دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / خانه داری /

نحوه تمیز کردن و برق انداختن اشیای برنزی 

یکشنبه، 31 مرداد 1400
تمیز کردن برنز، جز ملزومات نگهداری وسایل برنزی است. زیرا برنز، فلزی است که در مجاورت با هوا خواه ناخواه، اکسید می‌شود و هر چند وقت یک بار نیاز به برق انداختن برنز به وجود خواهد آمد.ما در این مطلب روش های تمیز کردن وسایل برنزی را بیان میکنیم. با ما همراه باشید.

بسیاری از افراد علاقه مند به جمع آوری این سبک از وسایل و ایجاد محیطی کلاسیک و لوکس در منزل هستند. اما برنز نوعی فلز است که به مرور زمان و در مجاورت اکسیژن، اکسید شده و تغییر رنگ می دهند. از این رو تمیز کردن برنز برای جلوه بخشی دوباره به آن، بسیار ضروری است.در این مقاله بنا است که در مورد راهکارهای خانگی راحت و البته موثر برق انداختن برنز صحبت شود. پس اگر با مشکل تغییر رنگ دادن وسایل برنزی مثل ظروف، لوستر، مجسمه و ... از جنس برنز دست و پنجه نرم می کنید، در ادامه مطلب با ما همراه باشید. اکثر این روش ها کاملا خانگی و با اقلام در دسترس انجام می شوند.

چرا برنز بهترین فلز برای تهیه اشیاء تزیینی به شمار می رود؟

قبل از هر موردی می خواهیم در مورد فلز برنز و دلیل استفاده بالای آن در اشیاء تزیینی صحبت کنیم و سپس به نحوه تمیز کردن اشیاء برنزی بپردازیم.بهترین فلز برای ساخت کالاهای تزیینی مانند جاشمعی، لوستر و ... برنز می باشد، زیرا این فلز بعد از گذشت سال ها اکسید نشده و تغییر رنگ نمی دهد. دوام بالایی دارد و تقریباً بعد از طلا و پلاتین، در کنار نقره جلوه ی بسیار زیبایی نسبت به سایر فلزات دارد. انجام کارهایی مانند سیاه قلم، آبکاری، پتینه کاری و ... بر روی فلز برنز جلوه و دوام بیشتری دارد.این فلز به خودی خود و با رنگ طبیعی خود هم بسیار زیباست اما در مواردی که مصرف کننده مایل باشد، اشیاء برنزی در رنگ های نقره ای، طلایی و آنتیک نیز عرضه می شود.

تمیز کردن انواع ظروف برنز با روش های خانگی

در حالی که بسیاری از افراد عاشق پتینه و وسایل زنگار گرفته در دکوراسیون خود هستند، اما بیشتر افراد ترجیح می دهند که برنز خود را به درخشش اولیه برگردانند. خوشبختانه، شما برای تمیز کردن برنز و صیقل دادن فلز به مواد شیمیایی بدبو یا خطرناک احتیاج ندارید. شما فقط با چند ماده اولیه خانگی به راحتی می توانید این کار را انجام دهید. در اینجا دو روش آسان و موثر برای نحوه تمیز کردن برنز آورده شده است.

ساختن ترکیبی از سرکه، آرد و نمک برای تمیز کردن برنز

⅔ فنجان (158 میلی لیتر) سرکه سفید و ⅔ فنجان ( 158 میلی لیتر ) آرد را در یک کاسه مخلوط کنید. از یک کاسه که به اندازه کافی بزرگ است استفاده کنید تا به شما اجازه دهد این دو ماده را با هم مخلوط کنید، بدون اینکه آرد در همه جا پخش شود و این دو را به هم بزنید تا به طور کامل با هم ترکیب شوند و سپس نصف فنجان (118 میلی لیتر) نمک را به مخلوط خود اضافه کرده و تکان دهید و دقت داشته باشید که مخلوط شما باید یک خمیری از آرد و نمک باشد و بعد خمیر را روی برنز بمالید . می توانید برای این کار از یک دستکش استفاده کنید و همچنین می توانید از اسفنج استفاده کنید .

