ساعدنیوز
ساعدنیوز

نوشداروی استقلال بعد از مرگ سهراب! پیتسو آبی‌ها را به روزهای اوج بازمی گرداند؟

  شنبه، 28 مهر 1403 ID  کد خبر 413696
نوشداروی استقلال بعد از مرگ سهراب! پیتسو آبی‌ها را به روزهای اوج بازمی گرداند؟
ساعدنیوز: استقلال یکی از پرتنش ترین فصلهای خودش را تجربه می کند. درگیری نکونام با سمیعی به نقطه جوش رسید و در نهایت بعد از ثبت نتایج ضعیف، هیئت مدیره تصمیم گرفت که جواد لالیگایی خانه نشین شود و فکری به حال این نیمکت بشود. سهراب بختیاری زاده با دریافت 3 گل از شاگردان ربیعی ناامید شد و در نهایت قرعه به نام پیتسوی آفریقایی خورد.

به گزارش پایگاه خبری ساعدنیوز، 31 خرداد 1402 جواد نکونام در کنار حجت کریمی عکس های یادگاری اش به عنوان سرمربی جدید استقلال را گرفت. رسانه های ورزشی ایران نوشتند: مراسم معارفه جواد نکونام سرمربی استقلال با حضور حجت کریمی سرپرست مدیرعاملی باشگاه استقلال، دکتر طاهری قائم مقام بانک شهر، علی امیری قائم مقام باشگاه استقلال، اعضای هیات مدیره باشگاه و اهالی رسانه برگزار شد.

دقایقی پیش جواد نکونام قرارداد خود را به عنوان سرمربی جدید استقلال با این باشگاه امضا کرد.

جواد نکونام

جواد نکونام

خطیر وارد می شود: آغاز بندبازی جواد نکونام در استقلال

بعد از این که نکونام به‌عنوان سرمربی استقلال به‌طور رسمی معرفی شد، سازمان خصوصی‌سازی به‌عنوان مهم‌ترین نهاد تصمیم‌گیرنده وقت، حجت کریمی را از کار برکنار کرد تا شاگرد اولش علی خطیر را روی صندلی مدیرعاملی باشگاه بنشاند و این تصمیم سرآغاز یک دوران پرماجرا بود که درنهایت باعث شد استقلال علی‌رغم کسب 67 امتیاز دوئل قهرمانی لیگ را به دشمن قسم‌خورده‌اش واگذار کند تا بازهم بدنه هواداری در این تیم دچار انشقاق از نوع حادش شود.

انتخاب علی خطیر در آن مقطع از فصل همان‌قدر اشتباه بود که برکناری‌اش در حساس‌ترین برهه از فصل باعث از دست رفتن قهرمانی پس از هفته‌ها صدرنشینی شد. خطیر در حالی جایگاهش را به معاون حقوقی‌اش واگذار کرد که استقلال با اختلاف امتیاز نسبت به رقبایش، مدعی اول کسب عنوان قهرمانی بود اما هلدینگ خلیج‌فارس برای اثبات برادری‌اش در اولین واکنش، خطیر را برکنار کرد تا به‌زعم خودش در بین هواداران و البته سرمربی مقبولیتی به دست بیاورد.

انصافاً بر اساس کدام متر و معیار در فاصله 5 هفته مانده تا پایان لیگ با هر درجه از نابلدی، مدیر تیم صدرنشین برکنار می‌شود، این سوالی است که مدیران هلدینگ خلیج‌فارس باید به آن پاسخگو باشند.

درواقع می‌توان گفت همه مشکلاتی که این روزها گریبان مجموعه باشگاه استقلال و هوادارانش را گرفته از ورزشگاه وطنی و در هفته بیست و هشتم و تساوی مقابل نساجی شروع شد. به‌نوعی می‌توان گفت که زخم‌های استقلال آن شب پس از واگذاری صدرنشینی سرباز کرد.

استقلال در قائم‌شهر متوقف شد و این در حالی بود که در ورزشگاه آزادی اتفاقی عجیب‌وغریب رخ داد و پرسپولیسی‌ها در یک بازگشت غیرقابل‌ پیش‌بینی، طی کمتر از بیست دقیقه بازی سه بر صفر باخته را با شیرین‌ترین بردشان طی این چند سال اخیر عوض کردند و صدر جدول را در عین ناباوری پس گرفتند و دیگر برنگرداندند و درنهایت برای ششمین مرتبه طی هفت سال اخیر قهرمان لیگ بیست و سوم شدند.

