ساعدنیوز
ساعدنیوز

نقشه معلم مهربان قزوینی برای نجات دزد مدرسه‌ + عکس معلم و جزئیات ماجرای اولیورتوئیست

  شنبه، 16 اردیبهشت 1402 ID  کد خبر 339120
نقشه معلم مهربان قزوینی برای نجات دزد مدرسه‌ + عکس معلم و جزئیات ماجرای اولیورتوئیست
ساعد نیوز: خوراکی را از کیف بچه‌های مدرسه می‌دزدید؛ خیلی هم حرفه‌ای. تغذیه همکلاسی‌هایش را رصد می‌کرد تا آن چیزی را که دوست دارد از آن خودش کند و زحمت دزدیدن خوراکی را که دوست نداشت به خود نمی‌داد! بچه‌ها هم این را فهمیده بودند، بین همه به «دله دزد» معروف شده بود! اما یک روز، معلمی که در آن منطقه تازه کارش را آغاز کرده بود، همه چیز را تغییر می‌دهد.

به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز به نقل از رکنا، آقا معلم، یکی دو ماه این دانش‌آموز را زیر نظر می‌گیرد و دائم به این فکر می‌کند که چگونه می‌تواند سر از این ماجرا در بیاورد. او در نهایت تصمیم می‌گیرد کاری کند که به واسطه آن، زندگی دانش‌آموزش از این رو به آن رو می‌شود!

علی چگینی که معلم مقطع متوسطه دوم مدارس استثنایی است و به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه (کم‌توان ذهنی) درس می‌دهد، این ماجرا را این‌گونه روایت می‌کند که یک روز تصمیم می‌گیرد روی میزش را پر کند از خوراکی‌هایی که دانش‌آموزش دوست دارد و منتظر می‌ماند تا واکنش او را ببیند!

او به خبرنگار «ایران» می‌گوید: «ماجرا مربوط به چندین سال پیش است. دانش‌آموزی داشتم که خوراکی‌های سایر دانش‌آموزان را سر بزنگاه، از کیفشان می‌دزدید؛ آن هم نه هر چیزی، بلکه فقط خوراکی‌هایی را که دوست داشت! این موضوع برای همه عادی شده بود. بچه‌ها هم «دله دزد» خطابش می‌کردند. من که به تازگی برای تدریس به آن منطقه رفته بودم، تصمیم گرفتم مدتی این دانش‌آموز و رفتارهایش را زیر نظر داشته باشم. یکی دو ماه شد که تمام رفتارها و حرکاتش را با دقت نگاه می‌کردم. یک روز، نقشه‌ای کشیدم تا متوجه شدم که علت این کار دانش‌آموزم چیست، به طوری که غرور او را خدشه‌دار نکنم.»

علی چگینی می‌افزاید: «متوجه شده بودم که از چه خوراکی‌هایی خوشش می‌آید برای همین، همان خوراکی‌ها را تهیه کردم و روی میزم گذاشتم. این دانش‌آموز هم در فرصتی مناسب تعدادی از این خوراکی‌ها را برداشت. همه چیز طبق نقشه پیش می‌رفت. وقتی زنگ تفریح به صدا در آمد و همه بچه‌ها بیرون رفتند به او گفتم که صبر کند. در کلاس را بستم و به او گفتم هر چه برداشتی را بیاور و روی میز من بگذار. اول این موضوع را انکار کرد، ولی با اصرار من، به این موضوع اعتراف کرد. ناگهان به من گفت که او و خانواده‌اش، در خانه چیزی برای خوردن ندارند و اگر در مدرسه نتواند برای خودش و خانواده‌اش غذا جمع کند، باید تمام روز را گرسنه بمانند تا روز بعد که بتواند غذا جمع کند.

این اعتراف غم‌انگیز دانش‌آموز بعد از مدت‌ها، آقا معلم را بشدت آشفته کرد، به طوری که تصمیم گرفت بعد از مدرسه، دانش‌آموز را به یک رستوران ببرد. او در ادامه می‌گوید: «به دانش‌آموزم گفتم که من همیشه برایت غذا تهیه می‌کنم به شرط آنکه تو دیگر از کیف کسی غذا و خوراکی برنداری. ظهر آن روز، او را به یک رستوران بردم و برایش چلوکباب خریدم. دانش‌آموزم در نهایت با چهار پرس غذا سیر شد و من بشدت از فقر این دانش‌آموز و خانواده‌اش غصه‌دار شدم، ولی تصمیم گرفتم تا جایی که می‌توانم کمکش کنم. بعد از اینکه این دانش‌آموز سیر شد، به من گفت که پدر، مادر و خواهر و برادرهایش نیز گرسنه هستند. من 6 پرس غذای دیگر برای ظهر و 6 پرس دیگر برای شبشان سفارش دادم.»

چگینی افزود: «من به او قول دادم که هر روز این کار را انجام دهم و پای قولم هم ایستادم. یک روز جگرکی، یک روز ساندویچی، یک روز فست‌فودی، هرجایی که در توانم بود او را می‌بردم تا گرسنه نماند و برای خانواده‌اش هم غذا تهیه می‌کردم. حتی بعضی وقت‌ها از خانه برایشان لقمه می‌گرفتم یا غذای خانگی درست می‌کردم. تمام این کارها به صورت مخفیانه انجام می‌شد و حتی مدیر، معاونان و دانش‌آموزان مدرسه، اطلاعی از این قرار روزانه ما نداشتند. تا اینکه یک روز و بعد از اینکه مدت‌ها این روند ادامه داشت، پدر و مادر دانش‌آموزم به دیدن من آمدند و گفتند که صاحبخانه می‌خواهد آنها را از خانه بیرون کند. من با دوستان خیرم صحبت کردم و موضوع را با آنان در میان گذاشتم. آنها برای پول اجاره خانه به والدین این دانش‌آموز کمک کردند و همچنین برای آنها یک کار خانگی دست و پا کردند. این خانواده با بسته‌بندی حبوبات و... توانستند از آن به بعد خودشان چرخ زندگی را بچرخانند. این‌گونه زندگی‌شان پیشرفت کرد. آنها رفته‌رفته توانستند برای خودشان خانه‌ای تهیه کنند.»

این معلم می‌گوید: «خوشحالم که توانستم به این دانش‌آموز کمک کنم. بعد از آن بود که مدیریت مدرسه از موضوع خبردار شد و به صورت مخفیانه از من تقدیر کردند تا غرور دانش‌آموز خدشه‌دار نشود.»

علی چگینی اما از سختی‌های کارش نیز سخن می‌گوید. از اینکه بارها استعفا نوشته، ولی گویی دستی او را نگاه داشته تا بماند برای دانش‌آموزانش؛ برای دانش‌آموزانی که کم‌توان ذهنی هستند و حتی گاهی اوقات، خانواده‌هایشان هم طردشان می‌کنند.

علی چگینی، 28 سال سابقه تدریس در مدارس استثنایی دانش‌آموزان با نیازهای ویژه (کم‌توان ذهنی) در مقطع دبیرستان را دارد که به آنها «با نیازهای ویژه» گفته می‌شود. او می‌گوید: «بچه‌های این نوع مدارس، مجمع‌الجزایر انواع رنج‌ها هستند و همکاران ما نیز، فرسوده‌های شغلی! بچه‌های با نیازهای ویژه اکثراً به دلیل کم‌توانی مالی خانواده‌هایشان، پا از مقطع دیپلم فراتر نمی‌گذارند و بیشتر مهارت‌های حرفه‌ای می‌آموزند.»

این معلم در تشریح اینکه چگونه دبیر مدارس استثنایی شد، می‌گوید: «دبیر زیستم در دبیرستان باعث شد مسیر زندگی‌ام به گونه‌ای عوض شود که من معلم دانش‌آموزان با نیازهای ویژه شوم تا به آنها کمک کنم. با وجود این، در روزهای اوایل خدمتم سه بار استعفا کردم. حتی در همان زمان، شغل دیگری هم پیدا کردم و قرار بود مدیرعامل یک شرکت شوم، ولی خودم هم نمی‌دانم چه شد که تصمیم گرفتم بمانم.»

