دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سبک زندگی / حوزه روانشناسی /

نکاتی که مادر زن ها و پدر زن ها باید بدانند! 

جمعه، 25 شهریور 1401
اگر دوست دارید که روابط خوب و سازنده ای با داماد خانواده خود داشته باشید باید در روابط و نحوه رفتار با داماد خود دقت داشته باشید. باید توجه داشته باشید که در هر رابطه ای احترام سازنده ترین عنصر است. در ادامه نکاتی درباره رفتار با داماد خانواده بیان شده است.

اغلب مشکلات در زندگی زوج های جوان در مسائلی ریشه دارد که در روزهای نخست آشنایی و رفت و آمدها در رفتار پدر ، مادر و سایر اعضای خانواده مطرح می شود، به طور مثال می گویند فلان شخص اینطوری گفت و سخنانی مانند آن. خانواده عروس باید با انجام رفتارهای مناسب، در ذهن داماد سابقه خوبی را ایجاد کنند تا زمینه ای برای بهانه جوئی های آینده وجود نداشته باشد. البته باید توجه داشت که هیچ کسی نمی تواند فرد دیگری را تغییر دهد و از او آدم دلخواه بسازد، هر شخصی با اعتقادات، فرهنگ و زمینه اجتماعی و خانوادگی مخصوص خود رشد کرده و وارد خانواده جدید دیگر می شود. حال اگر از او مدام ایراد گرفته شود و یا سعی در تغییر او باشد، باعث می شود که او در برابر این رفتارها گارد گرفته و در مقابل حرف و خواسته های دیگران مقاومت نشان دهد، که این رفتار کاملا طبیعی است.

اگر دختر شما ازدواج کرده، بهتر است ...

البته بسیاری از والدین ممکن است این تصور را داشته باشند که پسر یا دختری که به تازگی به عنوان عروس یا داماد وارد زندگی شان شده است را باید همچون بچه های خود تلقی کنند، اما باید بپذیرید که نه داماد پسر شما بوده و نه عروس می تواند دخترتان باشد، زیرا نمی توان دقیقا همان رفتارهایی که با فرزندانتان دارید را با عروس یا دامادتان داشته باشیدعضو جدیدی که وارد خانواده می شود می تواند نگرانی های را به دنبال داشته باشد زیرا با وجود شباهت های فرهنگی میان دو خانواده، تربیت های خانوادگی هر فرد با دیگران متفاوت است، به همین دلیل برای شکل گیری روابط عاطفی مناسب به زمان بیشتری نیاز است.

دائم در زندگی دختر خود مداخله نکنید

اگر فرزند شما دچار مشکلاتی است که پس از مدت ها هنوز نتوانسته اند که با هم، مسائل و اختلافات اساسی خود را برطرف کرده و زندگی آرامی داشته باشند؛ نحوه مداخله شما به عنوان بزرگ خانواده میزان توانایی شما برای حل مشکل، بسیار اهمیت دارد به طوری که این حمایت و مشاوره، دخالت نبوده و از طرف داماد مورد قضاوت قرار نگیرد. اگر خود دختر و داماد توانایی حل مشکلات زندگی را دارند باید مسائل را دو نفره رفع کرده و پشت سر بگذارند، اما اگر توانایی حل آنها را ندارند بهتر است با یک فرد باتجربه یا مشاور که تخصص کافی در این زمینه دارد مشورت نمایند، زیرا مکن است دخالت های شما، آسیب و لطمه بیشتری به زندگی دخترتان وارد کند.

متوجه علت جبهه گیری داماد شوید

در اختلافات و دعواهای زندگی مشترک به ندرت، مقصر یک نفر می باشد و معمولا هر دو طرف با درصد متفاوت، مقصر بروز اختلافات هستند. بهترین راه حل این است که دلیل این رفتارها را از دختر خود بپرسید زیرا امکان دارد منشا اصلی اختلافات، دختر شما باشد. شاید دلیل این مشکلات، بی اهمیتی به همسر، قطع رابطه با خانواده باشد که در اکثر موارد، رفتارهای متقابل داماد باعث این رفتارها می شود، که منجر به بی احترامی و اختلاف با خانواده شما و دخترتان خواهد شد. ابراز ناراحتی شما از رفتار داماد و جانبداری از دخترتان، تنها باعث افزایش ناراحتی می شود و به مرور اختلافات عمیقی ایجاد می کند.

همیشه از دخترتان طرفداری نکنید

حتی اگر مطمئن شوید که حق با دختر شما است، بهترین کار رفتار بزرگ منشانه و برخورد خوب بدون جانب داری از کسی است. زمانی بیشترین تاثیر در حل مشکلات دخترتان دارید که در یک جبهه قرار نگیریدتا مورد اعتماد دامادتان بوده و به او بفهمانید که در برابر او قرار ندارید و اگر صحبتی یا ره حلی ارائه می دهید تنها برای حل مشل است و قصد طرفداری از دخترتان را ندارید. هرگز تا زمانی که به اصل موضوع پی نبرده اید، دمادتان را قضاوت نکرده و حق را به دخترتان ندهید.

نکاتی برای داشتن روابط خوب میان مادرزن و داماد

رابطه داماد و مادرزن هم چالش های خاص خودش را دارد و ممکن است بی توجهی به آن یا نابلدی در برقراری یک رابطه درست با مادرزن، منجر به تنش و سردی رابطه شده یا برعکس، توقعات بیش از حدی را از داماد در مادرزن ایجاد کند.اگر می خواهید فوت و فن رابطه گرم و صمیمی و بدون چالش با مادرزن تان را یاد بگیرید، تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.

1- ذهنتان را پاکسازی کنید

بسیاری از دخترها و پسرها سال ها پیش از ازدواج در بمباران اطلاعات منفی از کاراکتر «مادرشوهر» و «مادرزن» قرار می گیرند. در جامعه ما عموما تصویری منفی از «مادرزن» ارائه می شود، از این زاویه شاید بتوان بخشی از اختلافات داماد و مادرزن را ناشی از این تلقینات دانست. بسیاری از زوج هایی که با این ذهنیت غلط زندگی خویش را آغاز می کنند بدون آن که واقعا دخالتی از جانب بزرگ ترها به زندگی آنها وارد آید از همان ابتدا سعی بر جداسازی می کنند و محدودیت هایی برای آمد و شد قائل می شوند که همین مساله نیز می تواند به شروع چالش های خانوادگی بعدی منجر شود. در الگوی عمومی، زوج ها خانواده های ترکیبی دارند، بنابراین ما مجبوریم دو مجموعه گسترده و سببی را یکپارچه سازیم. برخورد واقع گرایانه در مسائل و نگرش مثبت اعضا می تواند به استحکام پیوند ها کمک کند.

2- قدرشناس ها محبوب ترند

مادر همسر شما یک عمر برای دخترش زحمت کشیده و میوه زندگی اش را دودستی تقدیم شما کرده. او به عنوان مادری مهربان و فداکار حق بزرگی بر گردن شما دارد و شما به عنوان داماد او وظیفه دارید تا احترام، جایگاه و موقعیت او را به رسمیت بشناسید و به او محبت کنید. شوخی ها و ذهنیت های دور از انصاف معمول در جامعه را فراموش کنید. شما می توانید با رفتار و ذهنیت درست، رابطه ای شیرین و سرشار از محبت و احترام با مادرهمسرتان داشته باشید. از سوی دیگر شما با ازدواج وارد رابطه با خانواده ای شده اید که یکی از مهم ترین ارکان آن، مادرهمسرتان است. با پایه ریزی درست رابطه و رعایت یکسری از مسائل، شما می توانید بنای یک رابطه صمیمانه، دوستانه و محبت آمیز را بسازید.

3- سختگیری ها را ببخشید

در دوران آشنایی و خواستگاری معمولا خانواده ها و به خصوص مادرهمسرتان، برای اطمینان از انتخاب فردی مناسب برای ازدواج با دخترشان، اغلب سختگیری ها و حساسیت هایی را به خرج می دهند که ممکن است باعث دلخوری شود. منصف باشید و از دید آنها به ماجرا نگاه کنید. تصور کنید پسری به خواستگاری خواهر خود شما آمده است. آیا همین قدر سختگیر و دل نگران نخواهید بود؟ به مادر همسرتان حق بدهید نگران آینده دخترش باشد و سختگیری های او را ببخشید و سعی کنید او را مطمئن کنید که همسر خوبی برای دخترش خواهید بود.

4- رابطه خود را، مدیریت کنید

«راهنمایی های درخواست نشده» یا همان دخالت در زندگی عروس و داماد، یکی از اعصاب خردکن ترین موقعیت ها در رابطه شما با مادرزن آینده تان است. واقعیت این است که نگاه مادرزن ها در چنین مواقعی این است که شما به خاطر تجربه کم، دارید راه را اشتباه می روید و آنها باید دست شما را بگیرند و به راه درست بازگردانند. به محبت و نیت خیر آنها احترام بگذارید اما سیاست بیشتری به خرج بدهید. به طوری که حرف آنها را بشنوید، تایید کنید، از آنها نظرخواهی کنید اما تصمیم گیرنده نهایی شما و عروس خانم باشید.

5- او را مادر خود ندانید

بله درست خواندید! مادر همسر شما، مادر شما نیست. پس همیشه در هاله ای از احترام، فاصله و رسمیت رفتار کنید. بی دعوت به خانه او نروید و جلوی او آنقدر راحت نباشید که دراز بکشید، با پیژامه بنشینید یا بخواهید تا غذای مورد علاقه تان را برایتان بپزد. همیشه باید حریمی میان شما و مادر همسرتان وجود داشته باشد.

6- او را رقیب نبینید

رابطه نزدیک همسرتان با مادرش را رقیبی برای رابطه خود با او نبینید. این رابطه در موازات یکدیگر هستند، نه در رقابت با هم. علاقه همسر شما به مادر و خانواده اش، نشان از مهربانی، اصالت و خانواده دوستی او می دهد که این خصوصیت ها برای خانم یک خانه، بسیار خوب و ایده آل است.در رابطه با مادرهمسرتان به یاد داشته باشید لازم نیست همه صحبت ها و رفتارها را جدی بگیرید و درصدد پاسخ به آنها بر بیایید. بعضی از رفتارها و صحبت ها و کنایه ها را از سر شوخی برداشت کنید و آنها را نشنیده بگیرید. باور کنید با این کار روح و روان شاداب و سالم تری خواهید داشت.

7- هوای مادرزن را داشته باشید

شما به عنوان داماد خانواده و یک شوهر بهتر است حواس تان به رفتار همسرتان با مادر خودش هم باشد. چون ممکن است گاهی همسر شما در وظایف خود نسبت به مادر گرامی اش کوتاهی کند یا رفتاری نسنجیده از او در تعامل با مادرش سر بزند. شما به عنوان یک شوهر باید همسر خود را از وظایفش نسبت به مادر و پدرش آگاه کنید و اجازه ندهید او مادر خود را دل آزرده و رنجور کند. در این صورت خودتان هم حس بهتری به این روابط پیدا می کنید.

نتیجه گیری

تدبیر و مدیریت مادر و پدر به عنوان یک بزرگتر برای هدایت دختر و قرار گرفتن وی در مسیر درست و داشتن رابطه محبت آمیز با داماد از اهمیت زیادی برخوردار است، حال می توانید با شناخت بیشتر از داماد خود، از حساسیت های وی آگاهی پیدا کرده و به دخترتان بیاموزید که نباید هر سوء تفاهم و رفتاری را بد برداشت کند، بلکه وی با صبر کردن و کنار آمدن با مشکلات، می تواند تنش ها را کمتر کند و حساسیت های همسرش را بشناسد، ضمن اینکه با سیاست و رفتار های هوشمندانه، بسیاری از مشکلات و ناملایمات در زندگی را حل نماید.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 16 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات علمی پژوهشی داخلی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
هندی حرف زدن محمدرضا گلزار در آنتن تلویزیون/ آیسان خانوم باید به این همه استعداد افتخار کنه +فیلم
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
پذیرش و چاپ مقاله علمی پژوهشی در کمترین زمان
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی