دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / گردشگری /

نگاهی به زیبایی های روستای نگل سنندج! 

چهارشنبه، 30 فروردین 1402
روستای نگل به‌دلیل وجود قرآن نگل شهرت دارد. طبق باور مردم روستا، این قرآن یکی از چهار قرآن خطی نوشته شده در زمان خلیفه‌ی سوم محسوب می‌شود و به چهار اقلیم دنیا فرستاده شده است. از این قرآن در مسجد نگل نگهداری می‌شود و مردم برای حل مشکلاتشان به آن مراجعه می‌کنند.

هر کدام از شهرهای ایران برای خود پر از جاذبه های بی نظیر و هیجان انگیز هستند که می توانند در جذب توریست های داخلی و خارجی نقش بسیار مهمی را ایفا کنند. سنندج یکی از شهرهای توریستی و زیبای ایران است که در غرب کشور قرار گرفته و با شروع فصل تابستان و گرم تر شدن هوا، سفر به این شهر نیز رونق بیشتری می گیرد. این شهر مرکز استان کردستان و البته دومین شهر بزرگ کرد نشین کشور است و جاذبه های تاریخی و طبیعی بسیاری را درون خود جای داده است. ما در این مطلب از مجله ی گردشگری قصد داریم تا درباره یکی از قطب های گردشگری این استان به نام روستای نگل صحبت کنیم. این منطقه ی گردشگری در استان کردستان محبوبیت زیادی برای طبیعت گردان دارا می باشد و به یمن و برکت وجود قرآن این روستا بسیار در بین گردشگران محبوب شده است. در ادامه همراه با ساعد نیوز در سفر به کردستان باشید تا بیشتر درباره ویژگی ها و جاذبه های روستای نگل در کردستان خدمتتان اطلاعات لازم را بدهیم.

اگر جزو آن دسته افرادی هستید که تاکنون سفری به کردستان نداشته اید، شانس بسیار بزرگی را از دست داده اید، زیرا این منطقه به قدری بکر و رازآلود و جذاب است که فکر و ذهن هر گردشگری را به سمت خود درگیر می‌کند تا جایی که گردشگر را به بهانه جستجوی زیبایی‌ها به هر سمتی می‌کشاند و حسی عجیب و وصف ناپذیر به وجودش می‌بخشد.یکی از بکرترین مناطق کردستان، روستای نگل و قرآنی بوده که از جاذبه‌های گردشگری استان کردستان است و کمتر کسی پیدا می‌شود نام آن را فراموش کند.

تاریخچه روستای نگل سنندج

بیشتر شهرت روستای نگل به دلیل قرآن مقدس آن است. مردم نگل نگارش این قرآن را که مربوط به قرن 4 هجری است به عثمان بن عفان، خلیفه سوم، نسبت می دهند. داستان Negel’s Quran بسیار جالب است، گفته می شود که روزگاری، چوپانی هنگام چرای گوسفندان در این منطقه، ناگهان جذب یک گل زیبا شد. وقتی گل را از زمین بیرون آورد، روزنه ای ایجاد شد و جعبه ای را دید. از آنجا که او قادر به بیرون آوردن جعبه نبود، به دنبال کمک رفت. مردم در داخل جعبه قرآن بزرگی پیدا کردند و به لطف این نعمت الهی، مسجدی را به نام Nogol (که به معنی یک گل یا شکوفه جدید است) در آنجا تأسیس کردند که با گذشت زمان به نگل تبدیل شده است.
علاوه بر این، موزه نگل در سال 1392 هجری شمسی توسط سازمان میراث فرهنگی استان کردستان ساخته شد. موزه نگل شامل دو قسمت است: اولی بخش قرآن و دومی موزه مردم نگاری است که برخی اشیای باستانی در آن نگهداری می شود. تمام اشیای موجود در موزه توسط مردم محلی از جمله بسیاری از وسایل معیشتی یا فرهنگی از 50 تا 200 سال پیش تهیه شده است. اشیای موزه شامل موارد مختلفی از جواهرات گرفته تا تجهیزات کشاورزی و مبلمان منزل است. امروزه این موزه در داخل حیاط اصلی مسجد مرکزی واقع شده است. اشیایی مربوط به دوره اشکانیان نیز در بین آثار این موزه دیده می شود. همچنین این روستای سنتی با معماری پلکانی زبانزد خاص و عام است.