چگینی می‌افزاید: «با تمام سختی‌ها، حقوق ما مثل بقیه معلم‌ها است. پیش از سال 1388 و قبل از اجرایی شدن نظام هماهنگ، حقوقمان 40 درصد نسبت به سایر معلمان بیشتر بود و بعد از آن با کاهش حقوق شدید مواجه شدیم. همچنین مبلغی بابت فوق‌العاده ویژه نیز به همکاران در آموزش و پرورش استثنایی تعلق نگرفت. درست است که تعداد دانش‌آموزان در هر کلاس مدارس استثنایی کم است؛ ولی باور کنید هر دانش‌آموز به اندازه 40 نفر از معلم انرژی می‌گیرد، برای همین است که فرسودگی شغلی در این حوزه زیاد است. با وجود این، ما عاشق کارمان هستیم در حالی که اصلاً دیده نمی‌شویم، حتی این بچه‌ها هم دیده نمی‌شوند. شاید کسی نداند یا نخواهد باور کند که برخی از این بچه‌ها بدسرپرست هستند؛ مخصوصاً وقتی به دوره دوم دبیرستان می‌رسند، مشکلاتشان عمقی‌تر نیز می‌شود. برخی از پدر و مادرها دیگر داشتن این بچه‌ها را تاب نمی‌آورند و از لحاظ روانی خیلی تحت فشار هستند.»

او می‌گوید: «یکی از دغدغه‌های این بچه‌ها آن است که بسیاری از خانواده‌ها، آنها را از اقوامشان مخفی می‌کنند. نکته دیگر، نیاز مالی شدید برخی خانواده‌ها است که با معرفی به بهزیستی نیز، هیچ کدام از نیازهایشان مرتفع نمی‌شود، حتی کمک‌های کمیته امداد هم اصلاً جوابگوی نیازهای آنها نیست و در حد داروهایشان هم نمی‌شود. در این چند سال کرونایی نیز شرایط برای دانش‌آموزانی که نیاز مالی داشتند سخت و سخت‌تر شد و از نظر روانی بشدت تحت فشار بودند. خدا را شکر که برخی خیرین به کمک آمدند و تا جایی که در توانشان بود به این بچه‌ها کمک کردند.»

این معلم دلسوز در ادامه تأکید می‌کند: «این دانش‌آموزان برای ایاب و ذهاب نیز دچار مشکل می‌شوند. وقتی مادر دانش‌آموز، در منازل، کارهای خدماتی انجام می‌دهد، چه توقعی می‌توان از آن داشت که بخشی از هزینه سرویس مدرسه را پرداخت کند؟ من دانش‌آموزی دارم که با دستفروشی تلاش می‌کند تا مسکن خانواده‌اش را تأمین کند و همچنین دانش‌آموزی که پدرش وکیل است و برایش گلخانه‌ای تهیه می‌کند که 14 نفر زیر دستش کار می‌کنند. من اینها را دیده‌ام و نمی‌دانم چه کسی قرار است به این بچه‌ها کمک کند.»

او از سویی دیگر، به مشکلات همکارانش نیز اشاره می‌کند و می‌افزاید: «من همکاری دارم که 38 سال است کار می‌کند و هنوز بازنشسته نشده است. جامعه فرهنگی از فقر ناراحت نیست؛ بلکه از تبعیض غصه دارد. برخی از همکاران ما برای گذران زندگی به شغل‌های دوم و سوم متوسل می‌شوند؛ در صورتی که یک معلم باید تمام فکر و ذکرش معطوف به آموزش به نسل آینده‌ای سرزمینش باشد. بیشتر هم به مسافرکشی روی می‌آورند. من حتی همکاری دارم که دستفروشی می‌کند! خیلی سخت است با 30 سال سابقه معلمی، مجبور شوی به کارهای دیگر روی بیاوری. حتی بعضی وقت‌ها رویمان نمی‌شود بگوییم فرهنگی هستیم؛ ما معلم‌ها فقط به درد ضمانت بانکی می‌خوریم!»

علی چگینی، در پایان می‌گوید: «سلام ما را به مسئولان برسانید و بگویید تا جایی که توان دارند، سعی کنند مشکلات فرهنگیان از جمله رتبه‌بندی حل شود. شرایط موجود، در شأن همکاران فرهنگی نیست.»

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (506 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (203 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (67 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (51 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