دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

نحوه بروز احساسات در زندگی مشترک 

چهارشنبه، 26 مرداد 1401
گفتگوی خوب با همسر و بیان صحیح احساسات با او یکی از مهارت های مهم در زندگی هر انسانی است که می تواند ضامن بقای یک زندگی زناشویی باشد. در ادامه همراه ما باشید تا درباره نحوه بیان احساسات بیشتر بحث کنیم.

یکی از مهم ترین مهارت ها برای تقویت زندگی مشترک،مهارت بیان احساسات است.در رابطه با این مهارت مهم چه می دانید؟ بیان صحیح احساسات یکی از مهارت های مهم در زندگی هر انسانی است که در مورد آن با هم صحبت می کنیم . البته بیشتر حرف ما بر روی لزوم داشتن این مهارت در زندگی مشترک است .حتما شما هم قبول دارید و کم و بیش تجربه کرده اید که می توان در مورد سوء تفاهمات کوچک با بیانی صریح و درست از تبدیلشان به کوهی از مشکل جلوگیری کرد و گاهی ابراز احساسات محبت آمیز در زمان درست می تواند اعتماد همسران به یکدیگر را تقویت کرده و لذت رابطه را برای هر دوی آنها افزایش بخشد. در این مقاله شما را با یکی از مهم ترین مهارت ها برای تقویت زندگی مشترک یعنی مهارت بیان احساسات آشنا می کنیم.

اهمیت ابراز احساسات در زندگی مشترک

ابراز احساسات در زوجین یکی از فاکتورهای مهم در یک زندگی موفق است. اگر زوجین نتوانند نسبت به هم احساسات خودشان را بیان کنند این موضوع باعث تنش درونی و متعاقباً باعث سردی روابط در زوجین خواهد شد. ابراز احساسات حتی در مهارت حل مسئله می تواند کمک کند که مشکل یا مشکلات زوجین برطرف شود. بسیاری از همسران اظهار می کنند که شریک زندگی شان ، احتیاجات، نیازها، احساسات و حتی افکار و عقاید آنها را به خوبی می داند و در نتیجه ی همین تصور نیز از بیان آنها خودداری می کنند. این یک اشتباه رایج است که فکر کنید همسرتان فکر شما را می خواند. این امر موجب می شود که هر دوی شما دچار سوء تفاهمات، آسیب و در پی آن سرخوردگی و ناامیدی شوید.

بیان نکردن درست احساسات فقط به احساساتی که آنها را به عنوان احساسات منفی می شناسیم محدود نمی شود، بلکه در ارتباط با احساسات مثبت نیز این مشکل می تواند به صورتی جدی وجود داشته باشد. بسیاری از همسران از بیان عشق و علاقه خود به همسرشان امتناع کرده و با بهانه هایی چون «دوست داشتن به دل است، به حرف نیست»، « من نمی تونم حرف دلم رو به زبون بیارم»، «اگه بگم، پررومیشه» و یا «خودش از رفتارم میفهمه، نیازی به گفتن من نیست»، همسر خود را از شیرینترین هدیه ی زندگی مشترک محروم می کنند. درست است که عمل به دوست داشتن بر ادعای صرف آن ارجحیت دارد، اما در کنار آن انسان نیازمند شنیدن است. بنابر این از بیان احساسات مثبت خود به شریک زندگی تان هیچگاه کوتاهی نکنید.

نحوه بروز احساسات در زندگی مشترک

بروز احساسات به موقع در زندگی زناشویی نوعی مهارت اجتماعی محسوب می شود و زن و شوهر می توانند برای حفظ زندگی شان بهتر عمل کنند و بر خلاف باور برخی افراد ضعف محسوب نمی شود.برای یادگیری نحوه بروز احساسات روش های زیر را انجام دهید

