ویدئویی دلخراش از کشتار 1700 دانشجوی شیعه عراقی در حادثه تروریستی اسپایکر به دست داعش

  دوشنبه، 22 خرداد 1402
ویدئویی دلخراش از کشتار 1700 دانشجوی شیعه عراقی در حادثه تروریستی اسپایکر به دست داعش
رسانه‌های عراقی جنایت کشتار یک هزار و 700 نفر از دانشجویان شیعه در پایگاه هوایی اسپایکر را عاشورای اسپایکر توصیف کردند که چیزی جز صدور فتوای آیت الله سیستانی در جهاد کفایی برای مبارزه با تروریسم نمی‌توانست انتقام آن روز را از داعشی‌های تکفیری بگیرد.

نیروهای داعش در چنین روزی، 12 ژوئن 2014 (برابر با 22 خرداد) پس از حمله به موصل و تکریت به پایگاه هوایی اسپایکر در این شهر حمله و قریب به یک هزار و 700 دانشجوی نظامی غیرمسلح در آنجا را قتل عام کردند و به رود دجله انداختند تا جایی که به توصیف شاهدان آب دجله از خون پیکرهای این شهدا قرمز شده بود. در زمان سقوط موصل، حدود پنج تا 10 هزار نفر از دانشجویان نیروی هوایی عراق در پایگاه هوایی اسپایکر در 15 کیلومتری شهر تکریت حضور داشتند که گفته می‌شود سه هزار نفر از آنان با حمله داعش به عراق به رغم هشدار فرماندهانشان مبنی بر ماندن در پادگان، توسط عشایر تکریت و به امید بازگشت به خانه‌هایشان اسیر شده و به کاخ ریاست‌جمهوری صدام در تکریت منتقل شدند.

سران عشایر عراقی که غالباً از باقیماندگان حزب بعث بودند، به این نتیجه رسیدند تا اسیران شیعه و غیرمسلمان را به داعش تحویل دهند تا به انتقام خون صدام آنها را به قتل برسانند و اسیران سنی به شرط توبه آزاد شدند.

قتل عام قریب به یک هزار و 700 نفر از اسیران شیعه با به رگبار بستن جمعی یا بریدن سرشان اتفاق افتاد. نیروهای داعش پس از قتل قربانیان که غالباً دانشجویان نظامی زیر 20 سال بودند، آنان را به درون رود دجله انداختند یا در گورهای جمعی، دفن کردند و تعدادی را هم زنده به گور کردند تا بزرگ‌ترین عملیات تروریستی تاریخ پس از حملات 11 سپتامبر نام گیرد.

در جنایت اسپایکر، همه عوامل، عناصر و شرایط دست به دست هم دادند تا صحنه‌ای هولناک و غم‌انگیز را ترسیم کنند که پاک کردن آن از خاطره‌ها بسیار دشوار است، به ویژه خاطره کسانی که بخت زنده ماندن را داشتند و خانواده‌های قربانیان که هنوز برخی از آنها یا بسیاری از آنها پیکرهای فرزندان خود را پیدا نکردند و به حقوق و حقوق مادی و معنوی خود نرسیدند.

اگرچه همدستی برخی از سران عشایر در شهر تکریت از بازماندگان حزب بعث در وقوع این جنایت سهیم بوده است، اما عامل دیگری هم در وقوع این جنایت در دوازدهم ژوئن 2014 تاثیر داشته و این موضوع با حقایق و حوادث بعدی تأیید و اثبات شده است.

به گفته منابع مختلف مقامات قضایی عراق تاکنون احکام اعدام 112 نفر که در این جنایت محکوم شدند صادر کرده که حکم 76 مورد تاکنون به اجرا درآمده است.

علاوه بر این، گرایش خونین و جنایتکارانه سازمان‌ها و گروه‌های تروریستی تکفیری، از القاعده و شاخه‌های مختلف آن تا داعش، تأثیر بسزایی در انجام یک کشتار به تمام معنا هولناک مانند اسپایکر را داشته است.

