چاقی و لاغری به خصوص در خانم ها از گذشته تا کنون یکی از معیارهای مهم زیبایی بوده است. اینکه در دوران های مختلف مد و تبلیغات زیبایی چطور روی این قضیه مانور داده اند و چطور شرکت های تجاری مختلف در این زمینه محصولات خود را تولید و به بازار عرضه کرده اند موضوع بحث ما نیست. در این مقاله می خواهیم به یک موضوع مهم که تبدیل به معضلی جدی در برخی از روابط زناشویی شده است بپردازیم. معضل چاقی همسر. اگر خودتان یا همسرتان به اضافه وزن مبتلا هستید و این موضوع باعث تنش در زندگی شما شده است حتما این مقاله را تا آخر بخوانید.
افزایش وزن در رابطه زناشویی
افزایش وزن همسر شما ممکن است بدین معنا باشد که زمان کم تری را با یکدیگر می گذرانید. به عنوان مثال، اگر قبلا از مشارکت درفعالیت های مختلف بدنی با یکدیگر لذت می بردید و این روز ها همسرتان به دلیل وزنش دیگر نمی تواند ادامه دهد، ممکن است بخشی از رابطه شما آسیب ببیند. شواهد نشان می دهد که فعالیت کردن با یکدیگر، پیوند عاطفی شما را نیز افزایش می دهد.در صورتی که همسرتان دچار افزایش وزن قابل توجهی شده است، ممکن است نگران سلامتی اش شوید. به عنوان مثال، ممکن است نگران باشید که افزایش وزن همسرتان زندگی او را کوتاه و مستعد ابتلا به بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری های قلبی کند.
افزایش وزن و جذابیت
همچنین ممکن است احساس کنید که همسرتان به دلیل افزایش وزن از جذابیت کمتری برخوردار شده است. بنابراین آیا منطقی است از او بخواهید براین اساس تغییر کند؟ شاید از شنیدن آنچه برخی از متخصصان معتقدند تعجب کنید.برخی از آن ها می گویند:" در صورت اختلاف قابل توجهی در سایز همسرتان، کاهش وزن می تواند مناسب او باشد."برخی دیگر می گویند:" وقتی یک نفر سنگین و دارای اضافه وزن می شود، تعادل جذابیت نسبی را تغییر می دهد و همه روابط تا حدودی براساس این معیار بنا شده اند."
این بخشی از طبیعت ماست که همسرانمان را براساس جذابیت آنان انتخاب می کنیم. درحالی که تغییر قابل توجهی در ظاهر او ایجاد شده است اما بهانه ای برای خواسته های خودخواهانه و آسیب زا از او نیست. در نتیجه اگر می خواهید در رابطه دوست داشتنی و حمایتی در مورد افزایش وزن صحبت کنید، جذابیت نسبی نباید یک نیروی محرک باشد.اگر وسوسه شده اید که به دلیل جذابیت جسمانی همسرتان او را به کاهش وزن ترغیب کنید، وقت آن رسیده است که کمی صبر کنید و از خود بپرسید که آیا انگیزه های شما از عشق و دوست داشتن ناشی می شود؟ آیا راهکار دیگری وجود دارد؟
تغییرات بعد از ازدواج در همسرتان باعث جذابیت کمتری شده است؟
شاید به تازگی احساس می کنید که همسرتان به جذابیت اوایل ازدواج نیست. مثلاً ممکن است در صورتش چروک هایی ایجاد شده است، یا به علت زایمان پوست بدنش مانند اوایل خوش فرم نیست و یا حتی ممکن است اضافه وزن پیدا کرده باشد. آیا در این صورت منطقی است که از وی بخواهید که بوتاکس تزریق کند، جراحی پلاستیک نماید و یا وزنش را کم کند؟متخصصان معتقدند که تغییراتی در ظاهر افراد می تواند تعادل جذابیت نسبی زوجین را برای مدت کوتاهی تحت تأثیر قرار دهد. جذابیت نسبی نشان می دهد که چگونه زوجین از لحاظ ظاهر فیزیکی خود را با یکدیگر مقایسه می کنند.
