به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،طبق بررسی های مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) و سایر سازمان های بهداشتی و دولتی، واکسن آنفولانزا برای زنان باردار و نوزادان آن ها در تمام مراحل بارداری از جمله سه ماهه اول مفید و موثر است.
نه تنها زدن این واکسن در دوران بارداری باعث به خطر افتادن نوزاد شما نمی شود، بلکه به شدت توصیه می شود. در شرایط عادی شما می توانید از اقدامات پیشگیرانه – مانند شستن دست ها و دوری از افرادی که مریض هستند – استفاده کنید، اما هنگامی که بحث آنفولانزا در دوران بارداری است، واکسیناسیون بهترین راه برای محافظت از خود است.
یک مزیت مهم برای جنین شما نیز وجود دارد: آنتی بادی هایی که در دوران بارداری در پاسخ به آنفولانزا در بدن ایجاد می شود به جنین شما منتقل شده و برای چند ماه پس از تولد آنتی بادی ها از نوزاد شما در ابتلا به آنفولانزا محافظت می کنند که می تواند فرایندی بسیار حیاتی باشد، زیرا نوزادان با طول عمر کمتر از 6 ماه، در برابر آنفولانزا به ویژه در برابر عوارض آن ها آسیب پذیر هستند.
۳ حقیقت درباره ی واکسن آنفولانزا ، درمان و بارداری
۱. زنان باردار باید به صورت فصلی واکسن آنفولانزا را تزریق کنند
- احتمال ابتلا به آنفولانزا در زنان باردار و زنانی که زایمان کرده اند، بیشتر از زنانی است که باردار نیستند. در دوران بارداری تغییرات در سیستم ایمنی، قلب و ریه ها، زنان باردار را بیشتر مستعد ابتلا به بیماری سخت ناشی از آنفولانزا می کند.
- نشان داده شده است که واکسیناسیون، خطر ابتلا به عفونت حاد تنفسی مرتبط با آنفولانزا را در زنان باردار حدود نیمی کاهش می دهد.
- تزریق واکسن آنفولانزا می تواند به طور متوسط حدود ۴۰ درصد از احتمال بستری شدن ناشی از ابتلا به آنفولانزا در زنان باردار را کاهش دهد.
- همچنین زنان بارداری که واکسن آنفولانزا را دریافت می کنند، به محافظت کردن از نوزادانشان در مقابل بیماری آنفولانزا کمک می کنند زیرا نوزادشان در ماه های اول پس از تولد برای واکسیناسیون بسیار کوچک هستند.
۲. واکسن آنفولانزا در دوارن بارداری بی خطر است
- در طی چندین دهه، واکسن های آنفولانزا به میلیون ها زن باردار با سابقه سلامتی خوبی تزریق شده است.
- زنان باردار باید واکسن آنفولانزا را تزریق کنند، نه واکسن زنده ضعیف شده را (واکسن ویروس زنده ضعیف شده آنفولانزا یا بصورت اسپری بینی).
- زنانی که زایمان کرده اند، حتی اگر به نوزادشان شیر مادر می دهند می توانند هر نوع واکسنی را تزریق کنند.
- شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهند واکسن آنفولانزا در دوران بارداری می تواند بدون خطر به زنان باردار تزریق شود. مراکز کنترل و جلوگیری از بیماری ها و کمیته مشاوره روش های واکسیناسیون، توصیه می کنند که زنان باردار می توانند در هر سه ماهه دوران بارداری خود، واکسینه شوند.
۳. دارو های ضد ویروسی می توانند بیماری آنفولانزا را درمان کنند و برای زنان بارداری که به آنفولانزا مبتلا شده اند، توصیه می شود
- هنگامی که دارو های ضد ویروسی برای درمان استفاده می شود، می توانند علائم را کاهش دهند و مدت زمان بیماری را کوتاه کنند. همچنین می توانند از عوارض جدی آنفولانزا مانند ذات الریه، جلوگیری کنند.
- در سال ۲۰۰۹، بیماری همه گیر H1N1، نشان داد که درمان سریع ضد ویروسی زنان بارداری که بستری شده بودند از نارسایی تنفسی و مرگ جلوگیری کرد.
- مطالعات نشان می دهد که دارو های ضد ویروسی، در ۲ روز اول بیماری بهتر عمل می کنند. با این حال مصرف آن ها بعد از آن هم می تواند مفید باشد، خصوصا برای بیمارانی مانند زنان باردار که در معرض خطر بالای عوارض آنفولانزا هستند.