به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،ایران خودرو در سال 1380 محصول جدیدی را بر مبنای پلت فرم 405 به بازار معرفی کرد و نامش را سمند گذاشت. اولین سری سمند با کد X7 و EL (مدل ساده با داشبورد مشکی رنگ) در سال 1381 به شکل عمده تحویل خریداران شد. وجود عیب های مونتاژی متعدد و برخی چالش های فنی باعث شد تا ایران خودرو در سال 1383 سری دوم سمند را با کد SE (نمونه معمولی) و کد LX (با چراغ عقب های متفاوت و برخی تجهیزات بیشتر) روانه بازار کند. سال 1388 نیز سری جدید از مدل LX مجهز به پیشرانه دوگانه سوز EF7 تحویل مشتریان شد و در سال 1390 شاهد عرضه نسخه بنزین سوز EF7 به بازار بودیم.
ویژگی های طراحی ظاهری خودرو سمند lx
خودروی سمند و به خصوص مدل lx به عنوان یک خودروی جادار مناسب مسافرت شناخته شده است. بزرگی کابین داخلی سمند lx و فضای زیاد صندوق عقب خودرو، این مدل ماشین را برای مسافرت خانواده های ایرانی بسیار مناسب کرده است. به همین دلیل این مدل خودرو ساخت داخلی، از سوی اکثر افراد مورد استقبال قرار گرفته است.
طراحی کابین سمند lx بسیار ساده انجام شده است. استفاده از چوب برای طراحی داشبورد خودرو، آن را زیباتر کرده است. دریچه های سیستم تهویه مطبوع بر روی نوار چوبی در قسمت میانی داشبورد تعبیه شده است. نکته بسیار جالب در مورد دریچه های تهویه هوای این خودرو وجود دریچه های جداگانه برای سرنشینان عقب خودرو است که در مدل های هم رده این خودرو چنین امکانی وجود ندارد. در کنسول مرکزی نیز در مقایسه با سایر مدل های سمند، شاهد تغییراتی چون تجهیز به سیستم عیب یاب سخنگو هستیم.
طراحی غربیلک فرمان، هم رنگ با داشبورد خودرو انجام شده است. در قسمت چپ خودرو، دکمه های بالابر شیشه ها و همچنین دکمه های تنظیمات آینه های جانبی خودرو تعبیه شده است. ترکیب رنگ نور صفحه کیلومتر و آمپرها در شب نیز یک طراحی قابل قبولی دارد. در مورد طراحی صندلی های خودرو نیز همانطور که گفتیم راحتی قابل قبولی را برای سرنشینان فراهم کرده است؛ و همچنین فضای پای سرنشینان عقب و راحتی آنان نیز مدنظر قرار گرفته است. صندلی راننده مجهز به تنظیم برقی پشتی و تنظیم اهرمی ارتفاع نیز است.
در طراحی خارجی و بدنه سمند lx شاهد طراحی به روز و متفاوت تری نسبت به مدل های دیگر هستیم. تغییرات در جلو پنجره، چراغ های جلو، سپر و چراغ های عقب، رینگ های ۵ پره و ستون درب ها باعث بهبود طراحی و نمای متفاوت این مدل خودرو شده است. این خودرو هم چنین امکان اسپرت شدن توسط مصرف کنندگان را به خوبی دارا است و با سلیقه های مختلف می توان مدل های زیبایی از سلیقه شخصی را در این خودرو به نمایش گذاشت .
ویژگی های فنی خودرو سمند lx
حجم موتور سمند lx 7.1 لیتر و تنفس طبیعی با ۱۰۰ سی سی است. پیشرانه مدل سمند lx موتور ۴ سیلندر و ۸ سوپاپ با حجم موتور ۱۷۶۱ سی سی است. آرایش قرارگیری سیلندرها در خودرو به صورت خطی مستقیم است. این پیشرانه lx مجهز به حداکثر توان خروجی ۱۱۴ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه و حداکثر گشتاور خروجی ۱۵۵ نیوتن متر در ۴۰۰۰ و ۵۱۰ دقیقه است.
وزن این مدل خودرو 1۲۴۰ کیلوگرم است که می تواند سرعت صفر تا ۱۰۰ را در ۱۲.5 ثانیه طی کند. حداکثر سرعت خودرو ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت است. ظرفیت باک سمند lx ۷۰ لیتر است. مصرف سوخت این خود در داخل شهر حدود ۱۱ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و همچنین در خارج از شهر و جاده به میزان ۶ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. به همین ترتیب سیکل ترکیبی مصرف سوخت را می توان 7.8 لیتر در ۱۰۰ کیلومتر بیان کرد.
