به گزارش سایت خبری ساعدنیوز به نقل از ایسنا، «فرناندو بوترو» نقاشی است که با بهره بردن از سبکی خاص آثار هنری قابل توجهی خلق کرده است. اگر یکی از شخصیت ها و یا اشیاء تپل نقاشی های او را دیده باشید، دیگر تشخیص آثار او کار دشواری نخواهد بود. در بین آثار او شاهکارهای مشهور دنیای هنر نیز به چشم می خورند که به سبک ویژه ای بازآفرینی شده اند.
«فرناندو بوترو» هنرمندی است که برخی از آثار خود را با الهام از آثار هنری کلاسیک یا بهتر است بگوییم در قالب بازآفرینی آثار هنر کلاسیک خلق کرده است.
واضح است که «بوترو» شیفته به تصویر کشیدن سوژه های مختلف در ابعادی بزرگتر از ابعاد واقعی آن ها است. اگر هر یک از آثار این هنرمند را تماشا کرده باشید می دانید که این نخستین ویژگی است که در آثار او به چشم می آید. او به روشی نقاشی می کشد که به سختی می توان سبک نقاشی او را با هنرمند دیگری اشتباه گرفت.
این هنرمند تجسمی اهل کلمبیا در سال ۱۹۳۲ متولد شده است. او تمام نقاشی هایش را با ویژگی هایی که امضای خاص او محسوب می شوند، خلق کرده است.
سبکی که او برای خلق این نقاشی ها مورد استفاده قرار می دهد با نام «بوتریسمو» شناخته می شود. او از همان دوران کودکی به هنر علاقه مند شد و نخستین آثارش را در سن ۱۶ سالگی به نمایش گذاشت. او که تحت تاثیر هنرمندان چیره دست اسپانیایی همچون «ولاسکز» و «فرانسیسکو گویا» قرار گرفته بود، نخست به بارسلونا و سپس به مادرید رفت و در آنجا به تحصیل در آکادمی سلطنتی هنرهای زیبای سان فرناندو مشغول شد.
از «بوترو» به عنوان مشهورترین هنرمند زنده اهل آمریکای لاتین یاد می شود که آثارش در برخی از پربازدیدترین نقاط جهان به نمایش گذاشته می شوند.
در ادامه تعدادی از آثار هنری قابل توجه این هنرمند که با الهام از نقاشی های مشهور تاریخ خلق شده اند را تماشا می کنید:
«ندیمه ها» با الهام از «ولاسکز»
تابلو نقاشی «ندیمه ها» اثر «بوترو» که در سال ۱۹۸۲ خلق شده است، شاهزاده «مارگارت ترزا» از دربار اسپانیا را به تصویر می کشد. او این تابلو نقاشی را با الهام از «ندیمه ها» اثر «دیه گو ولاسکز» خلق کرده است که یکی از مرموزترین پرتره های گروهی تاریخ هنر است.
«پرتره آرنولفینی» با الهام از «ون دایک»
«جیووانی آرنولفینی و همسرش» اثر «ون دایک» ۱۴۳۴
این تابلو یکی دیگر از شاهکارهای «بوترو» است که با الهام از تابلو نقاشی «پرتره آرنولفینی» اثر «ون دایک» خلق شده است. اشیاء داخل اتاق نقاشی «آرنولفینی» تاحدی کمتر از اشیاء اتاق نقاشی اصلی است؛ با این حال نقاشی «بوترو» تمام اشیا نمادین و مهم از جمله آینه، سگ، کفش ها و پرتقال ها را در بردارد.
«مادمازل کارولین ریویر» با الهام از «ژان اگوست دومینیک انگر»
تفاوت نسخه «مادمازل کارولین ریویر» اثر «بوترو» با نسخه اصلی آن است که در نقاشی جدیدتر تمرکز بر روی سوژه اصلی است و اثری از منظره به چشم نمی خورد. نقاشی اصلی در سال ۱۸۰۶ و توسط «ژان اگوست دومینیک انگر» خلق شده است.
