فناوری NFC چیست؟
NFC مخفف عبارت Near Field Communication به معنای "ارتباط در محدوده نزدیک" است که در اصل راهی برای تعامل میان تلفن های همراه، تبلت، لپتاپ و سایر دستگاه ها در فاصله های کوتاه به حساب می آید. فناوری NFC نسخه تکامل یافته RFID یا سامانه شناسایی امواج رادیویی است. این سامانه از سیگنال های الکتریکی و الکترومغناطیسی برای خواندن و نوشتن اطلاعات بدون تماس میان اشیا استفاده می کند.
یکی از ویژگی های مثبت تکنولوژی NFC در مقایسه با RFID (Radio Frequency IDentification) که سبب بالا رفتن امنیت انتقال اطلاعات می شود، لزوم رعایت فاصله کوتاه میان دستگاه های ارتباطی است. برد لازم برای برقراری ارتباط NFC، در حدود 4 سانتی متر است که بدون نیاز به منبع تغذیه ای چون اینترنت وای فای و یا نت همراه مورد استفاده قرار می گیرد.
برتری دیگر NFC، امکان انتقال اطلاعات دو سویه است. قابلیتی که علاوه بر پرداخت پول و دانلود اطلاعات بوسیله تراشه های NFC، امکان تبادل دیتا میان تلفن های همراه را نیز فراهم می کند.
فرق NFC با مادون قرمز در چیست؟
در رابطه با فرق NFC با مادون قرمز و یا بلوتوث می توان به به صورت کلی گفت:
- ان اف سی (NFC) قابلیت اتصالی با مصرف انرژی پایین است که برای تبادل داده های کم حجم و بدون نیاز به کد تایید استفاده می شود،
- برعکس ان اف سی، امکان انتقال داده با حجم بالا و مصافت بیشتر توسط مادون قرمز و بلوتوث وجود دارد.
- همچنین سرعت انتقالا داده در NFC بسیار پایین تر از مادون قرمز و بلوتوث است.
- NFC نسبت به مادون قرمز و بلوتوث امنیت بالاتری دارد زیرا که تبادل داده به وسیله آن، از فاصله کمتر از ۱۰ سانتی متر امکان پذیر است.
- NFC از میدان الکتریکی ایجاد شده هنگام تبادل داده با دستگاه مجهز به NFC دیگر، استفاده می کند و نیاز به منبع تغذیه مستقل ندارد.
- در نهایت این مورد را می توان عنوان کرد که اغلب پراخت های موبایلی، با استفاده از NFC، ممکن شده اند.
NFC چگونه کار می کند؟
حال که متوجه شدیم واژه NFC چیست و چه معنایی دارد، نوبت به شرح نحوه عملکرد آن می رسد. تکنولوژی که کاربرد اتصال NFC بر پایه آن استوار است یک تکنولوژی ساده و آسان محسوب می شود. اتصال NFC مبتنی بر تکنولوژی شناسایی فرکانس رادیویی تکامل یافته ای است که بر روی یک چیپ یا تراشه اختصاصی اعمال شده و به این صورت دستگاه را قادر به ارتباط بیسیم می کند. بنابراین به زبان ساده باید بگوییم که nfc یک فرکانس رادیویی ایجاد می کند و از طریق آن ارتباط مابین دو دستگاه را برقرار می سازد. هنگامی که قابلیت ارتباط NFC دو دستگاه فعال باشد، آن دو می توانند حجم کمی از اطلاعات را مابین یکدیگر منتقل نمایند. تنها شرط لازم این است که دو دستگاه به یکدیگر نزدیک باشند. در این نوع ارتباط دو طرفه نیازی به وارد کردن کد تایید وجود ندارد. همچنین قابلیت اتصال NFC مصرف انرژی بسیار پایینی دارد.
از NFC چه استفاده هایی می شود؟
1. فرستادن شماره تلفن
استفاده از NFC یکی از ساده ترین روش ها برای انتقال شماره تلفن است، زیرا نیازی نیست که شماره را تایپ کنید. تنها کافیست دو دستگاه را نزدیک هم کنید و زمانی که پیغام مربوطه touch to beam به نمایش در آمد انتقال را انجام دهید.
2. فرستادن عکس
می توان از NFC برای انتقال سریع عکس نیز استفاده کرد. عکسی را که می خواهید انتخاب کنید و دو هندست را بهم نزدیک کنید.
3. فرستادن سند
اگر می خواهید یک فایل PDF باز را ارسال کنید، اینطور قلمداد می شود که قصد ارسال برنامه PDF خوان را دارید، پس باید از اندروید بیم استفاده کنید. فایل مورد نظر را بی یابید و انتخاب کنید، سپس گزینه Share را بی یابید و Android Beam را انتخاب کنید. در این لحظه دو هندست را به هم نزدیک کنید.
4. هدایت دوستان به پلی استور
اگر یکی از دوستان تان از برنامه ای که شما روی هندست نصب دارید خوشش آمد، می توانید با NFC او را به لینک برنامه مورد نظر در گوگل پلی هدایت کنید. برنامه را باز و از طریق NFC تلفن دیگر را به لینک برنامه هدایت کنید.
5. فرستادن جهت و آدرس
خیلی وقت ها پیش می آید که می خواهیم مسیر رسیدن به مکانی را به فردی توضیح دهیم، اما اگر هندست تان NFC دارد نیاز به توضیح نیست. مسیر را در گوگل مپ جستجو کنید و با چسباندن دو هندست به یکدیگر کار را تمام کنید.
6. باز کردن برنامه در یک هندست دیگر
می توانید با کمک NFC برنامه ای را که مشغول استفاده از آن هستید در هندست دیگر باز کنید. مثلا فکر کنید در حال استفاده از برنامه Google Photos هستید و دوستان تان هم می خواهند عکس هایشان را در این برنامه ببینند، اما آن را پیدا نمی کنند، تنها کافیست تلفن تان را به هندست دیگری بچسبانید و برنامه را در آن باز کنید.
7. پرداخت کردن
NFC بعلاوه برای پرداخت از طریق موبایل هم مورد استفاده قرار می گیرد. برنامه Android Pay را دانلود و نصب کنید. اطلاعات کارت های اعتباری تان را وارد کنید. بعد از آن می توانید در فروشگاه های مجهز به این فن آوری که فعلا فقط در ایالات متحده هستند، استفاده کنید.