به گزارش سرویس تاریخ و تمدن ساعدنیوز، پروفسور محمود حسابی یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین شخصیتهای تاریخ جهان است. محمود حسابی که با القابی مثل «پدر علم فیزیک» شناخته میشود، از پرافتخارترین دانشمندان ایران و جهان بهحساب میآید. انتخاب دکتر حسابی بهعنوان یکی از معدود دانشجویان آلبرت اینشتین از میان 15 هزار داوطلب، انتصاب بهعنوان جانشین آلبرت اینشتین در دانشگاه پرینستون در کنار کسب لقب «مرد علمی سال»، وی را به یکی از مهمترین شخصیتهای کشورمان تبدیل کردهاند.
پروفسور حسابی بهدلیل شور و اشتیاق فراوانی که بهعلماندوزی و تحصیلات خود میورزید، در سن 25 سالگی توانست مدرک دکتری (PhD) رشته فیزیک را با نمرهای عالی از دانشگاه سوربون فرانسه بگیرد. پروفسور حسابی در دوران تحصیل در رشته فیزیک از میان 15 هزار دانشجوی مشتاق بهتحصیل در کلاس «آلبرت اینیشتن»، یکی از پنج دانشجوی برگزیده بود که مجوز حضور در کلاس این دانشمند بزرگ را بهدست آورد.
همچنین، پروفسور حسابی یک سال قبل از اینکه تئوری «ذرات افزاینده بینهایت/بینهایت بودن ذرات» را ارائه کند، آلبرت اینیشتن را در دانشگاه پرینستون ملاقات کرد. وی با کمک اینشتین و با تکیه بر تحقیقاتی که انجام داده بود، تئوری بینهایت بودن ذرات را در دانشگاه شیکاگو ارائه کرد و آن را برای بزرگان علم فیزیک آن دوران، افرادی مثل اروین شرودینگر و ماکس بورن شرح داد. این دستاورد علمی دکتر حسابی، برترین جایزه علمی کشور فرانسه را برایش بهارمغان آورد.
برای دیدن مطالب مشابه کلیک کنید.