراغ خوش آمدگویی با آرم چری) زیر درب های جلو. تیگو5 ورژن 97 همچون گذشته، در دو تیپ لاکچری و اکسلنت قابل خریداری بود ولی به دلیل داشتن امکانات جدید، تیپ لاکچری آن به «IL» و تیپ اکسلنت آن نیز به «IE» تغییر نام داد.
در این نوشتار، به بررسی معایب تیگو 5 از کمپانی چری می پردازیم و نکات منفی این خودرو را مورد بررسی قرار خواهیم داد. با ما همراه باشید.
عیب اول: شتاب و کشش ضعیف
یکی از بزرگ ترین نقاط ضعف خودروهای چینی که مشتریان ایرانی طی سال های گذشته با آن دست به گریبان بوده اند، شتاب و کشش ضعیف این خودروها است. این مورد جزو معایب تیگو 5 نیز محسوب می شود و این خودرو به هیچ عنوان شتاب و کشش قابل قبولی را از خود به نمایش نمی گذارد. شتاب ضعیف تیگو 5 هنگامی که این خودرو با رقیب مستقیم یعنی جک S5 مقایسه می شود، کاملا مشهود و محسوس است.
پیشرانه نصب شده در چری تیگو 5، از نوع چهارسیلندر تنفس طبیعی است و دو لیتر حجم دارد. این موتور در حداکثر راندمان خود می تواند 139 اسب بخار قدرت و 182 نیوتن متر گشتاور تولید کند که از این نظر، مشابه برادر کوچک تر خود یعنی ام وی ام X33s ارزیابی می شود. گیربکس مورداستفاده در تیگو 5 نیز از نوع اتوماتیک CVT است که برای کاهش مصرف سوخت و عملکرد اقتصادی بهینه شده است.
ترکیب این مشخصات فنی با وزن یک و نیم تنی تیگو 5، نویدبخش شتاب خارق العاده ای نیست و کشش این خودرو به خصوص در سربالایی ها، نسبتا ضعیف خواهد بود و این مساله، یک نقطه ضعف بزرگ برای چری تیگو 5 محسوب می شود.
عیب دوم: صندوق عقب کوچک
تیگو 5 یک کراس اوور خانوادگی است و چنین خودروهایی برای سفرهای طولانی مدت خانواده ها مورداستفاده قرار می گیرند؛ بنابراین، یکی از ملزومات اصلی این خودرو، وجود صندوق عقب بزرگ و جادار است.
با این وجود، حجم قسمت بار تیگو 5 چندان بزرگ و جادار نیست و حتی از یک سدان کوچک هم چون پژو 206 صندوق دار نیز فضای کمتری را در اختیار مالک قرار می دهد. فضای بار چری تیگو 5 حدود 350 لیتر است که البته می توانید با خواباندن صندلی های عقب، این فضا را افزایش دهید. با این وجود، قسمت بار کوچک یکی دیگر از معایب تیگو 5 محسوب می شود که رقابت برای این خودرو در مقایسه با دیگر کراس اوورهای این رده را دشوار می کند.
عیب سوم: افت قیمت شدید نسخه های کارکرده
این روزها قیمت خودرو در بازار کشورمان به شدت افزایش پیدا کرده است؛ در حالی که قدرت خرید مصرف کنندگان نسبت به چند سال گذشته تغییری نداشته است. از این رو، خرید خودرو برای مصرف کنندگان ایرانی دشوارتر است و در این بین، مشتریان تمایل به خرید خودروهایی دارند که ارزش آن ها در طول زمان حفظ شود. متاسفانه اکثر خودروهای چینی در این آزمون مردود می شوند؛ چراکه افت قیمت شدید در نمونه های کارکرده، خریدار را با ضرر قابل توجهی روبه رو می کند.
این مورد نیز یکی دیگر از معایب تیگو 5 است که این خودرو را در مقایسه با رقیب اصلی خود، یعنی جک S5، در موضع ضعف قرار می دهد. چری تیگو 5 در سال اول خرید و پس از طی مسافتی حدود 15 هزار کیلومتر، افت قیمت تقریبی در حدود 14 درصد را تجربه خواهد کرد که رقمی قابل توجه برای این خودرو محسوب می شود. توجه به این نکته ضروری است که قیمت تیگو 5 مدت ها است از بازه صد میلیون تومان بسیار فراتر رفته است و اکنون این خودرو شش برابر رقم یادشده، قیمت دارد؛ بنابراین خرید آن به سهولت گذشته نیست.
عیب چهارم: سواری خشن و نامطلوب
کراس اوورها، خودروهایی محبوب برای رانندگان هستند؛ چراکه این خودروها به دلیل ارتفاع بیشتر در مقایسه با سدان ها، محدوده دید وسیع تری را برای راننده فراهم می کنند. با این حال، افزایش ارتفاع سبب می شود که پایداری خودروهای کراس اوور در مقایسه با سدان ها راحت تر از دست برود. به همین دلیل، طراحان کراس اوورها با طراحی سیستم تعلیق خشک و خشن، سعی می کنند تا این میزان از ناپایداری را تحت کنترل درآورند.
طراحی سیستم تعلیق خشک، سبب شده است تا سواری نامطلوب به یکی دیگر از معایب تیگو 5 تبدیل شود. تایرهای پهن و سایز بزرگ نیز این سواری خشک را تکمیل می کنند تا سرنشینان ردیف عقب تجربه ای نه چندان خوشایند را از سفر با تیگو 5 به خاطر آورند. این مساله هنگامی که خریدار تیگو 5 را با شاسی بلندهای کارکرده کره ای و ژاپنی مقایسه کند، بیشتر حس می شود.
عیب پنجم: کمبود امکانات ایمنی و رفاهی در تیپ میان رده
تیگو 5 توسط مدیران خودرو در دو تیپ میان رده لاکچری و بالارده اکسلنت به بازار عرضه شد که بعدها، این دو تیپ با افزایش امکانات به IL و IE تغییر نام دادند. با این حال تیپ IL در مقایسه با تیپ IE هم چنان سطح پایین تری از امکانات رفاهی و ایمنی را به خود اختصاص داده بود که این مساله یکی دیگر از معایب تیگو 5 محسوب می شود.
عرضه خودرو در نسخه های پایه، میانی و فول، عملی مرسوم در صنعت خودروسازی جهان است. با این حال، به نظر می رسد که این رسم در کشورمان به درستی رعایت نمی شود؛ چراکه خودروسازان برای ایجاد تمایز بین تیپ های فول و میانی یک خودرو، نسخه میان رده را تا حد امکان از تجهیزات ایمنی و رفاهی محروم می کنند. متاسفانه نسخه لاکچری یا IL تیگو 5 نیز تفاوت محسوسی نسبت به نسخه اکسلنت دارد و تجهیزاتی هم چون کنترل کشش، کنترل پایداری، کنترل سرعت در سرازیری و کنترل ایستایی در سربالایی و ایربگ های جانبی از این تیپ حذف شده اند. کمبود امکانات تیگو 5 لاکچری در شرایطی که مشتری مبلغ گزافی را برای خرید این خودرو می پردازد، موجب نارضایتی و پشیمانی وی از خرید خواهد شد.