بهترین فصل سفر به روستای نگل در کردستان

با توجه به موقعیت جغرافیایی که روستای نگل در کردستان دارای می باشد، این منطقه زمستان های بسیار سرد و تابستان های بسیار معتدلی را دارا می باشد. بهترین فصل سفر به این روستا، فصل های بهار و تابستان هستند، اگر در فصل بهار به این منطقه سفر کنید زیبایی ها و سرسبزی منطقه بدون شک خاطرات خوشی را برایتان رقم خواهد زد.

جاذبه های دیدنی بسیار و جالبی در روستای نگل در کردستان وجود دارد که برای بازدید از آن ها حداقل دو روز زمان باید بگذرانید؛ در این قسمت می خواهیم به آنچه که می توانید در این منطقه بازدید کنید اشاره کنیم.

نحوه پیدا شدن قرآن نگل

درباره روستا و نسخه خطی قرآن نگل داستان ها و حکایات بسیار جالبی گفته می شود که شنیدنشان خالی از لطف نیست. داستان پیدا شدن این قرآن و پیدایش روستایی به قدمت اسلام بسیار شنیدنیست. می گویند که حدود هزار سال قبل، یک چوپان از آبادی های اطراف گوسفندانش را برای چرا به یک دره ای با صفا برده بود. گوسفندان مشغول چرا بودند و چوپان هم در گوشه ای مشغول استراحت کردن. به ناگاه گلی بسیار زیبا و خوش آب و رنگ توجه این چوپان را به خود جلب می کند و چوپان برای چیدن آن از زمین بر می خیزد. این چوپان تلاش می کند تا گل را به طور کامل و بدون هیچگونه آسیبی از خاک بیرون بکشد. همین امر باعث پدیدار شدن چاله ای در خاک می شود. در این هنگام، یک صندوقچه در زیر این گودال پدیدار می شود که چوپان به تنهای از پس بیرون کشیدن آن بر نمی آید.

این چوپان اهالی روستای خود را به این دره می کشاند و همه با هم صندوقچه را که حامل یکی از ارزشمن ترین گنجینه های خطی و تاریخی کشور است از دل خاک بیرون می کشند. از این پس اهالی روستا، این مکان را مقدس می شمارند و یک مسجد را در آن مکان احداث می کنند. پس از احداث این مسجد، رفته رفته اهالی روستا خانه هایشان را هم به این مکان انتقال می دهند و روستای نگل شکل می گیرد. قرآن نگل بر پوستی مانند پوست آهو و به زبان کوفی نگاشته شده است.

درباره قرآن نگل

قرآن نگل در داخل مسجد تاریخی این روستا نگه داری می شود. بنا به عقیده مردم این روستا و برخی کارشناسان، این قرآن مبارک در زمان خلیفه سوم نگاشته شده است و جزء 4 نسخه ای از قرآن است که در آن زمان به مناطق مختلف دنیا (که یکی از آن ها ایران بود) فرستاده شده است. جنس کاغذهای این قرآن از چرم (پوست آهو) و رنگ آن قهوه ای است. این نسخه با خط کوفی نوشته شده و توسط آب طلا اعراب گذاری و تزئین شده است. نقوش گیاهی زیبایی هم در حاشیه های قرآن نگل مشاهده می شود.

طول این قرآن بزرگ که به تازگی مرمت و بازسازی خوبی هم بر روی آن صورت گرفته است، 38 سانتی متر و عرض آن 21 سانتی متر است. این نسخه خطی ارزشمند در طول تاریخ بارها به سرقت رفته است. اما خوشبختانه هر بار دوباره پیدا شده و به روستای نگل بازگردانده شده است. به عنوان مثال پس از بازپس گیری این قرآن از سارقان و بازگرداندن آن به روستا در سال 71، هزاران نفر از اهالی روستا طی یک مراسم با شکوه به قربانی کردن گاو و گوسفند در روستا پرداختند.