جواد نکونام

خرافاتی تمام عیار: جادو و جنبل و رنگ پیراهن

خرافاتی بودن خصلتی نیست که جواد نکونام آن را کتمان کرده باشد. حتی او در مصاحبه‌ای عنوان کرد که هیچوقت با استوکی که یک بار با آن نمایش خوبی نداشته، دو بار به میدان نرفته است. این خرافه‌گرایی در دوران مربی‌گری نکونام ادامه پیدا کرد که بارزترین آنها، حضور این مربی در کنار زمین با پیراهن مشکی یا رنگ تیره بوده است.

البته این تنها مورد خرافات نکونام نبود و آن طور که آتیلا حجازی، سرپرست فصل گذشته استقلال در گفت‌وگویی پرده برداری کرد، سرمربی استقلال پس از توقف مقابل نساجی در هفته بیست و هشتم لیگ برتر اعلام کرد که از این پس حجازی باید در جلسه هماهنگی قبل از بازی‌ها شرکت کند. دلیل چنین تصمیمی این بود که استقلال با حضور آتیلا در جلسه هماهنگی چند دیدار قبل از بازی با نساجی به پیروزی رسیده بود اما در بازی با نساجی که حجازی به جلسه هماهنگی نرفته، متوقف شده است.

مواردی از این دست باعث شد که استقلال در طول فصل بارها با حواشی و تنش ذهنی بی‌مورد مواجه شود که یکی از مهم‌ترین آنها مربوط به بازی با فولاد در هفته بیست و هفتم لیگ برتر بود؛ جایی که گفته شد فولادی‌ها به دلیل اینکه قصد داشتند مانع پوشیدن پیراهن مشکی توسط جواد نکونام شوند، روی پوشیدن پیراهن مشکی پافشاری کردند. حضور دائمی افرادی خاص در کنار تیم در روزهای بازی و عاداتی دیگر از سوی نکونام دیگر مواردی از خرافات بود که درباره نکونام مطرح شد.

جواد نکونام به رنگ سیاه اعتقاد دارد

هدیه تیم نکونام به پرسپولیس و رقص کنعانی

شاید بتوان گفت شکاف بین هواداران و نکونام نه از توقف مقابل نساجی بلکه از زمان هایجک اورونوف توسط پرسپولیس آغاز شد؛ بازیکنی که شاید بتوان گفت کلید قهرمانی فصل پیش پرسپولیس بود.

اورونوف در شرایطی پرسپولیسی شد که تا شب قبل از اعلام رسمی عقد قرارداد با او، قرار بود استقلالی شود. با این حال یک تماس، مسیر انتقال به استقلال را به بن‌بست رساند.

ماجرا به جایی برمی‌گردد که یکی از دستیاران جواد نکونام پس از توافق باشگاه با اورونوف به خطیر می‌گوید که این ستاره ازبک را در ازای جذب فرشید اسماعیلی و فرشید باقری می‌خواهد، در غیر این صورت این بازیکن نیمکت نشین خواهد بود. نکته عجیب‌تر جایی بود که بر اساس ادعای معاون ارتباطات وقت باشگاه استقلال، همین فرد در همان شب با مدیربرنامه‌های اورونوف تماس می‌گیرد و به او می‌گوید که اگر این بازیکن به استقلال بیاید، نیمکت‌نشین می‌شود؛ تماسی که باعث شد این مدیربرنامه به سراغ باشگاه پرسپولیس برود و اورونوف ظرف چند ساعت سرخ‌پوش شود تا حسرتی بزرگ بر دل آبی‌ها باقی بماند.

البته این تنها تحرک عجیب تیم نکونام در نقل و انتقالات نبود. جذب میلاد فخرالدینی پس از مصدومیت شدید یامگا یکی از بیهوده‌ترین نقل و انتقالات فصل گذشته لیگ برتر بود چرا که در همان برهه، استقلال می‌توانست از سامان تورانیان بهره ببرد؛ بازیکنی که امسال برای گذراندن خدمت سربازی به ملوان پیوست و در همان اولین بازی‌اش نمایش خوبی داشت و پاس گل داد.

کنعانی بعد از شکست استقلال

درگیری جواد لالیگایی با هلدینگ خلیج فارس

شاید اگر حجت کریمی خودش را درگیر قمار انتقال بیرانوند نمی‌کرد و در استقلال می‌ماند هم با نکونام دچار درگیری می‌شد اما عمر مدیریتش به حدی نرسید که نکونام با او به مشکل بخورد. قرعه به نام علی خطیر افتاد و این رابطه هیچ‌گاه شکل نگرفت. اختلاف بر سر جذب بازیکن، برگزاری اردوی خارجی و موارد ریز و درشت، دیگر حواشی عجیبی بود که دو قطبی نکونام - خطیر برای استقلال به وجود آورد.