همچنین توجه به محیط زیست و حفظ آن در صنعت خودروسازی نیز مورد توجه قرار می گیرد. به همین منظور خودرو سمند lx مجهز به استاندارد آلایندگی یورو ۴ است. این قابلیت برای افرادی که توجه خاصی به محیط زیست و پاکی شهر دارند، بسیار اهمیت دارد.
تجهیزات و امکانات رفاهی خودروی سمند lx
سمند در نقش خودروی وطنی و به خصوص اولین خودروی ملی امتیاز بالا و قابل قبولی را کسب کرده است؛ اما بعد از سپری شدن حدود ۱۸ سال از زمان مونتاژ این خودرو دیگر مثل روزهای اول نمی توان ذهنیت قبلی را حفظ کرد.
از جمله آپشن ها و امکانات رفاهی خودروی سمند lx می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- سیستم تهویه تنظیم دستی
- وجود دریچه تهویه برای سرنشینان عقب
- چراغ مه شکن جلو و عقب
- قابلیت تنظیم زاویه نور چراغ های جلو
- مجهز به سیستم صوتی CD، دارای بلندگوی جلو و عقب(4 بلندگو)، آنتن اکتیو
- چراغ نقشه خوان، چراغ خطر سوم
- مجهز به شیشه های بالابر برقی درب های جلو و عقب
- تنظیم برقی آینه های جانبی
- تنظیم برقی صندلی های جلو
- امکان دسترسی به صندوق از داخل اتاق
- سنسور دنده عقب همراه با سیستم گویا
- قطعات دکوراتیو طرح چوب در طراحی کابین داخلی
ایمنی خودرو سمند LX
قابل ذکر است که در تمام خودروهای ساخت داخل، بحث ایمنی خودرو از جمله مواردی است که آنچنان که لازم و ضروری است، مورد توجه خودروسازان قرار نمی گیرد. به همین دلیل متاسفانه هیچ الزام و ضرورتی در انجام تست های تصادف معتبر برای خودروهای ایرانی وجود ندارد.
اما با این تفاسیر مدل سمند lx به دلیل تفاوتی که در تجهیزات ایمنی، ساخت بدنه و استحکام بالای آن داشته، توانسته است که جزء ایمن ترین سدان های معروف قرار گیرد. درواقع ارتقای قطر ورق و بدنه سمند و به خصوص افزایش تعداد ستون ها در درب خودرو باعث افزایش ایمنی این خودرو داخلی شده است. بنابراین با توجه به استانداردهای ایمنی خودروهای ایرانی، سمند lx در مقایسه با سایر مدل های داخلی، از ایمنی قابل قبولی برخوردار است.
اگر بخواهیم صرفا به تجهیزات ایمنی خودرو سمند lx اشاره کنیم، باید موارد زیر را بیان کنید:
- ترمز ضدقفل ABS
- ترمز جلو دیسکی
- سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD
- ترمز عقب کاسه ای
- فرمان هیدرولیک
- دارا بودن سیستم سیستم ایموبیلایزر(سیستم ضد سرقت)
- ستون فرمان تلسکوپی( جمع شونده در زمان تصادف ها)
- دارای 2 کیسه هوای ایمنی راننده و سرنشین جلو
- دارا بودن سیستم هشدار هوشمند مرکزی ورود غیرمجاز
- سیستم هشداردهنده موانع عقب
- سیستم قطع سوخت اتومات
- دارا بودن سیستم کنترل بخار بنزین
- دارا بودن قفل مرکزی با ریموت کنترل
- کلاس 29339(سیستم گویا)
- کلاس 29340(سیستم مالتی پلکس)
تجربه رانندگی با خودروی سمند lx
اگر حتی یک بار هم پشت فرمان سمند lx نشسته باشید، متوجه سواری نرم و راحت این خودرو شده اید. وجود سیستم تعلیق سمند lx باعث جذب ناهمواری های جاده و خیابان شده و هندلینگ راحتی را برای شما فراهم خواهد کرد. چسبندگی لاستیک ها به سطح جاده، تعادل مناسبی را در سرعت های بالا ایجاد می کند؛به طوری که شما حتی در سرعت ۱۸۰ کیلومتر نیز لرزش و عدم تعادل خودرو را تجربه نخواهید کرد.
قابل ذکر است که خودروی سمند lx در نظرسنجی انجمن خودرویی کشور، در میان 9 خودروی مختلف داخلی، توانست با کسب ۴۰ درصد آرا، به عنوان بهترین خودرو در زمینه هندلینگ عالی انتخاب شود.