نحوه کنترل خودروی اتومات در سربالایی ها

  دوشنبه، 25 بهمن 1400   زمان مطالعه 8 دقیقه
نحوه کنترل خودروی اتومات در سربالایی ها
عقب رفتن حودرو اتومات در سربالایی ها معمولا به دلیل مشکل در گیربکس اتفاق می افتد که در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع می پردازیم.با ما همراه باشید.

خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک می توانند روند رانندگی را برای ما بسیار ساده کنند. اما نباید فراموش کرد که گاهی مشکلاتی برای رانندگان بوجود می آورند که با داشتن آگاهی کافی به راحتی می توانید آنها را پشت سر بگذارید. به عنوان مثال در بعضی از موارد و به خصوص در سربالایی ها، خودرو توانایی تشخیص دنده مناسب را از دست می دهد و حتی ممکن است ببینید که در این شرایط خودرو به عقب بر می گردد.در صورتی که این مشکل برای خودرو بوجود آمد، حتما باید نسبت به تعمیر گیربکس اتومات اقدام کنید. چرا که این مشکل می تواند به مرور زمان سلامت قسمت های دیگر گیربکس و خودرو را تحت تاثیر قرار دهد و به این صورت هزینه نهایی تعمیرات افزایش یابد.در ادامه این مطلب قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که “عقب رفتن خودرو اتومات در سربالایی به چه علت است؟” با ما همراه باشید.

دلایل عقب رفتن خودرو اتومات در سربالایی

روند حرکت در سربالایی با خودرو دارای گیربکس اتوماتیک یا حتی خودروهای معمولی می تواند کمی چالش برانگیز باشد. در چنین شرایطی نیروی گرانش زمین بر خلاف گشتاور خودرو اتومات نیرو وارد می کند، از همین رو ممکن است شاهد به عقب رانده شدن خودرو باشد. دلیل عقب رفتن خودرو در سربالایی نیز می تواند بسته به نوع خودرو، نوع رانندگی و… متفاوت باشد.در بسیاری از موارد می بینیم که در مدل های خاصی از خودرو این مشکل بوجود می آید. همچنین ممکن است در فاصله زمانی بین تعویض دنده ها یا شروع حرکت، خودرو حرکت مختصری رو به عقب داشته باشد. برای مطمئن شدن از این که در زمان عقب رفتن خود مشکلی بوجود نیاید، می توانید فاصله خود را با خودرو جلویی و عقبی به درستی تنظیم کنید.

رانندگی در سر بالایی

آیا زمانی که خودرو در دنده قرار گرفته، به عقب حرکت می کند؟

در انواع خودروی اتومات، معمولا گیربکس همیشه درگیر است و تنها در شرایطی که خودرو را در حال خلاص قرار دهید، این قسمت عملکردی ندارد. در بسیاری از موارد مانند وقتی که در یک مسیر سربالایی در ترافیک هستیم، روند حرکت می تواند کمی پیچیده باشد. به خصوص در خودروهای دارای گیربکس دستی می بینیم که به محض خلاص شدن خودرو و برداشتن پا از روی ترمز، اتومبیل به سمت عقب حرکت می کند و حتی امکان برخورد با خودروی عقبی بوجود می آید.در خودروهای دارای گیربکس دستی، فلایویل و کلاچ با یکدیگر در تماس نیستند. به همین دلیل اگر وقتی که پای خود را از روی ترمز بردارید، قبل از آن گاز را نگرفته باشید؛ می بینید که موتور هیچ مقاومتی نشان نمی دهد. اما این موضوع در خودرو اتومات کمی متفاوت خواهد بود و در بخش بعدی توضیحات بیشتری را در این زمینه با شما در میان خواهیم گذاشت.

حرکت خودرو اتومات در سربالایی

خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک نیز می توانند وقتی در سربالایی قرار دارند به سمت عقب حرکت کنند. البته این مورد تا حد زیادی به نوع خودرو و سلامت گیربکس نیز باز می گردد. اما به طور کلی می توان گفت وقتی در مسیرهای سربالایی قرار دارید، خودرو اتومات قبل از حرکت ممکن است که چند ثانیه به سمت عقب حرکت کند. چرا که در فاصله تعویض دنده (به خصوص در شرایطی که در شیب ایستاده اید) نیروی جاذبه خودرو را به سمت پایین هدایت کرده و برای غلبه کردن شتاب خودرو به نیروی جاذبه، به کمی زمان نیاز است. چنین اتفاقی تا محدوده خاصی قابل قبول است، اما اگر متوجه حرکت بیش از حد خودرو به سمت پایین شدید، باید حتما اقدامات لازم برای تعمیر گیربکس اتوماتیک را انجام دهید.

در ضمن به یاد داشته باشید که در زمان رانندگی این مشکل می تواند برای بسیاری از خودروهای دارای گیربکس اتوماتیک بوجود بیاد، از همین رو بهتر است همواره فاصله استاندارد با خودروی جلویی خود را حفظ کنید. این کار باعث می شود تا احتمال بروز تصادف در ترافیک تا حد زیادی کاهش یابد.

روش های جلوگیری از عقب رفتن خودرو اتومات در سربالایی

در بسیاری از موارد حرکت به سمت عقب خودرو در سربالایی باعث می شود تا حوادث گوناگونی رخ دهد و بهتر است به دنبال روشی برای پیشگیری از بروز این مشکل باشیم. برای پیشگیری از بروز این مشکل می توانید در زمان توقف در ترافیک و در سربالایی حتما پای خود را روی پدال ترمز نگه دارید تا از بروز مشکلات گوناگون جلوگیری کنید.در انواع خودرو اتوماتیک بهتر است برای رها کردن ترمز به یاد داشته باشید که خودرو را از روی حالت خلاص خارج کرده و همزمان با آن پدال گاز را نیز به آرامی فشار دهید. روند کنترل رو به عقب خودرو اتومات قطعا از خودروهایی که دارای گیربکس ساده هستند راحت تر خواهد بود.

راندن ماشین دارای دنده اتوماتیک در سربالایی

بدانید که چطور توان بیشتر از ماشین بگیرید. وقتی ماشینی را سربالایی می برید، نسبت به زمانی که روی جاده ی صاف و هموار می رانید به توان بیشتری نیاز دارید. ماشینی که دنده اتوماتیک دارد هنگام بالا رفتن از سربالایی دنده ها را تنظیم می کند اما در عین حال باز هم باید با دست تنظیماتی انجام دهید تا از تغییرات بیش از حد دنده ها جلوگیری کنید.استفاده از تنظیمات D1، D2 یا D3 مانع از این می شود که ماشین شما به دنده های بالاتر برود و در نتیجه می توانید در سربالایی از گشتاور ماشین با تایربخشی بیشتر استفاده کنید.

D1 (تنها دنده 1)

می توانید با استفاده از همان اهرمی که برای شیفت بین Drive ، Park و Neutral استفاده می کنید برای شیفت به دنده 1 استفاده کنید. از دنده 1 برای سربالایی ها و سرعت پایین استفاده کنید. دنده 1 همچنین هنگامی که از سرازیری های بسیار تند استفاده کنید – با اینکار می توانید سرعت ماشین را کم کنید.

D2 (تنها دنده 1 و 2)

ممکن است با علامت 2 یا D2 مشخص شده باشد. در سربالایی های نسبتا بلند از حالت D2 استفاده کنید. همچنین از آن برای سرعت گرفتن پس از رفتن به دنده 1 استفاده کنید. دنده 2 سرعت بیشتری نسبت به دنده 1 به ماشین می دهد.

D3 (تنها دنده های 1، 2 و 3)

علامت آن 3 یا D3 است. وقتی ماشین در حالت D3 قرار داشته باشد تنها از سه دنده استفاده خواهد کرد و این وقتی باید با سرعت خوبی برانید به شما کمک خواهد کرد. اما در این حالت موتور فاقد گشتاور کافی برای نگه داشتن سرعت در دنده ی بالاتر است.هنگام بالا رفتن از سربالایی از دنده پایین استفاده کنید. اگر با سرعتی بیش از 10 تا 15 مایل بر ساعت یا 16 تا 24 کیلومتر می خواهید حرکت کنید به دنده یک تغییر ندهید.

موتورتان با RPM بالاتری نسبت به حالات معمول خواهد گشت بنابراین از آن زیاد کار نکشید. دنده پایینتر فشار کمتری وارد می کند و حرکت ایمن و هموارتری در سربالایی خواهید داشت. وقتی از سربالایی بالا می روید جاذبه به ماشین فشار می آورد و وزن وارد بر موتور را سنگین تر می کند، و از این جهت موتور برای چرخاندن چرخ ها به توان بیشتری نیاز خواهد داشت. استفاده از دنده ی پایینتر در سربالایی موتور ماشین را در RPM بالاتری به حرکت خواهد انداخت و در نتیجه بدون اینکه توقف کنید، توان مورد نیاز برای رسیدن به بالا تولید خواهد شد.

راه انداختن ماشین دنده اتوماتیک در سربالایی

وقتی می خواهید استارت بزنید ترمز دستی را پایین ندهید تا ماشین به عقب نرود. این نکته به ویژه وقتی مهم است که ماشین دیگری کنارتان پارک شده باشد. حتما چرخ های ماشین باید از جدول دور و به سمت خیابان چرخیده باشند. سوییچ را بزنید ، دنده را در 1 قرار دهید (دنده 2 یا Drive هم کفایت می کند) و با دقت پا را از روی گاز بردارید و وارد خیابان شوید.

چرخ های را صاف کنید ، وارد مسیر شوید و ماشین را مادامی که روی سربالایی هستید در دنده پایین نگه دارید. اگر مسیر شلوغ است، حتما از تردد ماشین های دیگر از روبرو اطمینان حاصل کنید. اگر ماشین از روبرو می آمد راهنما بزنید تا راننده ها بفهمند که می خواهید وارد خیابان شوید. صبر کنید تا همه ماشین ها عبور کنند، نگاهی به آینه ها بیندازید و آرام بیرون بیایید. پا را از روی گاز برندارید تا زمانی که از جای پارک بیرون آمده باشید. اصطکاک چرخ ها را حفظ کنید و بعد به سرعت پا روی گاز بگذارید تا ماشین به عقب نیاید و با ماشین عقبی برخورد نکند.پارک کردن و راه انداختن ماشین روی سربالایی را تمرین کنید. این نکات را در هر سربالایی، سرازیری با درجات شیب مختلف به کار ببندید و تمرین کنید. تا اگر زمانی در موقعیتی مشابه قرار گرفتید دست و پای خود را گم نکنید. حتی الامکان سعی کنید در سربالایی هایی تمرین کنید که ماشین در انها تردد نکند و ترافیک نباشد. اینگونه هم استرستان کمتر خواهد بود و هم اتفاق خاصی نخواهد افتاد.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها