به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از اقتصاد نیوز: علامت ها و نشانه های مثبت و منفی بازار یکشنبه می تواند به پیش بینی روند بورس در روز دوشنبه کمک کند. در واقع معاملات امروز در ادامه معاملات و عرضه و تقاضای بازار دیروز است. همانگونه که نشانه های مثبت حاکی از تداوم روند صعودی هستند، نشانه های منفی می توانند به سهام داران هشدار بدهند.
در معاملات روز یکشنبه شاخص کل رشد 34 هزار و 429 واحدی داشت و وارد کانال 1.5 میلیون واحد شد. شاخص کل هم وزن نیز با 10 هزار واحد افزایش به رقم 442 هزار و 67 واحد رسید. 395 نماد بازار سهام معادل 81 درصد رشد قیمت داشتند و تنها قیمت سهام 15 درصد نمادها کاهش یافت.
بیشترین افزایش قیمت؛ رشد 11 درصدی قیمت خریخت
بیشترین افزایش قیمت در معاملات بورس یکشنبه به شرکت صنایع ریخته گری ایران (خریخت) تعلق داشت. پس از خریخت، شرکت بهنوش (با نماد معاملاتی غبهنوش) بیشترین رشد قیمت را داشت. شرکت مگسال (با نماد زمگسا) نیز در رتبه بعدی بیشترین افزایش قیمت معاملات بورس تهران قرار گرفت. در معاملات فرابورس نیز نمادهای ثتران (شرکت سرمایه گذاری مسکن تهران)، بپیوند (شرکت برق و انرژی پیوند گستر پارس) و زدشت (کشت و صنعت دشت خرم دره) بیشترین رشد قیمت را داشتند.
بیشترین کاهش قیمت؛ افت 3.7 درصدی قیمت سهام فمراد
شرکت آلومراد (با نماد معاملاتی فمراد) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت را در میان شرکت های بورسی به خود اختصاص داد. پس از نماد فمراد، بانک سینا (وسینا) و ایران تایر (پتایر) بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس اوراق تسهیلات مسکن بانک ملی، تملی701 و اوراق امتیاز تسهیلات مسکن، تسه9806 بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بازار
قیمت ها از تقابل عرضه ها و تقاضاها منتج می شوند. شرکت هایی که بیشترین تقاضا را در پایان معاملات دیروز داشتند، می توانند امروز رشد قیمت داشته باشند و سهم هایی که بیشترین عرضه را داشتند، می توانند امروز با کاهش قیمت مواجه شوند.
بیشترین تقاضاها؛ صف خرید سنگین چخزر
در پایان معاملات روز یکشنبه، 221 نماد صف خرید داشتند و ارزش صف های خرید 2 هزار و 323 میلیارد تومان بود. دیروز برای هشتمین روز کاری متوالی ارزش تقاضای بازار از عرضه ها بیشتر بود و مازاد تقاضای بازار به رقم 2 هزار و 188 میلیارد تومان بالغ شد.
بیشترین ارزش صف خرید به شرکت صنایع چوب کاسپین خزر (با نماد معاملاتی چخزر) اختصاص داشت. پس از چخزر، سایپا و شرکت دارویی برکت، بیشترین صف خرید را داشتند.
برترین تقاضاها؛ تقاضای 206 میلیاردی سایپا
در بورس، شرکت های سایپا (خساپا)، برکت و گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو (خگستر) برترین تقاضا را داشتند و در فرابورس نماد چخزر (صنایع چوب کاسپین خزر) برترین تقاضا را داشت. پس از چخزر، برترین تقاضا به نمادهای کگهر (معدنی و صنعتی گلگهر) و سمگا (سرمایه گذاری میراث فرهنگی) اختصاص داشت.
بیشترین عرضه ها؛ صف فروش سنگین پدرخش
در پایان معاملات یکشنبه، 24 نماد صف فروش داشتند و ارزش صف های فروش 135 میلیارد تومان بود. نماد پدرخش (شرکت درخشان ایران) بیشترین ارزش صف فروش بازار را به خود اختصاص داد. پس از پدرخش، انرژی1(نهادهای مالی بورس انرژی) و رنیک (جنرال مکانیک) در رتبه های بعدی جدول بیشترین ارزش صف فروش قرار گرفتند.
برترین عرضه ها؛ عرضه 53 میلیاردی پدرخش
در بورس برترین عرضه به پدرخش (شرکت درخشان ایران) تعلق داشت. پس از پدرخش، ومعادنح (ح.توسعه معادن و فلزات) و انرژی1 (نهادهای مالی بورس انرژی) برترین عرضه های بورس را داشتند و در فرابورس اوراق مرابحه دولت، اراد 58، اراد 55 برترین عرضه را داشتند. شرکت جنرال مکانیک (رنیک) در رتبه بعدی برترین عرضه قرار داشت.
پیش بینی بورس امروز
شاخص کل بورس در روز یکشنبه 2.1 درصد و شاخص هم وزن 2.3 درصد رشد کرد. 81 درصد نمادهای بازار سهام رشد قیمت داشتند و شاهد مازاد تقاضای 2 هزار و 188 میلیارد تومانی در بورس بودیم.
در مجموع با توجه به رشد قیمت سهام اغلب شرکت های بازار سهام و تداوم مازاد تقاضای 2 هزار میلیارد تومانی در بازار، انتظار می رود بورس به روند صعودی خود ادامه دهد. از آن جایی که ارزش پول های حقیقی ورودی به بورس در روز یکشنبه بیشتر از روز قبل بود و ارزش معاملات خرد نیز با رشد 31 درصدی به رقم 20 هزار و 412 میلیارد تومان رسید و در رتبه سوم نیمه دوم سال قرار گرفت، فعالان بازار انتظار دارند صعود شاخص در سومین روز هفته نیز تکرار شود. اما اینکه بورس تا کجا صعودی خواهد بود سوالی است که پاسخ آن در گرو رفتار معامله گران حقیقی و حقوقی است. ورود پول های حقیقی و رشد تقاضا، بورس را به سمت بالا هدایت خواهد کرد. اما یک سناریو بدبینانه این است که حقیقی هایی که تا به حال سبد سهام آن ها زیان ده بوده، با سودده شدن پرتفویشان تصمیم به خروج از بازار بگیرند یا حقوقی ها بر عرضه های بازار بیفزایند. اگر رشد عرضه های بازار قابل توجه شود، می تواند روند صعودی فعلی را متوقف کند، هر چند که هنوز نشانه های آن در بازار دیده نمی شود.