این اثر هنری در قالب دو تابلو خلق شده است که با الهام از یکی از آثار «پیرو دلا فرانچسکا» نقاش چیره دست ایتالیایی خلق شده است، اما با مقایسه نقاشی جدیدتر و اصلی باید متوجه تفاوت هایی بشوید.
«بوترو» تصمیم گرفته است، «باتیستا اسفورزا» را در سمت راست و «فدریکو دا مونتفلترو» را در سمت چپ قرار دهد. این ترتیب، برعکس ترتیبی نقاشی های «دلا فرانچسکا» است.
«در سایبان یاس» با الهام از «پیتر پل روبنس »
«پیتر پل روبنس» یکی از موفق ترین هنرمندان عصر خود بود. هر کسی دوست داشت یکی از آثار «روبنس» را در خانه خود داشته باشد. «روبنس» در نقاشی «در سایبان یاس» که یک خودنگاره محسوب می شود، خود را در کنار همسر اولش «ایزابلا برنت» به تصویر کشیده است. در این تابلو نقاشی دو نفر در سایه یاس که نمادی از عشق است در کنار یکدیگر نشسته اند.
آخرین اثر از آثار این فهرست که به جرأت مشهورترین آن ها نیز محسوب می شود، در حقیقت همان «بازآفرینی» تابلو نقاشی مشهور «مونالیزا» است.
مسلما آثار «بوترو» فقط به بازآفرینی شاهکارهای مشهور محدود نمی شود. آثار او در دوره هایی به شدت با موضوعات سیاسی درآمیخته شده بودند. او در حوالی دهه ۹۰ میلادی مجموعه آثاری را خلق کرد که بر خشونت هایی که کلمبیا به دلیل مسائل مرتبط با مواد مخدر شاهد آن ها بود، تمرکز داشت. یکی از این نقاشی ها که «مرگ پابلو اسکوبار» نام دارد، «اسکوبار» قاچاق چی مشهور موادمخدر اهل کلمبیا را به تصویر می کشد که هدف گلوله قرار گرفته است.
در بین آثار این هنرمند مجموعه ای از نقاشی ها با موضوع نقاشان فرانسوی نیز وجود دارد. این مجموعه نقاشی ها از شخصیت های تپلی و دوست داشتنی را می توان ادای احترام «بوترو» به این نقاشان چیره دست دانست. این مجموعه که با مداد و آبرنگ خلق شده اند البته نشانگر مهارت «بوترو» در نقاشی روی کاغذ نیز هستند.
«بوترو» برای خلق نقاشی هایش به سراغ طبیعت بی جان هم رفته است. به عبارتی دیگر میوه ها، ظروف، ساز و ... هم در آثار این هنرمند حجیم به تصویر کشیده می شوند.
اما «بوترو» فقط یک نقاش نیست. در بین آثار او مجموعه ای از مجسمه های تپل نیز دیده می شود. با اینکه تعداد زیادی از مجسمه های این هنرمند در «مدلن» شهر زادگاهش به چشم می خورد، تعدادی از مجسمه های او در خیابان ها و اماکن عمومی شهرهای مختلف دنیا همچون نیویورک، پاریس، بارسلونا، مادرید و... قرار داده شده اند و هر روز جمعیت زیادی از همگی آن ها بازدید می کنند.
به گزارش «دیلی آرت» ، «بوترو» زمانی خود را «کلمبیایی ترین هنرمند در بین هنرمندان کلمبیایی» توصیف کرد. اغلب آثار این هنرمند شامل مضامین مرتبط با سنت های کلمیبا هستند و در حقیقت می توان از آثار او به عنوان راهنمایی برای آشنایی با تاریخچه و فرهنگ کلمبیا استفاده کرد. او در آثارش به سنت هایی همچون گاوبازی، موسیقی و حتی ادبیات اشاره کرده است.