اگر مورد شما چیزی کوچک و مانند یک تکه جواهر است، جواهرات خود را در کاسه قرار دهید و دقت کنید که وسیله تان کاملاً در خمیر پوشانده شود و سپس اجازه دهید برای 1 تا 2 ساعت بماند و برنز خود را با آب گرم آبکشی کنید و بعد از 1 - 2 ساعت، روی سینک قرار دهید و آن را در آب ولرم بشویید و اگر وسیله شما بزرگ است و نمی توانید جابجایش کنید، یک ظرف و یا یک سطل آب ولرم بردارید و آب را روی آن بریزید تا خمیر را به طور کامل آبکشی کنید و سپس از یک پارچه نرم، مانند یک پارچه پشمی چرمی، برای خشک کردن یک برنز استفاده کنید و در حالی که برنز را خشک می کنید، با حوله رویش بمالید تا هر کثفی را از بین ببرید و دقت کنید که کاملاً خشک شود و خمیر از بین برود و بعد کمی روغن زیتون را روی برنز بمالید. ( چند قطره روغن زیتون را روی یک پارچه تمیز نرم اضافه کنید و آن را روی سطح برنز بمالید. ) روغن زیتون روشی برای تمیز کردن و حفاظت از برنز از زمان باستان بوده است .

استفاده از موارد خانگی برای تمیز کردن برنزها

روی وسیله تان را با کچاپ بپوشانید و بگذارید به مدت 15 دقیقه بماند و سپس آن را با آب گرم آبکشی و سپس با یک پارچه نرم خشک کنید . آب لیمو را به شی برنزی خود بمالید. شما می توانید آب لیمو را به آن بپاشید و یا آن را در آب لیمو برای 15 تا 20 دقیقه خیس کنید و سپس وسیله را بردارید و با آب گرم بشویید و سپس به طور کامل با یک پارچه نرم خشکش کنید .نسبت های مساوی از سرکه سفید و آب را در یک کاسه بزرگ بریزید و وسیله برنزی خود را برای یک شب در محلول قرار داده و خیس کنید و صبح روز بعد، با آب گرم آبکشی و با یک پارچه نرم خشک کنید .اگر وسیله شما بزرگ مانند یک مجسمه باشد، این روش بسیار مشکل خواهد بود و اگر یک کاسه به اندازه کافی بزرگ ندارید که متناسب با مجسمه تان باشد، امتحان کردن یک روش متفاوت برای تمیز کردن را در نظر بگیرید .

تمیز کردن وسایل برنز با استفاده از آب جوش و صابون

وسیله خود را در یک قابلمه آب جوش یا اجاق گاز قرار دهید و یک قابلمه ای را انتخاب کنید که به اندازه کافی بزرگ باشد تا کل شی برنزی تان را نگه دارد و ابتدا آب را بجوشانید و سپس برنز خود را در قابلمه قرار دهید و یک تا دو دیقه صبر کنید تا داغ شود و به جوش آید .

اگر شی شما بیش از حد بزرگ باشد که در یک قابلمه آب جوش جا نگیرید، از روش دیگری برای تمیز کردن آن استفاده کنید.آیتم را با دقت از قابلمه بردارید. از انبری برای برداشتن وسیله تان از آب جوش استفاده کنید و یا از یک آبکش برای تخلیه آب استفاده کنید و آبکش را درون سینک قرار دهید و با دقت آب قابلمه را خالی کنید و اگر وسیله برنزی شما ظریف است ، مراقب باشید که با فاصله زیادی بیرون نیاید و یک پارچه فلانل را در آب و صابون فرو کنید و فقط توجه کنید که پارچه فلانل باید صابونی و پر از کف باشد و از آن برای برداشتن وسیله برنز داغ استفاده کنید .

سپس آن را به طور کامل با پارچه بمالید و هر گونه لکه را با مالش ملایم بردارید و حتما از صابون طبیعی و بدون بو استفاده کنید . از استفاده از صابون های قلیایی دوری کنید که باعث می شود سدیم هیدروکسید به عنوان یک جز تشکیل دهنده باشد و هم چنین اگر برنز شما لاک خورده است، از استفاده از مواد شوینده مانند تاید یا محلول های ساخته شده از آمونیاک اجتناب کنید که این می تواند باعث شود روکش برنزی تان خراب شود و همچنین مواظب باشید اگر برنز هنوز خیلی داغ است خودتان را نسوزانید و شما می توانید از این پارچه به عنوان یک مانع بین پوست خود و برنز استفاده کنید .

