به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، معمولا بهترین زمان جهت اقدام به بارداری 6 ماه قبل از بارداری می باشد. قبل از اقدام به بارداری جهت انجام معاینات پیش از بارداری مراجعه به یک متخصص زنان و زایمان الزامی می باشد. معمولا در جلسه اول مشاوره یک خانم با پزشک زنان خود مواردی از قبیل قد، وزن و فشار خون مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین سوالاتی در مورد مشکلات جسمانی، فامیل بودن یا نبودن با همسر، آیا داروی خاصی مصرف می شود یا خیر و همینطور سوالاتی در باره اعتیاد به مواد مخدر و استعمال دخانیات از خانم پرسیده می شود. زیرا تمام این موارد می تواند در یک بارداری سالم بسیار تاثیر گذار باشد و یا ممکن است موجب بروز ناهنجاری های جنینی شود.
خانمی که جهت بارداری اقدام می کند در صورتی که به بیماری های مزمن نظیر آسم، دیابت و فشار خون قابل کنترل دچار باشد، پزشک زنان او را به یک متخصص ارجاع می دهد. همچنین پزشک برای بررسی وضعیت سلامتی خانم آزمایشاتی را درخواست می دهد و قرص های ویتامین یا مولتی ویتامین را تجویز می کند و از به روز بودن واکسیناسیون خانم برای تعیین میزان ایمنی بدن در برابر بیماری هایی مانند آبله مرغان و سرخجه اطمینان پیدا می کند.
با مراجعه به پزشک و انجام معاینات و همچنین آزمایش های مناسب وضعیت جسمی شما و قدرت باروری شما چک می شود. در صورت لزوم داروها و یا مکمل هایی قبل از بارداری به شما داده می شود تا فرزند سالمی به دنیا آورید و موفقیت بارداری شما افزایش یابد. به طور کلی، پیش از بارداری نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- با مراجعه به یک متخصص زنان خوب برنامه ای منظم برای موفقیت در بارداری دریافت کنید؛
- تغذیه قبل از بارداری باید متعادل و صحیح باشد و از مواد غذایی مناسب استفاده شود؛
- از مصرف نوشیدنی های الکلی و استعمال دخانیات خودداری کنید. الکل و سیگار کیفیت اسپرم و تخمک گذاری را کاهش می دهد؛
- مصرف ویتامین و مواد معدنی مناسب در دوران بارداری را فراموش نکنید. آهن، ید، اسید فولیک، آنزیم Q10، سلنیوم و ویتامین D از مهم ترین ویتامین ها و مواد معدنی هستند که دکتر زنان مقدار آن را برای شما مشخص خواهد کرد.
- عفونت های واژینال را پیش از اقدام به بارداری درمان کنید تا احتمال موفقیت افزایش یابد.
- استرس و نگرانی شانس حاملگی را کاهش می دهد. با کنترل استرس می توانید حاملگی موفقیت آمیزی را تجربه کنید.
- وزن خود را کنترل کنید. چاقی یا لاغری زیاد شانس بارداری را کاهش می دهد.
- پیش از بارداری، میزان مصرف کافئین را کاهش دهید؛ کافئین باعث افزایش استرس و همچنین سردرد می شود.