دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

جامعه /

خودروی لاکچری محمدرضا پهلوی چه بود و سرنوشت آن چه شد؟ 

چهارشنبه، 17 بهمن 1397
ساعد نیوز: در سال ۱۹۳۹ دولت فرانسه به مناسبت ازدواج محمد رضا پهلوی، ولیعهد ایران با فوزیه، خواهر شاه مصر، یک خودروی خاص به داماد هدیه داد.

 به گزارش سایت خبری ساعد نیوز به نقل از خبرگزاری دانشجو، در سال ۱۹۳۹ دولت فرانسه به مناسبت ازدواج محمد رضا پهلوی، ولیعهد ایران با فوزیه، خواهر شاه مصر، یک خودروی خاص به داماد هدیه داد.

از خودرو، این خودرو یک بوگاتی تایپ ۵۷ بود که توسط ون وورن (Vanvooren) خودروساز فرانسوی طراحی و فقط یک دستگاه از آن ساخته شد.

بدنه این کروک دو نفره زیبا با ظاهری اغراق آمیز، چراغ‌هایی عجیب و گلگیر‌های حجیم با حالتی نیمه آیرودینامیک و چرخ‌هایی مخفی در زیر گلگیر‌ها طراحی شده بود.

 
 

سبک طراحی آن شبیه به شیوه‌ای بود که فیگونی و فالاشی، خودروساز لوکس و مشهور فرانسوی استفاده می‌کرد.

شیشه بسیار کوتاه در جلو که با کمک یک اهرم در داشبورد روی کاپوت می‌خوابید، اجازه ورود بیشتر هوا به داخل کابین را می‌داد. سقف پارچه‌ای این خودرو نیز در حالت خوابیده زیر صفحه‌ای فلزی پنهان می‌شد که در زمان خود ابتکاری بسیار پیشرفته محسوب می‌شد.

استفاده از قطعات کروم و براق در نقاط مختلف خودرو و همچنین استفاده از چرم در داخل خودرو ظاهری اشرافی به آن بخشیده بود، طوری که باعث درخشش فراوان خودرو در میان تمام هدایای اهدایی به محمد رضا پهلوی از جمله مرسدس بنز کروک اهدایی دولت آلمان شده بود. بسیاری از کار‌شناسان همچنان این خودرو را یکی از زیبا‌ترین و جذاب‌ترین خودرو‌های تاریخ می‌دانند.

 
 

این شاهکار از موتور ۳. ۳ لیتری هشت سیلندر خطی سوپر شارژردار با دو میل سوپاپ نیرو میگرفت که ۱۷۵ اسب بخار قدرت داشت.

به دلیل کیفیت پایین جاده‌های ایران در آن زمان، شاه ایران زیاد از این خودرو استفاده نمیکرد تا آنکه در سال ۱۹۵۹ شخصی به نام هوشنگ جلیلی با پرداخت ۲۰۰۰ ریال (معادل ۲۷۵ دلار) مالک این بوگاتی «دست دوم و متروکه» می‌شود.

البته در آن زمان به دلایل نا‌معلومی تغییراتی در خودرو داده شده بود. از جمله این تغییرات حذف پوشش‌های مخفی کنندهٔ چرخ‌های جلو و عقب، حذف فلپ‌ها و رکاب‌های زیر در‌ها و تعویض موتور اصلی خودرو با یک موتور هشت سیلندر پکارد بود.

جلیلی سپس پیشنهاد خرید بوگاتی را به شخصی به نام سلیم بهاری می‌دهد. بهاری که با روبن، یکی از کار‌شناسان خبره بوگاتی، دوستی نزدیکی داشت، خودرو را برای او توصیف می‌کند و روبن به امید اینکه این یک بوگاتی افسانه‌ای و کمیاب تایپ ۴۱ باشد بهاری را ترغیب به خرید و انتقال ماشین به رتردام هلند می‌کند. روبن با دیدن یک تایپ ۵۷ با طراحی بدنه عجیب نا‌امید می‌شود و به همین دلیل سلیم بهاری از این خودرو برای رفت و آمد روزانه استفاده می‌کند تا زمانی که موتور پکارد از کار می‌افتد و بهاری خودرو را به یک امریکایی واگذار می‌کند.

سال‌ها این خودرو از دید عموم پنهان ماند و بین علاقه‌مندان بوگاتی دست به دست چرخید تا اینکه در سال ۱۹۸۴ پس از بازسازی کامل در نمایشگاه‌های مختلف خودرو‌های کلاسیک در امریکا به نمایش عمومی در آمد و همواره مورد توجه کار‌شناسان خودرو‌های کلاسیک قرار گرفت و جوایز بسیاری دریافت کرد.

 
 

از نکات جالب در خصوص این خودرو حفظ پلاک ایرانی آن است که البته با پلاک اولی که در زمان مالکیت پهلوی روی آن نصب شده بود متفاوت است، اما به هر حال نماد تاریخ حضور آن در ایران است.

این خودرو بعد‌ها به قیمت یک میلیون و هفتصد و شصت هزار دلار در یک حراجی به فروش رفت و در حال حاضر در موزه پترسون کالیفرنیا در شرایطی عالی نگهداری می‌شود و هر از چند گاهی در نمایش خودرو‌های کلاسیک حاضر می‌شود.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

3 پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 19 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ترجمه تخصصی متن
رونمایی از فرزند پسر دیده نشده و بزرگ مرحوم مهرداد میناوند/ چقد شبیه پدرشه +عکس
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
رپر سرشناس در تهران بستری شد + جزئیات
استخراج مقاله از پایان نامه کارشناسی ارشد و دکتری و چاپ در مجلات isi، علمی پژوهشی، Scopus + پاورپوینت آموزشی
تماشای بازی تیم استقلال در کنار مزار جوان تازه فوت شده توسط دوستان بامعرفتش+ویدیو/ بامرام شما هستن بقیه اداتون رو درمیارن👌
اولین تصاویر از لحظه اهدای انگشتری خاص توسط رهبر معظم انقلاب به وحید شمسایی
تبدیل پایان نامه به مقاله و کتاب
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب + ویدئو آموزشی
ترجمه تخصصی کتاب