حقیقت ناراحت کننده دیگر این است که حتی زمانی که افراد در ارتباطی متعهدانه هستند به دنبال جذابیت بیشتر هستند. این خصلت جزئی از طبیعت ما انسان هاست که دیگر گزینه ها را بررسی می کنیم و فرض می کنیم که اگر دیگری همسر ما بود چگونه می شد. این حقیقت تلخ می تواند زمانی که ظاهر همسرمان تغییر می کند تغییرات چشمگیری در ارتباط ما ایجاد نماید. زمانی که تعادل جذابیت ظاهری بر هم می خورد، این تمایل فرد نیز تقویت می شود.
در کل می توان گفت منطقی ترین کار ورزش کردن زن و مرد به طور طبیعی می باشد.
- آیا می توانید از همسرتان بخواهید که در ظاهرش تغییراتی ایجاد نماید؟
- چه کار می کنید اگر همسرتان در برابر تغییری که شما درخواست می کنید، مقاومت کند؟
- اگر همسرتان از شما بخواهد که تغییراتی در ظاهرتان ایجاد کنید چه واکنشی نشان می دهید؟
متخصصان در مورد نارضایتی از اندام همسر معتقدند درخواست تغییرات ظاهری از همسر ارتباط و علاقه شما را مشروط می کند؛ یعنی اگر لاغر یا چاق نباشی، دوستت ندارم.
مثال دیگر: برایم بیشتر جذاب می شوی اگر بینی ات را عمل کنی. چنین عباراتی بطور ضمنی فشار مضاعفی را بر همسرتان وارد می نماید.
روانشناسان توصیه می کنند که منتظر فرصت بمانید که در این زمینه همسرتان خودش اظهار نارضایتی نماید و یا حتی زمانی که در این زمینه صحبتی در مورد فرد دیگری شد زمینه صحبت را ایجاد نمایید و عنوان نمایید که اگر زمانی قصد تغییر در آن مورد را داشت می تواند اطمینان داشته باشد که حمایت شما را خواهد داشت.
همسرم اضافه وزن دارد چه باید بکنم؟
پیش از هر چیز به همسر خود کمک کنید تا سالم تر زندگی کند، تمایل به ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و حتی کاهش وزن به منظور سالم تر زندگی کردن همسرتان، وقتی کاملا منطقی باشد در واقع حمایت از او در ایجاد عادت های سالم در کنار یکدیگر، پیوند محکم تری را بین تان ایجاد می کند.اما بیان صریح مسئله اضافه وزن با در نظر گرفتن نیت خوب شما می تواند عواقب ویرانگری داشته باشد. نحوه برقراری ارتباط، نگرانی و حمایت شما نکته ای کلیدی است. در ادامه چند نکته برای چگونگی بیان این تقاضا وجود دارد
هرگز هرگز هرگز مسخره اش نکنید
همانطور که در بالا توضیح دادیم، فردی که اضافه وزن دارد به اندازه کافی درگیر مشکلات اجتماعی و اعتماد به نفس است شما با مسخره کردنش در واقع نمک روی زخم او می پاشید. حتی اگر او اراده کافی برای ورزش و تغذیه سالم را ندارد شما اجازه مسخره کردن او را ندارید. این موضوع به شدت او را از شما دور خواهد کرد و صمیمیت بین تان را نابود می کند.
هرگز مقایسه اش نکنید
حتی اگر همسری داشته باشید که از لحاظ معیارهای زیبایی مساله ای نداشته باشد، مقایسه اش با دیگران می تواند به یک چالش جدی تبدیل شود چه برسد به اینکه با چاقی دست و پنجه نرم کند. مقایسه کردن همسرتان با دیگران به خصوص در مورد لاغری، خط قرمزتان باشد. این موضوع می تواند باعث استرس و هیجانات بسیار منفی در او شود.
از نظر جنسی به او اعتماد به نفس بدهید
افرادی که درگیر اضافه وزن هستند ممکن است نتوانند در رابطه جنسی اعتماد به نفس کافی داشته باشند. حتما در این مورد کمک شان کنید. بعد و قبل از رابطه جنسی حتما معاشقه داشته باشید، از رابطه جنسی و زیبایی های همسرتان تعریف کنید و اگر مشکل جنسی چه در کمیت چه در کیفیت رابطه شما وجود داشت آن را برطرف کنید. اگر مشکلات جنسی شما مربوط به چاقی همسرتان بود حتما به او یاداوری کنید این مشکل هر دوی شماست و به او در رفعش کمک می کنید.
