به گزارش سایت خبری ساعدنیوز، سدان جمع و جور پژو، پژو 301 - Peugeot 301 که قرار بود پس از برجام ابتدا به صورت وارداتی و سپس با مونتاژ در خطوط تولید ایکاپ به بازار ایران وارد شود، اما با خروج آمریکا از برجام و بازگشت تحریم ها، سرنوشت این پروژه دچار تغییر شد تا سر انجام در نمایشگاه خودروی تهران سال 97، مدیر عامل ایران خودرو از شروع پروژه داخلی سازی فیس لیفت جدید این خودرو بدون حضور پژو در ایران خبر داد.
پژو 301 با ظاهری قدیمی و کسل کننده
اولین موضوعی که در معایب پژو 301 باید به آن اشاره کرد، بحث ظاهری است. طراحی اولین نمونه های وارد شده از پژو 301 به بازار خودرو ایران حرف زیادی برای گفتن نداشت چراکه ظاهر این خودرو کاملا ساده و خسته کننده است. گویا نسل جدید این خودرو قرار است با تحولی در طراحی مونتاژ شود. به طور کلی در طراحی بدنه این خودرو از هیچ گونه ریزه کاری و پیچیدگی استفاده نشده است و این گونه طراحی های معمولا برای نسل جوان کاملا خسته کننده به نظر می رسد.
در قسمت جلوی این خودرو، وجود چراغ های اصلی که دارای ظاهری کشیده اما نامنظم هستند مهر تایید دیگر بر قدیمی بودن طراحی این خودرو می زند، در ضمن در طراحی چراغ های این خودرو از تکنولوژی خاصی استفاده نشده است.
نمای جانبی پژو 301 نیز مانند نمای جلو آن فاقد طراحی جذاب است اما تنها نکته قابل قبول در طراحی نمای جانبی آن، شاید بتوان خط افقی برجسته ای دانست که از قسمت گلگیر تا قسمت انتهای خودرو ادامه دارد. نمای عقب پژو 301 گرچه دارای طراحی بهتری نسبت به بقیه قسمت های آن است اما به دلیل شباهت بسیار زیاد آن به پژو 407 تازگی چندانی برای خریداران ایرانی ندارد.
نقاط ضعف پژو 301 در قسمت فنی
از دیگر معایب پژو 301 می توان به عملکرد ضعیف گیربکس در تعویض دنده هنگام شتاب گیری ناگهانی آن اشاره کرد، اگرچه گیربکس اتوماتیک این خودرو عملکرد مناسبی از خود نشان می دهد و تعویض دنده ها به راحتی و نرمی و بدون ضربه زدن انجام می شود اما وجود تاخیر در تعویض دنده در شتاب گیری ناگهانی آن می تواند یک امتیاز منفی برای این خودرو محسوب شود. از طرفی طراحی ضریب دنده ها به گونه ای انجام شده است که در صورت فشار بیش از حد پدال گاز در سربالایی، دنده ها به طور مداوم کم و زیاد می شوند.
همچنین تعویض دنده در حالت رانندگی اسپرت، زمانی که دور موتور به بالاترین حد ممکن برسد با تاخیر انجام خواهد شد و در این حالت صدای موتور بیش از حد انتظار در داخل کابین شنیده خواهد شد. در مورد هندلینگ پژو 301، اگرچه این خودرو به دلیل بهره گیری از سیستم کنترل پایداری، عملکرد مناسبی از خود نشان می دهد اما در سرعت های بالا و به ویژه در پیچ ها خودرو حالت ناپایداری به خود می گیرد ویژه اینکه در پیچ ها احساس منحرف شدن قسمت عقب خودرو به راننده دست می دهد، اگرچه در واقع خودرو منحرف نمی شود و این احساس صرفا به خاطر تکان های بدنه روی سیستم تعلیق به راننده منتقل می شود.
از نظر سیستم ترمز نیز این خودرو در رده متوسط قرار می گیرد چرا که استفاده از ترمز کاسه ای برای چرخ های عقب پژو 301 جزو نقاط ضعف آن محسوب می شود.
پژو 301 خودرویی با آینده نامشخص
آخرین معایب پژو 301 که به آن اشاره خواهیم کرد، نبودن تکلیف معلومی برای این خودروست. اگرچه مونتاژ این خودرو توسط ایران خودرو خیال خریداران را از نظر خدمات پس از فروش تا حدودی راحت می کند اما عدم همکاری کامل و بد عهدی های کمپانی پژو در بلند مدت سرنوشت تامین قطعات این خودرو را در هاله ای از ابهام فرو می برد، از طرف دیگر وجود قطعات مشترک با موتور TU5 می تواند کورسویی از امید را برای آینده قطعات یدکی پژو 301 برای خریداران روشن کند.
تولید انبوه این خودرو توسط شرکت ایران خودرو از سال 1399 آغاز خواهد شد حتی اگر همه موارد استفاده شده در نمونه وارداتی در مدل مونتاژ داخلی نیز به کار برده شود و با توجه به قیمت اعلام شده بالای 200 میلیون از طرف شرکت ایران خودرو، آینده خوبی برای فروش این خودرو پیش بینی نمی شود. و همچنین با توجه به معایب و نقاط ضعف گفته شده و قیمت نسبتا بالای پژو301، شانس زیادی برای رقابت با خودروهای موجود در بازار خودرو ایران برای پژو 301وجود ندارد.