وقتی حضرت آیتالله خامنهای ریاست مجلس را نپذیرفت!
به گزارش پایگاه خبری-تحلیلی ساعد نیوز به نقل از مشرق، مرکز اسناد اسلامی روایاتی در رابطه با اولین مجلس انقلاب اسلامی نوشت.
اولین دوره مجلس شورای اسلامی در 7 خرداد 1359 آغاز به کار کرد. نخستین روزهای مجلس اول ناگفتههای فراوانی دارد که بخشی از آن در این گزارش آمده است.
احمد توکلی عضو هیأت رئیسه اولین دوره مجلس درباره افتتاحیه آن میگوید: در مجلس، هیأت رئیسه سنی انتخاب و مرحوم دکتر یدالله سحابی رئیس سنی مجلس شد و عدهای از جوانها از جمله عطاءالله مهاجرانی و مجید انصاری منشی شدند. این دو نفر شاید یکی دو سال جوانتر از من بودند. در تصویب اعتبارنامه، حساسیتهای زیادی وجود داشت. نمایندهها به ده شعبه تقسیم شده بودند و اعتبارنامهها به ترتیب حروف الفبا بین آن شعب دهگانه تقسیم شده بود.
حسن روحانی نماینده وقت مردم سمنان یادماندههای خود از رایزنیها برای انتخاب ریاست مجلس را اینگونه روایت میکند: «ابتدا نمایندگان عضو فراکسیون حزب جمهوری اسلامی تمایل داشتند که مقام معظم رهبری ریاست مجلس را بپذیرد اما ایشان با استدلال و صحبتهای خود نمایندگان را قانع کرد که آقای هاشمی رفسنجانی با توجه به ویژگیهایی که دارند مناسبتر برای ریاست مجلس خواهد بود.»
حجتالاسلام ناطقنوری سیزدهمین منتخب مردم تهران در مجلس اول درباره جناحبندیهای سیاسی آن دوره میگوید: مجلس به دو دسته تقسیم شد. فراکسیون حزبالله که انصافاً خیلی قوی بود و این مجموعه بیشتر نیروهای حزب بودند که انقلابی و قوی بودند. در مقابل فراکسیون لیبرالها و نهضت آزادیها بودند که آنها هم یک اقلیت قوی بودند. در انتخاب آقای هاشمی رفسنجانی هیچ مشکلی وجود نداشت. اکثریت نمایندگان مجلس به آقای هاشمی رفسنجانی رأی دادند و هیئت رئیسه نیز همگی از دوستان حزب انتخاب شدند.