دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / پرورش گل و گیاه /

نحوه پرورش و نگهداری کاکتوس رنگی اچینو گروزونی 

چهارشنبه، 08 مرداد 1399
اچینو گروزنی که یکی از محبوب‌ترین و پر طرفدارترین کاکتوس‌های ایران در چند دهه‌ی اخیر می‌باشد و ما در این مقاله قصد بر تحلیل و معرفی و آشنایی اچینو و همچنین شرایط رشد و نگهداری آن را داریم و شما می‌توانید با رعایت این نکات کاکتوس اچینو خود را به بهترین نحوه ممکن نگه‌داری کنید و پروش دهید.

معرفی کاکتوس اچینو گروزنی

این گیاه بومی کشور مکزیک است و قسمت مرکزی مکزیک و قسمت ریو موتسوما می باشد و در تپه های صحرایی بلند و میان صخره ها و دامنه ها رشد می کند. ایجاد سد آبی در آن منطقه باعث ریزش شدید و همچنین تصرف توسط افراد و برداشت گیاه از منطقه بومی خود باعث به وجود آمدن خطر انقراض در این گونه شده ولی خوشبختانه امروز با کشت مصنوعی انسان ها در محیط و همچنین تلاش یک گیاه شناس مکزیکی برای حفظ اچینو ها و هدیه دادن آن به بچه ها و محبوب کردن این نوع کاکتوس باعث جلوگیری و حداقل کاهش سرعت شدید انقراض این گونه شده است. نام علمی echinocactus grusonii است.

ظاهر شناسی

اچینو کاکتوس دارای یک ساقه ی تغییر یافته و کروی شکل می باشد و دارای دو نوع رنگ زرد و سفید می باشد و هنگامی که به بلوغ می رسد قطری حدود ۹۰ تا ۱۸۰ سانتی متر دارد. اچینو در دوران قبل از بلوغ تیغ های نازک و کوچکی دارد که بعد از بلوغ دارای بلندی و کیفیت بهتری دارد و به صورت شعاعی و منظم در روی آرول های گیاه به وجود می آید.

گیاهشناسی اچینو گروزونی

مشخصات این گیاه وجود خارهای زرد رنگ و بریدگیهای عمیق طولی است. بلندی آن تا یك متر میرسد. چنانچه از این گیاه خوب مراقبت شود به قطر حدود یك متر میرسد دوام این گیاه نسبت به گونه های مشابه بیشتر است. در مناطقی كه آب و هوای آنها مشابه اروپا است این نوع كاكتوس معمولا تا زمانی که بالغ نشودگل نمی دهد.

شرایط نگهداری کاکتوس اچینو گروزنی

نگهداری اچینو زیاد سخت و طاقت فرسا نیست و مراقبت از آن به صورت راحت امکان پذیر است.بیشترین خطری که اچینو را تهدید می کند کمبود نور و آبیاری در فصل یا زمان نامناسب می باشد.

نور اچینو گروزونی

به نور زیادی نیاز دارد.

رطوبت

رطوبت برای grusonii Echinocactus، که باعث می شود به طور متوسط ​​در محیط داخلی و خوب محیط زیست، رشد کند اصلا نگرانی ندارد . تنها نیاز اچینوها هوای تازه هست به همین دلیل اچینوها در باغچه و بیرون منزل بهتر رشد میکنند تا در اپارتمان . و اگر در اپارتمان نگهداری میکنید سعی کنید در هفته حداقل چند ساعت برای رشد بهتر در فضای باز قرار بدید تا با گرفتن اکسیژن بیشتر از هوا بهتر رشد کند.

دمای مناسب

اچینو در دمای متوسط به خوبی رشد خواهد کرد.در فصل زمستان اچینو به دلیل خواب به دمای بین ۸ تا ۱۰ درجه نیاز دارد و حداقل دما نباید کمتر از ۵ درجه سانتی گراد باشد و اچینو باید دور از رطوبت باشد.

آبیاری کاکتوس اچینو گروزنی

آبیاری باید در فصل بهار و تابستان که فصل رشد گیاه می باشد به صورت منظم و با برنامه انجام شود ولی با پایین آمدن درجه هوا در فصل پاییز آبیاری نیز باید کاهش یابد و در فصل زمستان به صورت خیلی کند به صورتی که فقط دو یا سه بار در کل زمستان آبیاری شود.اچینوها به هیچ وجه نباید زمانی که در مقابل نور آفتاب و بالاترین دمای روز را دارند آبیاری شوند نتیجه این کار سوختگی گیاه و شاید به وجود آمدن قارچ منجر شود.

خاک اچینو گروزونی

خاک غنی از پتاسیوم بدون نیتروژن خاک مناسب این گیاه است.

گلدهی و شرایط گلدهی

گلدهی اچینو ها عموماً در پایان بهار و شروع تابستان انجام می گیرد و این گلدهی فقط در گونه های بالغ (مثلاً برای اچینو گروزونی ۳۰ سالگی) در نور کامل آفتاب انجام می پذیرد.گلهای اچینو با نور آفتاب باز و در تاریکی بسته می شوند و اغلب اندازه ی آنها به ۴الی ۵ سانتی متر است و به صورت زرد رنگ در قسمت بالا و تقریباً مرکزی گیاه به وجود می آیندگل های اچینو به دلیل کرک های زیاد و اندازه ی کوچک گل ها نسبت به گیاه زیاد قابل مشاهده نبوده و حداقل قطر کاکتوس برای گلدهی ۴۰ تا ۵۰ سانتی متر می باشد.

نحوه تکثیر کاکتوس اچینو

بهترین راه برای تکثیر کاکتوس اچینو از طریق بذر می باشد. بذر این کاکتوس دارای قوه نامیه بالا بوده و رشد جوانه آن نیز سریع می باشد.

نکته مهم در کاشت بذر کاکتوس اچینو

به هیچ عنوان درب ظرف کاشت بذر اچینو ها رو نبندید ، بذر این کاکتوس رو با بذر کاکتوس های دیگه در یک گلخانه یا یک ظرف کاشت نکنید ، چون اولا نیاز به هوای بیشتری دارند که با بستن ظرف هوای مورد نیاز تامین نمی شود و دوما رطوبت زیاد نیاز ندارند که با بستن ظرف رطوبت بالا میرود و باعث جلوگیری از رشد و گاهی بیماری های قارچی منجر می شود .

بیماری های کاکتوس اچینو:

اچینوها کمتر از گیاهان دیگه بیمار می شوند ، تنها اب زیاد رطوبت زیاد و کمبود هوای تازه باعث خرابی گیاه می شود . برای اطمینان خاطر استفاده ۶ ماه یکدفعه از سم کاربندازیم باعث جلوگیری از بیماری احتمالی گیاه خواهد شد .


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
گام به گام مراحل چاپ کتاب
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
مراحل تالیف کتاب و به چاپ رساندن آن
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!