پیش از این به گوشه‌ای از اختلاف نکونام و خطیر در بحث نقل و انتقالات پرداخته شد اما شاید مهم‌ترین حاشیه استقلال به ماجرای اردوی امارات برمی‌گردد؛ اردویی که توسط مدیریت وقت فراهم شد اما نکونام به بهانه این که تنها 13 بازیکن در اختیار دارد، این اردو را لغو کرد.

بهانه جواد نکونام برای لغو اردو در شرایطی مطرح شد که ایسنا در همان برهه زمانی از حضور 23 بازیکن در تمرین استقلال خبر داد؛ افشاگری‌ای که با رفتار غیرحرفه‌ای جواد نکونام در آن برهه زمانی همراه شد. حتی نکونام در ادعایی غلط گفت که ایسنا در ابتدای لیگ بیست و سوم از او بابت خبری عذرخواهی کرده؛ ادعایی که صحت نداشت.

در دعوای نکونام - خطیر در نهایت سرمربی استقلال برنده شد و در کودتایی شبانه، علی خطیر از مدیرعاملی استقلال برکنار شد. نکونام پس از این تصمیم هیات مدیره استقلال گفت: "استقلال به ساحل آرامش رسیده است." با این حال استقلال هیچ‌گاه به ساحل آرامش نرسید و تا همین الان با حواشی ریز و درشت مختلفی که نکونام در بخش اعظمی از آنها نقش اول را بر عهده داشته، دست و پنجه نرم کرده است.

هلدینگ

بدقولی به هواداران

جواد نکونام فصل گذشته اظهارات مختلفی درباره شانس قهرمانی استقلال در لیگ برتر داشت که معروف‌ترین آنها به خائن خواندن کسانی بر می‌گشت که توقع قهرمانی از آبی‌ها دارند. با این حال او در پایان لیگ بیست و سوم و از دست رفتن قهرمانی در 10 دقیقه پایانی عنوان کرد: "سعی می‌کنم سال اول بجنگم برای قهرمانی؛ نشد، سال دوم قول می‌دهم برای این کار."

لیگ بیست و چهارم آغاز شد، آن هم در شرایطی که استقلال با جذب بازیکنانی مانند رامین رضاییان، گائل کاکوتا، دیدیه اندونگ، سامان فلاح، میلاد زکی‌پور و محمدحسین اسلامی و همچنین حفظ بازیکنان تاثیرگذار فصل گذشته با اسکواد پر و پیمان به استقبال این فصل از رقابت‌ها آمده بود. با این حال نکونام پس از همان اولین بازی مقابل شمس آذر اعلام کرد که قول قهرمانی نمی‌دهد؛ اظهار نظری که اصلا به مذاق هواداران استقلال خوش نیامد.

البته نکونام پس از چند هفته و در شرایطی که بعد از شکست مقابل استقلال خوزستان در هفته سوم تحت فشار هواداران و اخبار برکناری‌اش قرار داشت، با تغییر موضع به هواداران قول قهرمانی داد؛ قولی که دیگر دردی از نکونام دوا نکرد.

هواداران استقلال

نکونام؛ مرد بازنده خارج از زمین

جواد نکونام اگر رفتاری عادی و به دور از تنش‌زایی داشت، احتمالا یکی از محبوب‌ترین سرمربیان استقلال در 20 سال اخیر نام می‌گرفت اما او با استراتژی نادرست در بیرون از زمین فوتبال، باعث شد که در حال حاضر کمتر کسی به کارنامه امیدوارکننده‌ او اشاره کند. نباید فراموش کرد که نکونام با میانگین امتیاز 2.15 در پایان لیگ بیست و سوم بهترین عملکرد را بین تمام سرمربیان تاریخ استقلال داشته است.

حتی با وجود انتقاداتی که به سبک بازی دفاعی فصل گذشته تیم نکونام وارد می‌شود اما برنامه او در فصل جدید برای داشتن نمایشی تهاجمی‌تر می‌توانست با حمایت هواداران همراه شود ولی بزرگترین دشمنش یعنی خود جواد نکونام، دستاوردهایش را زیر سوال برد.

با این تفاصیل، شاید الان بهترین فرصت باشد که جواد نکونام در رفتارها و مشاورانش بازنگری کند تا در مسیر شغلی‌اش دوباره از عرش محبوبیت به فرش نرسد. این موضوع مهم‌ترین کاری است که نکونام در وقت آزادی که حالا در اختیار دارد باید در نظر داشته باشد چرا که او به عنوان پرسابقه‌ترین بازیکن تیم‌ملی، پرسابقه‌ترین بازیکن ایرانی لالیگا و خارجی باشگاه اوساسونا و یکی از بهترین فوتبالیست‌های تاریخ فوتبال ایران باید از خود به عنوان یک سرمایه محافظت کند تا همان طور که در عرصه بازی‌اش موفق و پرافتخار بود، در عرصه مربی‌گری هم موفق باشد.

