به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، لیفان 820 (lifan 820) آخرین خودروی سدان کرمان موتور در کلاس متوسط D-Segment است. این خودرو سدان سایز متوسط شرکت خودروسازی لیفان است که در نمایشگاه خودرو پکن ۲۰۱۴ رونمایی شد و در سال ۲۰۱۵ در دو نسخه با پیشرانه های ۱.۸ و ۲.۴ لیتری وارد بازار چین شد. شرکت کرمان موتور نسخه ی مجهز به پیشرانه ی ۲.۴ لیتری این سدان لوکس چینی را روانه ی بازار می کند.
معایب فنی لیفان 820
یکی از معایب لیفان 820 شتاب و پیشرانه ضعیف این خودرو است. هر چند به تصور بسیاری از افراد این خودرو چینی شتاب خوبی دارد، اما باید گفت که در عمل این گونه نیست. موتور 2.4 لیتری لیفان 820 تنها می تواند 158 اسب بخار قدرت تولید کند که در مقایسه با سایر موتورهای هم حجم توان خروجی کمتری دارد. چنین توان محدودی در کنار وزن نسبتا بالا این سدان نیمه لوکس چینی باعث شده تا شتاب و چالاکی ضعیف یکی دیگر از معایب لیفان 820 باشد.
در بازار کشور ما معمولا شتاب و چالاکی اهمیت بسزایی برای اغلب خریداران دارد، پس اگر به دنبال خودرویی با پیشرانه پر توان هستید، قید لیفان 820 را بزنید.
علاوه بر ضعف پیشرانه و شتاب پایین لیفان 820، کیفیت قطعات به کار رفته در ساخت این خودرو از معایب دیگر آن محسوب می شود. کیفیت پایین قطعات لیفان 820 نسبت به سایر رقبای کره ای باعث می شود تا بیشتر به تعمیرگاه مراجعه کنید. البته باید گفت که این نقطه ضعف بسیاری از خودروهای چینی است، به طوری که قطعات به کار رفته در اکثر آن ها نسبت به خودروهای هم رده کیفیت پایین تری دارند. لیفان 820 نیز از این قضیه مستثنی نبوده و قطعات آن از کیفیت چندانی برخوردار نیستند.
معایب طراحی ظاهری لیفان 820
ازجمله انتقادت مطرح شده به طراحی ظاهری لیفان 820 می توان به سایز کوچک چرخ های آن اشاره کرد. برای لیفان 820 رینگ 16 اینچی در نظر گرفته شده است که این موضوع باعث شده تا طراحی آن از نمای جانبی چندان خوشایند نباشد. البته که این ایراد در بسیاری از خودروهای چینی دیگر نیز به وضوح دیده می شود. از دیگر معایب لیفان 820 می توان به طراحی چراغ های جلو به سبک خودرو آئودی A6 اشاره کرد که درواقع کپی از یک خودرو دیگر است؛ همچنین در نمای جانبی لیفان 820 سعی شده تا از طراحی BMW کپی برداری شود.
هر چند که کپی برداری به تنهایی نمی تواند نقطه ضعف محسوب شود، اما از آن جایی که معمولا کپی برداری در خودروهای چینی ناشیانه بوده، می تواند عدم هماهنگی در ظاهر خودرو ایجاد کند. با این حال، چینی ها تلاش کرده اند اندکی در طراحی لیفان نسبت به سایر خودروها هنرمندانه تر عمل کنند، اما باز هم این کپی برداری دارای ایرداتی است. ناگفته نماند که طراحی ظاهری این خودرو نسبت به طراحی داخلی آن بهتر است.
معایب طراحی داخلی لیفان 820
هنگامی که وارد کابین لیفان 820 می شوید طراحی ساده داشبورد کمی حس ناخوشایندی را برایتان پدید می آورد. سادگی و یکنواخت بودن در طراحی داخلی بیش از هر چیزی نمایان بوده و فاقد هر گونه جذابیت و هیجان است. ترکیب رنگ بندی در داخل کابین نیز تعریف خاصی ندارد. به گونه ای که استفاده از رنگ مشکی همراه با خطوط نازک در نظر گرفته شده غیرسیاه، باعث شده تا رنگ بندی داخل آن بسیار کسل کننده به نظر برسد و فاقد هر گونه جذابیتی باشد. در مورد فضای کابین می توان گفت غیر از جادار بودن، تقریبا نکته مثبت دیگری را نمی توان در طراحی داخلی لیفان 820 یافت.