با توجه به مورد مذکور مسجد روستا به نام مسجد عبدالله بن عمر نامگذاری شده و قرآن موجود در این مسجد هم در سال 82 به شماره دو در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.این قرآن بعد از انقلاب تاکنون دو بار توسط قاچاقچیان عتیقه به سرقت رفته و سپس به محل اصلی آن بازگردانده شده است.

موزه روستای نگل

در سال 1392 با توجه به همکاری اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان کردستان موزه ای به همین نام تاسیس شد که شامل دو بخش قرآنی و مردم شناسی بود. در واقع می توان گفت با تاسیس این موزه که اولین موزه روستایی کشور نیز محسوب می شد، روستای توریستی نگل از لحاظ گردشگری تکمیل شد و همه اجناس موزه را مردم به صورت خود جوش تهیه و به موزه نگل اهدا کرده اند که شامل کلیه اقلام معیشتی و فرهنگی منطقه از 50 تا 200 سال پیش بوده و از زیورالات گرفته تا اجناس و ابزار کشاورزی و منزل و …را شامل می شود.

تپه‌های باستانی نگل

از جمله تپه‌های باستانی موجود در روستای نگل تپه قلعه گاه، تپه می‌خان و قلعه دی یه رهستند. تپه باستانی قلعه گاه در تاریخ 23 شهریور 1382 به عنوان آثار ملی کشور به ثبت رسید.

نخستین پل خشتی در فاصله‌ یک کیلومتری روستای نگل در کردستان قرار دارد که به منظور راه ارتباطی از سنندج به مریوان تأسیس شد. این پل به پل بزرگ نیز شهرت دارد که در زمان حکومت امان الله خان اردلان، والی سنندج و همزمان با بنای مسجد دارالاحسان سنندج و به دلیل ارادت ویژه‌ای که او به نگل و قرآن موجود در آن داشته است، ساخته شد.

موقعیت جغرافیایی روستای نگل کردستان

محل قرارگیری این روستا دره زیبایی است که رودخانه‌ "شو شیر" از جنوب آن عبور می‌کند. روستای نگل از سمت شمال به کوه "حسن عالی" و جنوب به کوه "قژاکان"، از شمال غربی به دره "کانی چرمو" و کوه "کوره میانه"، از شمال شرقی به "رسنی دره" و از سمت جنوب شرقی به کوه "پل چرمو" و در نهایت از غرب و جنوب غربی به "کاچول" محدود می‌شود.

این روستا شامل جاذبه‌های گردشگری بسیار زیادی است که مطمئنا بدون دیدن هر کدام از آن‌ها ترک کردن آن بسیار سخت می‌شود.

خلاصه

روستای نگل از زیباترین و مشهور ترین جاذبه های گردشگری استان کردستان به شمار می رود. این روستا در 65 کیلومتری شهر سنندج در مسیر سنندج-مریوان واقع شده است و دارای جمعیتی بیش از دو هزار نفر است. تمام افرادی که در این روستا زندگی می کنند به زبان کردی، گویش سورانی صحبت می کنند. روستای نگل در دره ای قرار گرفته و رود خانه شوشتر از جنوب آن عبور می کند. این روستا از شمال با کوه حسن عالی، از جنوب شرقی با کوه پل چارمو، از جنوب با کوه قژاکان و از شمال غربی با دره کانی چارمو و کوره میانه مشترک است. این منطقه دارای زمستان های بسیار سرد و تابستان های معتدل است. این دهکده به دلیل قرآن مقدس آن مشهور است که در گاوصندوق مسجد نگهداری می شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 05 آذر
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم
تعرفه استخراج مقاله از پایان نامه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
بهترین ترجمه با بهترین مترجم آنلاین + معرفی 8 پلتفرم برتر ترجمه
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
ویرایش و ویراستاری متون انگلیسی
از بازار چه خبر؟ | قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه 4 آذر 1403 + جدول
صفر تا صد چاپ فوری مقاله پزشکی و پرستاری
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