سپس برنز را با چرم جیر خشک کنید. چرم جیر، چرم گوسفند است که با استفاده از روغن های طبیعی پوشیده شده است و به خاطر جذب شدن و غیر ساینده بودنشان مشهور است، بنابراین به وسلیه برنز شما آسیب نخواهد رساند.

نکات مهم برای تمیز کردن وسایل برنزی

  • هرگز از اسکاچ و سیم ظرفشویی برای تمیز کردن این ظروف استفاده نکنید. از آنجایی که این ظروف معمولاً برای دکور مورد استفاده قرار می گیرند خراش یا آسیب دیدگی روی سطح اشیا و لوازم برنزی باعث کم شدن ارزش و از بین رفتن زیبایی آن میشود
  • بدون شستن دست های تان به این اشیا و ظروف زینتی دست نزنید چون چربی انگشتان شما می تواند باعث ایجاد لکه روی ظروف شود
  • قبل از انجام هر کدام از روش های نام برده شده برای تمیز کردن وسایل برنزی ، در ابتدا در قسمتی از ظروف که در معرض دید قرار ندارند امتحان کنید سپس در صورتی که مشکلی به وجود نیامد اقدام به تمیز کردن کلی کنید.

چگونه از سیاه شدن وسایل برنزی خود جلوگیری کنیم؟

بسیاری طبیعی است که افراد به دنبال روش هایی باشند که اشیاء برنزی خود را از سیاه شدن و تغییر رنگ دادن در مقابل جریان هوا محفوظ نگه دارند. برای این کار نیز روش هایی وجود دارد که می تواند سیاه شدن و تغییر رنگ را تا مدت زیادی به تأخیر بیندازد. برای این منظور می توانید:

  • از واکس یا روغن جلا مخصوص برنز استفاده کنید. این روغن یک لایه ی محافظ بر روی جاشمعی شما ایجاد کرده و از ترکیب و اکسید شدن فلز برنز جاشمعی ها با هوا جلوگیری می کند به این ترتیب جاشمعی های شما تا مدت طولانی درخشنده و زیبا باقی می مانند.
  • استفاده از لایه ی پولی استر، نیز مانند روغن جلا عمل کرده و مانع سیاه شدن و تغییر رنگ جاشمعی های برنزی یا طلایی می شود.
  • استفاده از اسپری جلا دهنده هم می تواند در این امر به شما کمک کند و لایه ای محافظ را بر روی اشیاء برنزی و طلایی ایجاد نماید.

البته بهتر است روش های فوق را یا بلافاصله بعد از خریداری جاشمعی ها انجام دهید یا اینکه ابتدا با یک روش مفید جاشمعی های برنزی خود را تمیز کرده و بلافاصله از یکی از این روش ها استفاده کنید.

سه نکته مهم برای علاقه مندان به محصولات برنزی

  • اگر در اقلیم های مرطوب مثل شمال کشور زندگی می کنید، باید بدانید وسایل برنزی شما بیشتر از نقاط جغرافیایی دیگر در معرض کدر شدن هستند. پس باید در فواصل زمانی کوتاه تری به تمیز کردن برنز و برق انداختن آن بپردازید.
  • اگر محصولات برنزی در خانه دارید، ترجیحا از کولر آبی استفاده کنید و حتی الامکان، سیستم سرمایشی منزل را تغییر دهید. اگر تاثیر کولر آبی در بالا بردن رطوبت را دست کم می گیرید پیشنهاد می کنیم یک ظرف چیپس یا پفک را برای چند دقیقه در مسیر باد کولر آبی قرار دهید. خواهید دید که خوراکی چطور رطوبت را به خود جذب کرده و به اصطلاح، نم می کشد.
  • برای گردگیری معمولی وسایل برنزی، هرگز از شوینده ها و پاک کننده هایی مثل شیشه شو یا پاک کننده چند منظوره سطوح استفاده نکنید. این مواد برای این قصد فورموله نشده اند. برای این کار، با یک دستمال میکروفایبر مرطوب شده با آب، سطح برنز را گردگیری کنید و یا با آب خالی بشویید. سپس آن را سریعا خشک کنید.

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز پنجشنبه 13 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
گام به گام مراحل چاپ کتاب
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
مراحل اکسپت مقاله
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی