به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ساعد نیوز به نقل از ایسنا، «بیش از یک ماه از شروع اعتراضات مردم در بسیاری از نقاط کشور می گذرد. اتفاقات عجیبی تاکنون افتاده است؛ از جمله اینکه باقیمانده شبکه های اجتماعی هم فیلتر شدند، افراد مختلفی ممنوع الفعالیت شدند و ظاهراً عقلانیتی برای موارد این چنینی وجود ندارد. درباره شرایط موجود با بهروز محبی، نماینده سبزوار، گفتگو کرده ایم.
او می گوید: از آنجا که این افراد (چهره های مشهور) به واسطه توانمندی که دارند، دارای طرفدارانی در سطح جامعه هستند، بندهِ نماینده توقع دارم این افراد، حرف های نادرست و دروغی را به زبان نیاورند. تا زمانی که در کشور هر دروغی تاوانی نداشته باشد، یقیناً ما دچار مشکلاتی خواهیم بود. اخلاقاً هم درست نیست یک گزاره نادرستی که اثبات نشده است را بیاییم مطرح کنیم. به هر حال حادثه ای در کشور پیش آمده که این موضوع، منجر به اعتراضاتی شده و همه ما می دانیم این اتفاقات بهانه است و بسیاری از مخالفان حاکمیت جمهوری اسلامی به میدان آمده اند تا از این ابزار استفاده و انتقام خود را از نظام بگیرند.
این چهره اصولگرای مجلس می گوید: برخی واقعاً اعتراض دارند و در شرایط ابهامی که به وجود آمده، موضوع برایشان حل نشده است و این ابهام را گاهی به صورت اعتراض نشان می دهند. قطعاً توقعی که ما از چهره های معروف علمی، فرهنگی، هنری، ورزشی، اقتصادی و اجتماعی داریم این است که دقت بیشتری روی اظهارات خودشان داشته باشند. گاهی یک سخن نادرست که توسط آنها مطرح می شود، باعث حوادثی در کشور می شود که بعضی از آنها جبران ناپذیر است؛ ده ها کشته ای که روی دست ما مانده شاید نتیجه این مسئله است.
در ترکیه اگر کسی دروغ بگوید، سه سال زندان دارد!
محبی می گوید: اگر کسی جمله ای را می گوید که مستند نیست، قطعاً از نظر قانونی باید با او برخورد شود. فرد باید نسبت به اظهاراتی که داشته پاسخگو باشد؛ کمااینکه در بسیاری از کشورها مثل ترکیه، قانونی دارند که اگر رسانه ای جمله دروغی را منتشر کند، مسئول آن جمله باید یک تا سه سال از عمر خود را در زندان بگذراند. از این رو، مجلس هم در آینده به این موضوع ورود پیدا خواهد تا تاوان دروغ در کشور را بالا ببرد. در این رابطه، در کار ما تردیدی نکنید، زیرا اگر مجلس و دولت، تاوان دروغ، حرف های نادرست و بی سند را بالا نبرند، کوتاهی کرده و برای همین ما به موضوع ورود هم داشته ایم و پیش طرح آن هم آماده شده است.
نماینده سبزوار می گوید: بارها تکرار کردم، حتی اگر حاکمیت، نادرست و دروغ بخواهد موضوعی را جلوه دهد، ما نمایندگان وظیفه داریم مقابل آن بایستیم. از طرفی، اگر جایی با فردی، برخورد خشونت آمیزی شده، یعنی فرد، مسالمت آمیز اعتراض کرده، اما برخورد با او توام با خشونت بوده، آنجا هم برخورد خواهیم کرد.
سلبریتی ها تحت فشار بودند که با معترضان همراه شوند
او می گوید: اطلاعات دقیقی دارم که بسیاری از سلبریتی ها، پس از ناآرامی هایی که شکل گرفت، تحت فشار بودند که با معترضان همراه شوند و گاهی حتی به مطلبی هم که می گفتند، اعتقادی نداشتند. از طرفی هم، اگر روی به عذرخواهی می آوردند برایشان بدتر می شد، چون بدنه طرفداران خود را از دست می دادند. برخی از سلبریتی ها، مغلوب فضای به وجود آمده شدند، یعنی حرفی را زدند و بعد به این رسیدند که این طوری نبوده است.
محبی می گوید: بعضی ها شخصاً ورود داشتند و تحقیق کردند تا ببینند کشته هایی که گفته می شود در صحنه اعتراض جان شان را از دست دادند، موضوع شان چه بوده است. این افراد وقتی جلو رفتند متوجه شدند اظهاراتی که توسط برخی شخصیت ها مطرح شده، واقعیت ندارد. حال اینکه پرسیده می شود باید این افراد سرشناس را حذف کرد یا نه؟ باید بگویم بر اساس قانون آنها باید پاسخگوی اظهارات و عملکرد خود باشند. به نظرم حاکمیت تساهل و رأفت داشته باشد، بهتر است. یعنی باید با گذشت به مسئله نگاه کند اما کسی که وارد اغتشاش شده و تخریب کرده یا گزاره ای را گفته که برای قاضی مسجل است این حرف، تاثیر منفی و جدی را بر جای گذاشته است، قطعاً باید پاسخگوی رفتار خود باشد.
این چهره اصولگرا در واکنش به اینکه بحث گفت وگو جهت آرام کردن فضای ملتهب کشور که چندی پیش مطرح شده است، چگونه با فیلتر گسترده شبکه ای اجتماعی، شدنی است؟ گفت: به شما صریحاً می گویم که قطعاً حاکمیت، واتس اپ و اینستاگرام را رفع فیلتر نخواهد کرد، چون پلتفرم های آنها، تحت نظارت دشمنان کشور است و نمی توانیم افراد متخلف را تعقیب کنیم. حال باید شبکه های اجتماعی داخلی را تقویت کنیم. ان شاءالله مردم به روبیکا اقبال نشان خواهند داد، چون امنیت کشور مطرح است. روبیکا از مرز ۱۵ میلیون نصب کننده هم عبور کرده و از طرفی، پلتفرم های ایتا و سروش را هم داریم. با این وجود، بستر گفتگو در شبکه های اجتماعی برای همگان مهیا است.»