به گزارش سایت خبری ساعدنیوز، کارشناسان، خودروها را بر اساس فرم ظاهری به دسته های مجزایی تقسیم بندی می کنند که در ادامه این مقاله این دسته بندی ها را بررسی می کنیم.
سدان (Sedan):
سدان یا سالون به خودروی سواری می گویند كه دارای دو ردیف صندلی، صندوق عقب مجزا و سقف ثابت است. ظرفیت این خودروها 4 نفر (2نفر جلو و 2 نفر عقب) است و چهار در می باشند. سدان متداول ترین شكل طراحی بدنه خودرو می باشد. مانند پژو 405 یا سمند یا …
هاچ بك (Hatch- back):
به خودروهایی می گویند كه صندوق عقب آنها تقریباً حذف شده و در صندوق عقب و شیشه عقب خودرو یكی بوده و به صورت عمودی باز می شود. معمولاً با باز كردن این در علاوه بر فضای بار به داخل خودرو نیز دسترسی وجود دارد. مانند پژو 206 یا پراید هاچ بک یا …
لیفت بك (lift-back):
این خودرو حالتی بین سدان و هاچ بك است، یعنی صندوق از نظر ظاهری مجزا است ولی از نظر باز شدن در صندوق شبیه هاچ بك است و شیشه ی عقب با در صندوق پیوسته است. مانند زانتیا و … که در شکل زیر خودرو سمت چپ یک مدل لیفت بک بوده که تفاوت آن را با خودروی سمت راست که یک فست بک می باشد می بینید.
فست بك (Fast-Back):
به حالت خاصی از سدان می گویند، به گونه ای كه سقف با یك شیب ملایم و پیوسته به سمت عقب خودرو پایین می آید به طوری كه سقف و شیشه عقب دو جزء متمایز به شمار نیایند. مانند مرسدس بنز CLS و …
شاسی بلند (SUV) (Sport Utility Vehicle):
معمولاً دارای دو ردیف صندلی و محفظه بار هستند. سیستم تعلیق قوی، قابلیت تردد در مناطق ناهموار، ظرفیت حمل بار، توان بالای موتور، ارتفاع شاسی و قابلیت دو دیفرانسیل بودن (4WD) از ویژگی های آنهاست. مانند پرادو و …
کراس اوور (کراس آور) (Crossover):
کراس اوور خودرویی است که فضا و بدنه یک شاسی بلند (SUV) را در اختیار دارد، در حالی که از پلت فرم یک خودروی سواری بهره می برد. . در واقع خودروسازان ماشین هایی به بازار عرضه کردند که بر روی پلت فرم ماشین سواری ساخته می شد و خصوصیت های ماشین های بیابانی را داشت. این خودروها در رده خودروهای اسپرت قرار می گیرند. خودروهای مختلفی با ویژگی های متفاوت تا کنون به این بازار عرضه شده اند که برخی نیز توانسته اند با وجود کیفیت بالاتر ، طراحی بهترو قیمت کمترمحبوبیت بیشتری کسب کنند.
تفاوت SUV و Crossover L:
در کراس اوور شما دارای ارتفا بیشتر صندلی هستید که در نهایت بر دید شما می افزاید. از دیگر فواید این اتومبیل می توان اشاره ای به فضای داخلی زیاد در کنار ایمنی بیشتر در تصادفات داشت. البته خودروهای شاسی بلند نیز، از تمامی موارد مذکور در بالا بهره می برند اما دارای چندین نقطه ضعف نیز می باشند. از آنجایی که اتومبیل های شاسی بلند سوار بر پلت فرم کامیون هستند، دارای وزن بسیار زیادی می باشند که خود منجر به عدم کارایی مناسب ترمزها برای توقف و افزایش مصرف سوخت می شود. همچنین این خودروها برای رانندگی در مسیرهای آف رود به سیستم تعلیق محکم تری مجهز می باشند، در حالی که در مسیرهای هموار بسیار خشک و ناخوشایند هستند و در آخر به دلیل داشتن جثه بسیار بزرگ، رانندگی با آن ها کمی دشوار می باشد.
تنها با استفاده از پلت فرم خودروهای سواری، تمامی نقاط ضعف مذکور حذف می شوند و نقاط مثبت شاسی بلندها همچون فضای کافی سرنشینان و طراحی بدنه خشن باقی می ماند. در حالی که کراس اوورها از اکثر خودروها سنگین تر هستند، در مقایسه با شاسی بلندها سبک تر می باشند که منجر به کاهش مصرف سوخت می شود.
ام پی وی (Multi Purpose Vehicle):
خودروهای چند منظوره یا ون، به خودروهایی گفته می شود كه با هدف بهره گیری از حداكثر فضای داخلی جهت حمل بار یا مسافر طراحی شده اند. مانند کیا کارنیوال و …
وانت (Pick-up):
به خودروهایی گفته می شود كه دارای قسمت بار روباز و كابین جداگانه راننده و سرنشین می باشد. این خودرو می تواند به صورت تجاری یا شخصی باشد و معمولاً نوع شخصی آن چهار در داشته و ظرفیت چهار سر نشین دارد كه دو كابین نامیده می شود. مانند تویوتا هایلوکس یا …
رانسیل و از کار افتادن کامل محور (عدم انتقال نیرو) می شود.