دائم به او یادآوری نکنید
یادآوری اضافه وزن برای افراد چاق دردناک است. مثلا در مهمانی ها به او نگویید حواست باشه چقد میخوری، وقتی در حال پرخوری هستند همان لحظه مچ آنها را نگیرید، صبر کنید و در یک فرصت مناسب با او صحبت کنید. زمانی که استرس دارند اگر در حال پرخوری بودند سعی کنید استرس شان را رفع کنید ولی نگویید باز شروع به خوردن کردی! آنها مثل تمام افراد معمولی گاهی هوس شیرینی یا غذاهای فست فودی و چرب را می کنند، هرگز نباید به آنها بگوییم باز هم شروع به خوردن کردی.
برنامه مشترک داشته باشید
برای تغذیه سالم، برنامه مشترک داشته باشید، توقع نداشته باشید او دائم در حال رزیم باشد و شما هرچه دل تان می خواهد بخورید. با هم یک برنامه صحیح و سالم را پیش بگیرید تا بتواند در کنار شما به یک تغذیه سالم برسد. همین که شما او را همراهی کنید انگیزره بزرگی برای اوست.
در مورد لباس کمکش کنید
افرادی که اضافه وزن دارند گاهی در انتخاب لباس به مشکل می خورند. نسبت به این موضوع بی تفاوت نباشید، کمکش کنید لباسش را با سلیقه شما بخرد و بداند برایتان مهم است که او چطور لباس می پوشد. حتما لباسی که انتخاب می کند را تایید کنید و به او یادآوری کنید چقدر به او می آید اما نگویید این خوب است لاغرترت می کند!
او را گناه کار ندانید
گاهی افرادی که اضافه وزن دارند نسبت به اطرافیان شان که به آنها اصرار می کنند لاغر شوند جبهه می گیرند. ما متوجه احساسات شما هستیم اما آنها را مقصر ندانید. اگر نسبت به اصرار و خواسته آنها خشم دارید، در کمال آرامش احساسات تان را برایشان توضیح دهید و بگویید از این حرف شان ناراحت می شوید اما مقصرشان ندانید.
سعی کنید او را با برنامه تان همراه کنید
از همسرتان بخواهید در داشتن برنامه تغذیه صحیح همراه تان باشد. سعی کنید یک برنامه تفریحی و منعطف داشته باشید که از انجامش لذت ببرسید. مثلا با یکدیگر غذا درست کنید، مسابقه دویدن بدهید یا نرمش های دو نفره انجام دهید. همراه شدن ایشان با شما به هر دوی شما انگیزه می دهد و علاوه بر آن صمیمیت بین تان را نیز بالا می برد.
احساس ضعف نکنید
قرار نیست چون همسرتان به اندام شما ایراد می گیرد شما خود را در همه جنبه های دیگر ضعیف ببینید، مسئله اضافه وزن می تواند برای شما معضل باشد اما این موضوع نباید باعث شود شما قید سایر ملاک های زیبایی را بزنید و به خودتان نرسید. احساس ضعف نداشته باشید و این موضوع را با تمام جنبه های شخصیتی و رفتاری تان قاطی نکنید.
همه چیز را به چاقی تان ربط ندهید
بین هر زن و شوهری اختلاف می تواند وجود داشته باشد. اگر مشکل و مسئله ای بین تان وجود داشت سریع آن را به چاقی تان ربط ندهید و تصور نکنید اگر لاغرتر بودید این مشکل بین تان وجود نداشت. مسائل را از هم تفکیک کنید و اجازه دهید همسرتان به دور از استرسی که از ناراحت شدن شما دارد حرف هایش را بزند.
از مشاور تغذیه کمک بگیرید
خوشبختانه امروزه با وجود روش و تحقیقات پیشرفته به انواع رژیم های اصولی و روش های کاربردی و بی ضرر کاهش وزن دسترسی داریم. حتما از یک مشاور تغذیه کمک بگیرید و یادتان باشید تغییر سبک زندگی زمان بر است. در آن ثابت قدم باشید و ناامید نشوید.
از روانشناس کمک بگیرید
همانطور که گفتیم چالش در هر زندگی می تواند وجود داشته باشد. اگر اضافه وزن چالش زندگی شماست و روی روابط زناشویی تان سایه انداخته است حتما با یک مشاور صحبت کنید تا با توجه به شرایط رابطه تان شما را بهتر راهنمایی کند.