نکونام

دردسر استقلال برای انتخاب جانشین نکونام

حالا باید دید که مدیریت باشگاه استقلال چه تصمیمی درباره آینده آبی‌پوشان می‌گیرد. نکته حائز اهمیتی که نباید از آن گذشت، سوءمدیریت باشگاه استقلال است چراکه آنها باید خیلی زودتر، به بن‌بست رسیدن پروژه نکونام را اعلام می‌کردند و پیش از شروع لیگ بیست و چهارم با او قطع همکاری می‌کردند. با این حال، مدیران باشگاه استقلال نه تنها این کار را نکردند، بلکه در هفته‌هایی که مشخص بود پروژه نکونام رو به پایان است، هیچ برنامه جایگزینی برای دوران پسانکونام در نظر نگرفتند و تنها به انتخاب سهراب بختیاری‌زاده به عنوان سرمربی موقت بسنده کردند.

پتسو

شایعات روزهای اخیر در مورد آینده نیمکت استقلال به حقیقت منجر شده و در نهایت پیتسو موسیمانه، سرمربی کارنامه‌دار و صاحب‌سبک آفریقایی، هدایت این باشگاه را بر عهده گرفت. گرچه تلاقی این خبر خوب با شکست سنگین آبی‌پوشان در خانه باعث شد حتی این تغییرات نیز امید چندانی به دل هواداران استقلال تزریق نکند، اما به هر حال به نظر می‌رسد پروژه انقلاب جدید در این باشگاه و بازگشت به روزهای اوج، با یک سرمربی صاحب سبک و بزرگ بالاخره در دستور کار قرار گرفته و استقلال نیز در نهایت به جمع مدعیانی پیوست که رؤیاهای خود برای کسب موفقیت در لیگ برتر ایران را در دستان سرمربیان خارجی جست‌وجو می‌کنند. روند موفق سرمربیان خارجی در سال‌های اخیر در باشگاه پرسپولیس و البته اصرار دیگر مدعیانی مانند سپاهان و تراکتور به طی همین روند، باعث شده طرفداران استقلال نیز مهمترین نسخه بازگشت به مسیر کامیابی و تبدیل شدن به تیمی باشخصیت و مدعی را چنین دست تصمیماتی متصور شوند.