  • احساسات تان را بشناسید:احساسات خود را بشناسید تا بتوانید آنها را به درستی بروز دهید. تا خودتان نفهمید چه حالی دارید، نمی توانید شریک زندگی تان را از احوالات واقعی خود باخبر کنید. مثلا ممکن است شما به خاطر عقب افتادن اجاره خانه نگران و مضطرب باشید ولی این پیام را به همسر خود منتقل کنید که حال و حوصله حرف زدن با او را ندارید. افکار و احساسات خود را در نهایت صراحت، شفافیت و صداقت و به طریقه ی مثبت بیان کنید. از صحبت کردن به خاطر اینکه همسرم چه فکری در مورد من خواهد کرد، اجتناب کنید.
  • احساسات تان را بپذیرید:بعد از شناخت احساسات با خودتان مهربان باشید و احساسات و هیجان های مختلف مانند خجالت، شرم، ترس یا ناامیدی را تجربه کنید و بپذیرید. تا زمانی که نتوانید با احساسات خود کنار بیایید، همسرتان نمی تواند پذیرای احساسات شما باشد.
  • بابت انتخاب احساساتتان نگران نباشید:هیچ قانونی در دنیا وجود ندارد که شما را ملزم کند واکنش احساسی خاصی بروز دهید. پس انرژی تان را برای کنترل احساسات خود هدر ندهید زیرا در هر موقعیتی احتمال بروز احساس خاصی وجود دارد و شما هرگز نباید بابت انتخاب تان نگران باشید که کدام واکنش عاطفی تان صحیح است و کدام غلط.
  • درباره برخی احساسات خود صحبت نکنید:برخلاف باور برخی از افراد بروز احساساتی مانند خشم و عصبانیت و در میان گذاشتن این موضوعات ناراحت کننده با فردی دیگر، احساس بهتری در شما ایجاد نمی کند و جلوی سرکوب احساسات شما را نمی گیرد و عواطف تان را خفه نمی کند بلکه، صرفا شدت خشم شما افزایش می یابد و هرگز اوضاع روحی تان بدتر می شود.
  • پوست کنده با همسرتان حرف بزنید:برخی افراد احساسات خود را بروز نمی دهند زیرا می ترسند که همسرشان از احساسات اصیل و واقعی آنها باخبر شوند و نگران قضاوت طرف مقابل می شوند.با همسر خود در زمان مناسب راست و پوست کنده حرف بزنید و بگویید که حرف های مهمی برای گفتن دارید تا او به حرف های تان با دقت گوش دهد.
  • زیر سلطه و کنترل احساسات نروید:انسان ها می توانند انواع بسیاری از احساسات و عواطف را تجربه کنند و نباید زیر سلطه و کنترل آن احساسات بروند و اگر عنان احساسات خود را به دست گیرند، تهی از احساسات می شوند. آنها باید کاری انجام دهند که احساسشان را بهتر کرده و از حال و هوای بد بیرون بیایند.
  • شما مسئول بروز احساسات در وجودتان هستید:تنها خود شما مسئول بروز این نوع احساسات در وجودتان هستید و کسی نمی تواند کاری کند که شما احساس خاصی را تجربه کنید پس اینکه بگویید:«همسرم مرا بشدت عصبانی می کند.» یا «مادرشوهرم کاری می کند که من نسبت به خودم احساس بدی داشته باشم.» اشتباه است.
  • گاهی درک نمی شوید:شما همسرتان با یکدیگر متفاوت هستید و شناخت احساسات تان و نزدیک شدن به دنیای درونی شما در اوایل ازدواج برای همسرتان دشوار است بنابراین ممکن است گاهی همسرتان نتواند شما را خوب درک کند و واکنش هایی نشان دهد که بر خلاف میل شماست. این اتفاق کاملا طبیعی است؛ پس نگران نباشید.
  • روش تحمل کردن احساسات خاص را یاد بگیرید:روش تحمل کردن احساسات خاص را یاد بگیرید زیرا دوری از برخی احساسات خاص و خود را در معرض آن موضوع نگران کننده قرار ندادن سبب می شود که بعضی از فرصت های خوب را از دست بدهید. مثلا اگر بابت موضوعی به سرعت نگران می شوید ممکن است خود را در معرض آن موضوع نگران کننده قرار ندهید.
  • جملات خود را با کلمه من آغاز کنید:عباراتی که با تو آغاز می شود، حاوی سرزنش و پیش داوری نسبت به رفتار شنونده است و موجب ایجاد حالت دفاعی و خصومت در شریک شما شده و سبب می شود تعارض و کشمکش بالا گیرد اما عباراتی که با من آغاز می شود، می توانند احساسات شما را به گونه ای بیان کنند که تهدید کننده نیست و قصد سرزنش کردن شنونده را ندارد.
  • احساسات خود با همسرتان در میان بگذارید:زن و شوهر با گذشت زمان شناخت بیشتری نسبت به یکدیگر پیدا می کنند و صمیمیت بین آنها بیشتر می شود. برای عمیق تر شدن صمیمیت بین شما و همسرتان و ایجاد همدلی، گذر زمان و تحمل و صبر لازم است پس از در میان گذاشتن احساسات خود با همسرتان خسته و ناامید نشوید.

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
چاپ مقاله در مجله (ISI, SCOPUS, ISC, PUBMED و علمی پژوهشی) معتبر+ صفر تا صد+ ویدئو آموزشی
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
سابمیت مقاله چیست؟
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی