اصول طراحی و چیدمان دفاتر کار و فضاهای اداری
برای آتلیه های معماری فضاهایی با پلان های باز و بزرگتر مناسب تر هستند زیرا بایستی دفتر کار بتواند تمام تجهیزات مورد نیاز برای انجام کار روزانه را در خود جای دهد. فضای کافی برای یک منطقه مرکزی و میز بزرگی به منظور جلسات، محل ارائه پروژه ها لازم است و همچنین فضا بایستی دارای قسمتی برای قرارگیری موقت و انبار ملزومات معماری باشد که اهمیت این قسمت را نمی توان نادیده گرفت در واقع بدون این اتاق، هیچ فضایی برای ذخیره سازی ماکت ها و شیت ها نخواهید داشت این اتاق باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا اطمینان حاصل شود که هیچ کس بر کار و تجهیزات ذخیره شده در آن اختلالی ایجاد نمی کند با این حال، این قسمت نباید فضای باز دفتر را قطع کند. قسمت مدیریت و جلسات رسمی تر را ا تفکیک نموده و فضایی خصوصی تر در طراحی ایجاد نمایید دیگر حوزه ها مانند قسمت های اداری را نیز به صورت اتاق های مجزا به دور از فضای کار و طراحی قرار دهید تا بدون اختلال و حواس پرتی سایر قسمت ها به فعالیت خود ادامه دهند.از دیگر نکات می توان به نور و روشنایی فضا اشاره نمود در واقع نور بهترین دوست معماران است زیرا در بسیاری موارد می تواند تفاوت زیادی بین رنگ های یک طرح در مقابل نور زیاد و دور از نور باشد به ویژه در کارهای گرافیکی و یا انتخاب رنگ متریال های مختلف این موضوع می تواند پروژه را تحت تاثیر قرار دهد پس بهتر است فضای اداری را به نحوی انتخاب کنید که نور طبیعی خوبی داشته باشد البته، روشنایی مصنوعی نیز کمک کننده و تکمیل کننده نور طبیعی است اما نور طبیعی همیشه اولویت اول طراحان است به این نکته توجه کنید که از شیشه، فریم ها و متریال های متناسب برای رفلکت نور استفاده کنید و به چیدمان مبلمان به ویژه سمت قرارگیری مانیتورها توجه کنید تا نور زیاد مانع دید و کار با صفحه نمایش کامپیوترها نشود، بازشوهایی را در پنجره ها در نظر بگیرید تا بدین ترتیب تهویه در فضا به آسانی صورت گیرد و با ورود روشنایی به دفتر تیم معماران به بهترین نحو به انجام پروژه ها بپردازند
نکته در مورد عملکرد های کاری است!
مهمترین بخش این فرآیند ، برنامه ریزی عناصر محیط اداری در مورد نحوه عملکرد آن تجارت است. عملکرد از تجارت به تجارت و صنعت به صنعت دیگر متفاوت خواهد بود. شما باید به نحوه کار کارکنان خود و فضاهایی که برای تولید وبهره وری آنها نیاز دارند توجه کنید. این به معنای داشتن تعداد مناسب اتاق های جلسات ، دفاتر انفرادی ، فضاهای عمومی و محیط های مشترک است.فضاها همچنین باید منعکس کننده ماهیت مشاغل باشند ، برای صنایع خلاق ، دفاتر معمولاً مراکزی با طراحی های عجیب و غریب با بسیاری از مناطق جذاب و فضاهای مشترک هستند که به منظور الهام بخشیدن به ایده های خلاقانه و فعال کردن رویکرد تیم محور این محیط ها در اطراف متمرکز شده اند. برعکس ، بخش حقوقی که به مسائل محرمانه می پردازد ، به محیطهای خصوصی بیشتری نیاز دارد که در آن مشتری ها نسبت به ذخیره سازی اطلاعات اطمینان داشته باشند.
اهمیت طراحی دکوراسیون دفتر کار
برخلاف سالهای نه چندان دور که اغلب افراد از نقش طراحی دکوراسیون داخلی منزل و محیط های کاری و ادرای غافل بودند، امروزه استفاده از این حرفه یکی از گام های اولیه در راه اندازی کسب و کار به شمار می آید. نگرانی برخی از افراد بخاطر هزینه های مربوط به طراحی دکوراسیون باعث میشود در برخی از مواقع این مساله مهم جدی گرفته نشود. واقعیت این است که تنوع بسیار بالا در سبک های طراحی دکوراسیون باعث میشود تا هر یک از مشاغل با هر سطح از درآمد بتوانند محیط کار منظم و بسیار زیبایی داشته باشد.از جمله دلایلی که باعث میشوند تا طراحی دکوراسیون دفتر کار مدیریت و سایر بخش ها تا این اندازه اهمیت پیدا کنند عبارتند از:
- ایجاد نظم و هماهنگی در محیط
- استفاده بهینه از فضا، مخصوصا در دفتر کارهای کوچک
- افزایش بازدهی کارکنان بخاطر ایجاد احساس آرامش با طراحی دفتر کار
- ایجاد احساس رضایت و حس خوشایند در مراجعه کنندگان
- مدیریت بهتر و آسان تر تمام بخش ها توسط مدیر بخاطر نوع چیدمان وسایل دفتر کار
ﺗﻨﻮع ﻓﻀﺎﯾﯽ و بصری دکوراسیون اداری
در ﻃﺮاﺣﯽ داﺧﻠﯽ ﺑﺨﺶﻫﺎی ﻣﺘﻔﺎوت ﯾﮏ ﻓﻀﺎ ی اداری دو راه ﭘﯿﺶ رو ﻣﯽﺑﺎﺷﺪ : ﻫﻤﮕﻮﻧﯽ ﻓﻀﺎ و ﺗﻨﻮع ﻓﻀﺎﯾﯽ.
ﻫﻤﮕﻮﻧﯽ ﻓﻀﺎ ﯾﻌﻨﯽ ﻣﻌﻤﺎری داﺧﻠﯽ ﻫﺮ ﯾﮏ از اﯾﻦ ﻓﻀﺎﻫﺎ دارای ﺿﺮب آﻫﻨﮕﯽ ﯾﮑﺴﺎن ﺑﺎﺷﺪ و از ﻗﺎﻋﺪه ی ﯾﮑﺴﺎﻧﯽ ﭘﯿﺮوی ﮐﻨﺪ، اﻣﺎ ﺗﻨﻮع ﻓﻀﺎﯾﯽ ﯾﻌﻨﯽ ﻫﺮ ﯾﮏ از ﺑﺨﺶ ﻫﺎ از ﻧﻈﺮ وﯾﮋﮔﯽ ﻫﺎی ﻓﻀﺎﯾﯽ ﻧﻈﯿﺮ ﺳﺒﮏ ﻃﺮاﺣﯽ، رﻧﮓ، ﻧﻮر و ﻣﺒﻠﻤﺎن دارای ﺗﻔﺎوتﻫﺎی ﭼﺸﻤﮕﯿﺮ ﺑﺎ ﯾﮑﺪﯾﮕﺮ ﺑﺎﺷﺪ. اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﻨﻮع ﻓﻀﺎﯾﯽ در دﻓﺎﺗﺮ ﮐﻮﭼﮏ ﺷﺎﯾﺪ ﺳﺒﺐ آﺷﻔﺘﮕﯽ ﻓﻀﺎﯾﯽ ﺷﻮد اﻣﺎ در ادارات ﺑﺰرگ ﻋﺎﻣﻠﯽ ﻣﻄﻠﻮب ﺑﻪ ﺷﻤﺎر ﻣﯽآﯾﺪ ﮐﻪ ﺳﺒﺐ ﺗﻔﮑﯿﮏ ﻓﻀﺎﯾﯽ و ﮐﺎﻫﺶ اﺣﺴﺎس ﯾﮑﻨﻮاﺧﺘﯽﻓﻀﺎ ﻣﯽ ﺷﻮد.