  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب : به یک مجلسی دعوت شدیم که در آن شراب سِرو می‌شد و ما نرفتیم بعد پیام دادند که شما بیایید و شراب نخورید+ویدیو (253 نظر) خلاقیت خنده دار اوستا نجّار برای طراحی درِ توالت حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است وبس (211 نظر) الهام حمیدی: ما مستاجریم برعکس ستاره‌های کاخ‌نشین آن سوی آب‌ها، ما در حسرت یک خانه‌ایم که مال خودمان باشد! (165 نظر) مونا فرخ آذری همسر علی دایی: علی همسر بسیار خوب و فداکاری است فقط یک ایراد بزرگ دارد! (126 نظر) دبیر زبان انگلیسی رهبر معظم انقلاب: هفته‌ایی 2 روز به رهبری درس میدادم؛ ایشان منظم و دقیق با خطی زیبا تمرین‌هایشان را انجام می‌دادند+عکس (121 نظر) نگاهی به بنز جی ال اس 580 هفتاد میلیاردی بهرام رادان با رنگ سبز زمردی +فیلم/ سلیقه علی سنتوری حرف نداره (101 نظر) نگاهی به میز عزای ساده و بدون تجملات مراسم ترحیم آیت الله هاشمی رفسنجانی/ تزئین زیبا و اصیل با گل، خرما و شمع+عکس (100 نظر) مقام معظم رهبری: ما در خانه یک فرش دستبافت داریم که آن هم جزو جهیزیه‌ خانمم بوده که نخ‌نما شده ولی چون یادگاری است نگه داشتیم؛ والاّ همه‌ خانه‌ ما موکت هست (97 نظر) نگاهی به سینی های تزئین شده خرما و حلوای هنرمندان پیشکسوت ایرانی روی میزهای عزای شیک و زیبایشان/روحشان شاد و یادشان گرامی+عکس (97 نظر) جشن تولد مجلل رضا گلزار، همسر جنتلمن آیسان آقاخانی/تزئین زیبای کیک شکلاتی با توت فرنگی (88 نظر) آزیتا حاجیان مهریِ سریال کیمیا: من 20 سال زندگی خیلی خوبی با آقای شریفی‌نیا داشتم، پدر بچه‌هامه و بعد از طلاق هم دوستیمون ادامه داره+ ویدیو (82 نظر) خلاقیت خنده دار اوستا سیم کش برای طراحی پریز در توالت حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است وبس (61 نظر) الهام چرخنده: اگر خواهران منصوریان چادر سر کنند به آنها خانه و ماشین می‌دهم!+فیلم (58 نظر) بهنوش طباطبایی: من و مهدی دائم باهم دعوا میکردیم و از همدیگر خسته شده بودیم!+عکس (56 نظر) مهرانه مهین ترابی: شاید خلاف مسیر زندگی باشم ولی از اینکه مادر نیستم خوشحالم+ویدئو (55 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
یوسف کرمی بهترین مربی مسابقات بین المللی اندونزی
کشف نزدیک 3 تن شکر قاچاق در"ملکان"
توزیع کننده مواد مخدر قاتل از آب درآمد
فوت راکب موتورسیکلت سوار در شهرستان"میانه "
انتخاب مدیر هسته های فناور شبکه مخترعین در جنوب کشور
مصطفی زمانی: فکر کردم بخاطر رنگ چشمهایم یوسف شدم! مو و چشمهایم را تیره کرده اند تا به چهره ام معصومیت ببخشند/ بازیگر نقش کودکی یوزارسیف پسرعمه من است!
امیرکبیر؛ صدر اعظم بلند آوازه ناصرالدین شاه ؛ او در این روز به مقام صدراعظمی رسید
نسرین مقانلو: وقتی حسابی کلافه‌ام به آشپزخانه پناه میبرم و 4-3 نوع غذا میپزم/ برای اولین بار در 12 سالگی آشپزی کردم+عکس
تاریخچه جالب و خواندنی تردمیل
کشف اولین دوپاهای روی زمین! | انسان‌تباران 3 میلیون سال از دست استفاده کردند!
کمیته امداد خمینی: 40 درصد ایجاد اشتغال در دست زنان است!
نوشداروی استقلال بعد از مرگ سهراب! پیتسو آبی‌ها را به روزهای اوج بازمی گرداند؟
رامبد جوان: اگر الان ایده زودپز را به من می دادند احتمالاً انتخابم نبود!
ایران و آمریکا در حال مذاکره اند؟
پیام رهبر معظم انقلاب بعد از شهادت یحیی سنوار: ضربه‌ی جبران‌ناپذیر هفتم اکتبر را در تاریخ این منطقه به یادگار گذاشت
منتخب روز   
تاریخچه جالب و خواندنی تردمیل جدیدترین نمای متفاوت از دریاچه ارومیه پادشاه سگ ها با مو های بلند ابریشمی/افسانه ای ترین سگی که میتوانید ببینید! تصاویر عجیب و جالب از ناپدید شدن استانبول ترکیه در مه غلیظ/شهر زیر مه گم شد! انگشترهای رهبر معظم انقلاب زیر ذره بین ؛ از انگشتر فیروزه نیشابوری تا انگشتر عقیق کبود یمنی/ حقا که دستان با صلابت رهبری زینت بخش انگشتران اند برنده نوبل ادبیات امسال چه کسی بود؟ / "هان کانگ" موفقیت خود را با "گیاهخواری" شروع کرد (عکس) خلاقیت جذاب شهرداری تهران در طراحی بنری مشترک از پزشکیان و قالیباف به زبان فارسی و عبری (فیلم) وقتی منتالیست برنامه عمارت تو شبکه 3 لامپ رو با پیشونی روشن میکنه! (فیلم) هوش مصنوعی این نقاشی‌های معروف قدیمی رو زنده کرد / با این 5 ابزار هوش مصنوعی عکس عزیزانت رو که از دستشون دادی متحرک کن ... روستای تاریخی 7000 هزار ساله کندوان ؛ با خانه هایی در دل صخره هایش در آذربایجان شرقی حامد آهنگی: در زمان قدیم زمان مادربزرگ پدربزرگا هیچ کاری نبود جز بچه دار شدن! / فقط تولید می‌کردن، خدمات پس از تولید وجود نداشت، یه بار موقع زایمان میدیدنش، یبارم از سربازی مرخصی میومد! پاسداشت مقام والای حاج قاسم سلیمانی به سبک مسعود پزشکیان با سبد گل مملو از گل‌های داوودیِ زرد و سفید+عکس/عطر گل‌ها ادای دِینی به سردار دلها