در جنایت اسپایکر نقش عامل بین‌المللی و آن هم ایالات متحده آمریکا را به هیچ وجه نمی‌توان نادیده گرفت؛ طرف اصلی در ساخته و پرداخته کردن گروهک تروریستی داعش، همان طور که در تأسیس و توانمندسازی سازمان القاعده در بیش از چهل سال پیش نقش داشته است.

قبل از حمله داعش به موصل و سایر مناطق عراق و بعد از آن هم، واشنگتن که ائتلافی بین‌المللی را تحت عنوان مبارزه با تروریسم تشکیل داده و رهبری کرد، برای انجام این وظیفه خود هرگز جدیت کافی به خرج نداد و برعکس، اغلب چشمان خود را به روی جرایم داعش بست یا حتی با حمایت لجستیک از داعش یا با هدف قرار دادن نیروهای الحشد الشعبی، ارتش و پلیس فدرال عراق به طور غیرمستقیم از این گروهک تروریستی حمایت کرد و هنگامی که در سرپوش گذاشتن بر این پشتیبانی‌های خود از داعشی‌ها ناتوان بود ادعا کرد که هر چه اتفاق افتاده اشتباهی صورت گرفته است.

آمریکایی‌ها در مناسبت‌های متعدد اعتراف کردند که اصلاً به دنبال سرکوب نهایی داعش نیستند و بلکه تنها به تعبیر خود دنبال تضعیف و محدود کردن دامنه فعالیت آن هستند و از همین رو آن را باقی خواهند گذاشت تا در زمان و مکان مناسب از آن به عنوان ابزاری در راستای دستیابی به منافع، محاسبات و برنامه‌های خود بکار گیرند.

با وجود اینکه باندهای داعش جرایم فراوانی را علیه ملت عراق از هر قوم و کیشی مرتکب شدند، اما کشتار اسپایکر خونبارترین، تروریستی‌ترین و وحشیانه‌ترین آن بود و تأثیرات روحی و روانی این جنایت هولناک بر روح خانواده قربانیان و سایر مردم عراق بسیار زیاد و عمیق بود که شاید پاک کردن آن تا ده‌ها سال دیگر هم بسیار سخت باشد.

مسئولان ذیربط عراقی در آن مقطع زمانی کمیته ویژه‌ای برای پیگیری امور خانواده شهدای کشتار اسپایکر تشکیل دادند و به خوبی هم عمل کردند که در شناسایی، دستگیری و اجرای احکام اعدام شماری از محکومین نمود داشت. در عین حال نهادهای دینی عراق نیز به ویژه حوزه علمیه و سازمان حشد الشعبی هر ساله برنامه‌هایی را برای زنده نگاه داشتن یاد قربانیان و رسیدگی به خانوده‌های آنان تدارک می‌بینند.

قطعاً حقیقت بدیهی و آشکار این است که فتوای جهاد کفایی که توسط مرجع عالیقدر حضرت آیت الله العظمی سید علی سیستانی، سه روز پس از حمله داعش به راه افتاد، منجر به برهم خوردن موازنه قوا، اصلاح مسیرهای نادرست و مقابله با تهدید تکفیری‌ها علیه مقدسات اسلامی درع راق از شمال تا دور دست‌ترین نقاط در جنوب این کشور شد، زیرا به برکت آن فتوای تاریخی، ده‌ها هزار جوان و حتی مردان سالخورده به صفوف تشکیلات الحشد الشعبی برای مقابله با باندهای داعش پیوستند.

در همین حال بر کسی پوشیده نیست که تأسیس الحشد الشعبی بر اساس فتوای جهاد کفایی با چالش‌ها و خطرهایی روبرو بود؛ اما سه عامل اصلی در ایفای نقش مهم و کارآمد این نیروها در میادین نبرد و همچنین در ابعاد انسانی و خدمات رسانی متنوع آن در پشت جبهه‌های نظامی تاثیرگذارد بود.

این سه عامل نخست حمایت‌های آیت الله سیستانی، مرجعیت دینی عراق، دوم حمایت مطلق جمهوری اسلامی ایران و ارتباط‌گیری گسترده آن با گروه‌ها و اقوام مختلف جامعه عراقی بدون درگیر شدن با عناوین دینی، مذهبی یا قومی خاصی شمرده می‌شود.

در واقع امر طومار دوگانه داعش و اسپایکر و همه جرایم خونبار این گروه با دوگانه فتوای مرجعیت و تأسیس الحشد الشعبی و رشادت‌های آن پیچیده شد، چرا که اگر دوراندیشی مرجعیت و اراده ملت عراق و پشتیبانی دوستان آن نبود، غلبه بر داعش به دست نمی‌آمد.

در پایان باید متذکر شد که جنایت اسپایکر در برابر چشم و گوش جهان به اصطلاح متمدن امروزی و علیه شیعیانی رخ داد که اکثریت جامعه عراق را تشکیل می‌دهند و ممکن است کسی بپرسد چه چیزی در این جنایت برجسته و جدید بوده در حالی که این نخستین کشتاری نیست که در حق شیعیان عراق صورت گرفت، بخصوص که رژیم بعثی عراق نیز شیعیان را زنده زنده در گورهای جمعی دفن می‌کرد.

همان گونه که آزادگان و انقلابیون از عاشورای حسین(ع) درس فداکاری و مقابله با ظالمان و مبارزه با متجاوزان و استیفای حقوق مظلوم الهام گرفتند، فتوای مرجعیت و عزت، شرافت و دلاورمردی مردان مقاومت، انتقام ریخته شدن خون شیعیان در عاشورای اسپایکر را از تروریست‌های داعشی و بازماندگان رژیم بعث گرفت.


دیدگاه ها
  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
پربازدید شدن نمای بیرونیِ منزل شخصی رهبر معظم انقلاب+عکس/ نمایی سیمانی با آیفونی قدیمی و درب خانه ای ساده و بدون زرق و برق (394 نظر) سه پرس کباب سفارش پسر کوچک رهبر معظم انقلاب برای خانواده شش نفره‌شان+عکس/ فرزندانی که در ساده زیستی راه پدر را ادامه میدهند (165 نظر) ساده زیستی مثال زدنی رهبر انقلاب ؛ از عینک شکسته و کفش قدیمی تا مبل ساده و عبای نخ کش شده +عکس (151 نظر) نوزاد بانمک و خوشگل المیرا شریفی مقدم مجری خوش اخلاق صداوسیما سر سفره ساده عید/ پروفیل یک مادر مهربون+عکس (58 نظر) تدارکات ساده رهبر معظم انقلاب برای پذیرایی کردن از مهمانانش+عکس/از قند و چای گرفته تا بشقاب کوچک از شیرینی نارگیلی برای کسانی که قند دوست ندارند (33 نظر) خلاقیت پدر ایرانی در ثبت اولین عکس متفاوت از پسرش حماسه ساز+عکس/کل آتلیه های شهر زیر سوال رفت...🤣 (39 نظر) پیام توئیتری علی دایی درباره حمایت از کاندیداهای ریاست جمهوری+عکس (36 نظر) خلاقیت بی نظیر راننده یزدی، با نوشته جالب پشت کامیون حماسه ساز شد/ آدم حَظ میکنه از این درک و فهم بالا... (21 نظر) تصویری از خانه ابدی همسر جوان نسرین مرادی، فریده سریال نون خ/ روحش شاد و یادش گرامی (18 نظر) نگاهی به سبک دکوراسیون و سلیقه ساده پسندِ خانه علیرضا زاکانی+عکس/ خانه ای با فرش ماشینی و لوازم در حد شهروند عادی (17 نظر) تزیین ماشین مخصوص حاجی ها/ مُد جدید این روزهای کشورمان +عکس (14 نظر) مراسم تشییع پدر محسن تنابنده، شوهر همای پایتخت با حضور چهره های سرشناس و بازیگران/ روحش شاد و یادش گرامی +عکس (15 نظر) هادی چوپان ریشش را زد و سبیل گذاشت ؛ قهرمان بدن سازی با سبیل دسته دارش قابل شناسایی نیست (4 نظر) حضور جذاب بازیگران معروف و مشهور ایرانی در کنسرت رضا گلزار/ از منوچهر هادی تا ترلان پروانه و فرزاد فرزین+عکس (عکس) انگشتر بسیار زیبای رهبر انقلاب با طرحی دلربا و چهره شاداب و پرانرژی ایشان در 85 سالگی / پیر ما اشرف مخلوقات است ... (10 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
با این سبزیجات سالم و مقوی به جنگ چاقی شکم بروید/ با این خوشمزه ها زود لاغر میشی!
فال روزانه امروز دوشنبه 11 تیر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز دوشنبه 11 تیر خرداد 1403
فال قهوه با نشان روز دوشنبه 11 تیر ماه 1403
فال حافظ با تفسیر امروز دوشنبه 11 تیر 1403 + فیلم
فال ابجد روزانه دوشنبه 11 تیر 1403
فال انبیاء روزانه دوشنبه 11 تیر ماه 1403
ماجرای دیده شدن بازیگر زن سلبریتی با برادر سعید جلیلی در ژاپن‎+عکس
نسبت فامیلی فاطمه گودرزی توران سریال لحظه گرگ و میش و حمید گودرزی نادر سریال دلدادگان/ گودرزی های سینمای ایران را بشناسید
روایت‌هایی تاریخی از قتل فجیع امیرکبیر در کاشان توسط ایرانی‌ها انگلیسی‌ها / جان کندن او چهار ساعت طول کشید ...
همدستی خانم وکیل و پرستار بیمارستان در قتل مرد ثروتمند / پای 24 میلیارد تومان وسط بود
وقتی گریه رضا شاه را خارجی‌ها درآوردند!
نکات مهم درباره نظافت ماشین ظرفشویی که باید بدانید
خواننده معروف لس آنجلسی به ایران بازگشت+عکس خواننده در فرودگاه
فرهنگ عجیب ازدواج زنان با درخت در هند!!
منتخب روز   
(عکس) استایل کُت و شلواری محمود احمدی نژاد در خیابان/ ذکر گفتن آقای سیاست مدار در حال پیاده روی بازی های مادرانه مینا مختاری همسر بهرام رادان با پسر تُپُل و مُپلش/ چه شیطون شده جان کوچولو ویدئویی از خانه ابدی آیت الله آل هاشم و گریه های جگر سوز پدر روحانی شهید/ روحش شاد و یادش گرامی مجید واشقانی پرسپولیس را با خاک یکسان کرد/ افشاگری آقای بازیگر از تاکتیک پرسپولیس برای قهرمانی در حضور پورعلی گنجی افشاگری عادل فردوسی پور از گول مالیدن سر خواهر برادر کوچکترش/ از شما خیلی خیلی بعید بود!! شعری که استاد شهریار با خواندن آن اشک ریخت و تا آخر به صورت گریان ادامه داد/ طفل بودم دزدکی پیر و علیلم ساختند سکانس غَش آور از سریال 3 در 4 با هنرنمایی علی صادقی/ ایشون اول نمک بودن بعدا دست و پا در آوردن! زنی که قهرمان زلزله کاشمر شد! / این است زن شجاع ایرانی ... حضور حمید نوری در منزل حسین امیرعبداللهیان برای عرض تسلیت به خانواده ایشان و قدردانی از تلاشهای وزیر شهید برای آزادی وی+عکس