به گزارش سایت خبری ساعدنیوز، پارس تندر - Pars Tondar در سال 1391 توسط سایپا عرضه شد. سایپا اقدام به ایجاد تغییراتی در نمای عقبی تندر 90 کرد و محصول فیس لیفت شده ی خود را با نام پارس تندر عرضه کرد. سایپا سعی داشت با انجام این تغییرات ظاهر تندر 90 را بروز تر کند اما محصول فیس لیفت شده ی سایپا ظاهر قابل قبولی نداشت و اختلاف قیمت آن با تندر معمولی نیز منطقی نبود. پارس تندر از نظر فنی و سطح امکانات رفاهی تفاوتی با تندر 90 ندارد.
ظاهر تندر 90 چنگی به دل نمی زند
این خودرو در ابتدا به دلیل ظاهر نه چندان جذاب آن مورد توجه قرار نگرفت برای مثال نسخه نیمه فول دارای رینگ فولادی به همراه قالپاق پلاستیکی است که برای بسیاری از خریداران خوشایند نیست. اما در نمای جانبی برای نسخه فول، رینگ های آلومینیومی درنظر گرفته شده بر زیبایی این خودرو افزوده است هرچند نمای عقب تندر نیز به دلیل سادگی و بزرگ بودن در صندوق عقب، دارای چهره ای خسته کننده و قدیمیاست.اما رفته رفته این خودرو به دلیل مقاومت خوب بدنه و سواری راحت و کابین و صندوق جادار، افراد و مخصوصا خانوادهها را جذب کرد .
هرچند که جوانان همچنان علاقه چندانی به این خودرو نشان نداده اند.
درون کابین تندر 90 طراحی ساده، یکنواخت و طوسی رنگ حتی می توان گفت کسل کننده دارد اما این کابین با به وجود آوردن فضای راحت و کافی برای سه سرنشین با قد 180 در صندلی عقب، باعث شده است این خودرو کاملا مناسب سفر باشد.
از دیگر ویژگی های تندر 90 که باعث می شود ظاهر آن نادیده گرفته شود استهلاک کم و هزینه نگهداری پایین است از طرفی قطعات یدکی آن و نیروهای متخصص برای تعمیر این خودرو در تمام نقاط کشور پیدا می شود. که این موضوع باعث می شود دارندگان این خودرو دغدغه ای در سفر نداشته باشند.
طراحی بدنه تندر 90 به گونه ای است که با سقفی به ارتفاع زیاد در کمترین طول و عرض ممکن، بیشترین فضا را در اختیار سرنشینان خود قرار می دهد. این فضای جادار تنها به اتاقک خودرو مربوط نمیشود و بلکه صندوق عقب آن نیز فضای مناسبی در یک خودروی جمع و جور به وجود آورده است.
شاید بتوان گفت تنها نکته منفی تندر 90 عدم دید مناسب راننده در آینههاست. به این شکل که اگر قصد پیچیدن به مسیری دارد تنها نگاه در آینه کافی نیست و باید سر خود را بچرخاند تا حرکتی ایمن داشته باشد و به اصطلاح زاویه کور در آینهها زیاد است.
موتور قوی تندر 90، حرفی برای گفتن نمی گذارد
اما آنچه غیر قابل انکار است موتور بی نقص و ویژگیهای فنی برجسته تندر 90 در کلاس کاری خود است. این خودرو به پیشرانه به حجم 1598 سی سی مجهزه شده این پیشرانه از 4 سیلندر خطی مستقیم و 16 سوپاپ برخورداراست تندر 90 با توان 105 اسب بخار و گشتاور 140 نیوتن متر و بیشینه سرعت 183 کیلومتر بر ساعت از شتاب سریع 10.2 ثانیه برخوردار است. به لحاظ میزان مصرف سوخت نیز، تندر 90 با مصرف سیکل ترکیبی 6.9 لیتر در هر 100 کیلومتر است همچنین دارای استاندارد آلایندگی یورو 4 می باشد.