فضای کابین لیفان 820 به خصوص داشبورد این خودرو، شباهت زیادی به کابین تویوتا کمری 2008 دارد، اما چندان به روز و مدرن نیست، البته ناگفته نماند که متریال استفاده شده از جنس پلاستیک نرم در قسمت بالایی و پلاستیک نیمه خشک در قسمت پایینی داشبورد بوده که در این رنج قیمتی از کیفیت قابل قبولی برخوردار است.
تجربه رانندگی با لیفان 820
تجربه رانندگی راحت و آسوده از نکات مهمی است که علاقمندان به سفر همراه خانواده به آن توجه ویژه ای دارند. لیفان 820 از سیستم تعلیق نرمی برخوردار بوده، اما هنگامی که وزن خودرو سنگین شود متوجه کوبش هایی در کابین خودرو خواهید شد؛ همچنین این خودرو در جاده های پر پیچ و رانندگی های جسورانه از پایداری مناسبی بهره نمی برد. از دیگر معایب لیفان 820 می توان به نفوذ صدا به داخل کابین اشاره کرد که هنگام رانندگی با آن مواجه خواهید شد. البته این موضوع تنها به لیفان اختصاص ندارد و بسیاری از خودروهای چینی دیگر نیز از این نقطه ضعف رنج می برند. مورد دیگر که می تواند هنگام رانندگی با لیفان 820 شما را آزار بدهد، شتاب کم خودرو است که پیش تر نیز به آن اشاره شد، البته با توجه به مشخصات فنی ارائه شده از سوی شرکت سازنده، انتظار می رود که لیفان شتاب بیشتری داشته باشد، اما عملکرد آن خلاف اظهارات این شرکت را نشان می دهد.
نکته دیگر مربوط به فرمان این خودرو است که بسیار نرم عمل می کند، اما متاسفانه فاقد سیستم هوشمند سفت کننده فرمان در سرعت های بالا است و این ایراد می تواند کنترل پذیری فرمان را در سرعت های بالا کاهش دهد. از دیگر معایب لیفان 820 عدم هماهنگی بین گیربکس و پیشرانه است که باعث می شود حین رانندگی پرسرعت با این خودرو شاهد تاخیرهایی در حین معکوس دادن دنده ها باشید.
مصرف سوخت بالا در شهرها
طبق اعلام شرکت سازنده، مصرف سوخت ترکیبی لیفان 820 در هر صد کیلومتر 8.7 لیتر است، اما باید دقت کرد که مصرف سوخت برخی از خودروها در داخل و خارج از شهرها بسیار با هم متفاوت هستند. در این خصوص باید گفت که مصرف سوخت شهری لیفان 820 بسیار بالا است و اکثر مالکین این خودرو نسبت به مصرف سوخت در خارج از شهر و در جاده ها رضایت دارند.
از آن جایی که بسیاری از شهرهای ایران درگیر ترافیک روزانه بوده، اکثر افراد مجبور هستند تا دقایق یا حتی ساعات خاصی از روز را در ترافیک به سر ببرند، بنابراین دارندگان خودرو لیفان 820 از حیث مصرف سوخت کاملا بازنده محسوب می شوند. بنا به اظهارات مالکین، این خودرو در خارج از شهر دارای مصرف سوخت 7 تا 8 لیتر در هر 100 کیلومتر است، اما در داخل شهر وضعیت کاملا برعکس بوده و میزان مصرف سوخت خودرو حتی به 13 لیتر نیز می رسد. بنابراین اگر مدت زمان زیادی را در ترافیک های شهری می گذرانید، لیفان 820 خودرو مناسبی برای شما محسوب نمی شود.